koulouri Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπον ακουω καθε μερα οτι οι πιστωτικες σε υπερχεωνουν και μπλα μπλα μπλα.. Εγω αγοραζω συνηθως αεροπορικα εισητηρια και τωρα εχω αγορασει τα parts για το pc citibank φοιτητικη ( μην αρχησετε να λετε για διαφημιση, τι συμφερον μπορει να εχω ) και οταν ειναι να πληρωσω, καθε 2 του μηνος με ειδοποιει καμια 10αρια μερες πιο νωρις! Επισης πηρα 800€ πραγματα και με τους τοκους βγηκε 820€.. σιγα το πραγμα δηλαδη.. Ξερει κανεις πως γινεται να την πατησεις με τις πιστωτικες? Δηλαδη πως γινεται απο 1000€ να πληρωνεις μετα 5000€ ?
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Νομιζω ειναι απλό το ζητημα. Αγοραζεις συνεχεια με την καρτα, την φτανεις σε ενα υπερογκο ποσο το οποιο δεν μπορεις να πληρωσεις. π.χ. αγοραζεις συνεχεια με καρτα πανακριβα ρουχα χωρίς να σκεφτείς αν μπορείς μετά να τα ξεπληρώσεις. (και ναι μην το ψαχνεις, πολλοι εχουν τετοιο μυαλο...) Παει μετα η καρτα 20 και 30 χιλιάδες ευρώ και άντε να βρεις μετα λεφτά να τα δώσεις.
SGP Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Οι πιστωτικές χρεώνουν τόκο μόνο εφόσον δεν εξοφληθούν (ολόκληρο το ποσό, όχι την ελάχιστη καταβολή). Αν λοιπόν αυτά τα 820 δεν τα πλήρωνες θα σου έβαζαν πέναλτι ένα ποσό, και μετά στην επόμενη ένα ακόμα και ούτω καθεξής. Όταν οι πιστωτικές δεν χρησιμοποιούνται ως δάνειο δεν έχουν καμία πρόσθετη επιβάρυνση. Ως δάνειο είναι πανάκριβες με επιτόκια διπλά από τα είδη ακριβά καταναλωτικά.
sleepy_head Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Επίσης αν ξεπεράσεις το όριο που έχεις κάθε μήνα σε βαράει (και εκεί την πατάνε οι πιο πολλοί όταν βάζουν δόσεις).
Pablo_Hasan Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Επισης πηρα 800€ πραγματα και με τους τοκους βγηκε 820€.. σιγα το πραγμα δηλαδη.. ποσο καιρο ειχες αυτο το χρεος, αν μεσα σε 1 μηνα πηγε απο 800 σε 820, τοτε το ετ. επιτοκιο σου ειναι 30%...
koulouri Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 οχι.. πηρα πραγματακια που ειχα 800€ απο το πλαισιο..και βγαιναν με τους τοκους 820 περιπου! και το εχω βαλει 90€ καθε μηνα και τα πληρωνω στην ωρα τους.. επισης αγοραζω και εισητηρια αεροπορικα ( αναγκαστηκα γιατι τα κλεινω μεσω ιντερνετ ) και παω και τα πληρωνω μεσα σε 1 βδομαδα γιατι δε με ειδοποιουν!
pournaras Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Οταν καταφερνεις και ξεχερεωνεις την καρτα σου πριν αρχισει ο επομενος μηνας, ολα ειναι μια χαρα, και σε χρεωνουν μονο αυτα τα λιγα(?) μεσω των αγορων σου. Αν ομως αφησεις και σου διπλωσουν 1-2 μηινιατικα, τοτε αρχιζουν τα προβληματα και οι υπερογκες χρεωσεις σε αυτα που αφησες απληρωτα.
platongr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Το "κόλπο" των πιστωτικών είναι ότι οι περισσότερες, αν δεν το ζητήσεις σου βάζουν στην μηνιαίο λογαριασμό να πληρώσεις το ελάχιστο ποσό. Δηλαδή, για την δόση σου εσύ που είναι 90 ευρώ, μπορεί να σου έρχονταν ο λογαριασμός 20 ευρώ.Τα υπόλοιπα 70 τοκίζονται κανονικά. Το ίδιο και τον επόμενο μήνα κ.ο.κ. Έτσι εσύ πληρώνεις πάντα ένα μικρό ποσό, και τα υπόλοιπα τοκίζονται και στο τέλος μαζεύονται τα 2-3 χιλιάρικα. Αν πληρώνεις κανονικά ολόκληρη την δόση σου κάθε μήνα, δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα. Επίσης μερικοί την πατάνε γιατί λένε "πληρώνω τώρα 20 εύρω τον μήνα, οπότε βγαίνω να κάνω άλλη μία αγορά και να δίνω άλλα 20 ευρώ", με αποτέλεσμα να είναι μεγαλύτερο το κεφάλαιο που τοκίζεται.
Indiko_Xoiridio Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Παιδιά έχω κάνει και εγώ αίτηση για μια φοιτητική πιστωτική και δεν με ρώτησε η υπάλληλος αν θέλω να πληρώνω ολόκληρο το ποσό κάθε μήνα ή ελάχιστη καταβολή. Λογικά θα συμπλήρωσε μόνη της ελάχιστη καταβολή... Αυτό μπορώ να το αλάξω εγώ όποτε θέλω;
Moderators stormrain Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Παιδιά έχω κάνει και εγώ αίτηση για μια φοιτητική πιστωτική και δεν με ρώτησε η υπάλληλος αν θέλω να πληρώνω ολόκληρο το ποσό κάθε μήνα ή ελάχιστη καταβολή. Λογικά θα συμπλήρωσε μόνη της ελάχιστη καταβολή...Αυτό μπορώ να το αλάξω εγώ όποτε θέλω; Δεν εχει σημασια αν το ζητησεις ή οχι (γενικα στις πιστωτικες βεβαια, τωρα αν ισχυει κατι αλλο στις φοιτητικες δεν το γνωριζω, αλλα δεν φανταζομαι). Οταν θα σου ερθει ο λογαριασμος θα δεις να γραφει καπου Νεο Υπολοιπο: 100 ευρω (πχ) και διπλα του Ελαχιστη Καταβολη: 20 ευρω (επισης πχ). Αυτο λοιπον σημαινει πως εσυ μπορεις να πληρωσεις απο 20 ευρω μεχρι 100 ευρω, οπου αν πληρωσεις λιγοτερο απο 100 ευρω το υπολοιπο θα τοκιστει. Αγνοεις λοιπον το δευτερο και πληρωνεις το πρωτο διχως να αλλαξεις το οτιδηποτε
mistral Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 1ον) πληρώνεις πάντα εμπρόθεσμα ΟΛΟ το ποσόν που γράφει ο λογαριασμός 2ον) βάζεις πάντα ΑΤΟΚΕΣ δόσεις 3ον) φροντίζεις να ΜΗΝ πληρώνεις ετήσια συνδρομή (αν πληρώνεις ψάξτο να μην..) 4ον) τις μεγάλες αγορές - και αν είναι δυνατόν όλες σου τις αγορές - φροντίζεις να τις κάνεις την επόμενη μέρα έκδοσης του λογαριασμού σου. π.χ. αν ο λογαριασμός σου εκδίδεται στις 10 κάθε μήνα (όχι όταν τον παίρνεις στα χέρια σου αλλά βλέπεις στον λογαριασμό την ημερομηνία έκδοσης) και έχεις να κάνεις κάποια «μεγάλη» αγορά φροντίζεις να την κάνεις στις 11 του μηνός. Έτσι κερδίζεις περίπου 50 μέρες «τα μετρητά στην τσέπη μου». ΑΝ τηρείς τα παραπάνω τότε θα είσαι μέν «ναυάγιο» πελάτης για την πιστωτική - επειδή δεν θα εισπράττει τόκους που είναι το μεγάλο κέρδος των πιστωτικών- αλλά θα είσαι κερδισμένος για την πάρτη σου. Αυτή είναι μια έξυπνη και κυρίως ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ χρήση της κάρτας. Υγ. προσέχεις τις αγορές μέσω διαδικτύου! Υγ1 δεν αφήνεις στοιχεία της κάρτας σου στον υπολογιστή σου!
SGP Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 όπως τα λέει ο mistral είναι. Με σωστή χρηση η πιστωτική σου εξοικονομεί χρήματα και διευκολύνει τις αγορές σου. Κατ' εμέ θα έπρεπε να είχε μάθημα στο σχολείο που να στα μαθένουν αυτά... Ο περισσότρος κόσμος είναι ανίδεος.
koulouri Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 το 4ον) τις μεγάλες αγορές - και αν είναι δυνατόν όλες σου τις αγορές - φροντίζεις να τις κάνεις την επόμενη μέρα έκδοσης του λογαριασμού σου. π.χ. αν ο λογαριασμός σου εκδίδεται στις 10 κάθε μήνα (όχι όταν τον παίρνεις στα χέρια σου αλλά βλέπεις στον λογαριασμό την ημερομηνία έκδοσης) και έχεις να κάνεις κάποια «μεγάλη» αγορά φροντίζεις να την κάνεις στις 11 του μηνός. Έτσι κερδίζεις περίπου 50 μέρες «τα μετρητά στην τσέπη μου». δεν καταλαβα απολυτα :$
mistral Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 το4ον) τις μεγάλες αγορές - και αν είναι δυνατόν όλες σου τις αγορές - φροντίζεις να τις κάνεις την επόμενη μέρα έκδοσης του λογαριασμού σου. π.χ. αν ο λογαριασμός σου εκδίδεται στις 10 κάθε μήνα (όχι όταν τον παίρνεις στα χέρια σου αλλά βλέπεις στον λογαριασμό την ημερομηνία έκδοσης) και έχεις να κάνεις κάποια «μεγάλη» αγορά φροντίζεις να την κάνεις στις 11 του μηνός. Έτσι κερδίζεις περίπου 50 μέρες «τα μετρητά στην τσέπη μου». δεν καταλαβα απολυτα :$ κοίτα.. στο εξηγώ αναλυτικότερα. ο λογαριασμός μιάς πιστωτικής κάρτας έχει συγκεκριμένη ημερομηνία έκδοσης. π.χ. η δικιά μου master εκδίδεται στις 10 κάθε μήνα. αυτός ο λογαριασμός που θα εκδοθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2009 θα είναι πληρωτέος στις 4 Ιανουαρίου 2010. Απ την ημερομηνία έκδοσης μέχρι την τελευταία ημερομηνία πληρωμής είναι περίπου 25 μέρες Ο λογαριασμός όμως που θα εκδοθεί στις 10 Δεκεμβρίου σε 3 μέρες δλδ από σήμερα θα περιλαμβάνει όλες τις αγορές που έχω κάνει εγώ απ την ημερομηνία έκδοσης του προηγούμενου λογαριασμού - δλδ αυτού που εκδόθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2009 - μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου δλδ περιλαμβάνει αγορές 30 ή 31ιάς ημερών. Αν λοιπόν εγώ έχω κάνει μια αγορά 1.000 € στις 11 Νοεμβρίου 2009 - την πρώτη μέρα μετά την έκδοση του προηγούμενου λογαριασμού - αυτή θα καταχωρηθεί στον λογαριασμό που θα εκδοθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2009 ο οποίος λογαριασμός θα έχει ημερομηνία λήξης στις 4 Ιανουαρίου 2010. Συνολικά δλδ απ την ημερομηνία αγοράς μου μέχρι την ημερομηνία πληρωμής θα έχουν περάσει 54 μέρες - σχεδόν δύο μήνες - , εγώ έχω τα λεφτά μου στην τράπεζα ή στην τσέπη μου και με δεδομένο ότι εξοφλώ εμπρόθεσμα και άρα χωρίς τόκο όλο το ποσόν την τελευταία ημέρα που λήγει ο λογαριασμός μου, σημαίνει πως χρησιμοποιώ τα 1.000 € της πιστωτικής εντελώς άτοκα για δύο μήνες. Έχω δωρεάν χρήμα δλδ για 54 μέρες. Και έχοντας πάντα στα υπ' όψιν πως 1.000 € στις 4 Ιανουαρίου 2010 που τα εξοφλώ δεν θα έχουν σχεδόν ποτέ την ίδια αξία που είχαν στις 11 Νοεμβρίου - 54 μέρες πριν - που τα «δανείστηκα» αλλά θα έχουν λιγότερη αξία, έχω διπλό κέρδος. Με σωστή μετρημένη και μελετημένη χρήση η πιστωτική απλά συμφέρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.