Προς το περιεχόμενο

MSI 790fx-gd70

totalius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ψαχνοντας για μητρική για τον amd 955 κατέληξα στη

gigabyte ga-ma770t- Ud3p.Η ερώτηση μου έχει να κάνει με τη ram κ αν μπορώ να βαλω 1600mhz ram.Στα specs λέει οτι δέχεται 1600 ram(oc mode).Τί σημαίνει αυτο;Δεκτές κ άλλες προτάσεις για μητρική γύρω στα 100ε από πλαίσιο κατα προτίμιση.

Δημοσ.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA-MA790XT-UD4P-sAM3-790XT.htm

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Msi-790Fx-Gd70-Am3-790Fx-Ddr3-790FX-GD70.htm

Δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να πας σε 1600αρες rams, δεδομένου ότι οι BE έχουν ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή, βρες το ποιο φθηνό kit 2χ2 64 ευρώ σε 1333 απο το PC1.gr, αγοράζεις και μια φθηνή ψήκτρα και είσαι κομπλέ.

Την CPU την έχεις αγοράσει ήδη; Αν όχι, σιγουρέψου οτι θα πάρεις το νέο stepping C3.

AMD Phenom II X4 955 (C3) Black Edition, 4x 3.20GHz, boxed (HDZ955FBGMBOX)

Η CPU οδηγάει άνετα μια 5970 και δεν έχει να ζηλέψει απολύτως τίποτα από έναν Core i7.

CPU Scaling with an ATI RADEON HD5970 - AMD Phenom II X4 965 vs Core i7.

http://www.legionhardware.com/document.php?id=869&p=0

In games such as Wolfenstein, Call of Duty: Modern Warfare 2, Tom Clancy’s H.A.W.X, BattleForge and Far Cry 2 the Phenom II X4 processors were actually faster when clocked up near 4GHz! This is quite amazing as out of the 9 games tested, the Phenom II X4 series was faster than the Core i7’s in 5 of them.

Δημοσ.

Παιδιά τα 100ε είναι το όριο για τη μητρική γιατί πρέπει να βάλω στην άκρη φράγκα για gpu με το 13ο μισθό(μάλον 5850 θα είναι).Crossfire δε με ενδιαφέρει ποτέ γι αυτό κατέληξα στη συγκεκριμένη μητρική.

Οσο για τον ξεκλείδωτο πολαπλασιαστή που λες grimpr ενοείς οτι μπορώ άνετα να κλοκάρω τις 1333 μνήμες στα 1600mhz ανεβάζωντας λίγο τα volts?

O επεξεργαστής θα είναι σίγουρα ο 955 αύριο θα κά νω τη παραγγελία μαζί με μητρική κ μνήμες από πλαίσιο Κρήτης(κάνουμε την προσευχή μας απόψε για διαθεσιμότητα).

Δημοσ.

Σιγουρέψου ότι το Plaisio έχει φέρει τους C3 Stepping που υποστηρίζονται με το F5 Bios στο UD3P, γιατί πολλά μαγαζιά στο Skroutz τους έχουν φέρει ήδη και στις ίδιες τιμές. Δυστυχώς το Plaisio Boutique Shop ΔΕΝ αναγράφει περισσότερες λεπτομέρειες.

AMD Phenom II X4 955 (C3) Black Edition, 4x 3.20GHz, boxed (HDZ955FBGMBOX)

Μνήμες έχεις αποφασίσει για τις OCZ AMD Edition; Κριμας γιατί στα ίδια λεφτά αγοράζεις 8GB DDR3 η με τα μισά, 4GB, κρατώντας τα υπόλοιπα λεφτά στην τσέπη για την κάρτα η οτιδήποτε άλλο χρειαστείς.

Δημοσ.

Για το c3 θα μάθω αύριο.Εντάξει μπορώ να περιμένω αν κ απ ότι έχω καταλάβει το c3 βελτιώνει την κατανάλωση κ όχι τις επιδώσεις(δε με χαλάει η χαμηλώτερη κατανάλωση αρκεί να μη χρειάζεται να περιμένω ένα αιώνα).Ασε που στο μεσοδιάστημα μπορώ να παραγγείλω τις μνήμες που λες από pc1(η ποικιλία ram στο πλαίσιο είναι να απορείς).

Τις μνήμες μπορώ να τις βάλω μόνος μου τα υπόλοιπα δεν...

Αυριο θα σας πω τι θα μου πουν για το c3.(κάτι μου λέει οτι θα πέσει γέλιο.)

Δημοσ.

Τελικά όπως το περίμενα.Πλήρης άγνοια για x4 955 c3 κ η αλήθεια είναι οτι βριόμουνα να το πολυψάξω γιατί εκ των προτέρων ήξερα οτι δε θα βγάλω καμιά άκρη.

Πάντως τώρα που το σκέφτομαι υπάρχει καμιά περίπτωση να βγάλουν στην αγορά τους c3 όσο έχουν full stock από τους παλιούς 955;

Δημοσ.

Λογικό μιας και απευθύνεσαι σε μια κραταιά στρούγκα της Intel, τα παιδάκια εκεί μέσα αυτά τους μαθαίνουν αυτά ξέρουν. Αγόρασε τον C3 από πουθενά αλλού καλύτερα.

Δημοσ.

Tελικά τον παρήγγειλα τον χ4 955 κ βλέπουμε για το c3.Θα το καταλάβω απ'τον κωδικό που μου έδωσες grimpr HDZ955FBGMBOX;Θα το γράφει στο κουτί ή πανω στον επεξεργαστή;

Μητρική κατέληξα στην msi http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Msi-790Fx-Gd70-Am3-790Fx-Ddr3-790FX-GD70.htm

λόγω κυρίως 790fx κ πολύ καλής τιμής για τα καλούδια που κουβαλάει.

Αν βάλω μόνο μία κάρτα γραφικών μπορώ να τη βάλω σε όποια θύρα θέλω κ να δουλεύει χ16 ή μόνο στη πρώτη;

Απ την άλλη λέω να αφήσω πάνω κ την 8800gts που έχω, για physx αν το επιτρέψει η πράσινη βεβαίως.

Αλαξα τον τίτλο του τόπικ αφού αλαξε κ η μητρική

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...