Προς το περιεχόμενο

Net Cafe

Net-Captain

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

Κάποιος φίλος πρόκειται να ανοίξει ενα net cafe με 20 pc και εχω αναλάβει εγώ το στήσιμο όλου του μαγαζιού οσο αναφορά τα pc και το δίκτυο.Θα ήθελα κάποιες συμβουλές για το τί εξόπλισμο να χρησημοποιείσω κυρίως στη δικτύωση!

Δηλαδή τι Modem/Router θα χρησημοποιήσω για την Αdsl, τι switch, τι patch panel, τι είδους καλώδια και ότι άλλο εσείς πιστέυετε είναι απαραίτητο.

*για την Adsl είναι δύσκολο να χρησημοποιήει μισθωμένη γραμμή, για αυτό πισεύω είναι καλήτερα να βάλουμε 2 Adsl 24Mb.

Δημοσ.

επειδή όπως καταλαβαίνω δεν έχεις εμπειρία από τέτοια στησίματα γιατί δεν έρχεστε σε επαφή με κάποια εταιρία που θα αναλάβει το αρχικό στήσιμο και την υποστήριξη του καταστήματος ώστε να έχετε πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

υπάρχουν εταιρίες που προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες σε τιμές χαμηλότερες απ' ότι φαντάζεσαι!

Δημοσ.

Θα συμφωνησω με τον φιλο, το να στησεις ενα netcafe δεν ειναι σαν να στηνεις ενα δικτυο σε ενα γραφειο και στο τελος ο φιλος σου οσα λεφτα γλυτωσει απο το στησιμο θα αναγκαστει να τα δωσει για υποστηριξη. Δεν ειναι ντροπη να πας σε καποιον επαγγελματια αν δεν ξερεις να το κανεις

Δημοσ.

Συμφωνώ με όσα λέτε, αλλα θα ήθελα να το παλέψω γιατι θα ήθελα πιο πολύ να μάθω πως γίνεται η όλη διαδικασία.

Μπορείτε να μου δώσετε πληροφορίες σχετικά με τη δικτύωση;

Τι εξοπλισμό θα χρειαστώ και όλα τα σχετικα;

Δημοσ.

Να το παλεψεις με τα λεφτα και την δουλεια καποιου αλλου ? Αν θες να μαθεις παρε καποιον επαγγελματια και δες πως θα το κανει...

Δημοσ.
Συμφωνώ με όσα λέτε, αλλα θα ήθελα να το παλέψω γιατι θα ήθελα πιο πολύ να μάθω πως γίνεται η όλη διαδικασία.

Μπορείτε να μου δώσετε πληροφορίες σχετικά με τη δικτύωση;

Τι εξοπλισμό θα χρειαστώ και όλα τα σχετικα;

Να σου δώσουμε πληεοφορίες σχετικά με τα δίκτυα????

Με έκανες και γέλασα φίλε μου...

Αλλοι διαβάζουν και δουλεύουν χρόνια και ακόμη δε το κατέχουν το άθλημα και έσυ θέλεις ρε αθεόφοβε πληροφορίες για να στήσεις επιχείρηση?????!!!!!!!!!!!...Ημαρτον!

Και μια τελευταία , φιλική , συμβουλή.....ΜΗ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ....ΑΣΤΟ...ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ...ΘΑ ΜΠΛΕΞΕΙΣ

Φιλικά είπαμε έτσι!!!!!

Δημοσ.

Έχετε δίκιο δε λέω, αλλα θα ήθελα να μου απαντήσετε σε αυτό που ρώτησα σας παρακαλώ.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:39 ----------

Φίλε tomzaribo21 δεν ζήτησα να μου πείτε πώς θα το στήσω, απλά τι εξοπλισμό μου προτείνετε για το δίκτυο.

Δημοσ.
βάλε εξοπλισμό cisco

Δε νομίζω πως η απάντηση είναι τόσο απλή.

Αν και το κατάστημα δε φαίνεται να είναι μεγάλο με 20 pc, σίγουρα συμφωνώ ότι είναι καλύτερα να βοηθήσει κάποιος που έχει εμπειρία σε αντίστοιχα project.

Πάντως αν θες κάποια ουσιαστική βοήθεια θα πρέπει να δώσεις πιο πολλές πληροφορίες.

Ποιό είναι το budget?

Τι υπηρεσίες θα παρέχει το κατάστημα?

Wifi?

Μία adsl λογικά δε θα σε καλύψει. Θα πρέπει να δουλέψεις με πολλαπλές adsl και να κάνεις κάποια διαχείριση στην κίνηση ή αν υπάρχει περιθώριο κάποιο μισθωμένο κύκλωμα.

Στο budget σου περιλαμβάνονται και τα pc?

servers? (proxy/file κλπ)

Λογισμικό για την διαχείριση των PC και του καταστήματος?

Είναι τόσα πολλά που δε ξέρω τι να πρωτοαναφέρω.....

*για την Adsl είναι δύσκολο να χρησημοποιήει μισθωμένη γραμμή, για αυτό πισεύω είναι καλήτερα να βάλουμε 2 Adsl 24Mb.

Sorry δεν το είχα δει.

Δύο ADSL μπορούν να παίξουν και με ένα linux server που θα τις διαχειρίζεται με πολλαπλές κάρτες δικτύου. Δεν χρειάζεται απαραίτητα router αλλά θα πρέπει κάποιος που ξέρει να το στήσει για να γίνεται σωστή διαχείριση.

Δημοσ.

Οι γνώσεις σου σχετικά με τα δίκτυα σε τι βαθμό βρίσκονται?(αντικειμενικά?)

Έχεις αρκετή εμπειρία ή έχεις πχ φτοιάξει 5-6 pc φίλων και το θεωρείς γνώση?

Γιατί κι εγώ έχω κάτι χρόνια που καταποιάνομαι (λόγω χόμπι όμως-έχει διαφορά) με τα δίκτυα (και μελέτη και πειραματισμός) αλλά άλλο πράγμα είναι να κάνεις το χόμπι σου και άλλο να στήσεις σωστά μια τέτοια επιχείρηση,έστω και με λίγα pc.

Κουτσά στραβά όλοι που έχουν κάποιες λίγες-βασικές γνώσεις μπορούν να καταφέρουν να στήσουν ένα δίκτυο με 20 pc.Το θέμα δεν είναι αυτό όμως.

Πρέπει να προσέξεις πολλές παραμέτρους όσο αφορά όχι μόνο το στήσιμο αλλά και την ασφάλεια του δικτύου.Μη ξεχνάς οτι στα pc αυτά θα μπαίνουν όχι μόνο πιτσιρικάδες που απλά θα παίζουν ένα δικτυακό παιχνιδάκι αλλά και μερικά ψαγμένα παιδάκια που πολύ πιθανό είναι να έχουν τις "γνώσεις" να σου σγκαρλίσουν τα μηχανήματα και να σου κατεβάσουν όλο το δίκτυο.

Έχεις γνώσεις και εμπειρία από παραχώρηση δικαιωμάτων σε pc , QOS , ρύθμιση firewall και τα σχετικά?

Είναι πολύπλοκο και πολύπλευρο το θέμα.

Καλό είναι να πας σε ένα άτομο που ασχολείται κάθε μέρα με αυτά.Θα γλιτώσεις και κόπο αλλά και χρόνο.

Τώρα εαν σε τρώει να μάθεις,δεν σε εμποδίζει κανένας να είσαι από πάνω του και να τον ρωτάς για την όλη διαδικασία πως την κάνει

Δημοσ.

Ναι οντως απο οτι καταλαβα επειδη δεν εχεις καν παρομοια εμπειρια κοιτα να κανει αυτη τη φορα καποιος επαγγελματιας τη δουλεια και ναι ας εισαι απο πανω..κοιτωντας σε φορουμ και ρωτωντας θα μαθεις αρκετα ομως θα σου ξεφευγουν παντα επαγγελματικες λεπτομερειες η λεπτομερειες λεπτομερειων οι οποιες ειναι λιγο λογικο οτι ακομα και σε σενα να μην ξεφευγουν δεν θα σου τις δωσει καποιος ευκολα αν απο αυτες ζει..Σκεψου λογικα..Αν καποιος βγαζει ψωμι απο αυτο γιατι να το κανει οταν μπορει ο καθενας να παρει ενα utp και 20 πισια και να "φτιαξει" ενα νετ?Επισης απορω ποσο ασχετος ειναι ο φιλος σου που προσφερθηκες να τον βοηθησεις και δεχτηκε και μαλιστα οταν λες οτι εχεις αναλαβει απ'οτι καταλαβαινω θα σου δωσει φραγκα και θα κανεις ο,τι νομιζεις..Αυτο για μενα ειναι καθαρα αντιεπαγγελματικο λογω του οτι ειναι πολυ ευκολο κατι να στραβωσει και μετα δεν θα κυνηγαει καποιον αλλο ο φιλος σου αλλα εσενα και οπου παιζουν γυναικες,λεφτα η λογια οι αντρικες φιλικες σχεσεις κλονιζονται σοβαρα..Σκεψου αυτο σκεψου και το ποιος θα παρεχει τεχνικη υποστηριξη..

Δημοσ.

Να σου δώσω ένα απλό παράδειγμα γιατί δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Γιατί θα ανοίξει ένας να κατεβάζει torrent, emule κτλ και το ping και το delay θα φτάσει στα ύψη σε αυτούς που παίζουν Onlline. Οπότε θα έχεις ένα κακό μαγαζί.

Δεν είναι τόσο απλό το θέμα. Αλλιώς πάρε ένα router, ένα 24άρι switch βάλε και καλώδια, άνοιξε και τον dhcp και τελείωσες. Θα έχεις δίκτυο αλλά δεν θα έχεις σωστό netcafe.

Δημοσ.

Φίλε μου θα ήταν καλύτερο να απευθυνθείς σε μια εταιρία που στήνει μικρά LANs των 20 hosts.Ναι ελιναι βέβαιο οτι μπορείς να το στήσεις και μόνος σου αλλά η δουλεία θα είναι τελείως ερασιτεχνική και θα έχεις πολύ μεγάλη απώλεια στην ποιότητα του δικτύου σου.Στο λέω γιατι εχω βρεθεί σε δίκτυο που έστησε κάποιος ερασιτεχνικά για ΝΕΤ cafe και μεσα σε 1 χρόνο αναγκάτηκε να κλέισει όταν έμαθε το πώς θα πρέπει να είναι η εγκατάσταση.

Θα σου πώ μόνο 3 λέξεις που αγνοείς για το στήσιμο ενός σωστού επαγκελματικού δικτυού.

1) Δομημένη καλωδίωση.

2) patch panel.

3) Rack cabin.

Δημοσ.
akil αυτά που λες είναι τα απλά που να δεις τι γίνεται όταν πρέπει να στήσεις domain, proxy, qos, firewall

+10000

Το να φτιάξεις ένα rack και μία καλωδίωση είναι εύκολο. Και με καλώδια μπερδεμένα σαν μακαρονάδα θα παίξει το δίκτυο.

Χωρίς σωστό QoS, Firewall, proxy κλπ θα έρχονται πελάτες να δούν ένα video στο youtube και θα περιμένουν κάνα μισάωρο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...