Madlef86 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Όχι ακόμα, είναι νωρίς..... Μόλις τα έβαλα!!!! Θα τα "δοκιμάσω" και θα σας πω εντυπώσεις.... ;-)
NemeSis1990 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Ρε παιδιά εγώ που αγόρασα αυτήν http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-P55A-UD4-s1156-DDR3-P55-9MP55AUD4.htm τη προβλήματα θα αντιμετωπίσω?
linuxovios Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Κανένα πρόβλημα. Απλά αν ενεργοποιήσεις το USB3 / SATA3 από το bios, το PCIE της κάρτας γραφικών θα παίζει 8x αντί για 16x. Επίσης δεν θα μπορείς να κάνεις crossfire / sli .
NemeSis1990 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Αν είναι ενεργοποιημένα αλλά δεν έχω συσκευή συνδεδεμένη εκεί? Πάλι θα γίνεται χ8? Δηλαδή θα πέφτει η απόδοση των γραφικών?
koumos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Αν δεν εχεις συσκευη εκει δε θα επηρεαστει. Αλλσ σκεφτεσαι να μην βαλεις καρτα γραφικων? και ναι αν πεσει στο 8χ θα πεσει η αποδοση των γραφικων...
linuxovios Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Αν δεν εχεις συσκευη εκει δε θα επηρεαστει. εννοεί αν δεν έχει συσκευή usb3 / sata3 Για να είμαστε σαφείς : Αν έχεις ενεργοποιήσει το usb3 / sata3, είτε έχεις είτε δεν έχεις συσκευή συνδεδεμένη, το PCIE της κάρτας γραφικών θα παίζει 8x
NemeSis1990 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Ε αυτό είναι μεγάλη κοροϊδία! Θα ακυρώσω την παραγγελία. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:58 ---------- Ποια να επιλέξω στη θέση της? Στα ίδια χρήματα πάνω κάτω, 175 ευρώ? Και χωρίς usb3 ας είναι.
parsifal Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 και ναι αν πεσει στο 8χ θα πεσει η αποδοση των γραφικων... Θα πέσει, αλλά πολύ λιγότερο από όσο αφήνει να εννοηθεί η σχετική ονοματολογία (16x vs 8x) και προσλαμβάνουν οι περισσότεροι χρήστες. Δείτε π.χ. αυτό το πολύ ενδιαφέρον test του techPowerUp (τα ρεζουμέ-συμπεράσματα εδώ). Εκτός των άλλων, όπως θα δείτε να επισημαίνεται και στο προαναφερθέν conclusion link, γενικώς η πλατφόρμα Intel P55-Socket 1156 στοχεύει mid-range μητρικές, όχι high-end gamers και τα αντίστοιχα components που αυτοί συνήθως αγοράζουν και χρησιμοποιούν. By design, η Ιntel έχει περιορίσει (σε σχέση π.χ. με το X58 chipset) τα PCI-Express lanes που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία με το υποσύστημα γραφικών: Για high-end gamers λοιπόν που αποσκοπούν σε SLI/Crossfire setups με δυνατές κάρτες γραφικών, η επιλογή πλατφόρμας/chipset με «πετσοκομμένες» δυνατότητες σε αυτόν τον τομέα είναι εξαρχής λανθασμένη/προϊόν ελλιπούς ενημέρωσης! Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο με την εμφάνιση μοντέλων μητρικών που θέλουν να ενσωματώσουν από τώρα USB3 και SATA3. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ακόμη chipsets που να υποστηρίζουν εγγενώς (μέσω του Southbridge) αυτούς τους διαύλους, οι κατασκευαστές μητρικών αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν 3rd party controllers «κοτσαρισμένους» επάνω στον PCI-Express δίαυλο. Από κάπου όμως πρέπει να «φάνε» PCI-Express lanes για να τους υποστηρίξουν. Το μοντέλο της Gigabyte σου δίνει onboard έτοιμους αντίστοιχους controllers και σε αφήνει να επιλέξεις αν θα κάνεις «τράμπα» μεταξύ λειτουργία τους σε next-generation mode και του αριθμού των διαθέσιμων PCI-Express lanes για την/τις VGA. Η ASUS δεν έχει τέτοιους controllers, αλλά σου δίνει τη δυνατότητα προσθήκης add-in κάρτας επέκτασης που καταναλώνει τα απαραίτητα PCI-Express lanes από το αντίστοιχο PCI-Express slot. Δεν υπάρχει καμμία τεχνολογική ανωτερότητα της μίας έναντι της άλλης λύσης: Με την ίδια ευκολία, θα μπορούσε κάποιος να αγοράσει και να προσθέσει στην Gigabyte μία παρόμοια κάρτα επέκτασης και να έχει και USB3/SATA3 και 16 διαθέσιμα lanes για την επικοινωνία με την/τις VGA.
linuxovios Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Ποια να επιλέξω στη θέση της? Στα ίδια χρήματα πάνω κάτω, 175 ευρώ? Asus P7P55D EVO + (προαιρετικά) Asus usb3/sata3 controller Για high-end gamers λοιπόν που αποσκοπούν σε SLI/Crossfire setups με δυνατές κάρτες γραφικών, η επιλογή πλατφόρμας/chipset με «πετσοκομμένες» δυνατότητες είναι εξαρχής λανθασμένη/προϊόν ελλιπούς ενημέρωσης! Θα μου επιτρέψεις να το διατυπώσω διαφορετικά για να μην δημιουργούνται παρερμηνείες: Η socket 1156 πλατφόρμα σαφώς και δεν είναι η καλύτερη επιλογή για sli/cf υλοποιήσεις. Αυτό όμως δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή τη δυνατότητα ο κάθε χρήστης (ειδικά όταν σου παρέχεται η ευελιξία και για sli και για cf στο ίδιο mobo) Πολύ καλό συγκριτικό για multi-gpu performance : http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showdoc.aspx?i=3634&p=9 Στα 2 gpus οι διαφορές 1156 vs 1366 είναι ανύπαρκτες. Στα 4 gpus οι διαφορές γίνονται οριακά αισθητές υπέρ του 1366
Rama1 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Παιδία, μόλις παρέλαβα την Gigabyte P55A-UD3. Τι μου προτείνετε να κάνω, να την επιστρέψω? Δεν είμαι gamer και η κάρτα γραφικών μου θα είναι απλή, μια entry level Gigabyte GT 220, κυρίως για χρήση εφαρμογών γραφείου (κυρίως word), σερφάρισμα και ίσως κάποιου βαθμού επεξεργασία φωτογραφιών, λίγα videos, ίσως και κανένα παιχνίδι.
NemeSis1990 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Τελικά δεν γίνεται να την ακυρώσω γιατί ήδη μπήκε στο νέο μου κουτί. Με το που την πάρω τι πρέπει να κάνω? Να μπω στο bios και απλά να βάλω στο disable το usb3 και το sata3? Ελπίζω σε όλους τους άλλους τομείς να είναι ίση και καλύτερη από την Asus evo... Υπάρχει κάποιο review μήπως?
Madlef86 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Βασικά πιστεύω πως η Asus είναι λίγο καλύτερη.. Άλλη τιμή κι όλας. Στην πράξει θα δείξουν κι οι δύο όμως. Μια χαρά είναι φίλε μου!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.