QuantumWanderer Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δεν περιμένω να πάρω χρήματα πίσω. Είμαι ικανοποιημένος από την επιλογή του συγκεκριμένου φορητού. Θέλω να δουλεύει το προβλεπόμενο βάσει εγχειριδίου, το οποίο στο δικό μου ΔΕΝ δουλεύει, άρα υπάρχει τεχνικό πρόβλημα. Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία HDD Recovery πατώντας το 0, ενώ θα έπρεπε. Άρα δεν μου δίνεται η δυνατότητα να κάνω Recovery στα Win7 64-bit. Ενώ τα έχω πληρώσει.
BritGreek Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δεν περιμένω να πάρω χρήματα πίσω. Είμαι ικανοποιημένος από την επιλογή του συγκεκριμένου φορητού. Θέλω να δουλεύει το προβλεπόμενο βάσει εγχειριδίου, το οποίο στο δικό μου ΔΕΝ δουλεύει, άρα υπάρχει τεχνικό πρόβλημα. Δεν μπορώ να μπω στη διαδικασία HDD Recovery πατώντας το 0, ενώ θα έπρεπε. Άρα δεν μου δίνεται η δυνατότητα να κάνω Recovery στα Win7 64-bit. Ενώ τα έχω πληρώσει. Τώρα που το λες, ούτε εγώ μπορώ να το κάνω πατώντας το 0. Μόνο γράφοντας τα 64 σε DVD.
QuantumWanderer Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Τώρα που το λες, ούτε εγώ μπορώ να το κάνω πατώντας το 0. Μόνο γράφοντας τα 64 σε DVD. Αυτό ακριβώς περιγράφω και είναι τεχνικό πρόβλημα, διότι το εγχειρίδιο λέει ότι μπορείς να το κάνεις.
BritGreek Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Αυτό ακριβώς περιγράφω και είναι τεχνικό πρόβλημα, διότι το εγχειρίδιο λέει ότι μπορείς να το κάνεις. Να σε ρωτήσω κάτι. Αφού η ideal ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει ίδιο μοντέλο για να μας δώσει σε περίπτωση που το δικό μας έχει πρόβλημα, θα δεχτείς να σου ανοίξουν το ολοκαίνουργιο laptop σου, ή να σου το κρατήσουν για service, ακόμα δεν το πήρες; Αντίστοιχο μοντέλο σαν το δικό μας, σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει. Άρα, τι κάνουμε; Εμένα στο τηλέφωνο μου είπαν ότι θεωρούν οτι τα προβλήματα που αντιμετωπίζω είναι μάλλον θέμα software, και όχι hardware.
QuantumWanderer Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δοκιμάστε και το άλλο αν θέλετε. Εγκαταστήστε την 32-bit έκδοση και μετά δοκιμάσε ακόμα και με DVD ή USB recovery (γραμμένο από το Recovery Media Creation) να βάλετε την 64-bit έκδοση. Δεν γίνεται με την καμία, όσο αναγνωρίζει ότι έχεις μέσα 32-bit έκδοση λειτουργικού. Διαβάζω σε πολλά φόρουμ του εξωτερικού ότι είναι αυτό εγγενής λειτουργία του Windows installation. Με απλά λόγια για να κάνεις switch από 32-bit σε 64-bit πρέπει να εξαφανίσεις με κάποιον τρόπο το πρώτο, ώστε να μην το «διαβάσει» κατά την εκκίνηση της διαδικασίας εγκατάστασης. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:21 ---------- Να σε ρωτήσω κάτι. Αφού η ideal ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει ίδιο μοντέλο για να μας δώσει σε περίπτωση που το δικό μας έχει πρόβλημα, θα δεχτείς να σου ανοίξουν το ολοκαίνουργιο laptop σου, ή να σου το κρατήσουν για service, ακόμα δεν το πήρες; Αντίστοιχο μοντέλο σαν το δικό μας, σε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει. Άρα, τι κάνουμε; Εμένα στο τηλέφωνο μου είπαν ότι θεωρούν οτι τα προβλήματα που αντιμετωπίζω είναι μάλλον θέμα software, και όχι hardware. Tο έχω ήδη συσκευάσει και περιμένω την κούριερ. Αύριο θα είναι στην IDEAL. Από εκεί και πέρα βλέπουμε. Αναλόγως τί ανακαλύψουν. Εγώ θέλω σε κάθε περίπτωση να έχω HDD recovery.
BritGreek Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δοκιμάστε και το άλλο αν θέλετε. Εγκαταστήστε την 32-bit έκδοση και μετά δοκιμάσε ακόμα και με DVD ή USB recovery (γραμμένο από το Recovery Media Creation) να βάλετε την 64-bit έκδοση. Δεν γίνεται με την καμία, όσο αναγνωρίζει ότι έχεις μέσα 32-bit έκδοση λειτουργικού. Διαβάζω σε πολλά φόρουμ του εξωτερικού ότι είναι αυτό εγγενής λειτουργία του Windows installation. Με απλά λόγια για να κάνεις switch από 32-bit σε 64-bit πρέπει να εξαφανίσεις με κάποιον τρόπο το πρώτο, ώστε να μην το «διαβάσει» κατά την εκκίνηση της διαδικασίας εγκατάστασης. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:21 ---------- Tο έχω ήδη συσκευάσει και περιμένω την κούριερ. Αύριο θα είναι στην IDEAL. Από εκεί και πέρα βλέπουμε. Αναλόγως τί ανακαλύψουν. Εγώ θέλω σε κάθε περίπτωση να έχω HDD recovery. Εγώ θα το πάω αύριο μόνος μου. Έχει τύχει να δω φίλου λάπτοπ χτυπημένο από courier, και στο τέλος η αντιπροσωπεία του είπε ότι δεν τον κάλυπτε η εγγύηση γιατί τον είχε χτυπήσει ο ίδιος... 3 ημερών λάπτοπ. Εννοείται ότι δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα. Το κούριερ θα τον βάλει σε ένα παπάκι (στην καλύτερη περίπτωση) το οποίο θα κοπανάει, και δεν ξέρεις τι θα γίνει. Κακά τα ψέματα.
IMAndreas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπόν παίδες δείτε τι παρατήρησα..... 1-2 μέρες πριν πάρω το λάπτοπ (δλδ πριν περίπου 4-5 μέρες) όταν έμπαινα στο site της ideal και συγκεκριμένα εδώ εκεί που λέει L505-12Q (899 €) έλεγε L505-111 (899 €) και άμα προσέξετε έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά και εικόνες και επίσης το έχει και στο πλαίσιο http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Satellite-L505-12Q-PSLS3E-03200LGE.htm "φρέσκο" με ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά... Οπότε έκαναν απλή μετονομασία στο λάπτοπ για ποιόν λόγο όμως??? Μήπως το παλιό ήταν καμιά μάπα και το αναβαθμίσανε κατευθίαν? Και αν θέλουμε να το αλλάξουμε το αλλάζουμε με το 12Q ή όχι?
BritGreek Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπόν παίδες δείτε τι παρατήρησα.....1-2 μέρες πριν πάρω το λάπτοπ (δλδ πριν περίπου 4-5 μέρες) όταν έμπαινα στο site της ideal και συγκεκριμένα εδώ εκεί που λέει έλεγε και άμα προσέξετε έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά και εικόνες και επίσης το έχει και στο πλαίσιο http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Satellite-L505-12Q-PSLS3E-03200LGE.htm "φρέσκο" με ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά... Οπότε έκαναν απλή μετονομασία στο λάπτοπ για ποιόν λόγο όμως??? Μήπως το παλιό ήταν καμιά μάπα και το αναβαθμίσανε κατευθίαν? Και αν θέλουμε να το αλλάξουμε το αλλάζουμε με το 12Q ή όχι? Ναι, αλλά αυτός είναι με 2 χρόνια εγγύηση. Αύριο θα ξέρω τι θα γίνει και με το δικό μου. Σήμερα δοκίμασα και την αυτονομία του, έχοντάς το σε eco mode, χρησιμοποιώντας Openoffice. Σε 1.5 ώρα έκλεισε. Δεν έχω ξαναδεί λάπτοπ που να μην έχει θύρα express card (ενώ δείχνει ότι έχει), ή pcmcia. Είναι δυνατόν να μη μπορεί κανείς να βάλει firewire;;; Ένας από τους λόγους που τον αγόρασα είναι για να κάνω dvd τα mini-dv με την κόρη μου, ως γνωστός χαζομπαμπάς. Σοβαρά τώρα, πώς αλλιώς να συνδέσω μια βιντεοκάμερα, για να μην πάει χαμένος ο υπολογιστής; Δεν θέλω USB γιατί είναι πολύ αργό. Ενώ έχω ήδη το DVD EZMaker USB 2.0, δεν κάνω καλή δουλειά, και το capture δεν είναι καλό από Sony βιντεοκάμερα. Με το firewire δεν έχω κανένα πρόβλημα (στο παλιό laptop), αλλά κάποια στιγμή θα σταματήσει να παίζει κι αυτό, καθώς είναι πολλά χρόνια συνεχώς σε λειτουργία.
IMAndreas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Ναι, αλλά αυτός είναι με 2 χρόνια εγγύηση. στο ideal λέει με δυνατότητα επέκτασης στα 4 χρόνια και στο πλαίσιο λέει 2 χρόνια γιατί και το δικό μας 2 χρόνια είναι απλά όταν ήταν στην προσφορά την προηγούμενη βδομάδα είχε και την επέκταση 2 χρόνων (γιαυτό έλεγε 4 χρόνια και ήταν στην ίδια τιμή) τώρα που δεν αποτελεί τεμάχιο προσφοράς έχει την κανονική τιμή του...
BritGreek Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 στο ideal λέει με δυνατότητα επέκτασης στα 4 χρόνιακαι στο πλαίσιο λέει 2 χρόνια γιατί και το δικό μας 2 χρόνια είναι απλά όταν ήταν στην προσφορά την προηγούμενη βδομάδα είχε και την επέκταση 2 χρόνων (γιαυτό έλεγε 4 χρόνια και ήταν στην ίδια τιμή) τώρα που δεν αποτελεί τεμάχιο προσφοράς έχει την κανονική τιμή του... Εδώhttp://www.ideal.gr/index.php?option=com_content&task=category§ionid=13&id=110&Itemid=546 λέει ότι η επέκταση εγγύησης κοστίζει 119 ευρώ. Αυτή την επέκταση μάλλον μας έκανε δώρο το πλαίσιο. Το δικό μας λάπτοπ στην ideal κόστιζε 999 ευρώ + 119 ευρώ η επέκταση, η τιμή του έφτανε τα 1118 ευρώ. Εμείς τον πήραμε 899, άρα η έκπτωση από το πλαίσιο ήταν πολύ΄μεγάλη. Ξαναρωτάω. Πώς γίνεται λάπτοπ να μην έχει express card θύρα ή PCMCIA;
IMAndreas Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Ναι το ξέρω πόσο κοστίζει και πριν το 505-111 το δικό μας 999 το είχε όχι 899 όπως το πλαίσο και άλλα μαγαζιά....το πλαίσιο όντως έκανε καλή τιμή σε αυτό το θέμα όμως είναι γιατί έγινε μεταονομασία του μοντέλου και γιατί αποσύρθηκε το άλλο και μπήκε στη θέση του αυτό με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά?:S Ε γίνεται....εγώ που ψιλάφησα σχεδόν όλα τα λάπτοπ του πλαισίου το 1/2 των toshiba δεν είχαν.....βλακεία....
BritGreek Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Ναι το ξέρω πόσο κοστίζει και πριν το 505-111 το δικό μας 999 το είχε όχι 899 όπως το πλαίσο και άλλα μαγαζιά....το πλαίσιο όντως έκανε καλή τιμή σε αυτό το θέμα όμως είναι γιατί έγινε μεταονομασία του μοντέλου και γιατί αποσύρθηκε το άλλο και μπήκε στη θέση του αυτό με ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά?:S Ε γίνεται....εγώ που ψιλάφησα σχεδόν όλα τα λάπτοπ του πλαισίου το 1/2 των toshiba δεν είχαν.....βλακεία.... Λοιπόν, τη βρήκα τη διαφορά. Το Satellite L505-12Q έχει express card... Είναι τρομερά μεγάλο μείον για μενα να μην μπορώ να βάλω ούτε μια δεύτερη κάρτα ήχου (όχι usb) ή ένα firewire. Ελπίζω να βγάλω άκρη.
QuantumWanderer Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μεγάλο μειονέκτημα η μη ύπαρξη Express Card. Προσωπικά σπάνια να έχω χρειαστεί κάτι, αλλά η λογική στα φορητά πλέον είναι να έχουν full connectivity. Πόσο μάλλον όταν δεν έχουν ξεχωριστή Firewire, θα έπρεπε να έχουν Express Card. Δεν ξέρω, το έψαξα λίγο και είδα ότι σε όλους τους κατασκευαστές είναι μια μορφή μόδας τελευταία να μην έχουν τέτοιες θύρες.
BritGreek Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Άκυρο το παραπάνω post μου. Ούτε αυτό έχει θύρα express card. To δικό μου έμεινε στην ideal για αντικατάσταση λόγω υπερθέρμανσης και θα παραλάβω το L505-12Q την Τετάρτη, το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο. Άψογη εξυπηρέτηση και πολύ πρόθυμος ο υπάλληλος που με εξυπηρέτησε. Μπράβο του.
QuantumWanderer Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Η 4χρονη εγγύηση θα παραμείνει στο νέο φορητό; Διότι αν πας εκ νέου να κάνεις registration το νέο, κατά την επέκταση των 2 χρόνων, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το serial που θα έχεις χρησιμοποιήσει ήδη για το προηγούμενο φορητό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.