Προς το περιεχόμενο

Αγορά μηχανημάτων για DJ...

Lside

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Ψάχνω να αγοράσω 2 deck, 1 Μίκτη και timecode βινύλια και cd’s…

Αυτό που θέλω να κάνω είναι να βάζω μουσική από το pc μου και να «μπένει» πάνο στα βινύλια ή Cd’s ..

Δηλ. αν κουνήσω το δίσκο να προχωρήσει και το κομμάτι…

Δεν έχω καμία εμπειρία με pick up. Ως τώρα έπαιζα με τις κονσόλες της Hercules.. (pc Djing) αλλά δεν με καλύπτει καθόλου πια…

Το είδος μουσικής που παίζω είναι κυρίως trip hop/Dnb/Dub/dubstep/λίγο hip hop..

Επίσης θα ήθελα να μου πείτε:

Τι χρειάζεται για να για να συνδέσω όλα αυτά?

Να μου εξηγήσετε πως λειτουργούν?

Αν είναι καλύτερα με βινύλια ή με cd (pick up ή Cdιέρα αντλιστηχα)?΄(Γενικά αγαπάω τον αναλογικό ήχο βινύλια κλπ...)

Ποιό λογισμικό θα χρησιμοποιήσω?

Και να με διαφωτίσετε σε οτιδήποτε μπορεί να μην ξερω πριν κάνω το μεγάλο αυτό οικονομικό σκαλοπάτι....

μπορώ να διαθέσω 400 -500 euro αλλά όσο ποιο φτηνά τόσο το καλύτερο γιατί η τσέπη μου δεν αντέχει και πολλά....

Ακόμη

Στο Desk top pc μου δεν υπάρχει πρόβλημα να μην σηκώνει πρόγραμμα κλπ είναι πολύ δυνατό..

Στο lap-top?

monitor: 10’’

CPU: 1.6Ghz

RAM: 1GB (θα την πάω στα 2)

-------------------

Υ.Γ.

Έχω κάρτα ήχου: TASCAM US-122L (που πιστεύω μπαίνει και στο lap-top)..

Ευχαριστώ!

είναι πρώτο post ελπίζω να μην κούρασα και να είναι στη σωστή κατηγορία

http://www.djshop.gr/homepage.asp?ITMID=1&LANG=GR ---> απο εδώ μπορεί να τα αγοράσω..

Δημοσ.

κοιτα εγω στη θεση σου (αν ειχα λεφτα) θα αγοραζα 2 cdj400 και ενα μικτη!

τα 400αρια συνδεονται στο pc και δουλευουν το virtualdj οπως ακριβως δουλευει και η hercules που εχεις.

αλλα με καλυτερο ηχο (γιατι εχουν αυτα δικη τους καρτα ηχου) και καλυτερο ελεγχο γιατι εχει πληρη ελεγχο του vdj απο τα κουμπια μεχρι τα jogs!

τα cdj400 θεωρουνται η Νο. 1 λυση για συνδεση με pc.

(φυσικα δουλευουν και κανονικα cdplayers με scratch κτλ)

ΑΝ ομως θελεις να ασχοληθεις με pickup τοτε ειναι διαφορετικο το θεμα.

το virtualdj δε θεωρειτε απο τα καλυτερα software για ελεγχο μεσω timecode.

το υποστηριζει βεβαια και συνεχως κανουν βελτιωσεις αλλα δε εχει φτασει στο επιπεδο του serato!

φυσικα ειναι πιο οικονομικο το virtualdj γιατι το μονο που χρειαζεσαι ειναι να εχεις 2 pickup και 2 δισκους timecode.

απο κει και περα για να τα συνδεσεις θελεις καρτα ηχου ή αν εχεις τη hercules που κανει και αυτη τη δουλεια.

ποια hercules εχεις?

Δημοσ.

ποια hercules εχεις?

Έχω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.503016'>http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.503016 αλλά το πάω για φούντο...

θα το πουλήσω σε ένα φίλο για να βγάλω τίποτα να παρω τα επόμενα...

Βασικά να σου πω την αλήθεια είμαι ποιο πολύ για pick up... Δεν έχω καταλάβει βέβεα την ακριβή διαφορά pick up με το cd..

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:02 ----------

Έχω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.503016 αλλά το πάω για φούντο...

θα το πουλήσω σε ένα φίλο για να βγάλω τίποτα να παρω τα επόμενα...

Βασικά να σου πω την αλήθεια είμαι ποιο πολύ για pick up... Δεν έχω καταλάβει βέβεα την ακριβή διαφορά pick up με το cd..

το cdj400 πάει 600 euro το καθε ένα?

Δημοσ.

http://www.djshop.gr/displayITM2.asp?ITMID=11701&LANG=GR

καπου 620 εχει το καθενα.

τη hercules mk2 που εχεις ΜΗ τη πουλησεις!

μπορεις να κανεις παπαδες με αυτη.

αν βρεις pickup, συνδεεις με τη hercules και παιζεις timecode!

την εχω και γω την mk2......

αλλιως αν θες κατι αλλο παρε τη hercules rmx!

την εχω την rmx και με αυτη δουλευω στα μαγαζια...

Δημοσ.

ετυχε αυτες τις μερες να εχω στα χερια μου τα cdj400 σπιτι μου για δοκιμες.

αποτελεσμα???

ΤΕΛΕΙΟΟΟΟΟ

μαζι με το vdj δουλευει αψογα και το καλυτερο ηχο που εχω ακουσει.

Δημοσ.

Λοιπον, cdj και τετοια ειναι πλεον για τα σκουπιδια.. Αν ζουσαμε το 1999 θα ηταν καλη αγορα.

Serato Scratch της RANE: http://www.thomann.de/gr/rane_serato_scratch_usbinterface.htm

Traktor Scratch της Native Instruments: http://www.thomann.de/gr/native_instruments_traktor_scratch.htm

Λιγο ακριβα αλλα αξιζει να περιμενεις λιγο και να μαζεψεις καποια χρηματα παραπανω παρα να αγορασεις κατι που σε ενα χρονο θα σου ειναι αχρηστο..

Η Αποψη μου.

:D

Δημοσ.

ναι αλλα υπερβαλεις.

αυτα που λες ειναι πολυ professional τοσο πολυ που ξεφευγουν απο τα ορια του χρηστη που θελει να κανει απλα πραγματα.

οσο για το 1999 δεν εχεις δικιο γιατι με αυτη τη λογικη μπορω να σου πω οτι δε ζουμε στη εποχη του βινυλιου οποτε τα vinyl timecode ειναι ξεπερασμενα.

δεν ειναι ετσι ομως....

το cdj2000 γιατι βγηκε?

Δημοσ.

Σκεψου οτι αν και πολυ professional οπως λες, πωλουνται στη μιση τιμη απο αυτα που προτεινεις εσυ.. :P

Δε ξερω γιατι βγηκε το cdj2000 αλλα ειμαι σιγουρος πως ελαχιστοι σοβαροι djs θα ασχοληθουν με αυτο τη στιγμη που υπαρχουν traktor, ableton live, serato. :D

Δημοσ.

πωλουνται στη μιση τιμη γιατι το συνολικο ποσο με ολα αυτα που χρειαζεται ειναι πολυ παραπανω απο τα 400αρια.

μη ξεχνας οτι χρειαζεσαι και laptop και μικτη....

τα 400αρια τουλαχιστον μπορουν να δουλεψουν και χωρις laptop.

τεσπα.

παμε μακρια.....

btw και το cdj2000 δουλευει σαν controler σε προγραματα οπως virtuadj, traktor κτλ....

Δημοσ.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις ένα Mac κ να του φορτώσεις ενα live ή ένα mixing πρόγραμμα και έχεις τελειώσει...από την άλλη επειδή τα παιδιά σου προτείνουν καλές λύσεις, στην τελική είναι και το τι θέλεις εσύ να αγοράσεις..ας πουμε έχω φίλο που εχει αγορασει 2 400αρια και όπου πάει τα κουβαλάει μαζί του σε case μαζί με φλασακια που έχει φορτωμένα τα τραγούδια και παίζει μουσική..έχει όμως τρελό κόλλημα με το να νιώθει ότι ''παίζει'' μουσική old school..εγώ το ξεπέρασα αυτό το κόλλημα και πλεον με το Μacbook εχω βρει την υγεια μου...απλά πρόσεχε μην πάρεις βιαστικές αποφασεις γιατι στην μεταπωληση είναι δύσκολα τα πράγματα σε high end dj equipment...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

εμενα παλι οι αποψεις μου χωριζονται σε 2 κατηγοριες.η μια ειναι οτι αν θες να μαθεις να παιζεις μουσικη και οχι να παιζει το προγραμμα για εσενα παρε 2 pioneer cdj100 cdj200 cdj 400.τα 100αρια ειναι σχετικα φθηνα (300 το ενα περιπου) αλλα δεν παιζουν mp3 τα 200αρια ειναι πιο ακριβα (450 το ενα περιπου) και ειναι μια πολυ καλη αγορα και αν ψαχνεις κατι πιο κοντα στα 1000αρια αλλα σε μικροτερο μεγεθος παρε τα 400αρια αλλα ειναι αρκετα πιο ακριβα περιπου 550 το ενα.αν παλι θες να μαθεις να παιζεις κορυφαια μουσικη και εχεις στα υποψιν σου μαγαζι για βινιλια πηγαινε παρε 2 pick up μαθε να παιζεις και οταν μαθεις καλα πηγαινε παρε η players ή αν δεν τα θες (εδω ξεκιναει η δευτερη κατηγορια που ειπα πιο πανω)εφοσον ξερεις να παιζεις σωστη μουσικη και δεν μιλαω για το τι τραγουδια θα βαζεις πηγαινε στο pc djing.εγω μετα θλιψης βλεπω η αγαπη μου το djnig να σχετιζεται τοσο πολυ με το pc και να αυτοματοποιειται τοσο.ξερω αλλοι θα με βρισουν αλλοι θα πουν οτι εχω δικιο.αλλα ειναι η γνωμη μου και προσωπικα οταν τελικα τα pc κυριαρχισουν τοτε θα τα παρατησω!!αυτα.!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...