Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κυκλοφορούν (επαρχία) προσφορές (ολοκληρα πακέτα) για 10άρια με γερμανικα πάνελ (κινέζικης ωστόσο κατασκευης) στα 25.500 με φπα/εγκαταστάσεισ και σύνδεση... Προσωπικά του το ειχα κατεβάσει στα 25.000 χωρις μεγάλο κόπο.

Οπότε μάλλον ναι, ειναι πολλά...

Σε ευχαριστώ. Και εμένα μου φάνηκε υπερβολική η τιμή, άλλα δεν είχα κάτι αντίστοιχο για να το συγκρίνω. Για αυτό που δίνεις εσύ το kW βγαίνει στα 2550€ και το δικό μου στα 3300€. Δεν ξέρω, άλλα υποθέτω ότι όταν είναι μικρότερο το έργο το kW ίσως να κοστίζει περισσότερο, άλλα λίγο περισσότερο. Να υποθέσω μια φυσιολογική τιμή θα ήταν γύρω στα 13000€;

Ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες σου :)

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Είχα κατά νου να επενδύσω σε φωτοβολταϊκά δεδομένου ότι θα έπαιρνα επιδότηση, αλλά έμαθα πως η φάση είναι φούσκα και ότι στην Ισπανία ήδη έσκασε μιας και η αντίστοιχη ΔΕη τους δεν μπορούσε πια να αγοράζει το ρεύμα που βγάζανε οι φ/β μονάδες. Φανταστείτε ότι αγοράζουν πιο ακριβά απ'ότι πουλάνε ...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ,

ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΣ ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ EMAIL MOY [email protected]

ΦΙΛΙΚΑ,

ΔΗΜΗΤΡΑ

Δημοσ.

Μπορεί το 100ΚW σε αγροτεμάχιο να έχει "χρήμα",αλλα στο μπουρδέλο που ζούμε, θα ρίσκαρα μέχρι για ένα 10KW πάνω στη ταράτσα.

Τουλάχιστο αν μπείς μέσα, να μπείς...λίγο. Και μην μου αρχίσουν οι ειδήμονες πως εχεις συμβόλαιο 20-25 χρόνια και οτι και να γίνει εισαι καλυμμένος, διότι πολύ απλά αν τους εμπνέει η κατάσταση στη χώρα, εθελοτυφλούν.

Δημοσ.

Οι πιο πολλοί φαίνεται να αγνοούν την λέξη « επένδυση »

Επένδυση με μηδενικό ρίσκο δεν υπάρχει γιατί πολύ απλά θα το έκαναν όλοι.

Πάμε τώρα στο δια ταύτα. Αυτή την στιγμή η τιμή της κιλοβατώρας είναι στα 0,495

το κόστος της συνολικής επένδυσης αποσβένεται σε 4 έτη.

Η επένδυση δίνει απόδοση 26,38% του αρχικού κεφαλαίου

Κάνεις λοιπόν συμβόλαιο με την ΔΕΗ για 25χρόνια να πουλάς το ρεύμα.

Σε περίπτωση που θελήσουν να σου αλλάξουν κάτι πρέπει να γίνει αθέτηση συμβολαίου και δεν αφορά μόνο εσένα αλλά αρκετό κόσμο που έχει επενδύσει. Οπότε οι όποιες διαφορές θα λυθούν από τα δικαστήρια που στην συγκεκριμένη περίπτωση θα πάρει χρόνια η υπόθεση που μέχρι τότε θα έχει γίνει η απόσβεση του αρχικού κεφαλαίου.

Και ας πούμε ότι τελικά καταφέρνουν να ρίξουν στην μέση τις τιμές πάλι θα έχεις κέρδος.

Τώρα αν βγούμε για κυνήγι μαγισσών και δικαιολογίες για να μην κάνει κάποιος είναι το μόνο εύκολο. Απλά με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε κανείς να ανοίγει μαγαζιά γιατι μπορεί να "πέσουν έξω" ή ακόμα και να μην αγοράζουμε αμάξια γιατί αύριο μπορεί να τρακάρουμε και να διαλυθεί εντελώς το αμάξι

Δημοσ.

Οι πιο πολλοί φαίνεται να αγνοούν την λέξη « επένδυση »

Επένδυση με μηδενικό ρίσκο δεν υπάρχει γιατί πολύ απλά θα το έκαναν όλοι.

Πάμε τώρα στο δια ταύτα. Αυτή την στιγμή η τιμή της κιλοβατώρας είναι στα 0,495

το κόστος της συνολικής επένδυσης αποσβένεται σε 4 έτη.

Η επένδυση δίνει απόδοση 26,38% του αρχικού κεφαλαίου

Κάνεις λοιπόν συμβόλαιο με την ΔΕΗ για 25χρόνια να πουλάς το ρεύμα.

Σε περίπτωση που θελήσουν να σου αλλάξουν κάτι πρέπει να γίνει αθέτηση συμβολαίου και δεν αφορά μόνο εσένα αλλά αρκετό κόσμο που έχει επενδύσει. Οπότε οι όποιες διαφορές θα λυθούν από τα δικαστήρια που στην συγκεκριμένη περίπτωση θα πάρει χρόνια η υπόθεση που μέχρι τότε θα έχει γίνει η απόσβεση του αρχικού κεφαλαίου.

Και ας πούμε ότι τελικά καταφέρνουν να ρίξουν στην μέση τις τιμές πάλι θα έχεις κέρδος.

Τώρα αν βγούμε για κυνήγι μαγισσών και δικαιολογίες για να μην κάνει κάποιος είναι το μόνο εύκολο. Απλά με την ίδια λογική δεν θα έπρεπε κανείς να ανοίγει μαγαζιά γιατι μπορεί να πέσουν έξω ή ακόμα και να μην αγοράζουμε αμάξια γιατί αύριο μπορεί να τρακάρουμε και να διαλυθεί το αμάξι

Έτσι ακριβώς είναι.

Εφόσον υπογραφεί συμβόλαιο δε πα να αλλάξει και 200 χέρια η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να σου αγοράζει το ρεύμα.

Εγώ προσωπικά θα βάλω έως το τέλος του χρόνου 10kw σε ταράτσα χωρίς δάνειο και το σκέφτομαι ακόμα για ένα μεγάλο.

Δημοσ.

Μπορεί το 100ΚW σε αγροτεμάχιο να έχει "χρήμα",αλλα στο μπουρδέλο που ζούμε, θα ρίσκαρα μέχρι για ένα 10KW πάνω στη ταράτσα.

Τουλάχιστο αν μπείς μέσα, να μπείς...λίγο. Και μην μου αρχίσουν οι ειδήμονες πως εχεις συμβόλαιο 20-25 χρόνια και οτι και να γίνει εισαι καλυμμένος, διότι πολύ απλά αν τους εμπνέει η κατάσταση στη χώρα, εθελοτυφλούν.

Ερωτιξις...

Σπιτι θα αγοραζες σημερα; Οικοπεδο; Αγροτεμαχιο; Επιχειρηση;

Δημοσ.

Εφόσον υπογραφεί συμβόλαιο δε πα να αλλάξει και 200 χέρια η ΔΕΗ είναι υποχρεωμένη να σου αγοράζει το ρεύμα.

Δεν είμαι σίγουρος ότι η τιμή θα είναι ίδια απο εδώ και πέρα, και τα 4χρόνια απόσβεση μου φαντάζουν πολύ λίγα.Έχει 4-5 μήνες που το έψαξα και δεν ήταν πολύ θετικά όσα άκουσα

Δημοσ.

Ερωτιξις...

Σπιτι θα αγοραζες σημερα; Οικοπεδο; Αγροτεμαχιο; Επιχειρηση;

Τίποτε απο αυτά. Είναι οι εποχές περίεργες για επενδύσεις, τι στιγμή που δε γνωρίζεις τι θα φορολογηθεί και πως.

Ηδη, τα αγροτεμάχια, θα φορολογηθούν σαν εκτός σχεδίου "οικόπεδα". Ναι, ειναι αδόκιμος ο όρος,αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πώ.

Εάν είχα πολλά χρήματα, και φοβόμουν τα διάφορα που λέγονται, θα αγόραζα κάποιο σπίτι κι ας φορολογείται πλέον απο 10 μεριές.

@Spy / Barca. Εγώ εξέφρασα την άποψη μου. Προσωπικά πιστεύω πως εάν τα πράγματα ζορίσουν, σε αυτό το κράτος (δε μου λεει τπτ πως η δεη ειναι αε) ΟΛΑ αλλάζουν προς το δοκούν.

Ενα στοιχείο, απλώς για το θεαθήναι. Εχω συντάξει γύρω στα 40,αν δεν απατώμαι, τοπογραφικά για φωτοβολταϊκά πάρκα.

1 πελάτης έχει προχωρήσει σε κατασκευή σε 2 αγροτεμάχια. Και πιστέψτε με τουλάχιστο 10-15 πελάτες είχαν την οικονομική επιφάνεια να προχωρήσουν ΑΝΕΥ δανείου.

Δημοσ.

1) Συμβόλαιο δεν κανεις με τη ΔΕΗ αλλα με την ΕΔΥΕ (τωρα ονομαζεται αλλιως)

2) Συμφερει γιατι σκεφτειτε τα πρασινα σπιτια, η εταιρεια στο οικοπεδο σου σου φτιαχνει ένα σπιτι 150000 ευρω όπως το εχεις φανταστει οποθετει φωτοβολταικα στην οροφη και το μονο που εκμεταλλευεται είναι αυτά χωρις να ξοδεψεις τιποτα εσυ. Αρα η εταιρια δεν είναι τοσο χαζη κερδιζει από τα φωτοβολταικα και μαλιστα περισσοτερα από αυτά που επενδυει

3) Και τελος ότι και αν γινει με τη ΔΕΗ εσυ υπογραφεις συμβολαιο με το κρατος

Δ.Κ.

Δημοσ.

2) Συμφερει γιατι σκεφτειτε τα πρασινα σπιτια, η εταιρεια στο οικοπεδο σου σου φτιαχνει ένα σπιτι 150000 ευρω όπως το εχεις φανταστει οποθετει φωτοβολταικα στην οροφη και το μονο που εκμεταλλευεται είναι αυτά χωρις να ξοδεψεις τιποτα εσυ. Αρα η εταιρια δεν είναι τοσο χαζη κερδιζει από τα φωτοβολταικα και μαλιστα περισσοτερα από αυτά που επενδυει

Είσαι σίγουρος γιαυτό;

Δημοσ.

καλησπέρα κι απο μένα.

θα ήθελα να μου πει κάποιος αν γνωρίζει....

για ένα οικιακο φωτοβολταϊκό η ΔΕΗ πληρώνει έναντι κάποια χρήματα κάθε μήνα(τα καταθέτει σηλαδή στον λογαριασμό)

και με τον εκκαθαριστικό λογαριασμό που παίρνουμε τρεισ φορέσ τον χρόνο(κάθε 4 μήνες) κάνει την εκκαθάριση και καταθέτει και τα υπόλοιπα?ή η κατάθεση γίνεται κάθε τετράμηνο?

Δημοσ.

Αξίζει ακόμα σαν επένδυση κάτι τέτοιο;

Μάλιστα, είναι καλή ιδέα το δάνειο, ή πλέον το κάνεις μόνο εάν έχεις hot cash; Υπάρχουν κάποιες επιφάνεις στο νου μου που ενδεχομένως να μπορούσαν να φιλοξενήσουν Φ/Β για συνολικά ~15kWp, ίσως και λίγο παραπάνω. Με δάνειο χωρίς προσημείωση που κοιτάω το ποσό του δανεισμού για κάτι τέτοιο είναι γύρω στα 50K € — και αυτά από το ΤΤ, δεν έχω κοιτάξει ακόμα άλλες τράπεζες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...