Till Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπόν, αγαπητοί φίλοι χρειάζομαι τα φώτα σας, όποιος καμένος γνωρίζει κάτι, ας βάλει ένα χεράκι. Καταρχάς, το ζητούμενο: Αναπαραγωγή μουσικής απο Media Player με τον ήχο να βγαίνει στο Home Theater σύστημα, περνώντας απο την TV. Στη συνέχεια, οι συσκευές: 1. Τηλεόραση Sony Bravia KDL-32S5500 2. Hone Theater Sony DAV-DZ280 3. Media Player WD TV Live 4. WD Elements USB εξωτερικός σκληρός 1TB. Κατόπιν, η σύνδεση: - Το Hone Theater συνδέεται στην TV με καλώδιο HDMI στην θύρα 1 και με SCART στην πρώτη αντίστοιχη είσοδο. Το Media Player συνδέεται στην TV με καλώδιο HDMI στην θύρα 2. - Ο εξωτερικός σκληρός συνδέεται στο Media Player με USB. Τι έχω καταφέρει μέχρι στιγμής: - Να παίζει η τηλεόραση και ο ήχος να βγαίνει απο το Home Theater (ήταν και αυτό ένα δευτερεύον ζητούμενο). Ένεκα του ότι και οι 2 συσκευές είναι Sony, όταν τις συνδέω με HDMI και με SCART ταυτόχρονα, όταν είναι κλειστό το Home Theater ο ήχος βγαίνει κανονικά απο την TV, ενώ όταν ανοίγω το Home Theater, ο ήχος βγαίνει απο εκεί, χωρίς να πειράξω τίποτα (αλλά εφόσον απο το μενού της TV έχω επιλέξει ο ήχος να βγαίνει απο τα "Ηχεία Τηλεόρασης". Αν επιλέξω "Ηχοσύστημα", τα ηχεία της TV απανεργοποιούνται εντελώς). ΜΕ HDMI σύνδεση μόνο, πρέπει να επιλέξω χειροκίνητα κάθε φορά απο που θα βγαίνει ο ήχος απο το μενού της TV. - Να παίζει ο Media Player μουσική που τραβάει απο τον εξωτερικό δίσκο, και να ακούγεται απο την TV. Το ζητούμενο λοιπόν είναι ο ήχος που παίρνει η TV απο τον Media Player να πηγαίνει στο Hone Theater, όπως ακριβώς γίνεται και με τον ήχο του τηλεοπτικού προγράμματος που ανέφερα παραπάνω. Περίμενα πως θα γινόταν έτσι κι αλλιώς (αφού δούλεψε το πρώτο, δεν θα δουλέψει και το δεύτερο μιας και χρησιμοποιώ HDMI συνδέσεις, αλλά δεν, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί. Αντίθετα, συμβαίνει το εξής: - Όταν TV και Home Τheater είναι συνδεδεμένα με HDMI μόνο και παίζει μουσική ο Media Player, α) αναπαράγεται η μουσική στην TV όταν στο μενού της TV είναι επιλεγμένη η "Τηλεόραση", β) δεν ακούγεται τίποτα όταν στο μενού της TV είναι επιλεγμένο το "ηχοσύστημα". - Όταν TV και Home Τheater είναι συνδεδεμένα με HDMI και SCART ταυτόχρονα και παίζει μουσική ο Media Player η μουσική ακούγεται απο την TV, ενώ το Hone Theater αναπαράγει την μουσική που ακούγεται εκείνη τη στιγμή απο όποιο κανάλι είχε επιλεχτεί τελευταίο (όταν είναι ανοικτό εννοείται), ανεξάρτητα απο το αν έχω επιλέξει "Τηλεόραση" ή "Ηχοσύστημα" στο μενού της TV. Τι μπορώ να κάνω για να καταφέρω τελικά να βγάλω τον ήχο απο Media Player στο Home Theater; Το Media Player έχει οπτική έξοδο, αλλά δεν έχει αντίστοιχη είσοδο το Home Theater. Το μόνο που διαθέτει ελεύθερο το Home Theater, είναι μια Audio In είσοδο (3.5 jack) στο μπροστινό μερος. Το Media Player βγάζει μια AV OUT (3.5 Jack) στο πίσω μερος. Ψάχνοντας την σακούλα με τα καλώδια μου κατάφερα να φτιάξω μια πατέντα: Απο τον Media Player AV OUT βυσματάκι 3.5 jack που στην άλλη άκρη δίνει αρσενικό άσπρο - κόκκινο - κίτρινο, σύνδεση με θηλυκό άσπρο - κόκκινο (το κίτρινο ασύνδετο) που στην άλλη άκρη δίνει βυσματάκι 3.5 jack, και πάνω στην Audio In του Hone Theater. Έτσι έχω stereo ήχο απο το Media Player στο Hone Theater, άλλα έχω και ένα κάρο καλώδια μπροστά, και επιπλέον ο ήχος εξακολουθεί να παίζει απο την τηλεόραση (έρχεται απο το HDMI και άμα το βγάλω αυτό δεν θα έχω εικόνα μετά στην TV). Υπάρχει καμιά πιο εκλεπτυσμένη ιδέα για το πως να στείλω τον ήχο απο το Media Player μέσω TV στο Home Theater; Όλες οι ιδέες και οι προτάσεις καλοδεχούμενες...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.