leftermann Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 για μένα, ο χρυσός κανόνας για την χρήση της πιστωτικής είναι: μην αγοράζεις πράγματα που χωρίς την κάρτα δεν θα μπορούσες να αγοράσεις. Ή αλλιώς, έχω τα λεφτά παντελονάτα, αλλά δεν τους τα δίνω, αγοράζω τώρα με την κάρτα και πληρώνω σε 2 μήνες ή και σε κάναν χρόνο αν έχει άτοκες
mistral Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 για μένα, ο χρυσός κανόνας για την χρήση της πιστωτικής είναι: μην αγοράζεις πράγματα που χωρίς την κάρτα δεν θα μπορούσες να αγοράσεις. Ή αλλιώς, έχω τα λεφτά παντελονάτα, αλλά δεν τους τα δίνω, αγοράζω τώρα με την κάρτα και πληρώνω σε 2 μήνες ή και σε κάναν χρόνο αν έχει άτοκες ακριβώς αυτό είναι. συμφωνώ.
Praetorianos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Αξίζει κάποιος να περάσει από χρεωστική σε πιστωτική? Εννοώ εκτός από αυτό που έδειξε ο mistral υπάρχει κάποιος άλλος λόγος?
black_widow Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Αξίζει κάποιος να περάσει από χρεωστική σε πιστωτική? Εννοώ εκτός από αυτό που έδειξε ο mistral υπάρχει κάποιος άλλος λόγος? Oι σωστές χρήσεις της κάρτας είναι αυτές που έχει ήδη αναλύσει ο Mistral. Κάποιοι όμως ενώ ξεκινάνε με τις καλύτερες προθέσεις να την χρησιμοποιήσουν με σύνεση καταλήγουν μέχρι και ανάληψη μετρητών να κάνουν από αυτές όποτε ξεμένουν ( πάρα πολύ ασύμφορο βέβαια και χαζό). Για έκτακτη ανάληψη μετρητών μισθοδοτικοί λογαριασμοί με δικαίωμα υπερανάληψης με πολύ χαμηλό επιτόκιο είναι πολύ πιο ενδεδειγμένη λύση από τις πιστωτικές που είναι ασύμφορες για αυτόν τον σκοπό. Επίσης, κάποιες πιστωτικές κάρτες έχουν προγράμματα επιστροφής με κάποια καταστήματα για τους καταναλωτικούς τύπους
jimarass Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Oι σωστές χρήσεις της κάρτας είναι αυτές που έχει ήδη αναλύσει ο Mistral. Κάποιοι όμως ενώ ξεκινάνε με τις καλύτερες προθέσεις να την χρησιμοποιήσουν με σύνεση καταλήγουν μέχρι και ανάληψη μετρητών να κάνουν από αυτές όποτε ξεμένουν ( πάρα πολύ ασύμφορο βέβαια και χαζό). Εγώ κάποτε έπρεπε να αγοράσω ένα διπλό αεροπορικό εισιτήριο για εξωτερικό 1000 ευρώ περίπου. Δεν τα είχα τα λεφτά γιατί μόλις είχα εξοφλήσει το αμάξι. Επομένως έκανα ανάληψη από πιστωτική, πλήρωσα κάπου 7 ευρώ, και μετά έκανα μεταφορά υπολοίπου σε άλλη κάρτα. Για 6 μήνες είχα τσάμπα χρήμα και τον 7ο είχα εξοφλήσει τα 1000 ευρώ. Δηλαδή, σε εποχές όπου τα καταναλωτικά είχαν τόκο πάνω από 10% , εγώ δανείστικά με τόκο 0,7% . Καθόλου άσχημα. Οι πιστωτικές είναι εργαλείο για τον συνειδητοποιημένο καταναλωτή. Ωστόσο πάνω από 2 κάρτες σε χρήση απαιτούν τρομερή πειθαρχία και εύκολα ξεφεύγεις. Εγώ παίζω με 3 κάρτες με άτοκες δόσεις, μεταφορές κ.τ.λ. και πολλές φορές είμαι στο όριο της χρέωσης, αφού αν μαζευτούν πολλά, τότε είναι δύσκολο να τα παρακολουθήσεις. Τότε κατάλαβα ότι κάποιος με 4-5 κάρτες και χρεωστικά υπόλοιπα, απλά δουλεύει για το σύστημα, αφού είναι αδύνατο να κάνει υπολογισμό ετήσιου κόστους χρήσης και να προγραμματίσει την αποπληρωμή. Ειδικά για ποσά πάνω από 10.000 ουσιαστικά δε ξεχρεώνεις ποτέ.....
mistral Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 πειθαρχία Είπες την σωστότερη λέξη: πειθαρχία! Αυτό χρειάζεται κάποιος που μεταχειρίζεται πιστωτική (-ες). Αυστηρή αυτοπειθαρχία. Και αυστηρό έλεγχο.
kirimis Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Ουτε πειθαρχιες, ουτε ελεγχους.... κοινη λογικη! Δεν μπορεις να χρεωνεις παραπανω απο οσα βγαζεις. Καρτες ειχα απο τα 18 μου ως φοιτητης και 10+ χρονια μετα... τις θεωρω τα καλυτερα εργαλεια εφοσον γινεται λογικη χρηση, αλλα και σωτηριες σε μια στιγμη αναγκης! Αν και εχω μεγαλα ορια, δεν ξέφυγα ποτε χοντρικα πανω απο το 1000αρικο (ειπαμε συνεση, απλωνουμε το χερι μεχρι εκει που φτανουμε... οχι παραπανω) και ουδεποτε ειχα προβλημα με χρεωσεις, απατες κλπ κλπ... Οσοι κανουν χρηση καλο ειναι να θυμουνται παντα πως η πιστωτικη ειναι λεφτα που χρωστας και οχι κουμπαρας!
mistral Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Ουτε πειθαρχιες, ουτε ελεγχους.... κοινη λογικη! Δεν μπορεις να χρεωνεις παραπανω απο οσα βγαζεις. Καρτες ειχα απο τα 18 μου ως φοιτητης και 10+ χρονια μετα... τις θεωρω τα καλυτερα εργαλεια εφοσον γινεται λογικη χρηση, αλλα και σωτηριες σε μια στιγμη αναγκης! Αν και εχω μεγαλα ορια, δεν ξέφυγα ποτε χοντρικα πανω απο το 1000αρικο (ειπαμε συνεση, απλωνουμε το χερι μεχρι εκει που φτανουμε... οχι παραπανω) και ουδεποτε ειχα προβλημα με χρεωσεις, απατες κλπ κλπ... Οσοι κανουν χρηση καλο ειναι να θυμουνται παντα πως η πιστωτικη ειναι λεφτα που χρωστας και οχι κουμπαρας! Μα .. ακριβώς σε αυτό χρειάζεται η πειθαρχία και ο έλεγχος! Στο να περιοριστεί κάποιος σε ότι επιβάλλει η κοινή λογική που περιγράφεις. Γιατί ο μεγάλος κίνδυνος με τις πιστωτικές είναι ακριβώς ότι είναι πολύ εύκολο να ξεφύγει κάποιος απ την κοινή λογική «πόσα μπορώ να ξοδεύω» και να φτάσει στο «πόσο πιστωτικό όριο έχει η κάρτα». Η κάρτα μπορεί να έχει και 7.000 πιστωτικό όριο αλλά εγώ να μην μπορώ να πληρώσω πάνω από 500 / μήνα. Αν «ξεχάσω» το «πόσα μπορώ να πληρώνω ανά μήνα και συνολικά» και απλά βλέπω αν έχω ακόμα περιθώρια αγορών μέχρι να καλύψω το πιστωτικό όριο τότε θα την πατήσω όπως εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριωτών μας που τρέχουν και δεν φτάνουν έχοντας μπεί σε έναν φαύλο κύκλο όπου συνέχεια πληρώνουν τόκους και το οφειλόμενο ποσό συνέχεια μεγαλώνει. Και καταντάει το χρέος της κάρτας κάτι σαν το χρέος της Ελλάδας που δεν τελειώνει ποτέ. Χρειάζεται αυτοπειθαρχία και αυστηρό έλεγχο των αγορών με βάση τον σωστό υπολογισμό της δυνατότητας που έχω να εξοφλώ τους λογαριασμούς μου χωρίς - εννοείται - να πληρώνω τόκους.
Indiko_Xoiridio Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Έκανα μια αγορά αξίας 10 ευρώ σήμερα με την University Visa της Πειραιώς για να την δοκιμάσω. Αμέσως μετά την αγορά πήγα να εξοφλήσω την πιστωτική μέσω winbank. Αν και στο υπόλοιπο της κάρτας γράφει 790 αντί για 800 ευρώ, όταν πάω να πληρώσω μου εμφανίζει ότι το οφειλόμενο ποσό είναι 0 ευρώ. Πότε θα εμφανιστεί ότι χρωστάω 10 ευρώ; Πρέπει να περιμένω να εμφανιστεί ότι χρωστάω 10 ευρώ ή μπορώ να εξοφλήσω και τώρα το ποσό;
mistral Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Έκανα μια αγορά αξίας 10 ευρώ σήμερα με την University Visa της Πειραιώς για να την δοκιμάσω.Αμέσως μετά την αγορά πήγα να εξοφλήσω την πιστωτική μέσω winbank. Αν και στο υπόλοιπο της κάρτας γράφει 790 αντί για 800 ευρώ, όταν πάω να πληρώσω μου εμφανίζει ότι το οφειλόμενο ποσό είναι 0 ευρώ. Πότε θα εμφανιστεί ότι χρωστάω 10 ευρώ; Πρέπει να περιμένω να εμφανιστεί ότι χρωστάω 10 ευρώ ή μπορώ να εξοφλήσω και τώρα το ποσό; Συνήθως η χρέωση της αγοράς γίνεται δύο - το πολύ - εργάσιμες ημέρες μετά την αγορά. Αν βέβαια θέλεις να πληρώσεις τα 10 € προκαταβολικά γίνεται και θα σου πιστώσουν την πληρωμή στον λογαριασμό. Δεν βρίσκω όμως τον λόγο να κάνεις κάτι τέτοιο ειδικά για 10 €. Με την ησυχία σου...
Teaser Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Έκανα μια αγορά αξίας 10 ευρώ σήμερα με την University Visa της Πειραιώς για να την δοκιμάσω.Αμέσως μετά την αγορά πήγα να εξοφλήσω την πιστωτική μέσω winbank. Αν και στο υπόλοιπο της κάρτας γράφει 790 αντί για 800 ευρώ, όταν πάω να πληρώσω μου εμφανίζει ότι το οφειλόμενο ποσό είναι 0 ευρώ. Πότε θα εμφανιστεί ότι χρωστάω 10 ευρώ; Πρέπει να περιμένω να εμφανιστεί ότι χρωστάω 10 ευρώ ή μπορώ να εξοφλήσω και τώρα το ποσό; 10 € <<===< συναλλαγή που έχει εγκριθεί. Θα χρεωθεί εντός ολίγων ημερών.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 αυτό με τα αεροπορικά εισητήρια που εξοφλήθηκαν μέσω μετρητών που σήκωσε ο φίλος μας από κάρτα και όχι μέσω πληρωμής με κάρτα, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί συμφέρει???
Lucifer Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Οι πιστωτικές έχουν σχεδόν πάντα επιπλέον χρέωση επί της τελικής τιμής εισιτηρίων σε αντίθεση με τις χρεωστικές.
jimarass Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 αυτό με τα αεροπορικά εισητήρια που εξοφλήθηκαν μέσω μετρητών που σήκωσε ο φίλος μας από κάρτα και όχι μέσω πληρωμής με κάρτα, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί συμφέρει??? Συμφέρει όταν δεν έχεις χρήματα, αντί να πάρεις καταναλωτικό, να σηκώσεις από κάρτα και να κάνεις μεταφορά υπολοίπου, εφόσον αυτό είναι άτοκο πχ για 6 μήνες.... Οι πιστωτικές έχουν σχεδόν πάντα επιπλέον χρέωση επί της τελικής τιμής εισιτηρίων σε αντίθεση με τις χρεωστικές. Εξαρτάται την πολιτική της εκάστοτε εταιρίας.....
Lucifer Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Ναι, εξ ου το "σχεδόν" στο προηγούμενο post. Στη συντριπτική πλειονότητα των εταιρειών που έχω χρησιμοποιήσει, η debit δεν έχει χρέωση ενώ οι πιστωτικές έχουν -και συνήθως οι MasterCard μεγαλύτερη από τις Visa, κάτι που σε άλλη ήπειρο μπορεί να μην ισχύει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.