izerman76 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Απο περιέργεια, έχει συνυπολογίσει κάποιος τον πληθωρισμό στους υπολογισμούς απόδοσης της επένδυσης; Επίσης υπάρχει κάποια σύγκριση της απόδοσης του ίδιου κεφαλαίου σε π.χ. ομόλογα ή κάποια άλλη επένδυση; Τέλος, τα έσοδα από την πώληση του ρεύματος θα φορολογούνται και αν ναι με τι συντελεστή;
izerman76 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2010 Απο περιέργεια, έχει συνυπολογίσει κάποιος τον πληθωρισμό στους υπολογισμούς απόδοσης της επένδυσης; Επίσης υπάρχει κάποια σύγκριση της απόδοσης του ίδιου κεφαλαίου σε π.χ. ομόλογα ή κάποια άλλη επένδυση; Τέλος, τα έσοδα από την πώληση του ρεύματος θα φορολογούνται και αν ναι με τι συντελεστή;
apsuhos Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 H τιμή προσαρμόζεται κάθε χρόνο κατά 25% του πληθωρισμού. Δεν υπάρχει φορολογία για το συγκεκριμένο εισόδημα. Κατάμαυρα είναι όλα.
achilleas_f Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει εγκατάσταση φωτοβολταικών σε οικόπεδο; Ενδιαφέρομαι κι εγώ αλλά θέλω να το ψάξω καλά το θέμα και να πάρω γνώμες, καθώς μιλάμε για επένδυση 450.000 ευρώ περίπου. Ποσό που θα καλυφθεί με δάνειο φυσικά. Συμφέρει; Εμπεριέχει ρίσκο; Απ' ότι ξέρω, χρειάζεται γύρω στα 8-9 χρόνια για απόσβεση. Μήπως μέχρι να γίνει η απόσβεση, έχει χάσει την αξία του; Ευχαριστώ
pcos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 ο πατέρας μου στο χωριο πήρε προσφορα από γραφείο τοπικό στην περιοχή ξυλοκάστρου. Έχει mια κεραμιδοσκεπή που βλέπει νότο, δεν θuμαμaι τα τετραγωνικά όμως λοιπόν: Εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή: 4930KWh/έτος Ετήσια έσοδα: 2711e Κόστος κατασκευής: σύνολο με ΦΠΑ = 16.000e Απόσβεση υλικών: 6 χρονια Σύνολο είσπραξης στα 25 χρονια: 67.775e Καθαρό κέρδος: 51.785e ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματα του. η γνώμη μου είναι ότι αν εμπιστευτούμε την ΔΕΗ ότι δεν θα κάνει κάνα κόλπο με την τιμή αγοράς 0.55e/KWh τότε για τόσο λίγα χρήματα ίσως και περισσότερα καρα-αξίζει. το θέμα είναι να μην αποκλίνεις πολύ προς τα κάτω από την εκτιμώμενη ημερήσια ηλιοφάνεια (εκεί είναι το πραγματικό ρίσκο).
skiabox Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Τα γραφεία αυτά δεν έχουν στατιστικά ηλιοφάνειας ανά περιοχή?
pcos Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 ναι έχουν ολοκληρο πινακα με μετρήσεις μέσης ηλιοφάνειας κάθε μηνα. δεν είναι τυχαίοι οι υπολογισμοί τους. όσο για τα σκέτα χωράφια που ρώτησαν κάποιοι, αν μένεις κοντά είσαι ok. αλλιώς θες και περιφράξεις και συναγερμούς για κακόβουλες πράξεις
achilleas_f Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 όσο για τα σκέτα χωράφια που ρώτησαν κάποιοι, αν μένεις κοντά είσαι ok. αλλιώς θες και περιφράξεις και συναγερμούς για κακόβουλες πράξεις Καλά, αν είναι να διαθέσω τέτοιο κεφάλαιο, το τελευταίο που θα σκεφτώ, θα είναι η περίφραξη και οι κάμερες. Το θέμα είναι αν συμφέρει ή αν θα 'ρθει η Δ.Ε.Η μετά από 2-3 χρόνια, να κατεβάσει την κιλοβατώρα στο μισό για παράδειγμα...
pcos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 φιλε Αχιλλέα αυτο ειναι και δικός μου φόβος αλλα για λίγα χρήματα λες "δεν βαριέσαι". τώρα για πολλά χρήματα όπως θες εσύ υπάρχει πιο μεγάλο ρίσκο. λογικά η ΔΕΗ δεν πρόκειται να σπάσει το συμβόλαιο. Εξάλλου αν υπήρχε τέτοια υπόνοια, οι τράπεζες δεν θα δάνειζαν το 100% ειδικά αυτήν την περίοδο διότι θα το θεωρούσαν υψηλού ρίσκου επένδυση. με αλλα λόγια οι τράπεζες διασφαλίζουν κι αυτές ότι η ΔΕΗ δεν θα κάνει "μαμακια" ειδικά για όσο καιρό ισχύει η αποπληρωμή του δανείου. οποτε και θα έχει γίνει απόσβεση του εξοπλισμού (τι είχες τι έχασες). από εκεί και πέρα το μέλλον κανεις δεν το ξέρει
achilleas_f Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 φιλε Αχιλλέα αυτο ειναι και δικός μου φόβος αλλα για λίγα χρήματα λες "δεν βαριέσαι". τώρα για πολλά χρήματα όπως θες εσύ υπάρχει πιο μεγάλο ρίσκο.λογικά η ΔΕΗ δεν πρόκειται να σπάσει το συμβόλαιο. Εξάλλου αν υπήρχε τέτοια υπόνοια, οι τράπεζες δεν θα δάνειζαν το 100% ειδικά αυτήν την περίοδο διότι θα το θεωρούσαν υψηλού ρίσκου επένδυση. με αλλα λόγια οι τράπεζες διασφαλίζουν κι αυτές ότι η ΔΕΗ δεν θα κάνει "μαμακια" ειδικά για όσο καιρό ισχύει η αποπληρωμή του δανείου. οποτε και θα έχει γίνει απόσβεση του εξοπλισμού (τι είχες τι έχασες). από εκεί και πέρα το μέλλον κανεις δεν το ξέρει Σ'ευχαριστώ για την απάντηση
sarantatessera Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Μια ερώτηση: για ποιο λόγο είναι απαραίτητη η ύπαρξη ηλιακού θερμοσίφωνα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος; EDIT: Και άλλη μια: πόσο κοστίζει συνολικά, όλα τα έξοδα που είναι να κάνεις (έστω στο περίπου), αν βάλεις εγκατάσταση 4KW και πόσο αν βάλεις 5KW;
pcos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 αυτό με τον ηλιακό δεν το ξέρω. αλλα γιατί να χρειάζεται? ο πατέρας μου δεν έχει ηλιακό, μονο μπόιλερ! για τις τιμές 3000e με 4000e η KWh ανάλογα τι θα βάλεις και από που.
sarantatessera Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2010 4000 € / KW θες να πεις, έτσι; Και αυτή είναι η μέγιστη τιμή της αγοράς που παίζει τώρα; ΦΠΑ συμπεριλαμβανομένου; (Και αυτό με το μπόιλερ ισχύει. Αυτό που ρωτάω είναι: γιατί δεν τους κάνει ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας; )
sarantatessera Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Ξέρει κανείς να απαντήσει στις ερωτήσεις μου;
pournaras Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2010 1. Ναι καπου εκει ειναι μια ακριβη προταση της αγορας, συμπεριλαμβανομενου του ΦΠΑ. 2. Τον ηλιακο τον ζητανε και για ηθικο και για πρακτικο λογο. Δε μπορεις να ζητας να βοηθησεις με μια κατασκευη αναννεωσιμης πηγης ενεργειας, και απο την αλλη να μην εχεις ηδη μετατρεψει την πιο ενεργοβορα συσκευη σε ηλιακη, και επισης (πιο πρακτικα) να δινεις μια Α ποσοτητα ρευματος στο δικτυο (επι πληρωμης), και με ενα κλικ στο διακοπτη να το παιρνεις παλι πισω με το θερμοσιφωνα (πληρωνοντας το κιολας στη μιση τιμη). Γνωμη μου, καλα κανουν και το ζητανε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα