Προς το περιεχόμενο

raid 0 or ssd για gamer

p_under

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπεριζω ολο το foroum , λοιπον η ερωτηση ειναι απλη raid 0 η ssd για εναν gamer σαν εμενα . το μονο προβλημα ειναι το οικονομικο ( γι' αυτο κλεινω πιο πολυ προς raid.) κ αν τελικα raid λετε για samsung f3 - western re3 - western WD6401AALS ? επισης καποια στιγμη θα κανω κ ενα raid 0 στον ατομ μου γτ πρεπει να παρει λιγο τα πανω του . ακουω προτασεις, αν παιζει ρολο το συστημα μου ειναι Q6600@ 3600 mhz, asus p5e , 4 gb ddr2 @ 1200 mhz .

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αν εχεις λεφτα ssd.αν δεν εχεις λεφτα τοτε raid 0.εγω ειχα κανει3-4 raid με western digital re .ειναι λιγο πιο ακριβοι αλλα δεν μου εκαναν ποτε προβλημα.ειχα μεχρι 4 δισκους για raid 0

• Super Moderators
Δημοσ.

τπτ απολύτως δεν κερδίζει, στα loadings θα κερδίσει ελάχιστα από ssd/velociraptor λόγω μικρότερου access time

Δημοσ.

οταν ειναι μεγαλα αρχεια κερδιζεις καποια πραγματα.ενταξει ο ssd θα ειναι καπως καλυτερος και στα παιχνιδια αλλα πιο πολυ στα windows.γιατι στα παιχνιδια δεν φορτωνουν και τρελα αρχεια.

• Super Moderators
Δημοσ.

από το raid κερδίζεις κυρίως στα transfers, το άνοιγμα εφαρμογής/φόρτωμα πίστας κτλπ δεν εκμεταλεύεται το raid...τελείως placebo effect

Δημοσ.

ενταξει ναι δεν θα γινει η νυχτα μερα απλα σε ενα καλο pc εχεις ενα καλυτερο overall performance εκτος αν μπορεις να πας σε ssd που τα giga ειναι πολυ λιγα ακομα και οι τιμες....

• Super Moderators
Δημοσ.

ένα οικιακό PC δεν έχει ανάγκη από raid εκτός αν εκτελεί χρέη home server και μεταφέρει αρχεία σε άλλα PC...

Δημοσ.

ναι αλλα οι velociraptor παλι ειναι αρκετα λεφτα.οχι τοσο οι ssd αλλα παλι τους εχουν υπερτιμημενους.υπομονη να πεσουν οι ssd και να βγουν σε καλα capacity

• Super Moderators
Δημοσ.

120 euro για τον 150gb Velociraptor(80 euro used) σε σχέση με τους ακριβούς Raid Edition της WD δεν είναι και πολλά...

έτσι και αλλιώς εκεί θα έχουμε μόνο OS/games/programs

Δημοσ.

SSD από μένα (αλλά όχι λόγω του ότι είσαι gamer).

Είχα raid-0 αλλά πέρα απ τη «χαρά» όταν μετρούσα transfer rates δε μου προσέφερε κάτι ουσιαστικό.

• Super Moderators
Δημοσ.
Είχα raid-0 αλλά πέρα απ τη «χαρά» όταν μετρούσα transfer rates δε μου προσέφερε κάτι ουσιαστικό.

μήπως να αλλάζες τη λέξη "ουσιαστικό" με τη λέξη "τίποτα"? :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...