johnkyr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 καλώς σας βρήκα.... μετά από 6+ χρόνια, έφτασε πιστεύω ο καιρός να αλλάξω τον υπολογιστή μου, γιατί έχει αρχίσει να πηγαίνει αργά και έχω αρχίσει να κάνω παραχωρήσεις στην δουλεία μου. Χρειάζομαι έναν Η/Υ λάπτοπ που να τα κάνει ΟΛΑ, καθώς δεν έχω πολύ χώρο στο γραφείο και αρκετές φορές χρειάζεται για παρουσιάσεις σε ημερίδες / σεμινάρια κτλ, οπότε το desktop αποκλείεται. Ο παρόν "σκλάβος", λοιπόν είναι ένα ΙΒΜ thinkpad A30, WinXP Sp3, pentium4mobile 1.8MHz , 1GB Ram, 80+40GB, 15", 1400x1050, από τον όποιο έχω μείνει κάτι παραπάνω από ευχαριστημένος. Θα πρέπει λοιπόν ο νέος να ..... 1.Εχει αρκετή μνήμη για να μπορεί να τρέξει σε Vmware το Linux, min4GB, αν πάει και σε 8GB ή 16GB στο μέλλον ακόμα καλύτερα. 2.αν είχε Hdmi θα βόλευε για να βλέπουμε καμιά ταινία στην ΤV, χωρίς να χρειάζεται να γράφουμε DVD. 3.Να έχει γρήγορο επεξεργαστή τουλάχιστον Core2DUO 9500 ή i7 ακόμα καλύτερα. Αλήθεια ο i7 πόσο ποιο γρήγορος είναι από τον Core2DUo 9600 ? 4.Ανάλυση τουλάχιστον 1400χ900 με πολύ καλή γωνία θέασης, όπως στο thinkpadA31. Οι οθόνες τεχνολογίας LED αξίζουν? Οπως είπα και παραπάνω η οθόνη του thinkpadA31 1400χ1050 είναι εξαιρετική για μένα και τις περισσότερες φορές πολύ καλύτερη, από άλλες καινούριων φορητών που βλέπω. Διάσταση οθόνης 15 έως το πολύ 17. 5.Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, αφού θα είναι 24χ7χ365, ανοιχτός όπως και ο thinkpadA31, για να κατεβάζει torrent κτλ. 6.Να τρέχει Windows7 και καλύτερα τα premium profesional, πως τα λένε, αν τρέχει και OSX, γιατι όχι ? 7. Αν είχε και κάρτα OpenGL, ακόμα καλύτερα, αφού τρέχω που και που το Solidworks και άλλα CAD προγράμματα. 8. Το πάνω όριο κόστους μου είναι +- 2.000€ 9. Να μπορούμε να παίξουμε και κάνα παιχνίδι.... πχ car simulations 10. Καλό keyboard, το ξέρω δύσκολο να βρώ κάποιο σαν αυτό που έχω, αλλά τσπ 11. Μήπως γνωρίζουμε αξιόπιστα eshops για να παραγγείλουμε από το εξωτερικό, σε καλύτερες τιμές? έχω ξεχωρίσει τα, Dell Studio 1557 - Core i7 i7-720QM 1.6 GHz - 15.6" TFT LED Apple Macbook Pro 15.4" 2.8GHz/4GB/500GB Lenovo ThinkPad T500-20827TG Lenovo ThinkPad W500 40625YG Sony Vaio VGN-FW51ZF/H κάποιο που να μου διαφεύγει ? ps: δεν μου αρέσουν τα Αcer και τα συναρμολογούμενα τύπου πλαίσιο κτλ... Thanks
pigeon Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 ε! εντάξει.. δε ψάχνεις και τιποτε περίπλοκο οπως και να το δεις
disqualified Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 το dell 1557 δε σου κανει με τιποτα εχει αναλυση 15,6" TFT 1366 × 768, τα αλλα δεν τα κοιταξ ακομα. Αλλα συμβουλη μου ειναι να μην παρεις κατι παρακατω σε αναλυση γιατι θα ξενερωσεις απιστευτα
johnkyr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 το dell 1557 δε σου κανει με τιποτα εχει αναλυση 15,6" TFT 1366 × 768, τα αλλα δεν τα κοιταξ ακομα. Αλλα συμβουλη μου ειναι να μην παρεις κατι παρακατω σε αναλυση γιατι θα ξενερωσεις απιστευτα το έβαλα στα γρήγορα, γιατί έχει τον i7 και πολύ καλή τιμή ..... μια άλλη επιλογή θα ήταν το Dell Precision M6500, αλλά ξεφεύγει πολύ σε τιμή. Παρατηρώ ότι η dell είναι από τις πρώτες που έβαλε i7, λες να της δίνει η intel πρώτα από τους άλλους τους νέους επεξεργαστές ? Στα thinkpad και στα Vaio πότε θα δούμε i7 ?
panos2000gr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Θα πρότεινα το FW51 ή το THINKPAD Τ500. Το VAIO υπερτερεί σχεδόν σε όλους τους τομείς, αλλά αν σε ενδιαφέρει προτίστως η ποιότητα των υλικών τότε πήγαινε προς το Thinkpad. Για τα apple τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά. Ή θα τα ερωτευτείς ή θα τα μισήσεις.
theo_s Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 http://www.play247.gr/index.php?main_page=advanced_search_result&keyword=&inc_subcat=1&categories_id=50&fromcate=1&cPath=4_50&manufacturers_id=&sort=4d
johnkyr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Θα πρότεινα το FW51 ή το THINKPAD Τ500.Το VAIO υπερτερεί σχεδόν σε όλους τους τομείς, αλλά αν σε ενδιαφέρει προτίστως η ποιότητα των υλικών τότε πήγαινε προς το Thinkpad. Για τα apple τα πράγματα είναι λίγο πολύ γνωστά. Ή θα τα ερωτευτείς ή θα τα μισήσεις. σε σχέση με την μνήμη που το Vaio έχει 8GB, που είναι καλύτερο από το Τ500 ή το W500 ? επίσης ξέρει κανείς, που μπορώ να βρω live - demo σε μαγαζιά thinkpad Τ/W 500, γιατί οι αλυσίδες καταστημάτων συνήθως δεν τα έχουν ... να δω βρε παιδί μου αν το k/b, η οθόνη και η ποιότητα υλικών είναι καλή... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:24 ---------- http://www.play247.gr/index.php?main_page=advanced_search_result&keyword=&inc_subcat=1&categories_id=50&fromcate=1&cPath=4_50&manufacturers_id=&sort=4d Τα hp, αλήθεια είναι δεν τα έχω και σε πολύ μεγάλη εκτίμηση αλλά από ότι βλέπω έχουν πολύ καλές τιμές, βάση των χαρακτηριστικών τους. Και η Hp, όπως και η dell έχουν μοντέλα με i7, με τιμές κοντά στο χιλιάρικο, αλλά με χαμηλή ανάλυση οθόνης.
jobous Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Πάντως είναι καλό να κοιτάξεις και την ανάλυση της οθόνης στο Sony γιατί 16'' με ανάλυση 1920Χ1080 σε συνθήκες καθημερινής εργασίας και όχι θέασης μιας ταινίας είναι ΠΟΛΥ κουραστικό.... Τουλάχιστον εγώ που την έχω τσεκάρει θεωρώ ότι είναι αρκετά δύσκολο να την συνηθίσεις αλλά και να δουλέψεις. Πάντως αν δεν έχεις κάποιο πρόγραμμα που να απαιτεί windows (λόγω δουλειάς) ή παίζεις απαιτητικά παιχνίδια και έχεις μια σχετική "άνεση" προτείνω να πας σε Apple Macbook Pro με μια μόνο ένσταση στο ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2010 μάλλον θα γίνει ένα μικρό Lifting σε επεξεργαστή (νέοι i5/i7 duo core όχι quad, mobile version) και κάρτα γραφικών.
johnkyr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Τα thinkpad T/W τελικά δεν έχουν Hdmi, πράγμα που με χαλάει λίγο, αν και αν είναι τόσο εξαιρετικά μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό. H λύση του ΜacPro αρχίζει να μου καλοαρέσει .... μιας και από ότι βλέπω υπάρχει και η έκδοση του virtualbox για OSX, για να τρέχω και το linux, που μου είναι απαραίτητο στη δουλειά. Αυτό που έγραψες για τους επεξεργαστές, που θα αλλάξουν σε λίγους μήνες ... δεν το πολύ κατάλαβα. Αν θες το κάνεις λίγο πιο λιανά. α... και κάτι που ξέχασα .... υπάρχει usb2serial που να τρέχει μια χαρά με hyperterminal των windows ? υπάρχει το hyperterminal στα win7 γιατί κατα καιρούς χρειάζομαι και την συριακή ... που έχει βεβαίως το thinkpad A31.
jobous Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 H λύση του ΜacPro αρχίζει να μου καλοαρέσει .... μιας και από ότι βλέπω υπάρχει και η έκδοση του virtualbox για OSX, για να τρέχω και το linux, που μου είναι απαραίτητο στη δουλειά. Αυτό που έγραψες για τους επεξεργαστές, που θα αλλάξουν σε λίγους μήνες ... δεν το πολύ κατάλαβα. Αν θες το κάνεις λίγο πιο λιανά. Για ρίξε μια ματιά εδώ : http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=342915
pcos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 γενικες συμβουλες, να παρεις laptop με το λιγοτερο 2 χρονια εγγυηση (κανε και επεκταση αν γινεται) και παρτο απο Πλαισιο ή multirama. ο σκλαβος ειναι το laptop ή ο χειριστης του ?
johnkyr Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Σκλάβος είναι το laptop .... φαντάσου τι θα τράβαγε ο χειριστής του χωρίς αυτόν ..... χαχαχαχα το thinkpad 6 χρόνια τώρα δεν έχει κάνει κιχ .... λες με το νέο να είμαι τόσο γκαντέμης και να πρέπει να πάρω και εγγύηση+....... Πάντως, Στην παρούσα φάση ίσως να μην αξίζει να αγοράσεις ι7 για λάπτοπ, αφού δεν έχεις πολλές επιλογές και ακόμα, καταναλώνουν πολύ ρεύμα .... αφού δεν έχουν βγει τα νέα chip με λιγότερα nm. value for money μου φαίνεται πιο πολύ το Vaio και για να έχεις το κεφάλι σοτ πιο ίσύχο ... ίσως thinkpad w/T.
flyer Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Hp Elitebook 8730w http://www.play247.gr/index.php?main_page=product_info&products_id=14197
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.