ducatirulez Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Ποσο βαρυ cpu cooler μπορει να αντεξει μια μητρικη χωρις την χρηση backplate?
ducatirulez Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δεν εχω καταληξει σε καποια γιατι πρεπει πρωτα να λυσω την παραπανω απορια,αλλα αυτες που κοιταω ειναι απο 0.6kg και πανω. Μπορει π.χ η μητρικη να αντεξει μια zalman 0.7kg και οχι μια scythe στο ιδιο βαρος??(χωρις backplate παντα)
p_under Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 ναι μπορει πολυ ανετα .αλλιως δεν θα τις εφτιαχναν ετσι . η δικη μου κραταει μια true cooper με backplate βαρους ~ 2kg υγεια να εχει .
ducatirulez Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Πως γινεται αυτο,δηλαδη η ιδια μητρικη να αντεξει μια zalman ψυκτρα ενω με μια scythe να σπασει,του ιδιου βαρους?(χωρις backplate παντα) Αν καταλαβα καλα αυτο μου λες.
p_under Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 λαθος διατυπωση . μπορει πολυ ανετα να αντεξει το βαρος που λες . ο ογκος δεν παιζει ρολο .
ducatirulez Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Υπαρχει καποιο οριο? Οτι π.χ πανω απο 1kg ψυκτρα και χωρις backplate η μητρικη κανει κρακ? 'Η ειναι πολυ ακραιο αυτο που ρωταω ωστε να απαντηθει θεωρητικα? thanks
p_under Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 δεν το γνωριζω αυτο , αλλα αφου μπορει να υπαρχουν ψυκτρες 1ος κιλου χωρις backplate παει να πει οτι ειναι μελετημενες ωστε να μην υπερβαινουν τις αντοχες σε βαρος της μητρικης .
tor_mentor Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Από ότι έχω διαπιστώσει, μια μητρική μπόρει να σήκωσει πολλά joule χωρίς να καταπονεθεί. Μια ψύκτρα δεν νομίζω να είναι τοοοόσο βαριά ώστε να καταφέρει να σπάσει ή να λυγίσει μια μητρική. Και στο κάτω-κάτω δεν νομίζω να βγάζουν προϊόντα χώρις έλεγχο.
oneofthem Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Υπαρχει καποιο οριο?Οτι π.χ πανω απο 1kg ψυκτρα και χωρις backplate η μητρικη κανει κρακ? 'Η ειναι πολυ ακραιο αυτο που ρωταω ωστε να απαντηθει θεωρητικα? ναι υπάρχουν κάποια όρια αντοχής, σαφώςπχ στις επαγγελματικές μητρικές που παίρνουν βαριές ψύκτρες απαγόρευεται να βάλουμε ψύκτρες χωρίς backplate συνδεδεμένο στο chassis γιατί υπάρχει πιθανότητα να σπάσει (έχει γίνει δλδ) απλά δεν έχει να κάνει μόνο με το βάρος, είναι λίγο πιο πολύπλοκο να το υπολογίσεις πχ δύο ψύκτρες ίδιου βάρους δεν σημαίνει πως ασκούν την ίδια ροπή στη μητρική εκτός αν αυτή βρίσκεται σε ορίζοντια θέση, άρα ναι θεωρητικά υπάρχει πιθανότητα να έσπαγε με τη μία ψύκτρα και με την άλλη όχι ή ακόμη να έσπαγε με την πιο ελαφριά και όχι με τη βαριά http://www.zebulon.fr/medias/Image/actus/thermalright-ultra-120-extr.jpg πχ στις εικόνες καταλαβαίνεις ότι υπάρχει διαφορά γιατί η intel είναι low profile και ας είναι πολύ πιο βαριά παίζει ρόλο και το σχήμα και η βάση και το βάρος κλπ αυτά θεωρητικά πρακτικά σε ένα desktop σύστημα, αν κάποια ψύχτρα χρειάζεται backplate τότε θα το χει μέσα, έχουν υπολογιστεί αυτά βάσει των ελάχιστων προδιαγραφών των μητρικών, ανάλογα και με την κατασκευάστρια, η μητρική μπορεί και να υπερβαίνει τις ελάχιστες προδιαγραφές εγώ θα πόνταρα ότι για μονές ψύκτρες αλουμινίου δύσκολα να έχεις πρόβλημα με μια σύγχρονη μητρική για να βρεις αριθμούς συγκεκριμένους πρέπει να ψάξεις για mechanical drawings / minimum mainboard specifications αλλά ακόμη κι αν τα έβρισκες για desktop μητρική, οι αριθμοί αυτοί δεν θα σου ήταν χρήσιμοι εκτός αν είσαι μηχανικός και θες να κάνεις μελέτη κανονικά για να καταλάβουμε κιόλας σου λείπει το backplate μιας ψύκτρας και κάποιος σου είπε να μην τη βάλεις? ρώτα στο forum μήπως περισσεύει κανένα
phanispal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Σωστός ο oneofthem. Επίσης δεν έχει το κάθε mainboard το ίδιο πάχος.
ducatirulez Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Ευχαριστω για ολες τις απαντησεις. p_under υπαρχει ψυκτρα 1kg xωρις backplate? just for the record oneofthem ησουν πολυ κατατοπιστικος. Δεν ειμαι μηχανικος ουτε μου λειπει το backplate...προσπαθω να αποφυγω το βγαλε/βαλε της μητρικης,''τεμπελης'' δηλαδη Για να το συγκεκριμενοποιησω η μητρικη ειναι αυτη http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.523342 και μια σκεψη για κουλερ που βρισκω απο φιλο ειναι αυτο http://www.ocztechnology.com/products/cooling_products/ocz_vendetta_2_cpu_cooler Που μπορω να βρω τις ''αντοχες'' αυτου του mobo?
phanispal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Όχι, μια κοτσάνα που πέταξα. :Ρ Μπορεί να φαίνεται πιο εύκολο να τοποθετήσεις μια ψύκτρα χωρίς να χρειαστεί να βγάλεις τη μητρική, αλλά δεν είναι πάντα. Άσε που αυτές που έχουν backplate είναι με βίδες και πιο σταθερές. Είναι σύνηθες φαινόμενο να ξεκουμπώνουν από μόνα τους ή με βοήθεια τα clips (τουλάχιστον ένα). Εξάλλου πόσες φορές θα χρειαστεί να βγαλοβάλεις (:Ρ) μια μητρική; Ευκαιρία να καθαρίσεις κιόλας το εσωτερικό (τεμπέλης γαρ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.