Προς το περιεχόμενο

Μερικη αναβαθμιση

morgoth666

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον, εφτασε το σημειο που το παλιο μου καβουρντιστηρι (AMD 3800+, 2,5Gb RAM, GeForce 7800gt) πρεπει να παει για αποσυρση σιγα σιγα. Το προβλημα ειναι οτι εχω πολυ περιορισμενο μπατζετ (300-350 MAX!) οποτε ειπα να ξεκινησω απο CPU-MoBo-Μνημες που επειγουν και να παω μετα τις γιορτες για GPU που θα εχω μερικα εξτρα λεφτακια.

Πρωτη απορια ο Επεξεργαστης, ειμαι μεταξυ του Phenom 965 BE (162 ευρω στο e-shop) και τον i5 (178 ευρω αντιστοιχα). Γνωριζω οτι το socket 1156 δεν θα παιρνει εξαπυρηνους οποτε εδω ειναι το πρωτο μεγαλο διλλημα, θα "αντεξει" ο επεξεργαστης κανα τριχρονο ωστε οταν χρειαστει να τον αλλαξω μαζι με την Μητρικη να μην μου πεσει βαρυ? Η μηπως το γεγονος οτι στο AM3 θα συνεχισει η εξελιξη ειναι πιο σημαντικο?

Η δευτερη απορια ειναι το MoBo, ειμαι ελαφρως ασχετος οποτε θα ηθελα μαζι με την προταση για την CPU να μου προτεινετε και καποιο καλο γιατι δεν εχω ιδεα. Οι μνημες μπορουν να μεινουν στα 2Gb παρ'ολο που ποναει ωστε να μην υπερβουμε το μπατζετ και συμπληρωνω αργοτερα, μετα τις γιορτες γιατι αν βαλω 8Gb που ειναι ο στοχος απο τωρα, κλαφτα χαραλαμπε :P .

To PC ειναι για gaming-browsing-ταινιες, οταν λεω Gaming δεν εννοω ντε και καλα ultra high-end, απλα να μπορω να παιζω με ανεση τα καινουρια παιχνιδια.

Ευχαριστω εκ'των προτερων για τον χρονο σας!

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μάθε εάν η CPU στο PC1.gr είναι το νέο C3 Stepping, ειδάλλως αγοράζεις από αλλού μέσω Skroutz.

AMD PHENOM II X4 955 C3 HDZ955FBGMBOX

Επειδη ειμαι ελαφρως ασχετος με τα τεχνικα, τι καλυτερο εχει αυτο το C3 stepping και πως ακριβως μπορω να μαθω αν αυτη που εχουν ειναι τετοια?

Μου προτεινεις τον 955 αρα δεν πιστευεις οτι η διαφορα του με τον 965 αξιζει τα 20€ της διαφορα τους.

Τελευταιο ερωτημα, αν παω σε αυτον που μου λες μπορω να κανω δουλεια με το Boxed ανεμιστηρακι η χρειαζομαι ψυκτρα? Χωρις o/c και με τον παραγοντα θορυβος να μην με ενδιαφερει ιδιαιτερα.

Ευχαριστω για την ενασχολιση :)

Δημοσ.

-To C3 clockάρει καλύτερα και είναι πιο δροσερό.

-Το υπογραμμισμένο γράμμα στο serial υποδηλώνει το stepping.

-To boxed φουρφούρι είναι μια χαρά για stock/semi stock καταστάσεις.

Δημοσ.

Αχα, αρα για παραδειγμα οι 955 του e-shop ειναι C3? Αυτο καταλαβαινω απο το search που λινκαρε ο grimpr. Αν ναι πως μπορω να το διαπιστωσω στα σιγουρα?

Διαβαζω σε αλλα θρεντ οτι αμα "πειραξεις το multi" (σε εισαγωγικα γιατι προφανως δεν το καταλαβαινω :P ) ο 955 ουσιαστικα γινεται σαν τον 965. Αυτο ποσο ευκολη διαδικασια ειναι και ποσο επηρεαζει τις θερμοκρασιες του CPU.

thanks και παλι και συγγνωμη για την ασχετοσυνη, ειχα πολλα χρονια να ασχοληθω με αναβαθμιση/επεξεργαστες οποτε εχω χασει εντελως επαφη :)

Δημοσ.

Δεν θα το μάθεις ποτέ εάν δεν το εξακριβώσεις πρώτα ρωτώντας τους, eshop και plaisio ΔΕΝ αναγράφουν τα πλήρη SKU's και Revisions στους επεξεργαστές σε αντίθεση με άλλα μαγαζιά.

Με τον ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή είναι υπόθεση 2 δευτερόλεπτων να μετατρέψεις τον 955 σε 965, από 3.2 σε 3.4ghz δίχως να πειράξεις ρεύματα εκτός και αν έχεις πέσει σε "δύστροπο" κομμάτι, πράγμα λίγο απίθανο.

Η στοκ ψήκτρα στους Quads της AMD είναι καλής κατασκευής αλλά με επιθετικό ανεμιστηρακι, το οποίο φορτώνει γρήγορα στροφές και ακούγεται. Μιας και είσαι εντός budget μπορείς εάν θες να αγοράσεις μια οικονομική ψήκτρα που εγγυημένα θα είναι κατά πολύ ποιο αθόρυβη από την στοκ, όπως αυτή και αυτή.

Δημοσ.

Μωρε δεν εχω αντιρρηση, αλλα τι ακριβως να ρωτησω αμα παρω τηλεφωνω στο pc1.gr? Ειπαμε ειμαι ασχετος :D Απο αυτα που μου λες παντως να μην ασχοληθω καν με πλαισιο και e-shop, δεν θα μου πουνε, σωστα? Αν παω στο Πλαισιο και ζητησω να δω το κουτι του CPU μπορω να καταλαβω απο καπου αν ειναι C3? Γραφει πανω στο κουτι τον συγκεκριμενο κωδικο?

Για το ανεμιστηρακι αν το μονο προβλημα ειναι ο θορυβος δεν με πολυπειραζει, μπορει να κοιταξω μια καλυτερη ψυκτρα αργοτερα και να παω για αλλα 2Gb RAM καλυτερα, αν υπαρχουν προβληματα θερμοκρασιας τοτε αλλαζει το πραγμα.

Δημοσ.

Μικρο update, ρωτησα στο pc1.gr και δεν εχουν την δυνατοτητα να μου πουν αν ο 955 ειναι με το C3 stepping γιατι δεν τον εχουν εκει, ομως τον βρηκα εδω: http://www.msystems.gr/v_products.asp?v_Cat=1455&v_Item=9701 , να προχωρησω στην παραγγελια?

Κατα τα αλλα βρηκα ακομα 200€ οποτε παω και για GPU, καν'τε μου καμια καλη προτασουλα. :)

Σκεφτομουν να αλλαξω και κουτι/psu αλλα μαλλον δεν μπορω να τα αλλαξω ολα αυτα με 500€ συνολο, οποτε με αυτα τα 500€ θελω CPU+MoBo+μνημες+GPU.

Δημοσ.

νομιζω οτι αυτη την στιγμη αν βαλεις μια καλουτσικη καρτα γραφικων πχ 5750- 5770 και ενα psu αν δεν εχεις καλο .σε καλυπτει πληρος με το συστημα που εχεις και χαμενα δεν πανε διοτι τα χρησιμοποιείς και μετα οταν αλλαξεις cpu modo +ram

Δημοσ.

5770 λες? Αν εχω καταλαβει σωστα, αν σε κανα-δυο χρονια δεν με καλυπτει πλεον μπορω να παρω μια ιδια και να τις βαλω σε crossfire σωστα (το υποστηριζει το mobo που μου εβαλε ο grimpr ε?)? Ειναι λιγο χοντρες, χωρανε 2 ομως?

Το PSU ειναι παλιο λες να θελω κατι πιο δυνατο? Εχεις να μου προτεινεις κατι?

Επισης το οτι κανενας δεν προτεινει κατι αλλο σε cpu+mobo το εκλαμβανω οτι συμφωνειτε με τις επιλογες του grimpr :)

Δημοσ.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-MA785GT-UD3H-AM3-VGA.htm

αυτη παιρνει δυο καρτες

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:51 ----------

στανταρ χρειαζεσαι psu δωσε περιπου 80 ευρω για να σου μεινει και για crossfire

Δημοσ.

ειναι καλυτερο απο αυτο που μου προτεινε ο grimpr? Επισης το "Hybrid CrossFireX Support (για Windows Vista μόνο)" τι σημαινει? Οτι δεν δουλευει στα 7? (καλα δεν το πιστευω αλλα επρεπε να ρωτησω :D ).

Αν παω και για PSU μπορω να διαθεσω κανα 50-60αρι, εχεις να μου προτεινεις κατι καλο που να μην ξεφευγει πολυ?

Η 5770 τι μαρκα να ειναι?

Σορυ για την κουραση :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...