Naskas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Πρόσφατα αγόρασα καινούργιο pc και έχω μια απορία όσο αφορά σε ποιόν σκληρό να βάλω το λειτουργικό. Ο ένας σκληρός είναι ένας WD Caviar SE16 320GB, τον όποιο τον πήρα τζάμπα από ένα φίλο και ο άλλος είναι ένας WD Caviar Black 500GB τον οποίο αγόρασα με σκοπό να μπει λειτουργικό. Η απορία μου είναι, να βάλω το λειτουργικό στον μικρό παρόλο που είναι χειρότερος γιατί θα τρέχει πιο γρήγορα επειδή είναι μικρός?(αυτό μου το είπαν) ή να βάλω λειτουργικό στον μεγάλο?? Εδώ πρέπει να πω ότι αν μπει λειτουργικό στον μεγάλο θα δημιουργήσω 2 partition. 1 λειτουργικό 1 αρχεία. Βασικά σκέφτομαι να κάνω τον 500αρι 2 partition όπως είπα πάνω και στο χώρο για τα αρχεία να βάζω αρχεία που δεν θα κάνω συχνά προσπέλαση και τον 320αρι να τον έχω για torrent .Αυτό που με νοιάζει είναι η ταχύτητα όσο αφορά το λειτουργικό. Ευχαριστώ
phanispal Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Πού κολλάει η ταχύτητα με το μέγεθος του δίσκου; Άλλοι παράγοντες παίζουν ρόλο. Φυσικά αν μιλάμε για μεγάλο δίσκο ο οποίος είναι γεμάτος και κατακερματισμένος, φυσικό είναι να είναι αργός (βασικά δεν είναι ακριβώς αργός ο δίσκος, αλλά σε συνδυασμό με το λειτουργικό). Αλλά αυτό ισχύει και για τους μικρότερους. Σωστά τα έχεις σκεφτεί και πράξε ανάλογα. Ο Caviar Black είναι ταχύτερος του 320άρη κι ας λένε ό,τι θέλουν αυτοί που σου το είπαν. Και πες τους να παραθέσουν και κανένα επιχείρημα.
Naskas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Και εγώ είχα αυτή την απορία, σε τι μπορεί να επηρεάζει το μέγεθος τη ταχύτητα. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
pcos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 εχει να κανει με τα plates, Φανταζομαι τωρα εγω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.