T3rm-nAt0r Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Καλημέρα παίδες, Σήμερα πήρα τη μεγάλη απόφαση να "παρατήσω" το παλιό μου laptop (fujitsu siemens 2005) και να αγοράσω κάτι *πραγματικά* καλό, καθώς έρχεται ο καιρός για να υλοποιήσω την πρακτική μου και εγώ ως ταπεινός έλληνας φοιτητής. Το ερώτημα παραμένει ΠΟΙΟ???? Μέχρι τις αρχές 2008 ασχολούμουν σχολαστικά με το hardware σε laptops, όμως από εκεί και μετά χάος.... Έχω σκεφτεί κάποιες πιθανές λύσεις αλλά θα ήθελα να ακούσω και την άποψή σας, καθώς όλο και κάποιος πιο "μορφωμένος" θα βρίσκεται ανάμεσά μας με παραπάνω πείρα και ώρεςς δοκιμών στην πλάτη τους Έχοντας υπ'οψιν τα δυο αυτά site http://www.notebookcheck.net/Mobile-Processors-Benchmarklist.2436.0.html http://hubpages.com/hub/core-i7-laptops-list-of-all-clarksfield-notebooks και με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του hardware και των laptop, "διάλεξα" το Dell M6500 (15") precision με i7 (τον "μικρό"), 4GB RAM@1366, 250GB (7200) , intel wireless 5300, και μερικά ακόμη καλούδια. Εναλλακτικά alienware m15xx με παραπλήσια χαρακτηριστικά. Το "θέμα" μου είναι ότι το 1ο ναι μεν καλό, όμως απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις καθώς προσφέρει πολλές υπηρεσίες στο πακέτο, τις οποίες δε μπορώ να αφαιρέσω, με αποτέλεσμα να "βγαίνει" κοντά στα 3.400 ευρώ. Το δεύτερο για value for money είναι σαφώς ανώτερο (και σε κάποια σημεία με καλύτερο εξοπλισμό) όμως δεν έχει web-cam (τουλ δεν παρατήρησα εγώ) και επιπλέον δεν κατάφερα να κάνω κάποιο compilation ώστε να έχει US-layout keyboard. (έχει από τη "μάνα" του γ*μο-UK το οποίο από προσωπική και χρόνια εμπειρία είναι τραγικό) και επιπλέον δεν κατάφερα να δω αν υπάρχει η δυνατότητα να έρθει Ελλάδα. Πριν με σχολιάσετε σχετικά με το μεγάλο ποσό χρημάτων που ίσως ξοδέψω έχω να κάνω τις παρατηρήσεις. Με ενδιαφέρει "κάτι". το οποίο να είναι ΚΑΛΟ hardware, καινούριο, αποδοτικό και να αντέχει στο χρόνο (αν και ξέρουμε ότι ~3 χρόνια είναι η ζωή του laptop, για αυτό έχω χρόνο να αποφασίσω ξανά σε 3 χρόνια) θέλω να κοστίζει περίπου 2500-3000 (βαρυά 3100) ΟΛΟ το πακέτο με μεταφορικά, Φ.Π.Α. κτλ... ΔΕΝ με ενδιαφέρει λειτουργικό σύστημα (καθώς ούτως η άλλως θα "φάει" format και θα εγκατασταθούν linux) Επιπλέον επειδή δουλεύω πολύ απαιτητικά προγράμματα, στόχος μου είναι η ταχύτητα και απόδοση στους υπολογισμούς. Οπότε ο i7 είναι μονόδρομος και επειδή μου άρεσε η ιδέα 1366 RAM, το προτιμώ σε μια λογική ποσότητα (4GB για αρχή είναι καλά, μετά θα αντικαταστήσω καινούρια) ΚΑΙ επειδή τρέχω προγράμματα CUDA, θα ήθελα επιπλέον κάρτα γραφικών nVIDIA GT σειρά (αν δεν έχετε κάτι υπ'όψιν δε πειράζει είναι το μόνο που παραβλέπεται). Για SSD, αν και ταχύτεροι, δεν ενδιαφέρομαι καθώς στο value for money είναι τραγικοί ακόμη. Η ιδέα του να πάρω 2 lap top σε χρονικό ορίζοντα 4 χρόνο δεν είναι καλή στην περίπτωσή μου καθώς τώρα βρήκα κάποια λεφτά και δεν είναι βέβαιο ότι στο μέλλον θα έχω ξανά μαζεμένα τόσα πολλά για να κάνω τέτοια σοβαρή επένδυση. Και επειδή μετακινούμαι συνέχεια (εντός Ευρώπης), δε "γίνεται" να μην κουβαλάω το lap top μου καθώς δουλεύω συνέχεια! Το "καλό" είναι ότι μπορώ να το παραλάβω είτε Ελλάντα (επειδή στο ΙΤ ακόμη είμαστε τριτοκοσμικοί σύμφωνα με τις ερευνές μου) είτε UK (όπου τουλάχιστον τα πράγματα είναι κάπως καλύτερα). thanx 4 reading και περιμένω τις απόψεις σας. T3rmy ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 04:29 ---------- από τη λίστα με το site, με εντυπωσίασε το Cyberpower Xplorer X7-Xtreme αλλά δε κατάφερα να βρώ από πού να το αγοράσω (δεν κάνω λόγω να "έρθει" Ελλάντα)
disqualified Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι δεν αξιζει να δωσεις τοσα χρηματα. Εγω δε θα εδινα πανω απο 1500. Καθαρο πεταμα χρηματων
Pooky(1) Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Καθαρό πέταμα χρημάτων και από εμένα να δώσεις 3000+ ευρώ για ένα "θηρίο" μια και θα μετακινείσαι συνέχεια. Κοίτα για ένα 11,6 με άριστη ποιότητα κατασκευής και άσε τα alienware. Είναι gaming laptop και θα του βάλεις linux που δεν έχει υποστήριξη για παιχνίδια; Μη το σκέφτεσαι καν. Toshiba Portege και ξερό ψωμί, με επέκταση εγγύησης για 4 χρόνια. Με τα χρήματα που θα σου μείνουν πάρε και ένα PSP για mobile gaming και είσαι κομπλάν!!!!!!!!!!!!!!!
efstratios1982 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Καθαρό πέταμα χρημάτων και από εμένα να δώσεις 3000+ ευρώ για ένα "θηρίο" μια και θα μετακινείσαι συνέχεια. Κοίτα για ένα 11,6 με άριστη ποιότητα κατασκευής και άσε τα alienware. Είναι gaming laptop και θα του βάλεις linux που δεν έχει υποστήριξη για παιχνίδια; Μη το σκέφτεσαι καν. Toshiba Portege και ξερό ψωμί, με επέκταση εγγύησης για 4 χρόνια. Με τα χρήματα που θα σου μείνουν πάρε και ένα PSP για mobile gaming και είσαι κομπλάν!!!!!!!!!!!!!!! Ή διαφορετικά δες κάτι σε elitebook από hp.Καθώς και lenovo. Αν ενδιαφέρεσαι για καθαρά επαγγελματική χρήση τότε Portege,Elitebook και οι επαγγελματικές σειρές απο dell & lenovo είναι μονόδρομος.
ss13 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 T3rm|nAt0r , είναι κρίμα να δώσεις τόσα χρήματα για φορητό !! Εγώ θα σου έλεγα να κοιτάξεις από apple μεριά αν είναι να δώσεις 2500 - 3000 ευρώ !!
actorgr Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Αν επιμενεις να τα σκασεις μην γινεσαι φθηνος οριστε:http://laptops.toshiba.com/laptops/portege/R600/R600-ST4203
Kryptonite Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Πλάκα κάνεις!!Αυτός είναι αδικαιολόγητα πανάκριβος!Το μόνο πολύ καλό είναι η διάρκεια μπαταρίας.. Θα προτιμούσα αυτό Έχω το X305-Q701 και είμαι πολύ ευχαριστημένος...μόνο που δεν είναι laptop!Και αυτό ειδικά με την 18,4 οθόνη θα είναι ακόμα χειρότερα...
vasilisga Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Πλάκα κάνεις!!Αυτός είναι αδικαιολόγητα πανάκριβος!Το μόνο πολύ καλό είναι η διάρκεια μπαταρίας..Θα προτιμούσα αυτό Έχω το X305-Q701 και είμαι πολύ ευχαριστημένος...μόνο που δεν είναι laptop!Και αυτό ειδικά με την 18,4 οθόνη θα είναι ακόμα χειρότερα... μπορει να μην εχει τρελλα χαρακτηριστικα αλλα οπως ειδες εχει 500αρι σκληρο ssd και το βαρος του ειναι μολις πανω απο το 1kg και παλι ομως ειναι αρκετα ακριβο...
panagos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Για Alienware πάντως έχω μόνο καλά λόγια να πω. Πήρα ένα το 2006, δεν μου δημιούργησε ποτέ πρόβλημα - ούτε format δεν χρειάστηκε ποτέ. Μάλιστα πριν λίγες μέρες παρήγγειλα καινούριες κάρτες sli να κάνω αναβαθμισούλα. Ακόμα και σήμερα το Alienware βάζει κάτω πολλά καινούρια laptop. Βέβαια είναι πεντάβαρο και στις μετακινήσεις θα σου κόβει τον ώμο.. Απο κει και πέρα τα λεφτά δικά σου είναι και θα τα κάνεις ο,τι θέλεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.