Προς το περιεχόμενο

php vs. ruby

giannis2001

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο τίτλος τα λέει όλα, ή ίσως και όχι.

Με βάση ποια κριτήρια θα αποφασίζατε να χρησιμοποιήσετε μια από τις παραπάνω γλώσσες (με τα αντίστοιχα frameworks τους);

Ποια είναι τα συν και πλην κάθε επιλογής;

Υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές;

Για ένα μέσο community site με βάσεις για τα μέλη κ άλλα στοιχεία, με δυναμική ανανέωση περιεχομένου (εννοώντας όχι απλά δυναμικές σελίδες αλλά ας πούμε real-time ανανέωση), με πιθανές χρήσεις και "εξωτερικών" modules (αλα Google maps ας πούμε) τι θα ήταν πιο κατάλληλο;

Δημοσ.

Αν θες να δουλέψεις σαν web developer σε εταιρεία στην Ελλάδα, πιο πολλές πιθανότητες έχεις αυτή τη στιγμή με την php. Εγώ έχοντας δουλέψει 2 χρόνια σαν php developer σε εταιρείες, την εγκατέλειψα για την ruby on rails αλλά είναι καθαρά θέμα γούστου. Προτείνω να τις δεις και τις δύο και να διαλέξεις τι σου ταιριάζει.

Επίσης υπάρχουν για πολλές γλώσσες web frameworks, όπως για python, perl, java και η .NET. Τι θα διαλέξεις εξαρτάται από σένα και τί σ' αρέσει σε κάθε framework. Εγώ διάλεξα rails γιατί μ' άρεσε σαν γλώσσα η ruby και λόγω του community που είναι πολύ μεγάλο και οτι χρειαστώ το βρίσκω ή ρωτάω.

Δημοσ.

Δεν ξέρω κατά πόσο γνωστό είναι αλλά έχω αρχίσει και ασχολούμαι με το codeigniter.

Εντύπωση μου έχει κάνει το documentation του που είναι απίστευτο.

Και η ruby είναι αρκετά καλή αλλά δεν ξέρω κατα πόσο θα παίξει στην Ελλάδα.

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις λίγο μήπως η Google Go γίνει mainstream γλώσσα προγραμματισμού... κατα πόσο δυνατή θα είναι δε γνωρίζω..

Δημοσ.

Και με τις 2 μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις,καλύτερη είναι αυτή που ξέρει καλύτερα ο προγραμματιστής που θα το φτιάξει.

Αφού επιλεγεί η γλώσσα το framework είναι άλλη ιστορία...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...