Προς το περιεχόμενο

Toshiba L505-111: Χρησιμοποιημένο;

BritGreek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περιμένουμε νέα και διευκρίνηση εάν μπορέσεις στο γιατί δεν βγάζουν πλέον αυτό το λάπτοπ? Για 1 βδομάδα βγήκε?:S

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Περιμένουμε νέα και διευκρίνηση εάν μπορέσεις στο γιατί δεν βγάζουν πλέον αυτό το λάπτοπ? Για 1 βδομάδα βγήκε?:S

Δεν είπε ότι δεν το βγάζουν. Είπε ότι δεν φαίνεται στους καταλόγους τους ότι θα το ξαναφέρουν. Αλλά αυτό δεν είναι κακό. Αν μου δώσουν τα 900 ευρώ που έδωσα στο χέρι, μπορώ να πάω ξανά στο Πλαίσιο και να αγοράσω ένα άλλο. Αυτοί δεν το έχουν. Τα μαγαζιά πιθανότατα έχουν στοκ. Πάντως αν μου πουν οτι όντως έχει πρόβλημα, θα πάρω τον ίδιο (ελπίζοντας ότι ο άλλος δεν θα έχει πρόβλημα) γιατί πραγματικά το λάπτοπ πετάει από άποψη ταχύτητας. Σκέψου χαρακτηριστικά ότι κάνει μετατροπή με το ConvertXtoDVD μιάμιση ώρα video από βιντεοκάμερα σε 9 λεπτά, όταν το CoreDuo (LG) χρειάζεται 45 λεπτά για το ίδιο ακριβώς βίντεο. By the way, πολύ καλό το ConvertXtoDVD. Χαλάλι τα χρήματα που έδωσα και το κουβάλαγα από την Αγγλία.

Πολύ καλό το λάπτοπ. Αλλά...

Δημοσ.

Ε απλά μου έκανε λιγο εντύπωση που δεν το έχουν ακόμα (χωρίς να ξέρω βέβαια αν ήταν παλιό μοντέλο ή αν το είχαν βγάλει για λίγο καιρό).

Α και αμα ευκαιρήσεις και δεις στο λαπτοπ για την pcmia εδώ είμαι!! :D

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά,

πριν 10 περίπου μέρες αγόρασα και εγώ αυτό το φορητό (σταθερός σε Toshiba χρόνια).

Τώρα είμαι σε διαδικασία μετάβασης από το παλιό και κάνω κάποιους πειραματισμούς ώστε να δω τη λειτουργική κατάσταση.

Έχω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα να το δοκιμάσετε και εσείς στο δικό σας να ανταλλάξουμε απόψεις.

Ξεκινώντας την αρχική εγκατάσταση επέλεξα Windows 7 64-bit English edition. Όλα κουλ και όμορφα δουλεύουν για μέρες. Μιλάμε πραγματικά πετάει το μηχάνημα!

Έλα όμως που ήθελα να δοκιμάσω το DVD-recovery όπου έχει μόνο το 32-bit, το έβαλα κι αυτό να δοκιμάσω λίγο και αποφασίζω να ξαναγυρίσω στο 64-bit, το ΟΠΟΙΟ όπως έλεγε η αρχική οθόνη πρώτης εγκατάστασης (αλλά και πολλά επίσημα κείμενα της Toshiba) δεν στο δίνει μέσα στο DVD-recovery αλλά είναι προεγκατεστημένο πάντα στο HDD recovery partition.

Ωραία ως εδώ. Για να εκκινήσεις HDD REcovery partition, σβήνεις, ξαναξεκινάς με πατημένο το 0 και όταν δεις το λογότυπο, πατάς επαναλαμβανόμενα το 0 μέχρι υποτίθεται να δεις την οθόνη που θα σε βάλει για HDD recovery.

Έλα όμως που σε μένα δεν βγάζει (όσες φορές και να δοκίμασα) σε τέτοια οθόνη, παρά μόνο λίγες φορές βγάζει στο Boot manager που ή προχωράς σε διαγνωστικό μνήμης ή προχωράς να μπεις στα Windows που ήδη έχεις φορτωμένα ή θέλεις να κάνεις repair.

Αποτέλεσμα για να μην τα πολυλογούμε ΑΔΥΝΑΤΩ να εντοπίσω την έκδοση 64-bit ώστε να την ξαναεγκαταστήσω από το HDD recovery partition.

Αυτό το partition δεν γίνεται να χάθηκε, γιατί πρώτον δεν πείραξα κάτι και δεύτερον όταν μπαίνω στην 32-bit έκδοση, τρέχω το Recovery Media Creation εργαλείο και εντοπίζει το partition αυτό και μού κόβει σε 2 DVD ή σε ένα usb το κλασσικό Recovery υλικό που το ξαναδοκιμάζω και είναι το 32-bit.

Για να κλείσω λοιπόν δεν μπορώ με τίποτα να ξαναβρώ το Win7 64-bit και το θέλω.

Πριν προβώ σε επικοινωνία με την IDEAL ή το Πλαίσιο, θα ήθελα να δοκιμάσετε και εσείς αν θέλετε αν σάς λειτουργεί το 0 για είσοδο στο HDD Recovery partition, όπου υποτίθεται είναι αποθηκευμένα και το 32-bit και το 64-bit.

Ευχαριστώ και μένουμε σε επικοινωνία!

Φιλικά,

Κώστας

Δημοσ.
Γειά σας παιδιά,

πριν 10 περίπου μέρες αγόρασα και εγώ αυτό το φορητό (σταθερός σε Toshiba χρόνια).

Τώρα είμαι σε διαδικασία μετάβασης από το παλιό και κάνω κάποιους πειραματισμούς ώστε να δω τη λειτουργική κατάσταση.

Έχω το εξής πρόβλημα και θα ήθελα να το δοκιμάσετε και εσείς στο δικό σας να ανταλλάξουμε απόψεις.

Ξεκινώντας την αρχική εγκατάσταση επέλεξα Windows 7 64-bit English edition. Όλα κουλ και όμορφα δουλεύουν για μέρες. Μιλάμε πραγματικά πετάει το μηχάνημα!

Έλα όμως που ήθελα να δοκιμάσω το DVD-recovery όπου έχει μόνο το 32-bit, το έβαλα κι αυτό να δοκιμάσω λίγο και αποφασίζω να ξαναγυρίσω στο 64-bit, το ΟΠΟΙΟ όπως έλεγε η αρχική οθόνη πρώτης εγκατάστασης (αλλά και πολλά επίσημα κείμενα της Toshiba) δεν στο δίνει μέσα στο DVD-recovery αλλά είναι προεγκατεστημένο πάντα στο HDD recovery partition.

Ωραία ως εδώ. Για να εκκινήσεις HDD REcovery partition, σβήνεις, ξαναξεκινάς με πατημένο το 0 και όταν δεις το λογότυπο, πατάς επαναλαμβανόμενα το 0 μέχρι υποτίθεται να δεις την οθόνη που θα σε βάλει για HDD recovery.

Έλα όμως που σε μένα δεν βγάζει (όσες φορές και να δοκίμασα) σε τέτοια οθόνη, παρά μόνο λίγες φορές βγάζει στο Boot manager που ή προχωράς σε διαγνωστικό μνήμης ή προχωράς να μπεις στα Windows που ήδη έχεις φορτωμένα ή θέλεις να κάνεις repair.

Αποτέλεσμα για να μην τα πολυλογούμε ΑΔΥΝΑΤΩ να εντοπίσω την έκδοση 64-bit ώστε να την ξαναεγκαταστήσω από το HDD recovery partition.

Αυτό το partition δεν γίνεται να χάθηκε, γιατί πρώτον δεν πείραξα κάτι και δεύτερον όταν μπαίνω στην 32-bit έκδοση, τρέχω το Recovery Media Creation εργαλείο και εντοπίζει το partition αυτό και μού κόβει σε 2 DVD ή σε ένα usb το κλασσικό Recovery υλικό που το ξαναδοκιμάζω και είναι το 32-bit.

Για να κλείσω λοιπόν δεν μπορώ με τίποτα να ξαναβρώ το Win7 64-bit και το θέλω.

Πριν προβώ σε επικοινωνία με την IDEAL ή το Πλαίσιο, θα ήθελα να δοκιμάσετε και εσείς αν θέλετε αν σάς λειτουργεί το 0 για είσοδο στο HDD Recovery partition, όπου υποτίθεται είναι αποθηκευμένα και το 32-bit και το 64-bit.

Ευχαριστώ και μένουμε σε επικοινωνία!

Φιλικά,

Κώστας

Φίλε μου εγώ έκαψα σε DVD τα 64bit από το recovery partition. Μόνο αν τα κάψεις σε DVD και κάνεις από αυτά recovery.

Έχε υπόψιν σου ότι με όποιο τρόπο κι αν κάνεις recovery σου σβήνει όσα partitions έχεις κάνει, εκτός αν βρεις ένα κανονικό DVD των Windows 7 και κάνεις setup από αυτό, περνώντας μετά τους drivers για το Toshiba. Πρόσεξε λοιπόν μη χάσεις όλα σου τα αρχεία.

Στο recovery partition είναι αποθηκευμένα ΜΟΝΟ τα 64bit, ΟΧΙ και τα δύο. Το γράφει και στις οδηγίες του laptop. Διάβασε τα βιβλιαράκια.

Εγώ πάντως θα πάω ο ίδιος στην αντιπροσωπεία, γιατί θέλω να μου εξηγήσουν γιατί δεν θα ξαναέρθει ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο όπως το δικό μας και δεν έχουν να δώσουν το ίδιο σε περίπτωση doa.

Εσένα, δεν καίει ο υπολογιστής σε όλη την αριστερή του πλευρά; Επίσης, δοκίμασε να παίξεις ένα DVD για κανένα 20λεπτο και πες μου αν καίει η οθόνη από πίσω, αν θέλεις.

Δημοσ.
Φίλε μου εγώ έκαψα σε DVD τα 64bit από το recovery partition. Μόνο αν τα κάψεις σε DVD και κάνεις από αυτά recovery.

Έχε υπόψιν σου ότι με όποιο τρόπο κι αν κάνεις recovery σου σβήνει όσα partitions έχεις κάνει, εκτός αν βρεις ένα κανονικό DVD των Windows 7 και κάνεις setup από αυτό, περνώντας μετά τους drivers για το Toshiba. Πρόσεξε λοιπόν μη χάσεις όλα σου τα αρχεία.

Στο recovery partition είναι αποθηκευμένα ΜΟΝΟ τα 64bit, ΟΧΙ και τα δύο. Το γράφει και στις οδηγίες του laptop. Διάβασε τα βιβλιαράκια.

Εγώ πάντως θα πάω ο ίδιος στην αντιπροσωπεία, γιατί θέλω να μου εξηγήσουν γιατί δεν θα ξαναέρθει ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο όπως το δικό μας και δεν έχουν να δώσουν το ίδιο σε περίπτωση doa.

Εσένα, δεν καίει ο υπολογιστής σε όλη την αριστερή του πλευρά; Επίσης, δοκίμασε να παίξεις ένα DVD για κανένα 20λεπτο και πες μου αν καίει η οθόνη από πίσω, αν θέλεις.

Η αλήθεια είναι ότι στα βιβλιαράκια έτσι γράφει, αλλά σε πολλά Toshiba forums γίνεται αναφορά και στα δύο.

Όπως και να έχει θέλω αυτό που περιγράφει και το βιβλιαράκι, να βρω το 64-bit στο HDD recovery partition και δεν το βρίσκω! :mad:

Εσένα σού δουλεύει με πατημένο το 0;

Σχετικά με την αριστερή πλευρά όντως ανάβει λίγο σε σχέση με το προηγούμενο Toshiba μου. DVD δεν έχω δοκιμάσει να παίξω ακόμα.

Δημοσ.

Britgreek δεν είδα αν καίει από πίσω αλλά εκεί που γράφει toshiba η οθόνη (στο μπροστινό μέρος) πραγματικά ζεματάει :S

Δημοσ.

Να προσθέσω ότι και εμένα το Region έχει 4 remaining changes!

Επίσης τώρα που με ρώτησε και ο IMAndreas έψαξα λίγο το θέμα του slot pcmcia και είδα ότι δεν έχει παρά μόνο ένα πλαστικάκι που δεν ανοίγει!

Έψαξα πάλι λίγο τα χαρακτηριστικά εδώ --> http://se.computers.toshiba-europe.com/innovation/gr/product/Satellite-L505-111/1076420/toshibaShop/false/

και πραγματικά δεν το λέει ότι υπάρχει τέτοια θύρα!

Θα τρελαθούμε τελείως. :mad:

Δημοσ.

Και, ω ναι, αν κοιτάξετε στο site της Toshiba (Ελλάδα), δεν υπάρχει πλέον το μοντέλο μας (L505-111).

Πολύ περίεργα πράγματα.

Δημοσ.
Και, ω ναι, αν κοιτάξετε στο site της Toshiba (Ελλάδα), δεν υπάρχει πλέον το μοντέλο μας (L505-111).

Πολύ περίεργα πράγματα.

Και το Πλαίσιο διέγραψε τη σελίδα του προϊόντος. :X

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά πήγα σήμερα το πρωί στο πλαίσιο να πάρω κάτι και με την ευκαιρία ρώτησα και για το λάπτοπ για την θύρα pcmia και μου λέει πως δεν έχει....το checkάραμε και στο σύστημα που έχουν χαρακτηριστικά από τα προϊόντα τους και μου λέει αν είχε θα το έλεγε.... Επείσης από μόνος μου πήγα σε όλα τα toshiba και κοίταζα και πάταγα τα πλαϊνά (δεν είχε το δικό μας εκεί) αλλά ήταν τα μισά που δεν άνοιγε το πλαϊνό τους...... Ευτυχώς εμένα δεν με απασχολούσε αυτή η θύρα....βέβαια δεν ξέρω άμα με απασχολήσει στο μέλλον αλλά πάντως καταλήξαμε πως δεν έχει.

Δημοσ.
Θαύμα! Θαύμα!!

Σε λίγο θα εξαφανιστεί και το λαπτοπάκι !!!!

Όπως και η θύρα για express card την οποία μου υποσχέθηκε το Πλαίσιο ότι μπαίνει. Τελικά ούτε firewire δεν μπορούμε να συνδέσουμε, άρα το Capture από βιντεοκάμερα τέλος.

Μάλιστα. Αυτό είναι φοβερό μείον για μενα, γιατί ένας λόγος που πήρα το λάπτοπ είναι για να κάνω dvd τα βίντεο της κόρης μου από βιντεοκάμερα.

Κρίμα τα 900 ευρώ.

Πήρα τώρα το Πλαίσιο και η απάντηση ήταν: "ναι, τελικά δεν έχει express card slot. Κάναμε λάθος."

Δημοσ.

Εγώ για το θέμα του HDD recovery και μόνο που δεν μπορώ να κάνω clean install τα Windows 7 64-bit, επικοινώνησα ήδη με IDEAL και συσκευάζω, καλώ κούριερ και έφυγε ...

Δημοσ.
Εγώ για το θέμα του HDD recovery και μόνο που δεν μπορώ να κάνω clean install τα Windows 7 64-bit, επικοινώνησα ήδη με IDEAL και συσκευάζω, καλώ κούριερ και έφυγε ...

Μα, ούτε τα 32bit είναι clean. Είναι ακριβώς τα ίδια με τα 64άρια. Δηλαδή, με όλα τα προγράμματα της Toshiba. Πάντως, από ότι ξέρω, κανένας κατασκευαστής δεν σου δίνει "καθαρά" λειτουργικά. Εκτός αν πάρεις TurboX, ή multirama.

Πάντως, να ξέρεις ότι δεν θα τον δεχτούν πίσω τον υπολογιστή αν δεν έχει πρόβλημα. Μόνο με DOA παίρνεις τα χρήματά σου πίσω. Ο δικός σου υπολογιστής, απ΄ότι ξέρω δεν έχει κάποιο πρόβλημα, έτσι δεν είναι;

Δεν είναι λόγος για επιστροφή χρημάτων αυτός, γιατί ρώτησα κι εγώ. Αν έχει ανοιχτεί και έχει περαστεί το λειτουργικό δεν θα πάρεις λεφτά πίσω φίλε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...