papadakn Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Asus p5q-pro και η δοκιμή θα γίνει με μια nvidia 8600silent
phanispal Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δεν είναι υποχρεωτικό να συνδέσεις και τα 8 pins πάντως. Και με τα 4 θα κάνει boot το σύστημα αν δε συντρέχει άλλος λόγος βέβαια.
vag3d Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 @vag3d: Οι καταναλώσεις που αναφέρεις είναι οι top κάθε συσκευής (ή και over the top). Δε μπορεί να τις επιτύχει κάποιος αν δεν προσπαθήσει αρκετά όλες αυτές συγχρόνως. Και γενικά μου φαίνεται κάπως υπερβολικός ο τρόπος που τα παρουσιάζεις (οι usb συσκευές που άντε να καίνε max 2.5W, workstation μητρική, i7 vs C2D, προσθήκη καρτών (). Ένα καλό ~650W κι από μένα. Δεν έχεις άδικο, αλλά πραγματικά, στο τροφοδοτικό προσωπικά δεν κάνω υποχωρήσεις... Το πιο μεγάλο ποσοστό βλαβών στα ηλεκτρονικά γενικώς, οφείλεται στο κακό τροφοδοτικό και όταν εξετάζουμε κάποια βλάβη σε οποιοδήποτε μηχάνημα πρώτα κοιτάμε το τροφοδοτικό και μετά όλα τα άλλα...!!! Άλλωστε η διαφορά στην τιμή είναι λιγότερο από 100 ευρώ... Με ένα δυνατό και σοβαρό τροφοδοτικό, καλύπτεις επίσης και τις μελλοντικές σου αναβαθμίσεις μιας και το μόνο που θα χρειαστεί να αλλάξεις είναι κυρίως Motherboard, CPU, RAM = Οικονομία. Το παιδί όντας μη έχοντας σοβαρό τροφοδοτικό ή με λιγότερα Watt (μιας και δεν υπολόγισε με την αρχική του αγορά την αναβάθμιση της κάρτας γραφικών του και το πήρε "ακριβώς όσο χρειάζεται", με την καταστροφή του υπάρχων τροφοδοτικού του επιβαρύνθηκε με: Άγχος Ρίσκο να καεί και κάτι άλλο στο PC του - μαζί με το τροφοδοτικό του.. Ταλαιπώρια (ο τόνος είναι επίτηδες στο "ω") με το ψάξιμο, αγοράς νέου και με έρευνα για το "αν έχει καεί και κάτι άλλο" στο μηχάνημά του - "τι φταίει". Επιπλέον χρήμα για την αγορά νέου τροφοδοτικού (μαζί με την υπάρχουσα επιλογή αγοράς που είχε κάνει αρχικά/κόστος). Χρόνο για την αποκατάσταση καθώς και πιθανή ζημία που επιφέρει η παύση λειτουργίας του υπολογιστή του - εφόσον μιλάμε για μηχάνημα που χρησιμοποιείται και για δουλειά. Και όλα αυτά για 100 ευρώ παραπάνω στην αγορά ενός "σοβαρού και ισχυρού τροφοδοτικού"? Οκ, δεν λέω όλα μπορεί να χαλάσουν. Μηχανήματα είναι, αλλά στο τροφοδοτικό είμαι κάθετος....!!! Και ισχυρό και καλής ποιότητας πρέπει να είναι και ας έχει επάρκεια ισχύος.
phanispal Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 vag3d μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί τι συμβαίνει στην πραγματικότητα σχετικά με την κατανάλωση.
deviantoy Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 τα 1000W τα θέλεις σίγουρα, just to be on the safe side...
phanispal Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Ρε παιδιά άμα δεν κατέχετε κάτι απλά ΜΗΝ ΠΟΣΤΑΡΕΤΕ! Μετά σας δουλεύουν κι έχετε και πρόβλημα κι από πάνω.
vag3d Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 vag3d μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί τι συμβαίνει στην πραγματικότητα σχετικά με την κατανάλωση. Γνωρίζω πολύ καλά τι λες και τι εννοείς και πίστεψέ με γνωρίζω πολύ περισσότερα από όσα νομίζεις ότι γνωρίζω. Δεν πρότεινα την "οικονομική λύση". Πρότεινα μια διαφορετική φιλοσοφία στην επιλογή του τροφοδοτικού από αυτή που συνηθίζει ο πολύς ο κόσμος. Και για να δώσω στον κόσμο να καταλάβει τι εννοώ (για όσους δεν έχουν σπουδάσει κάτι ανάλογο και δεν είναι μηχανικοί), φανταστείτε το εξής: Φανταστείτε ότι αγοράζετε έναν ενισχυτή ήχου και ότι θέλετε να έχετε επιδόσεις στα 30Watt (RMS όχι PMPO) Για ποιότητα ήχου, ο ενισχυτής σας δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι 30W (RMS)...!!! Καλό είναι να είναι για παράδειγμα 60Watt και να λειτουργεί στο μισό της έντασης. Έτσι αφενός δεν θα "ψαλιδίζει" και αφετέρου δεν θα "ζορίζεται" (= θα λειτουργεί όμορφα και ωραία μειώνοντας τις πιθανότητες για βλάβες για μεγάλο διάστημα). Ελπίζω τώρα να έγινα κατανοητός...!!! Ο καθένας πράττει όπως νομίζει φυσικά. Εμένα δεν μου πέφτει λόγος για τις επιλογές που κάνει ο καθένας. Εγώ απλώς είπα την γνώμη μου.
phanispal Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Μα προτείνεις 1KW+ τροφοδοτικό για ένα σύστημα που ζήτημα να καταναλώσει ~350W. Το: "δεν πρότεινα την οικονομική λύση" απέχει μερικά χιλιόμετρα απ' την πραγματικότητα.
M@ROUD@S Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 vag3d θες να μας πεις το συστημα σου για να δουμε πως εφαρμοζεις εσυ τη θεωρια σου;
vag3d Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Μα προτείνεις 1KW+ τροφοδοτικό για ένα σύστημα που ζήτημα να καταναλώσει ~350W. Το: "δεν πρότεινα την οικονομική λύση" απέχει μερικά χιλιόμετρα απ' την πραγματικότητα. Σου είπα, δεν διαφωνώ με αυτά που λες περί της ισχύος. Αν χρειάζεται πχ. 400 Watt, εννοείται οτι με 500 Watt είναι καλυμμένος (να έχει και μια μικρή διαφορά ισχύος από τα απαραίτητα δηλαδή). Απλώς με μια μικρή διαφορά τιμής (30 ευρώ παραπάνω απο το όριο που έθεσε το παιδί) μπορεί να πάρει το 1000Watt που ίσως του φανεί χρήσιμο σε μελλοντική αναβάθμιση αφενός και αφετέρου πιστεύω ότι είναι καλύτερα να δίνει ένα τροφοδοτικό (για το ίδιο το τροφοδοτικό-μακροζωία) μικρότερη ισχύ από αυτή που είναι σχεδιασμένο να δίνει και να λειτουργεί σε πολύ "χαμηλότερη ισχύ" για τα Watt του. Ένας τρίτος λόγος είναι οτι τα τροφοδοτικά μεγαλύτερης ισχύος έχουν και καλύτερα υλικά μέσα τους. Αν πχ. σκεφτεί κανείς την νοοτροπία επιλογής και βαπτίσματος των CPU ως "Xeon", θα καταλάβει τι εννοώ και ποιά η φιλοσοφία μου στα τροφοδοτικά...!!! Αν τώρα το παιδί δουλεύει το PC του 2 ωρίτσες την ημέρα...ας πάρει ο,τι θέλει..!!! Εγώ αυτό που είχα να πω το είπα...
agelosLX Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Υπερβολές φίλε vag3d...απλά μετά θα κλαίει που δεν τα έδωσε αλλού τόσα χρήματα παραπάνω για 1kw τροφοδοτικό!
vag3d Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 vag3d θες να μας πεις το συστημα σου για να δουμε πως εφαρμοζεις εσυ τη θεωρια σου; Έχω ένα Quad Core PC 5 ετών, που δουλεύει 24/7/365 περίπου. Το ξεκίνησα με Hyperthreading και πριν απο 1 χρόνο περίπου με 230 ευρώ έκανα μία αναβάθμιση σε Qcore... και 50 ευρώ για +4 GB Ram. Το Update έγινε με Upgrade στο BIOS της motherboard μου. Το τροφοδοτικό μου ήταν απο τα μεγαλύτερης ισχύος Tagan που υπήρχαν εκείνη την εποχή (480W). Δηλαδή στα 5 χρόνια, το έχω ξεσκίσει το PC μου και του έχω ρουφήξει το μεδούλι (φανταστείτε το PC ανοικτό να χτυπάει 3D Rendering για 3-4 μήνες, χτυπώντας κόκκινο). Η για όσους δεν ξέρουν τι είναι το 3D Rendering φανταστείτε Stress Test στο PC σας για 3-4 μήνες - όλη μέρα ανοικτό...κλπ κλπ..!!!! Σήμερα είμαι σε φάση επιλογής του επόμενου Computer μου (το σκέφτομαι για Mac) Επίσης είμαι 30 και ασχολούμαι με υπολογιστές απο 3η δημοτικού. Πιστεύεις οτι δεν έχω την ανάλογη εμπειρία να χτίζω ένα σωστό σύστημα που να καλύπτει αφενός ναι μεν τις ανάγκες μου, αφετέρου δε με οικονομικό τρόπο (και ας φαίνεται ακριβότερη αγορά στην αρχή)? Σκέψου οτι έχω ένα PC που "άντεξε" την θηριώδη και επίπονη χρήση που του κάνω για 5 χρόνια και οτι με το κόστος μόνο ~300 ευρώ, κατόρθωσα και πάλι να είμαι Up to Date (τότε δεν υπήρχαν οι i7!!! Αργησαν περίπου 1-1,5 χρόνο να έρθουν)? Βρές μου εσύ ανθρώπους που ξεκίνησαν με Hyperthreading PC και κατέληξαν με Qcore (που δεν μπορείς να το πεις κορυφαίο αλλά ούτε και Obsolete), με αναβάθμιση μόνο 300 ευρώ...!!!! Σίγουρα θα υπάρχουν, αλλά θα είναι λίγοι...σε σχέση με τους πολλούς και τις επιλογές τους όταν "χτίζουν" ένα σύστημα... Πίστεψέ με, προσπαθώ να κάνω "έξυπνες αγορές"...!!! Δεν είμαι σημερινός... "Τα έχει βγάλει τα λεφτά του" και με το παραπάνω το PC μου...!!! Τώρα βεβαίως ήρθε ο καιρός για καινούριο και πίστεψέ με θα γίνει η αγορά του με τέτοιο τρόπο που να μου "βγεί όσο οικονομικότερα γίνεται στο βάθος του χρόνου".... (εκτός άν αποφασίσω τελικά οτι θα κάνω Switch σε Mac, όπου εκεί μπαίνω σε νέα - άγνωστα νερά)...
Dropsreef Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-650W-CMPSU-650TXEU.htm τσιμπα αυτο στα 650watt στα 108€ και θα εχεις το κεφαλι σου ησυχο!εγγυημενα και δοκιμασμενα
M@ROUD@S Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Ομως εισαι εδω και ενα χρονο με ενα τροφοδοτικο που οπως λες εχει 5 χρονια καταπονησης και προτιμησες να μην αγορασεις καινουργιο αλλα να ρισκαρεις μια επενδυση 300 ευρω να παει χαμενη... Eπισης δεν αναβαθμισες την μητρικη που θα σου προσφερε καλυτερες επιδοσεις,μεγαλυτερη επεκτασιμοτητα κ.α.Αυτα δεν θα σου εκαναν αποσβεση σε βαθος χρονου μιας και δουλευεις επαγγελματικα με το μηχανημα; Παντα κατα τα λεγομενα σου ετσι...
vag3d Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Ομως εισαι εδω και ενα χρονο με ενα τροφοδοτικο που οπως λες εχει 5 χρονια καταπονησης και προτιμησες να μην αγορασεις καινουργιο αλλα να ρισκαρεις μια επενδυση 300 ευρω να παει χαμενη...Παντα κατα τα λεγομενα σου ετσι... Δεν καταλαβαίνω γιατί μία επένδυση 230 ευρώ αρχικά (CPU) και στην συνέχεια 50 ευρώ (RAM) δημιουργήσει ρίσκο για το ήδη υπάρχον τροφοδοτικό που δουλεύει ακόμη και σήμερα μια χαρά? Άλλωστε οι CPU δεν έχουν και τρελές διαφορές ισχύος μεταξύ τους.... Power Consumption: 130 Watt --->intel Core i7 Extreme Edition Power Consumption: 130 Watt --->Intel Core i7 Power Consumption: 65 Watt --->Intel Pentium Dual-Core Power Consumption: 65 Watt --->Intel Celeron Dual-Core Power Consumption: 130 Watt --->Intel Core 2 Extreme (Quad Core) Power Consumption: 75 Watt --->Intel Core 2 Extreme (Dual Core) Power Consumption: 130 Watt --->Intel Core 2 Quad Series Power Consumption: 65 Watt --->Intel Core 2 Duo Series Power Consumption: 90 Watt --->Intel Pentium E Series 45nm Power Consumption: 110 Watt --->Intel Pentium E Series 65nm Power Consumption: 130 Watt --->Intel Pentium EE Power Consumption: 110 Watt --->Intel Pentium D Power Consumption: 89 Watt --->Intel Pentium 4 Cedar Mill Power Consumption: 115 Watt --->Intel Pentium 4 Prescott Power Consumption: 70 Watt --->Intel Pentium 4 Northwood Power Consumption: 90 Watt --->Intel Celeron D Prescott Power Consumption: 70 Watt --->Intel Celeron D Northwood Power Consumption: 65 Watt --->Intel Celeron Conroe-L Το σκεπτικό μου ήταν να αποφύγω την αγορά νέου μηχανήματος εξ' ολοκλήρου. Όπως κατάλαβα έχω παρεξηγηθεί... Αναδιατυπώνω λοιπόν. α) Προτιμάτε να βάζετε καλής ποιότητας τροφοδοτικό β) Προτιμάτε να έχετε πλεόνασμα ισχύος στο τροφοδοτικό σας (ιδιαίτερα αν κάνετε στο computer σας "σκληρή χρήση" (24/7/365). Όποιος διαφωνεί επιστημονικά με την άποψή μου, ας παραθέσει επιστημονική άποψη με επιχειρήματα που να ανατρέπει αυτό που λέω...!!! ΥΓ: Δεν δουλεύω επαγγελματικά με το μηχάνημα. Το Hobby μου κάνω (αν και πολλές φορές έχω φτιάξει πράγματα για την δουλειά).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.