Προς το περιεχόμενο

Σκληρός κάνει θόρυβο στην εκκίνηση, δεν αναγνωρίζεται και NTDLR missing

sugata

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ.

Αν και έχω την αμυδρά υποψία ότι ο δίσκος με άφησε χρόνους πριν από κανένα 45λεπτο(και παραλίγο να χάσω και την κλήρωση), αν μπορείτε πείτε μου τι μπορώ να κάνω.

Ο δίσκος με το πρόβλημα είναι ένας 120άρης Seagate Barracuda 7200.7.

Είχα αφήσει το pc ανοιχτό για κανένα τέταρτο, και όταν επέστρεψα κόλλαγαν τα πάντα, εκτός λίγο από τον κέρσορα.

Μη μπορώντας να κάνω κάτι άλλο, πατάω reset.

Reset, boot screen, αρχίζει ο σκληρός τα "χτυπήματα". Περνάει την boot screen, πάει στην επόμενη οθόνη ελέγχου (smart κτλ κτλ...) και κάτω κάτω μου πετάει και το μηνυματάκι NTDLR is missing.

Μπαίνω bios, ψάξω το σκληρό, πουθενά ο σκληρός.

Turn off το pc, ανοίγω το κουτί, κοιτάω καλώδια, μια χαρά τα καλώδια.

Turn on το pc, ξανά μάνα το "χτύπημα" από το σκληρό.

Ψάχνοντας το λίγο πάνω-κάτω και αριστερά-δεξιά, ο σκληρός πάει για πέταμα, ναι;

Πιθανότητες recovery έστω μέρους των αρχείων υπάρχει;

Πρόβλημα δεν είχε εμφανιστεί ποτέ ξανά, ήταν μπαμ και κάτω.

-------------------------------------------------------------------------------

Και για πρώτη φορά σήμερα χρησιμοποίησα ένα live cd διανομής ubuntu.

Το θέμα είναι ότι όσο ο Seagate, που έχει IDE σύνδεση με τη μητρική, εξακολουθούσε να είναι συνδεδεμένος, παρόλο που είχα επιλέξει ως πρώτη επιλογή boot το cd, συνέχιζε να μου εμφανίζει το μήνυμα "NTDLR is missing". Σημειωτέον ότι ο Seagate και το CD player ήταν συνδεδεμένα με τη mobo από το ίδιο καλώδιο.

Μόλις προχώρησα στην αφαίρεση του καλωδίου από τον σκληρό, έγινε κανονικά το boot από το cd, και μπόρεσα να μπω, για να ελέγξω τυπικά τον 2ο σκληρό (SATA WD 320 gb).

Τα λέω λίγο μπερδεμένα είναι η αλήθεια, αλλά ξαναρωτάω αν υπάρχει τρόπος να αποφύγω το παραπάνω μήνυμα, να γίνει εκκίνηση συστήματος, και να δω αν μπορώ να ανακτήσω οτιδήποτε.

Δυστυχώς ο Seagate είχε το λειτουργικό σύστημα και αρκετά προσωπικά δεδομένα, τα οποία θα ήθελα να μη χαθούν, έστω όχι όλα. :fear:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...