therock Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Θελω να φτιαξω καποια προτυπα αρχεια κειμενου, στα οποια θα υπαρχει ο βασικος σκελετος προτασεων, αλλα καποιες λεξεις θα εχουν συνδεσμο σε εγγραφες που θα βρισκονται αποθηκευμενες σε καποια βαση δεδομενοων. Πως μπορω να το κανω αυτο. Στην ουσια ζηταω κατι σαν αυτο που κανουν οι τραπεζες. Εχουν ετοιμες φορμες, και για παραδειγμα οταν ζητας καποιο χαρτι με τα στοιχεια σου, σου δινει ενα παραπεμπτικο, με προτυπο κειμενο στο οποιο τα στοιχεια εχουν ανακτηθη απο το αρχειο σου.
bokarinho Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Θελω να φτιαξω καποια προτυπα αρχεια κειμενου, στα οποια θα υπαρχει ο βασικος σκελετος προτασεων, αλλα καποιες λεξεις θα εχουν συνδεσμο σε εγγραφες που θα βρισκονται αποθηκευμενες σε καποια βαση δεδομενοων. Πως μπορω να το κανω αυτο. Στην ουσια ζηταω κατι σαν αυτο που κανουν οι τραπεζες. Εχουν ετοιμες φορμες, και για παραδειγμα οταν ζητας καποιο χαρτι με τα στοιχεια σου, σου δινει ενα παραπεμπτικο, με προτυπο κειμενο στο οποιο τα στοιχεια εχουν ανακτηθη απο το αρχειο σου. Αναρωτήθηκες όμως μήπως και όλα αυτά γίνονται μέσα από το access; Δηλαδή να έχουν χτίσει τις φόρμες πάνω στο access και να τραβάνε με vba στοιχεία από τα tables; Γενικά αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι όλα γίνονται μέσα από το access με visual basic code πίσω από φόρμες.
therock Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Αναρωτήθηκες όμως μήπως και όλα αυτά γίνονται μέσα από το access; Δηλαδή να έχουν χτίσει τις φόρμες πάνω στο access και να τραβάνε με vba στοιχεία από τα tables; Γενικά αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι όλα γίνονται μέσα από το access με visual basic code πίσω από φόρμες. Βασικά το ξέρω πως σιγουρα θα γινεται με Access, αλλα ειναι το ποιο ζορικο προγραμμα της σουιτας. Μονο καταχωρηση δεδομενων ξερω ν κανω. Το χω παλεψει λιγο με reports, αλλα δεν ξερω πως να το προσαρμοσω ετσι ωστε να παρω το αποτελεσμα που περιγραφω. Μεχρι στιγμης τα εχω καταφερει στο Word κανοντας bookmark και reference σε λεξεις, αλλα δεν εχω καταφερει τον βαθυτερο σκοπο να τραβαω δεδομενα απο αρχεια βασεις δεδομενων. Αρα πως να το ψαξω λες καλυτερα? Να εστιασω σε report generation της access, ή παιζει να βρω και πιο αμεση λυση απευθειας απο word? Οι τραπεζες δεν εχουν ειδικα λογισμικα για αυτον τον σκοπο?
bokarinho Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Ποια τράπεζα εν έτη 2010 δουλεύει access ακόμα; Χωρίς να υποτιμώ την πολύτιμη σουίτα της MS υπάρχουν άλλες λύσεις πλήρως επαγγελματικές. Λοιπόν επικεντρώσου στην απαρχαιωμένη vb, λίγο στριφνή γλώσσα αν έχεις συνηθίσει σε C/C++ ή ακόμα και σε C# αλλά πολύ καλή αν δεν έχεις καμία εμπειρία με προγραμματισμό καθώς θα σου φαίνεται ότι δεν γράφεις κώδικα, γράφεις προτασούλες με βάση αυτά που σκέφτεσαι. Μετά στήσε ένα report και πειραματίσου με τα events και τον κώδικα από πίσω.
Aristeidisp Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Ρίξε αν θες μια ματιά στα crystal reports http://en.wikipedia.org/wiki/Crystal_Reports http://www.crystalreports.com/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.