zampONakiaskiou Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπόν..Είχα ξανανοίξει ένα τόπικ πριν από λίγο καιρό και ανέφερα το πρόβλημα μου.. Με λίγα λόγια έπειτα από ένα ατυχηματάκι που είχα με μία θύρα usb υπήρχε ένα πρόβλημα με την τάση του ρεύματος.. Πρόβλημα που λογικά οφειλόταν στο κόλλημα που έτρωγε το pc και ξαφνικά σταματούσαν να λειτουργούν όλες οι θύρες usb.. Για την αποφυγή του καψίματος της μητρικής, έβγαλα απο το κουτί την πλαινή πλακέτα που υπάρχει στο κουτί μου (NZXT Lexa Blackline RedEdition),απόσυνδεσα και τις 2 υποδοχές που είχε και πίστεψα πως θα ήμουν κομπλέ... Το προβλημα όμως συνεχίζει να παραμένει... Όλα ακούγονται και φαίνονται να λειτουργούν αλλά οτιδήποτε συνδέεται στον υπολογιστή εκτός της οθόνης,και αρκετές φορές του modem,σταματά να λειτουργεί... Ακόμα μερικές φορές που το κόλλημα συμβαίνει την ώρα που παίζω MW2 το ανεμιστηράκι της κάρτας γραφικών βάζει 5η και κάνει σαν επιτραπέζιος ανεμιστήρας.....Αυτό όμως δε συμβαίνει πάντα... Έκανα update το Bios της μητρικής..(μη ρωτήσετε γιατί..) όλους τους drivers, αλλά λογικά το πρόβλημα είναι του hardware.. Tι μπορεί να φταίει?Περιμένω τα φώτα σας... Ξέχασα να αναφέρω.. Λειτουργικό: ΧPsp3 Μητρική: Asus P5QC Καρτα γραφικών: HD4850 vaporX (9.11 drivers..) Tροφοδοτικό: OCZ gameXstream 700W Λοιπόν... Έκανα εκκίνηση από τις τελευταίες γνωστές ρυθμίσεις που λειτουργούσαν και όπως φαίνεται οι θύρες usb λειτουργούν κανονικά...Προς το παρόν... Όμως το πρόβλημα με το κόλλημα του pc παραμένει...Και οφείλεται κατα 99% στη κάρτα γραφικών.Ενώ όλα φαίνονται κομπλέ ξαφνικά μαυρίζει η οθόνη και το ανεμιστηράκι της κάρτας βαράει κόφτες...Συμβαίνει και όταν είμαι απλά σε περιβάλλον εργασίας χωρίς να πιέζω την κάρτα..Βέβαια μπορεί να φταίει και το τροφοδοτικό....Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελέγξω τις τάσεις του τροφοδοτικού, μπας και δίνει παραπάνω ρεύμα?Με ποιο πρόγραμμα μπορώ να τσεκάρω την κάρτα γραφικών?Το FurMark αυτή τη δουλειά δεν κάνει?
macgyver Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Λογικά η κάρτα σου παίρνει ρεύμα από το τροφοτικό σου.Δοκίμασε να τις δωσεις ρευμά από άλλη φυσα του τροφοτικού.Αν έχεις άλλο τροφοδοτικό δοκιμασέ το. Πάντως έτσι όπως το περιγράφεις η κάρτα πρέπει να υπερθερμένεται γιαυτο και το ανεμηστηράκι της βαράει κόκκινα.Αυτό μάλλον θα οφείλεται στην τροφοδοσία της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.