Προς το περιεχόμενο

B.S.O.D. δώρο με κάθε εγκατάσταση....

boba_sicuanita

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Έχω αγοράσει τους τελευταίους μηνες καινούργιο pc και τον τελευταίο καιρό λάμβάνω μπλε οθόνες με το μήνυμα "MEMORY_MANAGEMENT" κάτα την διάρκεια εγκατάστασης ενος προγράμματος ,παιχνιδιού κτλ.Μετά απο 5 δευτερόλεπτα ο υπολογιστής κανει επανεκκίνηση.

Παρατηρησα ότι κάνει πιο πολυ θόρυβο και ότι κάνει πολυ πιο αργά boot.καθως και πολλά κολλήματα στην φόρτωση σελιδων στο διαδίκτυο.

Τις τελευταίες μέρες έχει χειροτερέψει η κατάσταση και δέχομαι μπλε οθόνες με το ίδιο μήνυμα πιο συχνά.

Έκανα format στον υπολογιστή αλλα το πρόβλημα παρέμεινε.Δοκιμασα να κανω Windows Update αλλά "έφαγε" μπλέ οθόνη στην διαρκεια εγκατάστασης.

Επισης έκανα και scan για υιους (Panda antivirus) και δεν βρέθηκε τίποτα.

Δοκίμασα να αλλάξω και μνήμες RAM αλλά το πρόβλημα παρέμεινε.(ειχα Κingston 3x1GB DDR3)

Χαρακτηριστικά υπολογιστή:

CPU:Intel Core i7-920 (s1366, 2.66 GHz, Cache 8MP, Box)

Motherboard:GIGABYTE GA-EX58-UD3R

Μνήμες RAM:Kingston 3x2GB DDR3

Κάρτα γραφικών:ATI Radeon HD 4650

Tροφοδοτικο:550 Watt (Δεν θυμαμαι τύπος)

Σκληρός δίσκος:Seagate 500GB / 16MB Cache / 7200RPM & Seagate 1.5ΤB / 16MB Cache / 7200RPM

Κάρτα ήχου:Creative Soundblaster x-fi Fatality Pro

Λειτουργικό:Windows Vista Home Premium SP1 Greek

Πολύ φοβάμαι ότι το πρόβλημα καταστρέφει σιγά σιγά τον υπολογιστή και δεν θα μπορώ να κάνω τίποτα σε λίγο καιρό!

Τι λέτε να φταίει???

Eυχαριστώ,

Κώστας

Δημοσ.

χωρις να ειμαι ειδικος σε τετοια θεμα (απλα σου απανταω γιατι δεν εχει απαντησει καποιος αλλος), εχω την εντυπωση πως καποια απο τις RAM που εχεις εχει παραδωσει... γενικοτερα αυτο το Memory Management σημαινει προβλημα στις μνημες. δοκιμασε να κανεις ελεγχο με boot utilities

Δημοσ.

το λειτουργικό που το έχεις? λάβε υπόψη σου ότι η σειρά 12 της Seagate είναι ελαττωματική, μετά έχουμε το τροφοδοτικό,μπορεί να αδυνατεί...

Δημοσ.

Αλλο λειτουργικο συστημα εχεις δοκιμασει; Επισης ποιο ειναι το τροφοδοτικο; Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να το πας εκει που το αγορασες και να δουν τι γινεται.

• Moderators
Δημοσ.
γενικοτερα αυτο το Memory Management σημαινει προβλημα στις μνημες. δοκιμασε να κανεις ελεγχο με boot utilities

Oχι απαραιτητα.

Απο οτι φαινεται,μαλλον μιλαμε για hardware προβλημα.Ριξε μια ματια στον seagate σου(τρεξε διαγνωστικα,δες αν ειναι προβληματικη παρτιδα).Αν τυχον εχεις κανει overclocking,επανεφερε τις ρυθμισεις στα default.Ελεγξε τις μνημες σου με memtest.Aυτα για αρχη.

Δημοσ.

Memtest για αρχή. Παρόμοιο πρόβλημα που είχε φίλος μου, έδειξε ότι το πρόβλημα ήταν στις θέσεις 2-4 των RAM slots της μητρικής.

Δημοσ.

παιδιά έχω ήδη αλλάξει τις μνήμες όπως είπα είχα 3χ1GΒ Kingstone DDR3 και μετά πήρα 3χ2GB kingstone DDR3 άρα οι μνήμες πιστεύω αποκλείονται.

Όσο για το τροφοδοτικό δεν θυμάμαι αλλα θυμάμαι ότι είναι 550W.

Το λειτουργικό το έχω στον Seagate 500GB σε 1 απο τα 2 partitions που έχω στον συγκεκριμένο.

Περίμενα τα 7,έχω προσφορά για δωρεάν windows 7 επειδή έχω καινούργιο pc,αλλά ακόμα δεν τα έχω παραλάβει αλλά δεν γίνεται να περιμένω με τέτοιο πρόβλημα.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 21:50 ----------

παιδιά το τροφοδοτικό τώρα που θυμήθηκα είναι σίγουρα Thermaltake 550W αν αυτό βοηθάει.

• Moderators
Δημοσ.

Κανε τον κοπο να κανεις τα τεστ που σου ειπαμε ακομα και αν ειναι καινουρια τα parts τα οποια τεσταρεις.Απλα και μονο για να μπορεις να πεις με απολυτη βεβαιοτητα πως ειναι οκ.

• Moderators
Δημοσ.
Η σειρα 12 της Seagate καθε αλλο παρα ελατωματικη ειναι, μονο ενας δισκος της σειρας 11 ειχε προβληματα

Αgreed.Το οποιο δεν σημαινει πως δεν μπορει να εχει σκασει καποιος bad sector μυτη.Για να ναι σιγουρος,ενα disk diagnostic ειναι αναγκαιο.

Δημοσ.

ειναι πολλά τα προβλήματα που παρουσιάζουν τα win 7 με αρκετό hardware της αγοράς.Εγω με τα ίδια συμπτώματα ανακάλυψα ότι φταιγανε οι drivers της κάρτας ήχου.Αφού μπήκανε δουλεψε απροβλημάτιστα...μέχρι την επόμενη μπλέ οθόνη και μετά έτρεξα το memtest...εκει στο 49% στο 1gb που εβαλα να κάνει έλεγχο μου έδειξε ότι είχα σφάλμα...άλλαξα επιτόπου μνήμες μιας και είχα και περίσιες και μέχρι στιγμης δουλευει οκ...απ ότι καταλαβαίνω ετσι θα παει μεχρι το πρώτο Service Pack για τα windows 7 μιας και τα προβλήματα που κατακλίζουν το ιντερνετ είναι ιδιάιτερα πολλά..Μνήμες τσέκαρε..όλα απο εκεί ξεκινάν.

Δημοσ.

Μεσα απο τα Windows απενεργοποιησε την αυτοματη επανεκινιση και την αλλη φορα που σου βγαλει BSOD, δες ποιο ακριβος ειναι το error code (π.χ 0x000000κλπ), μπορει να βοηθησει εστω να καταλαβουμε ακριβος ποιο ειναι το προβλημα.

• Moderators
Δημοσ.
Μεσα απο τα Windows απενεργοποιησε την αυτοματη επανεκινιση και την αλλη φορα που σου βγαλει BSOD, δες ποιο ακριβος ειναι το error code (π.χ 0x000000κλπ), μπορει να βοηθησει εστω να καταλαβουμε ακριβος ποιο ειναι το προβλημα.

Απτο συγκεκριμενο δεν θα βγαλουμε και πολλα συμπερασματα.Τα dumps ειναι αυτα που θα βοηθησουν οταν φτασουμε στο σημειο να απορριψουμε το hardware προβλημα.

Οταν απαντησει ο topic starter με τα αποτελεσματα των test,βλεπουμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...