Προς το περιεχόμενο

raid 0 or ssd για gamer

p_under

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

καθόλου προκατελημένος, γιατί να δώσω λεφτά σε κάτι το οποίο δεν μου προσφέρει βελτίωση? προτιμώ να τα δώσω σε κάτι που προσφέρει έστω και λίγη...

το raid υπάρχει για συγκεκριμένη χρήση η οποία συνήθως δεν είναι "οικιακή"

ο δίσκος δεν προορίζεται για storage οπότε δεν είναι ανάγκη να είναι αρκετά gb, ποια η διαφορά του RE σε επιδόσεις από έναν κανονικό δίσκο της WD όταν παίζει μόνος του?

Δημοσ.

το γεγονος οτι θεκω να κανω raid η να παρω ssd δεν θελω να επωφελοθω στα frames , αλλα γενικα θελω το συστημα να εχει καλυτερη αποκριση . επισης να πω οτι γινεται μεταφορα μεγαλων αρχειων απο αλλο συστημα . υπομονη υπομονη poulinos αλλα ειμαι με 2 500 αρηδες me 8mb buffer . αρα ειμαι λιγο χαλια απο σκληρους.

Δημοσ.

Πάντως ούτε στη μεταφορά αρχείων από άλλο σύστημα πρόκειται να σε βοηθήσει κάπου το raid.

Γνώμη μου είναι πως αν θες να το κάνεις για το χαβαλέ/«εμπειρία» κάν το, αλλιώς μην παιδεύεσαι.

Δημοσ.

οχι δεν εχει διαφορα ο απλος wd απο τον raid οταν ειναι μονος του.ο re απλα εχει κατι που ειναι μονο για το raid.εγω παντως με raid 0 Που ειχα με 4 δισκους δεν θα πω οτι ειδα τρελο γκαζι απλα το pc πηγαινε πιο χαλαρα.και ειναι φτηνοι δισκοι.και ειχα και μεγαλη χωρητικοτητα.

Δημοσ.

αμα βαλει καποιος ssd δισκο θα κερδισει fps στα game η μονο στο load ??

ποιο πολυ το gamer τα fps μετρανε(αμα ειναι να δωσεις τα λεφτα για καμια καρτα γραφικων ;)

• Super Moderators
Δημοσ.

σε κάποιες περιπτώσεις έχω δει να κερδίζει min fps, με αποτέλεσμα το game να είναι πιο ομαλό μιας και δεν κάνει τρελά frame drops

Δημοσ.

Κάνε RAID 5 με SSDs... :P

Άμα πας σε RAID χωρίς controller (hardware) ίσος και να χάσεις σε games.. λόγο ότι "τρώει" λίγο από την CPU (software RAID).

Δημοσ.
Κάνε RAID 5 με SSDs... :P

Άμα πας σε RAID χωρίς controller (hardware) ίσος και να χάσεις σε games.. λόγο ότι "τρώει" λίγο από την CPU (software RAID).

εχω δοκιμασει raid 5 με re δισκους.ειναι αποτυχια για ενα μεγαλο λογο.πηγαινει 100 φορες χειροτερα απο raid 0 και ισως 1 τις εκατο πιο γρηγορα απο μη raid.ο λογος.οτι το software raid οπως ειπες θελει απειρο χρονο για να υπολογισει και να γραψει το parity.στο raid μηδεν ειναι καλυτερα τα πραγματα .τωρα σε hardware controller παμε σε τρελουτσικες τιμες.

• Super Moderators
Δημοσ.
οχι δεν εχει διαφορα ο απλος wd απο τον raid οταν ειναι μονος του.ο re απλα εχει κατι που ειναι μονο για το raid.εγω παντως με raid 0 Που ειχα με 4 δισκους δεν θα πω οτι ειδα τρελο γκαζι απλα το pc πηγαινε πιο χαλαρα.και ειναι φτηνοι δισκοι.και ειχα και μεγαλη χωρητικοτητα.

βαράει ένας και κλαις τα data σου και στους υπόλοιπους 3 όμως :P

Δημοσ.
βαράει ένας και κλαις τα data σου και στους υπόλοιπους 3 όμως :P
εχω βαρεθει να το ακουω αυτο.α.και εναν δισκο να εχεις αμα χτυπησει παντα τα χανεις ολα.β.εχω κανει απειρα raid δεν μου εχει χτυπησει ποτε δισκος για τον απλο λογο οτι παντα εχω καλο τροφοδοτικο και ups me @@(smart apc).επισης αν κρατας τα backup σου σε ενα δισκο καλα να παθεις.δεν το λεω για σενα thresh γιατι εσυ σιγουρα δεν το κανεις.ειχα 6 re στο pc μου.οι 4 raid 0 Και αλλοι δυο για τα backup μου raid 1.επισης τα backup μου και σε ενα ipod classic 160gβ για να ειμαι σιγουρος

Με 4 δίσκους καλύτερα να κάνεις RAID5. Και να "χτυπήσει" ένας δεν σε νιαζ.. :)
με software raid οχι
  • Super Moderators
Δημοσ.

το τροφοδοτικό και το ups δεν προστατεύουν τον δίσκο από bad sectors και άλλα προβλήματα, μόνο από το ρεύμα...

όσο για το backup, αν έχεις αρκετά data άντε κάντο :P

γενικότερα δεν βάζουμε το storage hdds σε raid 0...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...