Προς το περιεχόμενο

χρηση netbook για κατεβαστηρι?

skatopaido

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τον τελευταιο καιρο την ψαχνω να βρω μια λυση κατεβαστηριου ,γιατι αν και παντα ακουγα ''σιγα to το pc δεν καιει τιποτα απο ρευμα'' ωστοσω βλεπω να ερχονται φουσκομενοι οι λογαριασμοι,αφου το pc δεν κλεινει ποτε και εχει 3 δισκους ατι4850 κτλ κτλ.ληγουρευτικα σημερα απο ενα φυλαδιο ενα netbook hp στα 200ε (με 160 gb hdd-1 gb ram-wifi-cam )δεν θυμαμαι μοντελο απο το media markt.το ερωτημα ειναι το εξης:κανουν γι αυτη τη δουλεια τα netbook,δεδομενου οτι δεν ειναι φτιαγμενα να δουλευουν τοσες ωρες σερί(λεω εγω)?δηλαδη να του κοτσαρω εναν εξωτερικο σκληρο και να ανεβοτακατεβαζει μερα-νυχτα σαν μουρλο ?+οτι στις διακοπες θα το παιρνω στο χωριο ,σε ταξιδια κτλ αφου δεν εχω παρει ποτε λαπτοπ και δεν τα πολυσυμπαθω κιολας.ευχαριστω

ααα απο media markt της θεσσαλονικης ειναι το φυλαδιο και το πεταξα.αν το ειδε καποιος το νετβοοκ και ξερει το μοντελο ας το πει για να βρω πληροφοριες

Δημοσ.

Με τα λεγομενα σου και οτι δεν το θες μονο για κατεβαστηρι αλλα να το περνεις σε κανα χωριο παρτο για μενα.Προσφατα πηρα και εγω ενα netbook και μπορω να σου πω οτι μια χαρα ειναι για απλες δουλειες:P.

Δημοσ.

Οι υπολογιστές φτιάχτηκαν για να μας υπηρετούν. Θα κατεβάζει 24/7 και θα πει κι ένα τραγούδι :P

Πέρα από την πλάκα, αν το θες απλά για κατέβασμα δεν θα έχεις πρόβλημα, ούτε καν θερμοκρασία θα ανεβάσει.

Δημοσ.

ok παιδια.να υποθεσω οτι απο καταναλωση,ειδικα οταν σβηνει η οθονη πρεπει να ειναι πολυ οικονομικο ε?μηπως βρηκε κανενας ποιο ειναι το ακριβες μοντελο του netbook που λεω?hp 199e απο media markt θεσσαλονικης

Δημοσ.

τι θα πει αντεχουν? οσο εχεις εγγυηση μη φοβασαι. ειναι τα πιο οικονομικα κατεβαστηρια, υπολογιζω κατω απο 15w. θα το μετρησω συντομα και θα σας πω.

Δημοσ.

Πρεπει να ειναι λιγοτερο απο 15W, στο ΙΒΜ Τ40 που εχω (14,1" οθονη, φορητο 2003) δειχνει σε ηπια χρηση 18,4W. Το netbook με 10" οθονη και λογικα πιο εξελιγμενους τροπους εξοικονομισης ενεργειας μπορει να ειναι και κατω απο 10W σε χρηση κατεβαστηρι. Η καταναλωση που αναφερω παραπανω ειναι με ανοιχτη οθονη στην μετρια φωτεινοτητα.

Δημοσ.

MSI Wind εκτελεί χρέη σκλάβου εδώ και 15 μήνες. Όταν πρωτοκυκλοφόρησαν πήρα δύο, το ένα για να το έχω μαζί μου όπου πάω και το άλλο για κατεβαστήρι.

Του έχω βάλει απλά δίσκο 250, 2 giga και win 7 32-bit Ultimate, ο δίσκος μπήκε από την πρώτη στιγμή και το notebook hardware control ήδη αναφέρει κοντά στις 7000 ώρες λειτουργίας. Δεν χρησιμοποιώ εξωτερικό, μου φτάνει ο 250άρης μια και ότι δεν χρειάζεται το περνάω σε dvd ή στον εξωτερικό που βγαίνει και πάει στο συρτάρι.

Το δουλεύω πάνω σε βάση της Akasa που έχω από το πρώτο μου laptop, δεν έχει παρουσιάσει πρόβλημα εκτός από το γνωστό θόρυβο με τον ανεμιστήρα. Το έχω ανοίξει δυο φορές να το καθαρίσω από σκόνες και να λαδώσω ανεμιστήρα.

Από την πρώτη στιγμή που το άνοιξα το έβγαλα εκτός εγγύησης, αλλά δεν με πείραξε, είπα να το παίξω λόττο. Στο κάτω κάτω της γραφής ας χάλαγε.

Το μηχάνημα χαίρει άκρας υγείας και όποτε τα τινάξει και πάλι netbook θα μπει στη θέση του.

Δημοσ.

Πιστευω οτι ηταν πολυ κακη κινηση να λαδωσεις ανεμιστηρα, το καλυτερο που θα μπορουσες να κανεις ειναι να το φυσηξεις με πεπιεσμενο αερα απο εξω, τις γριλιες του, οταν το φορητο ειναι κλειστο.

Η βαση της Akasa και καθε παρομοια ειναι κυριολεκτικα πεταγμενα λεφτα, δεν μπορεις να φανταστεις τα ορια καλης λειτουργιας του.

Δημοσ.

Να ρωτησω και κατι αλλο..Αν αλλαξει κανεις στα netbook λειτουργικο (windows 7 π.χ.) χανεται η εγγυηση?ειναι λιγο κουφο αυτο αλλα δεν ξερω τι παιζει.σου δινουν και cd των xp η οχι?

Δημοσ.
Να ρωτησω και κατι αλλο..Αν αλλαξει κανεις στα netbook λειτουργικο (windows 7 π.χ.) χανεται η εγγυηση?ειναι λιγο κουφο αυτο αλλα δεν ξερω τι παιζει.σου δινουν και cd των xp η οχι?

CD απ'όσο ξέρω σε μερικά δίνουν, σε άλλα όχι (έχει κάποιο recovery partition ή utility για να φτιάξεις εσύ dvd-recovery).

Λειτουργικό μπορείς να βάλεις όποιο θέλεις, η εγγύηση εξάλλου είναι για το hardware.

Δημοσ.

Δεν χάνεται η εγγύηση με το να αλλάξεις λειτουργικό, αλλά στα MSI χάνεται αν ανοίξεις το μηχάνημα και αλλάξεις σκληρό. Έχουν από κάτω αυτοκόλλητο σε βίδα που πρέπει να το σκίσεις για να το ανοίξεις.

Τον ανεμιστήρα τον λάδωσα γιατί έκανε εξωφρενικό θόρυβο από τις πρώτες μέρες. Δεν είχε προλάβει να πιάσει σκόνη!!!! Άλλωστε είχα ανοίξει τον υπολογιστή, δεν ήθελα να μπλέξω με την Α(λ)μάν σε καμία περίπτωση και είχα διαβάσει στα ξένα φόρουμ ότι είναι ένα πολύ κοινότυπο πρόβλημα με το συγκεκριμένο μηχάνημα.

Τον ανεμιστήρα τον λάδωσα με ειδικό λιπαντικό για ραπτομηχανές, λειτουργεί άψογα εδώ και 14 μήνες από τότε!

Όσο για τη βάση, περισσότερο ψυχολογικοί ήταν οι λόγοι + το ότι δεν μου κόστισε τίποτε!!!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...