sarantatessera Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Και πες ότι παίρνω δάνειο 45-50.000 ευρώ από την τράπεζα για φωτοβολταϊκά. Οι εταιρείες λένε ότι σε 6-7 χρόνια κάνεις απόσβεση και έπειτα έχεις ένα λογικό κέρδος που ξεπερνά τα 7.000 ευρώ το χρόνο, για τα επόμενα χρόνια που θα ισχύει η σύμβαση (17-18 χρόνια). Υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν μπορώ να καταλάβω: 1)Πόσα θα δίνεις από την τσέπη σου κάθε μήνα αυτά τα 6-7 χρόνια που θα κάνεις απόσβεση και θα ξεμπερδέψεις με το δάνειο; 2) Τα 7.000 ευρώ το χρόνο φαίνονται αρκετά τώρα, αλλά μετά από 7, 8, 15 χρόνια δεν θα είναι το ίδιο. Μεγαλώνει το ποσό ανάλογα με το κόστος ζωής ή παραμένει το ίδιο; 3) Μετά τα 25 χρόνια που τελειώνει η σύμβαση, τι γίνεται με το ηλεκτρικό ρεύμα του σπιτιού σου; Συνεχίζει να παράγεται από τον ήλιο και δεν πληρώνεις ούτε παίρνεις τίποτα; Γίνεται κάτι άλλο; Έχω κι άλλες απορίες, αλλά αυτές για αρχή. Όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει παρακάλω, με ενδιαφέρει πολύ το θέμα...
pournaras Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=393757
pournaras Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Οσον αφορα αυτη την ερωτηση θα σου απαντησουμε μετα απο 25 χρονια Σοβαρα, το ρευμα που θα βγαλεις απο το συστημα, δεν το καταναλωνεις, δεν γινεται, το τροφοδοτεις στο δικτυο της δεη, εχοντας ενα ξεχωριστο ρολοι που μετραει το τι δινεις, και για την καταναλωση σου συνεχιζεις να παιρνεις οπως παντα απο το κανονικο δικτυο της δεη.
sarantatessera Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Αα, μάλιστα! Εγώ είχα την εντύπωση ότι το καταναλώνεις. Οπότε ακόμα και 1kw να βάλεις δεν σημαίνει ότι θα έχεις επιπτώσεις στο ρεύμα της κατοικίας σου. Τώρα αν εγώ βάλω 10kw στην οικία μου (νησί), πόσα περίπου θα βγάζω καταναλώνοντας 100 ευρώ ρεύμα το μήνα στη ΔΕΗ (το οποίο το πληρώνεις κανονικά ή γίνεται κάποιος συμψηφισμός και παίρνεις τα υπόλοιπα; ), χωρίς να λάβουμε υπόψη τη δόση του δανείου;
ZAKKWYLDE Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Για 45.000 επένδυση με 7% επιτόκιο και 7 χρόνια αποπληρωμή η δόση είναι 671/μήνα - 8148 το χρόνο. Βγάζεις 7.000 δηλαδή και βάζεις και απο τη τσέπη σου. Σε 7 χρόνια θα έχεις βάλει στη καλύτερη 8.036€, άρα πάει και ο 8ος χρόνος που θα είναι και καλά "καθαρά τα κέρδη. Ακόμα και αν το κάνεις με προσημείωση και πάει 5% επιτόκιο και 12 χρόνια αποπληρωμή σου βγαίνει ~5000 το χρόνο οπότε θα βάζεις ~2000 στη τσέπη. Τίποτα σπουδαίο δλδ. Για να απαντήσω στην παραπάνω ερώτηση...τις δικές σου παραγώμενες κιλοβατώρες τις πουλας...δεν σε συμφέρει να τις καίς.
sarantatessera Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Στην πρώτη περίπτωση που αναφέρεις, λες ότι βγάζεις 7000 το χρόνο και πληρώνεις 8148. Δηλαδή 1148 από την τσέπη σου (περίπου 100 ευρώ το μήνα). Σε αυτό το ποσό η ΔΕΗ (το ρεύμα που θα πληρώνεις κάθε μήνα) είναι πληρωμένη ή είναι έξτρα έξοδα;
pournaras Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Γιατι πρεπει να παρεις με 45 χιλιαρικα (το πιο ακριβο της αγορας πλεον) και οχι κατι φτηνοτερο; Επισης γιατι πρεπει να γινει αποπληρωμη στα 7 χρονια, οποτε και να βγει 671 ευρω η δοση; Υπαρχει καποιος ορος που το επιβαλλαει αυτο;
sarantatessera Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Στην πρώτη περίπτωση που αναφέρεις, λες ότι βγάζεις 7000 το χρόνο και πληρώνεις 8148. Δηλαδή 1148 από την τσέπη σου (περίπου 100 ευρώ το μήνα). Σε αυτό το ποσό η ΔΕΗ (το ρεύμα που θα πληρώνεις κάθε μήνα) είναι πληρωμένη ή είναι έξτρα έξοδα; Ξέρει κανείς; Αίγινα apsuhos. Πάντως ακόμα και να μην συμπεριλαμβάνονται, και πες ότι έχεις 100 ευρώ ΔΕΗ το μήνα, τα έξοδα σου είναι 200 το μήνα, δόση δανείου και ρεύμα; Εμένα γιατί μου φαίνονται λίγα; Όσον αφορά αυτό που ρώτησες pournaras (γιατί να πάρει κάποιος των 45 χιλιάδων), μα για να βγάζει περισσότερα! Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2010 από sarantatessera
sarantatessera Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Στην πρώτη περίπτωση που αναφέρεις, λες ότι βγάζεις 7000 το χρόνο και πληρώνεις 8148. Δηλαδή 1148 από την τσέπη σου (περίπου 100 ευρώ το μήνα). Σε αυτό το ποσό η ΔΕΗ (το ρεύμα που θα πληρώνεις κάθε μήνα) είναι πληρωμένη ή είναι έξτρα έξοδα; Ξέρει κανείς; Αίγινα apsuhos. Πάντως ακόμα και να μην συμπεριλαμβάνονται, και πες ότι έχεις 100 ευρώ ΔΕΗ το μήνα, τα έξοδα σου είναι 200 το μήνα, δόση δανείου και ρεύμα; Εμένα γιατί μου φαίνονται λίγα; Όσον αφορά αυτό που ρώτησες pournaras (γιατί να πάρει κάποιος των 45 χιλιάδων), μα για να βγάζει περισσότερα! Επεξ/σία 25 Οκτωβρίου 2010 από sarantatessera
ZAKKWYLDE Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Ξέρει κανείς;Αίγινα apsuhos. Πάντως ακόμα και να μην συμπεριλαμβάνονται (και πες ότι έχεις 100 ευρώ ΔΕΗ το μήνα), τα έξοδα σου είναι 200 το μήνα; Εμένα γιατί μου φαίνονται λίγα; Όσον αφορά αυτό που ρώτησες pournaras, γιατί να πάρει κάποιος των 45 χιλιάδων, μα για να βγάζει περισσότερα! Είναι έξτρα όπως είπα...δεν σε συμφερει να "καις" αυτο που παραγεις; Γιατί να πάρεις 45000; Γιατί τόσο υπολογίζουν για μια εγκατασταση 10mw(150 τμ ταρατσα.) Γιατι 7 χρόνια...οκ δεν βλεπω το λόγο αλλα στα 7 χρονια υποστηριζουν όλοι ότι γινεται απόσβεση.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Ξέρει κανείς;Αίγινα apsuhos. Πάντως ακόμα και να μην συμπεριλαμβάνονται (και πες ότι έχεις 100 ευρώ ΔΕΗ το μήνα), τα έξοδα σου είναι 200 το μήνα; Εμένα γιατί μου φαίνονται λίγα; Όσον αφορά αυτό που ρώτησες pournaras, γιατί να πάρει κάποιος των 45 χιλιάδων, μα για να βγάζει περισσότερα! Είναι έξτρα όπως είπα...δεν σε συμφερει να "καις" αυτο που παραγεις; Γιατί να πάρεις 45000; Γιατί τόσο υπολογίζουν για μια εγκατασταση 10mw(150 τμ ταρατσα.) Γιατι 7 χρόνια...οκ δεν βλεπω το λόγο αλλα στα 7 χρονια υποστηριζουν όλοι ότι γινεται απόσβεση.
pournaras Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Αποσβεση δεν κανεις οταν αρχιζεις και βαζεις απο την τσεπη σου. Με αυτη τη λογικη ας κανουμε αποσβεση σε ενα χρονο, πληρωνοντας 4000 χιλιαρικα το μηνα, και αφου θα εχουμε αποδοση 600 ευρω ας βαλουμε τα υπολοιπα απο την τσεπη μας. Δε παει ετσι. Αποσβεση κανεις απο το κερδος σου οσο χρονο κι αν χρειαστει. Επισης με ενα συστημα των 45 χιλιαδων θα εχεις πανω απο 8 χιλιαδες το χρονο κερδος και οχι 7. Αρα αν θες να πληρωσεις το δανειο, και να πληρωσεις και τα περιπου 60-100 ευρω της δεη (αυτα που καις), τοτε θες 9-10 χρονια για να πεις οτι θα κανεις αποσβεση (χωρις να βαλεις κατι απο την τσεπη σου.
pournaras Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2010 Αποσβεση δεν κανεις οταν αρχιζεις και βαζεις απο την τσεπη σου. Με αυτη τη λογικη ας κανουμε αποσβεση σε ενα χρονο, πληρωνοντας 4000 χιλιαρικα το μηνα, και αφου θα εχουμε αποδοση 600 ευρω ας βαλουμε τα υπολοιπα απο την τσεπη μας. Δε παει ετσι. Αποσβεση κανεις απο το κερδος σου οσο χρονο κι αν χρειαστει. Επισης με ενα συστημα των 45 χιλιαδων θα εχεις πανω απο 8 χιλιαδες το χρονο κερδος και οχι 7. Αρα αν θες να πληρωσεις το δανειο, και να πληρωσεις και τα περιπου 60-100 ευρω της δεη (αυτα που καις), τοτε θες 9-10 χρονια για να πεις οτι θα κανεις αποσβεση (χωρις να βαλεις κατι απο την τσεπη σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα