poulinos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2009 ο φιλος μαλλον θελει να το ανοιξει απο κλειστο και διαμεσω νετ .οχι συγκεκριμενη ωρα απο bios ουτε apo stand by
Crown Knight Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 σωστη παρατηρηση poulinos! αυτο που ζηταω ειναι απο "power off status" να υλοποιω "power on" στον απομακρυσμενο υπολογιστη. προς το παρον αφηνω το μηχανημα διαρκως ανοιχτο και οι θερμοκρασιες του ειναι πολυ χαμηλες και σταθερες, μιας και ειναι dual-core: cpu = 25°C m/b = 33°C hdd OS = 38°C hdd Back-Up = 34°C σκεφτομαι λοιπον και την περιπτωση που αφηνω το μηχανημα διαρκως σε λειτουργια! ειναι η πιο προχειρη και πρακτικη λυση μεχρι να βρω καποιον αλλο τροπο. αν βρω software/setting θα ενημερωσω. το πιο σημαντικο κομματι το εχω πετυχει ηδη και ευχαριστω για τις συμβουλες σας!
tarantules Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 ο φιλος μαλλον θελει να το ανοιξει απο κλειστο και διαμεσω νετ .οχι συγκεκριμενη ωρα απο bios ουτε apo stand by Ποιά η ουσιαστική διαφορά του να είναι τελείως κλειστός από οτι να είναι standby?Εγώ το pc στο σπίτι το έχω μόνιμα σε standyby και ανοίγει αμέσως χωρίς να περιμένω να φορτώνουν κάθε φορά από την αρχή τα Windows. Άλλωστε από το να είναι μόνιμα αναμένος και να καίει τζάπα η λύση του standby είναι πολύ καλύτερη (εαν δεν υπάρχει τρόπος να ανάβει από power off)
nske Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 [EDIT] Tα παρακάτω δεν ισχύουν, δείτε τις επόμενες δημοσιεύσεις Όπως είπε ο poulinos, αυτό γίνεται με το Wake on Lan, αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο το να κάνεις forward κάποια TCP/UDP port, γιατί το WoL λειτουργεί πιο χαμηλά από το IP, σε επίπεδο ethernet. Δηλαδή πρέπει να σταλεί κάποιο συγκεκριμένο "magic" ethernet frame από το τοπικό δίκτυο. Οπότε πρέπει στο τοπικό δίκτυο να υπάρχει ήδη, εν λειτουργία, κάποιο μηχάνημα το οποίο να μπορεί: α) Να διαχειριστεί από κάποιο απομακρυσμένο μηχάνημα μέσω internet β) Να τρέξει το σχετικό λογισμικό που θα στείλει το magic frame στο τοπικό δίκτυο για να "ξυπνήσει" το pc Το πιο προφανές τέτοιο μηχάνημα είναι ένα PC, αλλά για να θέλει ο tarantules να είναι κλειστό το PC, δε φαντάζομαι να έχει και κάποιο δεύτερο PC, συνέχεια ανοικτό, στο τοπικό δίκτυο. Ένα άλλο τέτοιο πιθανό μηχάνημα είναι ένας "έξυπνος" router που τρέχει Linux/BSD, όπως τα FritzBox* ή τα Linkysys WRT*, ο οποίος ουσιαστικά είναι ένας μίνι, embedded, υπολογιστής χαμηλής ισχύος που μπορεί να τρέξει διάφορες εφαρμογές λογισμικού, μία από τις οποίες είναι και κάποιος WoL client. Αλλά δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι να έχει τέτοιον router, αφού όσοι ISPs ξέρω δεν τους μοιράζουν πλέον (η HOL παλιά έδινε το FritzBox, αλλά όχι πια). Δεν αποκλείεται βέβαια και κάποιος όχι-και-τόσο-έξυπνος router, που όμως είναι πλούσιος σε λειτουργιές (όπως κάποια zyxel που θυμάμαι) να έχει κάπου θαμένη και αυτή τη δυνατότητα, αν και δε νομίζω. Ποιά η ουσιαστική διαφορά του να είναι τελείως κλειστός από οτι να είναι standby?Εγώ το pc στο σπίτι το έχω μόνιμα σε standyby και ανοίγει αμέσως χωρίς να περιμένω να φορτώνουν κάθε φορά από την αρχή τα Windows. Όταν είναι κλειστός καίει λιγότερο από 1 watt, όταν είναι σε standby/sleep/suspend to ram (ACPI S3) μπορεί να καίει 5-10 το πολύ watts για να διατηρεί τα δεδομένα στη μνήμη.
parsifal Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Όπως είπε ο poulinos, αυτό γίνεται με το Wake on Lan, αλλά δεν είναι τόσο απλό όσο το να κάνεις forward κάποια TCP/UDP port, γιατί το WoL λειτουργεί πιο χαμηλά από το IP, σε επίπεδο ethernet. nske, είσαι σίγουρος; Έχω την εντύπωση ότι γίνεται encapsulate σε UDP datagram και στέλνεται συνήθως στη θύρα 9. Και αυτό, διότι είναι επιθυμητή η δυνατότητα αποστολής του Magic Packet από μηχάνημα εκτός του subnet του μηχανήματος που θέλουμε να ξυπνήσουμε, οπότε πρέπει να υπάρχει τρόπος για forwarding. edit: Ορίστε κι ένα σχετικό AMD whitepaper που αναφέρει στη σελ.4 μία τέτοια περίπτωση.
nske Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Όντως έχεις δίκιο, ήμουνα σίγουρος αλλά τελικά θυμόμουν λάθος! Και ένας σχετικός οδηγός για Windows.
Crown Knight Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 (αν και spam) εχω να πω κατι σχετικο με τα watt που καταναλωνει ενας υπολογιστης desktop σε power off status/ standby λειτουργια. 1. standby: σε αυτη την λειτουργια ο υπολογιστης καταναλωνει σχεδον ιδια ποσοτητα ρευματος με το idle function. π.χ. αν ο desktop εχει 120-140 watt θα πεσει στα 110-115 watt 2. power off status: εδω η καταναλωση ειναι 4-6 watt εκτος κι αν καποιος κλεισει το διακοπτακι του τροφοδοτικου του, οποτε μιλαμε για 0 watt * ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΕΤΡΗΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΣΕ PENTIUM 4 ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ
parsifal Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δεν είναι ιδιαίτερα ενδεικτικά τα νούμερα που αναφέρεις, γιατί αναφέρεσαι σε Pentium 4. Δεν είναι τόσο το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα ενεργοβόρα ως μοντέλα, όσο το ό,τι στα αμέσως επόμενα χρόνια έγιναν άλματα στον τομέα της κατανάλωσης σε idle/standby state στις: 1. CPU. Γεφυρώθηκε πολύ το χάσμα μεταξύ desktop και mobile versions. Οι σύγχρονες desktop CPU έχουν πολλαπλά power states και στα χαμηλότερα από αυτά ρίχνουν σημαντικά τον εσωτερικό τους πολλαπλασιαστή (επομένως συχνότητα-χρονισμό) και το voltage τους, εξοικονομώντας μπόλικα Watts 2. Μητρικές και onboard controllers που φέρουν 3. Λ/Σ + drivers που υποστηρίζουν τα 1 και 2
Crown Knight Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 δε διαφωνω μαζι σου! ηταν μια μικρη παρενθεση σε οσα ειπαμε πιο πανω περι standby και power off status. σχετικα με το θεμα (ωστε να επαναφερω το topic)... επειδη δε θα βγαλω ακρη μαλλον με το power on/off, νομιζω πως το καλυτερο τελικα ειναι να χρησιμοποιηθει ενα μη ενεργοβορο συστημα. το συστημα οπως ειπα ειναι 64bit dual-core, οποτε η καταναλωση θα ειναι σιγουρα μικρη (χωρις καρτα γραφικων). αν βρεθει στο μεταξυ κατι θα ενημερωσω οπως λεω παντα...
nske Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 1. standby: σε αυτη την λειτουργια ο υπολογιστης καταναλωνει σχεδον ιδια ποσοτητα ρευματος με το idle function. π.χ. αν ο desktop εχει 120-140 watt θα πεσει στα 110-115 watt Φαίνεται "Standby" τα Windows ονομάζουν το ACPI S1 power state, ή ανιχνεύουν ποιο υποστηρίζεται και χρησιμοποιούν αυτόματα αυτό. Υπάρχει ένα προγραμματάκι το οποίο μπορεί να εξαναγκάσει τα windows να χρησιμοποιήσουν S3, αν υποστηρίζεται από το hardware. Ένα μηχάνημα σε S3 μπορεί εύκολα να καταναλώνει 20 φορές λιγότερο ρεύμα από ότι σε S1. Πράγματι όμως απ' ότι διαβάζω η ενέργεια που καταναλώνει το computer σε G2 ("Soft Off") state ("flea power") μπορεί να φτάσει πολύ κοντά σε αυτό που καταναλώνει σε S3 -εξαρτάται από το hardware.
poulinos Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 s3 υπαρχει επιλογη μεσα απο το bios.δευτερον υπαρχει wake on lan αλλα υπαρχει και wake on wan που οπως ειπαν θελει magic packet.θα βρει πολλα στο ιντερνετ για wake on wan στο google.
Crown Knight Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 οντως σε s3 δεν καιει τιποτα! καμια σχεση με s1 mode!! 7watt μονο (p4) μιας και κλεινει ο υπολογιστης (like power off)!!! ανοιγει οντως με ping απο τοπικο δικτυο και ολα μια χαρα αλλα απομακρυσμενα μολις τον κλεισεις ανοιγει παλι αμεσως! τελικα αποφασισα να τον εχω διαρκως ανοιχτο και πιστευω πως ειναι η καλυτερη λυση (οπως λεω ξανα και ξανα). αλλο ενα ευχαριστω στους φορουμιτες για τις γνωσεις τους και για τις προτασεις τους και στο site εδω φυσικα για τη φιλοξενια! μπραβο μας! ;-)
poulinos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2009 οντως σε s3 δεν καιει τιποτα! καμια σχεση με s1 mode!! 7watt μονο (p4) μιας και κλεινει ο υπολογιστης (like power off)!!! ανοιγει οντως με ping απο τοπικο δικτυο και ολα μια χαρα αλλα απομακρυσμενα μολις τον κλεισεις ανοιγει παλι αμεσως! τελικα αποφασισα να τον εχω διαρκως ανοιχτο και πιστευω πως ειναι η καλυτερη λυση (οπως λεω ξανα και ξανα). αλλο ενα ευχαριστω στους φορουμιτες για τις γνωσεις τους και για τις προτασεις τους και στο site εδω φυσικα για τη φιλοξενια! μπραβο μας! ;-) ti εννοεις απο μακρια μολις τον κλεισεις ανοιγει παλι αμεσως?για wake on wan θελεις εσυ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.