Προς το περιεχόμενο

Άλλο ένα καινούριο PC! Δεν έχω ιδέα.

Connnn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είναι το πρώτο μου post... Έχω τον ίδιο υπολογιστή 5+ χρόνια τώρα. Είρθε η ώρα να τον αλλάξω. Το πρόβλημα είναι πως επειδή έχω τόσα χρόνια να ασχοληθώ με την αγορά υπολογιστή, δεν έχω ιδέα.

Τέλος πάντων ψάχνοντας έχω καταλήξει στην παρακάτω σύνθεση:

Επεξεργαστής: Intel® Core™2 Quad Processor Q8400

Μνήμη RAM (x2)

Κάρτα Γραφικών

Motherboard

Σκληρός Δίσκος

1)Τι προτείνετε να αλλάξω;

2)Για να έχεις δύο λειτουργικά είναι καλύτερο να έχεις δύο σκληρούς; Χρειάζεται ειδική motherboard για δύο σκληρούς;

3)Υπάρχει μεγάλη διαφορά στους σκληρούς με 10000rpm, 7200rpm και τους SD(solid state).

4)Ram ddr2 ή ddr3.

5)Για windows 7 τα 4gb φτάνουν.

6)Από προτείνεται να τον αγοράσω;

7)Τα συστήματα υδρόψηξης αξίζουν. Κοστίζουν πολύ; Κάνουν αθόρυβο τον υπολογιστή;

Μία παρόμοια από το plaisio.

untitled.bmp

Ευχαριστώ!!!!

Δημοσ.

1.Εκτός από τον AALS τα πάντα.:-D

2.Όχι και σε έναν γίνεται,επίσης δεν θα χρειαστείς ειδική motherboard όλες το κάνουν.

3.Οι διαφορές τους είναι χαοτικές,ειδικά αυτή του SSD,αλλά είναι και πανάκριβος.

4.DDR3 εφόσον πας για 1156/AM3.

5.Από όπου σου βγει πιο φθηνά.

6.Όχι υδρόψυξη σε τέτοια συστήματα δεν αξίζει,επίσης πρέπει να τα σκάσεις χοντρά για custom αν το αποφασίσεις.

Πιο είναι ο budget και ποιά η χρήση που προορίζεται το pc.

Δημοσ.

Όντως φίλε βάλε i5 ή ΑΜ3. Επίσης βάλε 4Gb ram, μη τη τσιγκουνεύεσαι. Για να βάλεις δύο λειτουργικά σε ένα δίσκο πρέπει να ξέρεις να φτιάχνεις partition. Υδρόψυξη ούτε να το σκέφτεσαι.

Δημοσ.

Η χρήση είναι για μουσική (θα πάρω μάλλον την αυτήν την κάρτα ήχου), για την σχολή (internet, office, ποργραμματισμό κλπ.). Επεξεργασία εικόνας, από βιντεοκάμερα, τίποτα το ιδιαίτερο. HD video, για αυτό θέλω η κάρτα γραφικών να έχει hd έξοδο.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:18 ----------

Το ΑΑLS τι είναι;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:19 ----------

Budget maximum για κουτί 700, (περίπου 800 με κάρτα ήχου).

Δημοσ.

Αν ειναι να ηχογραφησεις με μικροφωνο η να φορτωνεις ηχους κλπ κοιτα για E-mu η M-Audio. Η Creative δεν κανει για τετοιες δουλειες

Δημοσ.

Βελτιωμένη Σύνθεση

1.bmp

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 19:56 ----------

at gpolic: [/color]Βασικά συνδέω την κιθάρα μου με μια ειδική εξωτερική κάρτα ήχου, λέγεται GuitarPort. Από αυτές τις δύο μάρκες τι προτείνεις. Επίσης επειδή έχω τα Logitech Z5500 και θέλω επιτέλους να τα εκμεταλλευτώ οι κάρτες αυτές υποστηρίζουν σύνδεση coaxia; Αυτές οι κάρτες κάνουν και για ταινίες, παιχνίδια κλπ. ή είναι εξειδικευμένες για ηχογραφήσεις.

Δημοσ.

AALS καταρχήν είναι ο σκληρός που είχες επιλέξει.

Η τελευταία σου σύνθεση είναι αρκετά καλή μόνο άλλαξε την κάρτα γραφικών και βάλε μια 5750,και ραμ http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Transcend-2Gb-Dimm-Ddr3-1333-Jm-JM1333KLU-2G.htm χ2.

Τέλος εγώ θα πήγαινα σε άλλο κουτί σε κάτι τέτοιο ας πούμε. http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-Black-RC-590-KKN1-GP.htm

Η άλλη επιλογή είναι μια σύνθεση με τον baby Quad της AMD,τον 620

Δημοσ.

Ο υπολογιστή που έχω τώρα είναι με AMD. Το μόνο πρόβλημα που μου είχε παρουσιαστεί ήταν με ένα πρόγραμμα το Matlab το οποίο δεν ήταν συμβατό. Γενικότερα όμως ακούω πως οι intel είναι καλύτεροι. Εσύ προτείνεις να επιλέξω πάλι AMD;

Έβαλα αυτήν την RAM επειδή δεν με άφηνε να επιλέξω ddr3. Πέρα από ότι είναι ddr3 οι μνήμες που προτείνεις είναι καλύτερες και επειδή παίρνεις τα δύο κομμάτια ξεχωριστά;

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 20:11 ----------

Το motherboard είναι καλό... Υπάρχει κάποια άλλη οικονομικότερη ή καλύτερη πρόταση;

Δημοσ.

at gpolic: [/color]Βασικά συνδέω την κιθάρα μου με μια ειδική εξωτερική κάρτα ήχου, λέγεται GuitarPort. Από αυτές τις δύο μάρκες τι προτείνεις. Επίσης επειδή έχω τα Logitech Z5500 και θέλω επιτέλους να τα εκμεταλλευτώ οι κάρτες αυτές υποστηρίζουν σύνδεση coaxia; Αυτές οι κάρτες κάνουν και για ταινίες, παιχνίδια κλπ. ή είναι εξειδικευμένες για ηχογραφήσεις.

Σε αυτη την περιπτωση δεν ηχογραφεις μεσω της καρτας ηχου αλλα απο το guitarport. Οποτε δεν χρειαζεται να παρεις καλυτερη καρτα.

Εγω εχω την m-audio audiophile 2496 και εχει συνδεσεις RCA που θεωρειται γενικα καλυτερη ποιοτητα. Αυτες οι καρτες συνηθως δεν υποστηριζουν τα πολλα καναλια οποτε ξεχνας ταινιες με 5.1 κλπ

Δημοσ.
Σε αυτη την περιπτωση δεν ηχογραφεις μεσω της καρτας ηχου αλλα απο το guitarport. Οποτε δεν χρειαζεται να παρεις καλυτερη καρτα.

Εγω εχω την m-audio audiophile 2496 και εχει συνδεσεις RCA που θεωρειται γενικα καλυτερη ποιοτητα. Αυτες οι καρτες συνηθως δεν υποστηριζουν τα πολλα καναλια οποτε ξεχνας ταινιες με 5.1 κλπ

Κατάλαβα... Οπότε θα πάρω μια soundblaster να κάνω την δουλειά μου και αργότερα αν είναι παίρνω μια εξωτερική κάρτα ήχου τέτοιου στυλ για ηχογραφήσεις κλπ. Ευχαριστώ..

Δημοσ.
όντως για το psu έχουν δίκιο τα παιδιά το chieftec είναι γτπ.

Το Enermax που είπε ο NT1G είναι μία επιλογή αλλιώς:

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-400W-CMPSU-400CXEU.htm

Και το corsair πολύ καλό, αυτό έχω εγώ, απλά αν θέλει λίγο περισσότερα W μπορεί να πάει στο enermax.

:-D

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ, ολοκληρώνετε σιγά σιγά το σύστημα..!!Απο psu θα βάλω ένα από τα δύο... Πως ξέρω πως φτάνουν τα 400W;

artshadows διάλεξα μια κάρτα γραφικών η οποία να έχει hdmi έξοδο.. Υπάρχει κάποια πιο φθηνή, με hdmi έξοδο, που να αξίζει τα λευτά της;

Τελικά να πάρω τον intel ή τον amd;;

Σε ένα άλλο θέμα είδα πως ddr3 κάτω από 1000 κάτι mhz δεν αξίζει έναντι της ddr2, αυτό ισχύει;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...