Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρονική - Χαρίζει το ΦΠΑ στις Τηλεοράσεις

didymos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μια Philips 32PFL7404H την είχε €740 -19% την στιγμή που στο AV outlet την έχουν €595 κανονική τιμή. Οπότε γενικά οι ονομαστικές τιμές τους είναι υπερτιμημένες και κάνουν αυτές τις μαΪμουδιές. Και όσοι δεν έχουν από πριν συγκρίνει τιμές, την πάτησαν...

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν που λέτε, εχθές διαβάζω αυτό το μήνυμα και πάω στο κοντινό κατάστημα της Ηλεκτρονικής.

Στην βιρτίνα, δεσπόζει η sony 52W4000, μοντέλο απο τότε πού βγήκαν οι λάσπες, στην τρελή τιμή των 2,000 ευρώ (χαρακτηριστικά να αναφέρω οτι με 200+ λιγότερο αγοράζει κανείς σήμερα την 52W5500 που είναι δύο φορές η 4000 σε λειτουργίες, φινίρισμα κλπ κλπ.

Μπαίνω μέσα λοιπόν, και βλέπω κάτι φύλα α4 πεταμένα πάνω σε μερικές τηλεοράσεις να γράφουν "-8%". "ωπα", λέω, "πιάσαμε τον παπα απ'τα (ξέρετε)"

Ρωτάω τον υπάλληλο τί παίζει στις 46 ίντσες, και μου δείχνει την samsung 46B650, που μετά απο μία συνταρακτική έκπτωση της τάξης του κάτι της εκατό πέφτει απο τα 1600φεύγα ευρώ στα 1300κάτι. Οσο δηλαδή έχει σήμερα σε ενα μαυροκίτρινο ονλάϊν κατάστημα χωρίς προσφορά. Επειδή με προσφορά απο το ονλάϊν κατάστημα αυτο, την περασμένη εβδομάδα είχε 1050.

Κατέληξα σε ενα απλό συμπέρασμα, οτι το κατάστημα απευθύνεται σε κορόιδα.

Τελικά (αφού έχασα την προσφορά στα 1050) θα περιμένω να δω τί θα ξημερώσει την Κυριακή και αν δέν, κάνω παραγγελία απο Γερμανία.

Οχι, δέν ανέφερα το δώρο του ΦΠΑ. Επειδή απλούστατα δέν ξαναγοράζω απο εκεί όσο καλη τιμή και να κάνουν.

Με κάτι τέτοια θυμάμαι ένδοξους καιρούς της δεκαετίας του 90, που άν ήθελες στερεοφωνικό αυτοκινήτου,

- έδινες π.χ. 50,000 δραχμες να παρεις ενα κορυφαίο απο το κατάστημα στην Ελλάδα, ή

- το αγόραζες με 20,000 απο το εξωτερικο στο πρώτο ταξίδι ή

- αν είχες γνωστό με κατάστημα με στερεοφωνικά αυτοκινήτου, το έπαιρνες με 20,000-35,000 απο την Ελλάδα.

Γιατι; Επειδή ο Ελληνάρας μαγαζάτορας ή το πουλούσε με 5,000 δρχ κέρδος στους κολλητούς του, ή με 20,000 στους μιλημένους(που τους στέλναν οι κολλητοί), ή με 35,000 στους "ξένους".

• Super Moderators

πράγματι ψάχτε το πρώτα σε skroutz, πριν πάτε να αγοράσετε...

είναι σχεδόν βέβαιο ότι η τιμή χωρίς ΦΠΑ θα είναι στα επίπεδα άλλων καταστημάτων αν όχι πιο ακριβά...

θα περιμένω να δω τί θα ξημερώσει την Κυριακή και αν δέν, κάνω παραγγελία απο Γερμανία.

.

Ψιλοασχετο αλλα επειδη και εγω το ψαχνω καμια καλη και αξιοπιστη ιστοσελιδα ηλεκτρονικων απο γερμανια υπαρχει?

Με τις εγγυησεις τι γινεται?

Ψιλοασχετο αλλα επειδη και εγω το ψαχνω καμια καλη και αξιοπιστη ιστοσελιδα ηλεκτρονικων απο γερμανια υπαρχει?

Αυτό το ξέρω, έχω ψωνίσει, όχι πολύ γρήγορη αποστολή αλλά έχει αγγλικά και είναι αξιόπιστο: http://www.technikdirekt.de/main/en/Page.html

Αυτό το προτιμαει κόσμος από ελληνικά audiovisual fora και έχει και ελληνικά:

http://www.schlauershoppen.de/index.php/language/el

Δέν υπάρχει κανένα πρόβλημα με εγγυήσεις.

Εγω αγόρασα προ 4ετιας LG Plasma απο γερμανία και χρειάστηκε επισκευή κάτω απο την εγγύηση. Κανένα πρόβλημα, μου ζήτησε γραπτή απόδειξη απο τον πωλητη η αντιπροσωπεία, οι γερμανοί μου έστειλαν ένα τέλειο pdf να τυπώσω, η τηλεόραση έλειψε 3-4 μέρες και επέστρεψε φτιαγμένη. Το κερασάκι στην τούρτα, με κάλεσαν απο το σέρβις μετα απο λίγες μέρες να με ρωτήσουν αν ήμουν ευχαριστημένος. Τώρα ίσως να στάθηκα τυχερός με την μάρκα ή το κέντρο σέρβις, αλλα ξέρω περιπτώσεις με πολυ πιο upmarket τηλεοράσεις "καλών" κατασκευαστών, που αγοράστηκαν πιό πρόσφατα απο Ελλάδα και το επίσημο κανάλι, και τους βγαλαν το λάδι και χάσαν και ημέρες απο την δουλειά τους γνωστοί για να "κυνηγήσουν" όλη αυτη την αλητεία (στην πλειοψηφία της, αλλα όχι το σύνολο) που στην Ελλάδα λέγεται after-sales.

Θέλω να καταλήξω στο εξής:

Αν πέσεις σε αλήτικο σέρβις, ελάχιστο ρόλο θα παίξει αν έχεις αγοράσει το προϊόν απο Ελλάδα ή απο οπουδήποτε αλλού με πανευρωπαϊκή εγγύηση. Εκει το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να γίνεις μεγαλύτερος αλήτης απο αυτόν που έχεις απέναντί σου, και να διεκδικήσεις ότι σου ανήκει. Και μήν ξεχνάς οτι αν φτάσεις στο σημείο να επικοινωνήσεις με τα κεντρικά του κατασκευαστή, το τελευταίο πράγμα που θα τους ενδιαφέρει θα είναι άν το αγόρασες απο την ελληνική αλυσίδα ή το γερμανικό online shop.

Στο θέμα μας τώρα: Για Γερμανία γενικώς, κοίτα idealo.de. Εκεί θα βρείς τα πάντα, άλλα λάβε υπόψιν οτι 1 στα 4 online μαγαζιά ίσως να μήν στέλνει Ελλάδα. Είναι σάν το δικό μας σκρούτζ,μονο που εκεί όταν λενε οτι έχουν κάτι σε στόκ το εννοούν.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:00 ----------

Αυτό το ξέρω, έχω ψωνίσει, όχι πολύ γρήγορη αποστολή αλλά έχει αγγλικά και είναι αξιόπιστο: http://www.technikdirekt.de/main/en/Page.html

Δέν σκόπευα να γραψω συγκεκριμένο μαγαζί, αλλα μία και ήδη γράφτηκε, απο εκεί πήρα και εγω την τηλεόραση. Και μάλιστα έκανε ακριβως 4 εργάσιμες να έρθει. Οταν ο Κώτσος ήθελε 2 εβδομάδες (και 1000 ευρω παραπάνω!)

Οπότε οι χρόνοι παράδοσης έχουν μεγάλη σχέση με την διαθεσιμότητα στις Ελληνικές αποθήκες, δηλαδη αν εδώ δέν υπάρχει και πρέπει να έρθει στην εδώ αποθήκη και μετα να στο στείλουν, θα αργήσει περισσότερο απο το να έρθει απευθείας απο γερμανία που σίγουρα θα βρείς κατάστημα που θα έχει το προίόν στην δική του αποθήκη.

Ως τελευταίο σχόλιο, να πω ότι σίγουρα παλιά, πιθανώς και τώρα, κάποιες εταιρίες να προορίζουν για τα Βαλκάνια προιόντα Β διαλογής ή με μεγαλύτερες πιθανότητες να βγάλει το προιόν ελάττωμα.

Ψωνίζοντας από Γερμανία, εγώ τουλάχιστον νιώθω την ψυχολογική ασφάλεια ότι προιόν αυτό θα είναι σίγουρα Α διαλογής.

Ειδικά αν είναι γερμανικό προιόν από Γερμανία, όπως π.χ. η πολύχρονη μηχανή του espresso μου (Krups).

Ως τελευταίο σχόλιο, να πω ότι σίγουρα παλιά, πιθανώς και τώρα, κάποιες εταιρίες να προορίζουν για τα Βαλκάνια προιόντα Β διαλογής ή με μεγαλύτερες πιθανότητες να βγάλει το προιόν ελάττωμα.

Ψωνίζοντας από Γερμανία, εγώ τουλάχιστον νιώθω την ψυχολογική ασφάλεια ότι προιόν αυτό θα είναι σίγουρα Α διαλογής.

Ειδικά αν είναι γερμανικό προιόν από Γερμανία, όπως π.χ. η πολύχρονη μηχανή του espresso μου (Krups).

+1 σ'αυτο. Οχι απλως ισχυει αλλα κάποιοι θησαυρίζουν απο την διαφορά της αξιας αγορας, και το bonus που εχουν στον εισαγωγέα αφου "σπρωχνουν" σαπιόπραγμα. Μη πω περισσότερα , απλα θα αναφέρω το γεγονός οτι καποια ειδη ερχονται απο το εξωτερικό ως σκουπίδια-ελλατωματικά (Non recoverable) και καταλήγουν να πωλούνται στα καλάθια ως Α' διαλογής. :shifty::shifty:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...