Marcos_Aurilius Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 Κατ'αρχήν, αυτό που περιγράφω είναι πιο πολύ απορία παρά πρόβλημα.Αυτή την στιγμή, έχω τον 8άρη δίσκο (5400rpm) σαν primary master(WinXP μέσα) και τον 40άρη (7200pm) σαν primary slave(3 άλλα partitions). Το DVD είναι secondary master. Γνωρίζω βέβαια ότι αυτο επιβραδύνει τον μεγάλο δίσκο μου, αλλά απ'ότι ξέρω τα DVD θάλουν master . Τέλος πάντων, 15 μήνες με αυτήν την διάταξη δεν έχω πρόβλημα. Απλά σκέφτηκα να αξιοποιήσω τα δύο επιπλέον κανάλια (IDE2 και IDE3) που μου παρέχει η μητρική μου. Αναφέρομαι στο Raid, το οποίο από το BIOS το έχω γυρίσει σε ΑΤΑ133. Για να μεταφέρω εκέι ή τον μεγάλο δίσκο ή το DVD (ώστε κάθε συσκευή να έχει δικό της κανάλι), τι διαδικασία χρειάζεται να ακολουθήσω? Αυτο με την έννοια ότι θα χρειαστεί να περάσω drivers στον controller μιας και σε κάθε boot (αφού ψάξει για 7-8 secs) μου αναφέρει ότι δεν έχουν περαστεί drivers μιας και δεν υπάρχει συσκευή πάνω στα IDE2-3. Περιμένω απόψεις περί διάταξης ή και απόδοσης και συγνώμη για το μέγεθος του post...
crAss Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 Sto ide2 tha valeis ton 8ari me ta XP san master, sto ide3 ton 40ari pali os master kai to dvdrom tha to valeis sto ide0 pali os master. ola einai eukola, mono drivers theleis gia ton controller (pou mporoun na egatastathoun prin metafereis epano tou tous diksous). Prosoxi mono thelei an exeis linux opou ta pragmata periplekontai me tous onboard raid/ata controllers... crAss
NeTeD Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote Marcos_Aurilius:</font><hr>Το DVD είναι secondary master. Γνωρίζω βέβαια ότι αυτο επιβραδύνει τον μεγάλο δίσκο μου, αλλά απ'ότι ξέρω τα DVD θάλουν master <hr /></blockquote> Γιατί το DVD πρέπει να είναι master? Νομίζω μόνο τα Pioneer είναι αυτά που απαιτούν master αλλά και αυτό νομίζω μόνο για να κάνεις update το firmware ΑΝ παρουσιαστεί πρόβλημα. Εγώ τέλος πάντων έχω το Pioneer 104S Secondary Slave καιρό τώρα, και μια χαρά δουλεύει και του flashαρα και το firmware προχτές.
kom Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 <blockquote><font class="small">Quote NeTeD:</font><hr> Γιατί το DVD πρέπει να είναι master? Νομίζω μόνο τα Pioneer είναι αυτά που απαιτούν master αλλά και αυτό νομίζω μόνο για να κάνεις update το firmware ΑΝ παρουσιαστεί πρόβλημα. Εγώ τέλος πάντων έχω το Pioneer 104S Secondary Slave καιρό τώρα, και μια χαρά δουλεύει και του flashαρα και το firmware προχτές. <hr /></blockquote> mia apo ta idia me pioneer 116
Marcos_Aurilius Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 Να 'στε καλα παιδια, ησύχασα λίγο. Linux όχι, δεν έχω πια (είχα παλιότερα και το ψιλομετάνιώσα - μην ανοιξει κανένα flame, είμαι υπέρ ). Οι drivers για τον controller υπαρχούν σε CDάκι της μαμάς GigaByte. Πιθάνώς θα περαστούν με boot disk, ή κάνω λάθος? Η διάταξη που προτείνεις crAss είναι optimized για απόδοση, n'est pas? Ελπίζω να μην άφησα το 3ο IDE καλώδιό μου πίσω στο Ηράκλειο! Τις όποιες άλλες απαντήσεις (και ερωτήσεις) θα τις δω σε 3-4 ωρίτσες γιατί τώρα κατεβαίνω για καφεδάκι...
madsc Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 Optimised για απόδοση θα είναι να βάλεις τον πιο γρήγορο σκληρό boot, οπότε και swap file, και την κάθε συσκευή όπως είπες στο δικό της κανάλι. Αλλά αυτό είναι ολόκληρη ιστορία σε σχέση με την ως έχει διάταξη (αν και μπορείς να χρησιμοποιήσεις disk cloning). Το dvd μπορείς να το βάλεις όπου θες αλλά θεωρητικά δουλεύει καλύτερα ως master. Μην ξεχάσεις να ενεργοποιήσεις τα dma και για καλό και για κακό ότι είναι master βάλτο στην τελευταία άκρη του eide καλωδίου. Ότι άλλο θες... sc sc
BrwmogazoS Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 Just a tip... Ton megalo sklhro sou...40ari, pou 8a einai kai pio grhgoros apo ton 8ari 8a ton valeis MASTER kai 8a ton kaneis BOOT drive.Giati na mhn aksiopoihseis tin EXTRA taxythta tou kai epishs logo mege8ous 8a eina kai pio grhgoros apo ton 8ari sou wste na exeis to leitourgiko mesa se afton?Mporei na se mperdeyei me ta partition sou etsy alla skepsou oti 8a pareis taxythta
Marcos_Aurilius Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2002 Back again... Αυτά που λέτε παιδιά για τον 40άρη ως boot, τα ξέρω και τα έχω σκεφτεί αρκετα πριν καταλήξω στο τρέχον configuration. Η λογική με την οποία κατέληξα στον 8άρη για boot είναι ότι τα 8GB δεν με ικανοποιούν ως μέγεθος partition για κάποια από τις χρήσεις που το θέλω. Ο 40ρης είναι 12GB παιχνίδια, 4GB applications (Maya, Visual Studio etc.) και 23GB για τον φάκελο My Documents (τα 13 εκ των οποίων My Music :grin: ). Οπότε... Anyway, σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και την βοήθεια. Αν μέχρι το βράδυ ακουστεί και καμία πληροφορία για τον τρόπο εγκατάστασης των drivers, ακόμα καλύτερα! Λέω βλακείες! Αυτό που έλεγε τόσην ώρα για controller drivers και πέρασμά τους από δισκέτα, εννοούσα controller BIOS. To BIOS δεν είναι ακόμα περασμένο λόγω του ότι δεν βρίσκει συσκευές πάνω του. Θα κοιτούσα το manual της mobo αλλά ξέμεινε πίσω. Παρήγγειλα και ένα ΑΤΑ133 καλώδιο για 6euro (#!$%#*$ επαρχία και μονοπώλια!) και θα το πάρω αύριο να δώ τι θα γίνει
Marcos_Aurilius Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2002 Λοιπόν, πήρα καλωδιάκι ΑΤΑ133, έκανα την διάταξη που πρότεινε ο φίλος crAss, και με το πρώτο restart (μετά την ρύθμιση του BIOS) όλα δούλεψαν κανονικά. Χρειάστηκε βέβαια να κάνω disable το midi port για να ξαναδουλέψει το modem! Είχα ξεμείνει από IRQ μετά την αξιοποίηση του RAID/ATA133 controller. Αλλά όλα καλά Αποτελέσματα: μετά την "επέμβαση", οι δίσκοι μου από disk drives στον Device Manager μετονομάστηκαν σε disk devices, και απέκτησαν ένα επιπλέον property tab με όνομα SCSI Properties. Περιεχόμενο του tab, που δεν νομίζω ότι είναι τίποτα το ιδιαίτερο είναι 2 checkboxes (Disable tagged queing και Disable synchronous transfers, και τα 2 αποεπιλεγμένα). Περιττό να πώ ότι η ταχύτητα bootαρισματος και λειτουργίας των XP βελτιώθηκε αισθητά (το επιβεβαιώνει και ένα benchmark διαμεταγωγής που περιλαμβάνει το VoptXP). Το μόνο που με προβληματίζει είναι που το BootVis της Microsoft αναφέρει "Warning. Disk write caching disabled." Προφανώς και καταλαβαίνω τι εννοεί αλλά δεν καταλαβαίνω τι άλλαξε στο σύστημα και έγινε disabled το write-caching. Καμιά ιδέα ή κάποιο καθησυχαστικό σχόλιο έστω? Σας ευχαριστώ όλους.
BrwmogazoS Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2002 HEHE...afto to [email protected] error mou eixe spasei ta nevra se WIN 2K kai XP kai o scsi o boot mou den phgaine toso kala... To prob ly8hke apo tin stigmh pou evala enan pio updated driver gia to scsi controller mou...to SP3 twn WIN 2K i to SP1 twn XP...ara me ta service packs 8a hsyxaseis
Marcos_Aurilius Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2002 Έχω SP. Θα δοκιμάσω να κάνω manually update και θα δουμε.Thanks πάντως!
Marcos_Aurilius Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2002 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2002 Λοιπόν, από εδώ κατέβασα τον μόνο ανανεωμένο driver που μπόρεσα να βρω για τον Promise20276 controller. Είναι και beta, και τα έκανε χειρότερα τα πράγματα. Δεν διόρθωσε το πρόβλημα του write-caching, και μου φαίνεται ότι επιβράδυνε και τα πράγματα λίγο. Φίλε Brwmogaze, ποιον controller έχεις? Μήπως μπορεί να βοηθήσει κανείς αν ξέρει κάποιον άλλον driver πλήν αυτόυ που βρήκα?
BrwmogazoS Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2002 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2002 Exw to adaptec 29160N scsi controller gia ton SCSI boot sklhro mou kai Onboard Highpoint HPT 374 gia ton WD 800JB mou. Me ta service pack vasika prepei na estrwse to prob pou eixa kai malista to idio eida kai se enos filou mou to HPT 370-2 pou exei se KG7-Raid.Ta idia probs me write cache disabled eixe kai aftos.Ly8hkan omws me WIN XP SP1.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.