Προς το περιεχόμενο

αγορα mouse και ηχεια

xrist0f0r0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σε ολους

θα αγορασω mouse για gaming και 5.1 ηχεια

καρτα ηχου εχω

αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα λειτουργουν σε ubuntu 9.10 ως τωρα δεν ειχα προβλημα αλλα σε καποια mouse βλεπω πως γραφουν για λειτουργικα windows ke mac :S

τα λινυχ δεν τα αναφερει

αυτο κατα ποσο ειναι προβλημα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ πάντως όσα mouse έχω βάλει παίζουν out of the box. Λογικά για τις απλές λειτουργίες δεν χρειάζονται drivers και δουλεύουν όλα σε οποιοδήποτε λειτουργικό (μερικά με έξτρα κουμπιά και περίεργες λειτουργίες, ναι, ίσως να μην λειτουργήσουν).

Για το θέμα των ηχείων τσέκαρε την κάρτα ήχου σου. Αν ξέρεις να μας πεις ποια είναι, λογικά ένα google search θα μας δώσει την απάντηση.

Ποιο gaming mouse σκεφτεσαι να παρεις?

Σιγουρα θα ειναι σε usb, αρα θα το βλεπει κανονικα το linux, αλλα ισως να μην μπορεις να χρησιμοποιησεις τα επιπλεον πληκτρα του, πχ τα 2 κατω απο τη ροδελα του habu.

Ομοιως, τα ηχεια θα παιζουν κανονικα μιας και το λειτουργικο δεν ξερει τι ειναι συνδεδεμενο στην ακρη της εξοδου της καρτας ηχου, ουτε αν αυτο ειναι της trust ή της cambridge soundworks.

Το πως πηγαινει ο ηχος ως τις εξοδους της καρτας ηχου ειναι μεγαλο κεφαλαιο που περιλαμβανει pulseaudio, alsa και τις σωστες παραμετρους του εκαστοτε module...

ως τωρα με την καρτα ηχου δεν ειχα προβλημα για ηχεια σκεφτομαι αυτα http://www.eshopcy.com.cy/show_per.phtml?id=PER.501608

ειμαι απο κυπρο :)

και για mouse επειδη ειμαι ασχετος αλλα ακουσα πολυ καλα λογια για razer

σκεφτομαι να παραγειλω απο pixmania το mamba αλλα δεν ξερω κατα ποσο αξειζει τα χρηματα του

τωρα σκεφτομαι να παρω απο το eshop αυτα

g5

GIGABYTE GM-M8000

οποιος ξερει κατι καλυτερο ηχεια ή για ποντικη ας μου πει thanks

αλλα δεν ξερω κατα ποσο θα λειτουργουν σε ubuntu 9.10 ως τωρα δεν ειχα προβλημα αλλα σε καποια mouse βλεπω πως γραφουν για λειτουργικα windows ke mac :S

Σε ό,τι αφορά τις βασικές λειτουργίες τους (στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η δυνατότητα χρήσης όλων των επιπλέον κουμπιών που μπορεί να έχει το moyse), είναι συμβατά.

Όμως κάποια mice συνοδεύονται από λογισμικό που δίνει πρόσθετες δυνατότητες, όπως η ακριβής ρύθμιση των DPI. Αυτές μάλλον θα παίζουν μόνο στα λειτουργικά που αναφέρει, εκτός και αν έχει βγει κάτι ανεπίσημο.

τωρα σκεφτομαι να παρω απο το eshop αυτα

g5

Το G5 είναι το βασικό μου ποντίκι τα τελευταία 2-3 χρόνια. Μου αρέσει ότι είναι βαρύ (του έχω όλα τα βαρίδια), ότι έχει εξαιρετική ακρίβεια, το υλικό του είναι ποιοτικό, έχει ιδανικό σχήμα, και τα κουμπιά είναι σε βολικό σημείο,

Όμως έχω τεράστιο παράπονο με τη ροδέλα, και ειδικά το μεσαίο κουμπί. Η ροδέλα από την αρχή, και ακόμη περισσότερο μετά από λίγη χρήση, έχει ένα άβολο, χαλαρωμένο και φθηνιάρικο feeling, ενώ το μεσαίο κουμπί πατιέται δύσκολα, με προσπάθεια. Δεν είναι πρόβλημα μόνο του δικού μου G5, το έχουν 4 στα 4 G5 που έχω δοκιμάσει.

Μάλλον είναι συνέπεια του ότι η ροδέλα μπορεί να κινείται σε 3 άξονες: κάθετα (κλασσική ροδέλα), οριζόντια (σαν οριζόντιος μοχλός) και κάτω (μεσαίο κλικ): είναι πιο απαιτητικό σύστημα και δεν κατάφεραν να το υλοποιήσουν αξιοπρεπώς. Ποντίκια των 10 ευρώ, που δεν προσπαθούν να υλοποιήσουν και οριζόντιο άξονα, έχουν πιο ποιοτική ροδέλα και μεσαίο κλικ. Τώρα που το σκέφτομαι, απορώ πώς αντέχω τόσο καιρό, το μεσαίο κλικ το χρησιμοποιώ συνέχεια (για copy-paste) και είναι πολύ βάσανο. :shock:

Όμως έχω τεράστιο παράπονο με τη ροδέλα, και ειδικά το μεσαίο κουμπί. Η ροδέλα από την αρχή, και ακόμη περισσότερο μετά από λίγη χρήση, έχει ένα άβολο, χαλαρωμένο και φθηνιάρικο feeling, ενώ το μεσαίο κουμπί πατιέται δύσκολα, με προσπάθεια. Δεν είναι πρόβλημα μόνο του δικού μου G5, το έχουν 4 στα 4 G5 που έχω δοκιμάσει.

Μάλλον είναι συνέπεια του ότι η ροδέλα μπορεί να κινείται σε 3 άξονες: κάθετα (κλασσική ροδέλα), οριζόντια (σαν οριζόντιος μοχλός) και κάτω (μεσαίο κλικ): είναι πιο απαιτητικό σύστημα και δεν κατάφεραν να το υλοποιήσουν αξιοπρεπώς. Ποντίκια των 10 ευρώ, που δεν προσπαθούν να υλοποιήσουν και οριζόντιο άξονα, έχουν πιο ποιοτική ροδέλα και μεσαίο κλικ. Τώρα που το σκέφτομαι, απορώ πώς αντέχω τόσο καιρό, το μεσαίο κλικ το χρησιμοποιώ συνέχεια (για copy-paste) και είναι πολύ βάσανο. :shock:

Εγώ το G7 το "έστειλα" για αυτόν τον λόγο. Πάρα πολύ κουραστικό.

για το κοστος δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω επειδη οι αποθηκες ειναι στην ελλαδα και τα φερνουνε κυπρο προσθετουν και το κοστος μεταφορικου ( αυτο κατα ποσο ειναι 20 ευρω δεν ξερω )

ας μας πει καποιος που δουλευει απο το eshop

τι μου λετε να παρω ?

Φίλε απο προσωπική εμπειρία, μήν τα πάρεις τα ηχεία αυτά.. Μία μέρα με ξύπνησανε στις 3 το πρωί.. και άκουγα μία Γιαγιά και έψελνε κάτι κουλά στα πακιστανέζικα..απο την άλλη μπορεί να ήταν και δαιμονισμένα

Φίλε απο προσωπική εμπειρία, μήν τα πάρεις τα ηχεία αυτά.. Μία μέρα με ξύπνησανε στις 3 το πρωί.. και άκουγα μία Γιαγιά και έψελνε κάτι κουλά στα πακιστανέζικα..απο την άλλη μπορεί να ήταν και δαιμονισμένα

Χα χα, όντως. Είχαν πρόβλημα θυμάμαι και έπαιζαν ότι ακούγονταν από ραδιοφωνικές συχνότητες :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...