Προς το περιεχόμενο

12

4saken

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Το είδα μόλις χθές. Εξωπραγματικά ωραίο με πολύ όμορφο φινάλε. Αλλά δεν έχω δει το παλιό.

To παλιο ειναι αρκετα διαφορετικο αλλα εξισου ενδιαφερον...

• Members
Δημοσ.

Ενώ μου το είχε φέρει εδώ και καιρό ο θείος Βάνιας (ο θείος απ' τη Ρωσία ντε) απέφυγα να το δω γιατί δεν είχα διαβάσει τόσο καλές κριτικές. Θα του δώσω μια ευκαιρία όμως μιας και εδώ διαβάζω καλά λόγια. Α, ούτε το πρωτότυπο έχω δει - μπορεί να τα πάρω με τη σειρά.

Δημοσ.
...απέφυγα να το δω γιατί δεν είχα διαβάσει τόσο καλές κριτικές.

Εμπιστεύεσαι τους κριτικούς? Επαγγελματίες η και μή? :rolleyes:

• Members
Δημοσ.
Εμπιστεύεσαι τους κριτικούς? Επαγγελματίες η και μή? :rolleyes:

συνήθως αυτό που κυρίως αποφεύγω είναι η γνώμη του κοινού (π.χ. οι βαθμολογίες του imdb, που σχεδόν ποτέ δεν τις λαμβάνω υπόψη). Αν έχω δηλαδή να επιλέξω ανάμεσα στα 2 κακά, θα προτιμήσω τις κριτικές.

Τώρα από εκεί και πέρα, απλά παίζει ρόλο για μένα το ποιος προτείνει την ταινία. Το θέμα είναι πιστεύω να βρεις κάποιους με τους οποίους πάνω-κάτω συμπίπτει το γούστο σου και να αποφασίζεις ανάλογα.

επίσης, πρέπει να καταλάβεις και τις παραξενιές του εκάστοτε κριτικού (σε σχέση πάντα με το δικό σου γούστο). Για παράδειγμα, τις κριτικές του αθηνοράματος τις εμπιστεύομαι μόνο όταν αναφέρονται σε αμερικανικές ταινίες, όπου πάνω-κάτω συνήθως συμφωνώ μαζί τους (αν και υπάρχουν κάποιες αποκλίσεις ή και εξαιρέσεις). Όταν όμως σχολιάζουν ευρωπαϊκές και γενικά μη-αμερικάνικες ταινίες γενικά κρατάω μια επιφύλαξη, γιατί συνήθως τους βρίσκω πολύ επιεικείς (εκθειάζουν πολύ εύκολα ταινίες που αν ήταν αμερικάνικες πιστεύω πως θα τις χαρακτήριζαν μέτριες). Επίσης, έχουν εμμονές με συγκεκριμένους σκηνοθέτες που ό,τι και να γυρίσουν θα το βρουν καλό.

Δημοσ.

Ακριβώς αυτό που είπες. Πρέπει να ''ξοδέψεις'' (έτσι το βλέπω εγώ) χρόνο στο να μάθεις τις ''παραξενιές'' του εκάστοτε κριτικού για να έχεις μια σαφή εικόνα, χρόνο που θα μπορούσες να ξοδέψεις για να δεις τελικά την ταινία και να βγάλεις μια άποψη μόνος σου. Στο κάτω-κάτω αν το καλοσκεφτείς ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι αντικειμενικό στην κριτική της ταινίας. Ούτε οι γνώμες των κριτικών, ούτε τα όσκαρ που θα λάβει, (ειδικά τα Όσκαρ), ούτε τίποτα. Συνεπώς την βλέπεις και τελείωσε το θέμα... :-)

Μικρό και ανούσιο trivia που εξηγεί την μικρή μου απέχθεια προς τους κριτικούς:

Παλιότερα (πριν πολλά χρόνια δηλαδή) δεν έχανα τεύχος για τεύχος του Σινεμά, καθώς διάβαζα τακτικά και διάφορα σχόλια στο διαδίκτυο απο κριτικούς. Μέχρι που σπάστηκα ίσα με εκεί που δεν παίρνει όταν διάβασα τις κριτικές για την Πολίτικη Κουζίνα. Ατελείωτο μαζικό θάψιμο απο τους ειδήμονες σε σημείο που με έκαναν να έχω αρνητική άποψη χωρίς καν να θέλω να την δω. Ε φάτε τα π@π@ρια σας τώρα όλοι εσείς μ@λ@κες, γιατί εμένα η ταινία με άγγιξε πολύ και πιστεύω πως (και για τα ελληνικά δεδομένα) είναι ότι καλύτερο έχει βγει. Αλλά αυτό που μου έμεινε απο όλη την ιστορία είναι ο κομπλεξισμός τους προς οτιδήποτε φέρει γνωστά ονόματα, ή οτιδήποτε χαίρει καθολικής αποδοχής, οπότε πρέπει να το κάνουμε πέρα.

Αυτά δεν λέω άλλα, βγήκα τέρμα off-topic. :X

• Members
Δημοσ.
Ακριβώς αυτό που είπες. Πρέπει να ''ξοδέψεις'' (έτσι το βλέπω εγώ) χρόνο στο να μάθεις τις ''παραξενιές'' του εκάστοτε κριτικού για να έχεις μια σαφή εικόνα, χρόνο που θα μπορούσες να ξοδέψεις για να δεις τελικά την ταινία και να βγάλεις μια άποψη μόνος σου. Στο κάτω-κάτω αν το καλοσκεφτείς ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι αντικειμενικό στην κριτική της ταινίας. Ούτε οι γνώμες των κριτικών, ούτε τα όσκαρ που θα λάβει, (ειδικά τα Όσκαρ), ούτε τίποτα. Συνεπώς την βλέπεις και τελείωσε το θέμα... :-)

Μικρό και ανούσιο trivia που εξηγεί την μικρή μου απέχθεια προς τους κριτικούς:

Παλιότερα (πριν πολλά χρόνια δηλαδή) δεν έχανα τεύχος για τεύχος του Σινεμά, καθώς διάβαζα τακτικά και διάφορα σχόλια στο διαδίκτυο απο κριτικούς. Μέχρι που σπάστηκα ίσα με εκεί που δεν παίρνει όταν διάβασα τις κριτικές για την Πολίτικη Κουζίνα. Ατελείωτο μαζικό θάψιμο απο τους ειδήμονες σε σημείο που με έκαναν να έχω αρνητική άποψη χωρίς καν να θέλω να την δω. Ε φάτε τα π@π@ρια σας τώρα όλοι εσείς μ@λ@κες, γιατί εμένα η ταινία με άγγιξε πολύ και πιστεύω πως (και για τα ελληνικά δεδομένα) είναι ότι καλύτερο έχει βγει. Αλλά αυτό που μου έμεινε απο όλη την ιστορία είναι ο κομπλεξισμός τους προς οτιδήποτε φέρει γνωστά ονόματα, ή οτιδήποτε χαίρει καθολικής αποδοχής, οπότε πρέπει να το κάνουμε πέρα.

Αυτά δεν λέω άλλα, βγήκα τέρμα off-topic. :X

Δεν μπορείς να αποφύγεις τους κριτικούς, είτε με αυτό εννοείς τους "επίσημους" (τύπου αθηνόραμα κλπ) είτε τους ανεπίσημους (π.χ. οι βαθμολογίες του imdb και η γνώμη των ανώνυμων χρηστών σε φόρουμ).

Κάθε μήνα βγαίνουν 10αδες ταινίες και κάπως πρέπει να κάνεις ένα ξεσκαρτάρισμα για να επιλέξεις τις 5-6 που τελικά θα δεις.

Δημοσ.

Προσωπικα δεν δινω καμια σημασια σε ελληνες κριτικους τους οποιους θεωρω επιεικως ανιδεους για να μην πω καμια πιο βαρια λεξη.Ολοι τους βγαζουν προσωπικα κομπλεξ μεσα απο την κριτικη τους, προσπαθουν να "εντυπωσιασουν" και να αυτοπροβληθουν.Επισης κανεις τους δεν εχει ιδεα περι κινηματογραφησης, σεναριακης αναπτυξης και ακομη περισσοτερο μουσικης επενδυσης.Επισης σε ξενους κριτικους υπαρχουν πραγματικα μερικοι αξιολογοι που χαιρεσαι να τους διαβαζεις.Αυτοι ειναι σε μερικες εφημεριδες των ΗΠΑ και αρκετοι Βρετανοι οι οποιοι για εμενα ειναι κορυφη.

Προτιμω λοιπον να εμπιστευτω γνωμες φιλων που θεωρω πιο αξιοπιστες.Το ιδιο κανουν και οι φιλοι που με ρωτουν τι ταινια να δουν.Βεβαια, βλεπω περι τις 15-20 ταινιες το μηνα (εκτος απο συγκεκριμενα διαστηματα του καλοκαιριου που πεφτει η παραγωγη) και επομενως (για να ευλογησω και τα γενια μου) βλεπω τουλαχιστον διπλασιες ταινιες απο τους οποιουσδηποτε ελληνες "επισημους" κριτικους και διαμορφωνω πιο εμπεριστατωμενη αποψη για το τι ηταν καλο και τι οχι την σεζον που περασε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...