moshelas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Γειά σας! έχω την εξής απορία. Έχω ανεβάσει το blog μου σε ενα αγορασμένο hosting. Σκέφτομαι να κάνω εναν home server και να το βάλω να τρέχει απο εκεί. Το θέμα μου είναι πως θέλω να το τεστάρω πρώτα. Έτσι σκέφτηκα το mirror site. Η ερώτηση μου είναι η εξής: Γίνεται να έχω 2 ίδια sites (που ανανεώνονται αυτόματα), το ένα σπίτι μου και το άλλο στο αγορασμένο hosting ώστε όταν είναι πεσμένο το δικό μου (π.χ έπεσε το ρεύμα) , να στέλνει αυτόματα στον άλλον;; Είτε -ακόμα καλύτερα- να μοιράζεται το traffic;; Δέν ξέρω αν είναι εφικτό και για αυτό ρωτάω! Ευχαριστώ!
platongr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Μπορούν να γίνουν αυτά που θέλεις, αλλά το θέμα είναι αν μπορείς να τα κάνεις.... Χοντρικά, θα πρέπει να στήσεις στο σπίτι σου ένα σερβεράκι με την βάση και το blog σου. Η πιο απλή λύση, είναι να κάνεις replicate την μία βάση στην άλλη όταν αλλάξει κάτι σε κάποια από τις δύο. Να είναι δηλαδή και οι δύο βάσεις master-master. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να παίξεις με 2 dns και όποιος απαντήσει πρώτος, θα στείλει στο αντίστοιχο site. Όταν ο ένας είναι πεσμένος (π.χ. ρεύμα σπιτιού) θα απαντήσει ο άλλος, οπότε θα τον στείλει στον άλλο server. Από εκεί και μετά, για να μοιραστεί και το traffic, πας σε λύσεις cluster με load balance. Τώρα, όλα αυτά για ένα wp blog ? Εννοώ, πόση κίνηση έχει και θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο? Αν απλά θέλεις να πειραματιστείς, ok, αλλά αν όντως θέλεις να το υλοποιήσεις, οπλίσου με υπομονή και βάλε το χέρι βαθιά στην τσέπη
moshelas Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Βασικά θέλω να πειραματιστώ για να μάθω... Δηλαδή αν κατάλαβα καλά: Έστω webhost1 και webhost2. Στον πάροχο του domain (π.χ papaki.gr) αντί να δηλώσω τα ns1 και ns2 του webhost1 , βάζω το ns1 του webhost1 και το ns2 του webhost2. Έτσι θα απαντάει ο webhost1 έκτός και αν είναι "πεσμένος" οπότε και θα στέλνει στον webhost2. σωστά; Τόσο απλό;
platongr Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Ναι, θα πρέπει να ενημερωθεί όμως ο ns1, όταν δεν μπορεί να κάνει resolve, να στέλνει το request στον ns2. Αυτό σε περίπτωση που πέσει ένας από τους 2. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα απαντάνε και οι 2, ανάλογα με το request.
lion2486 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2009 Εγώ το είχα σκευτεί αλλιώς, με σκοπό να αυξήσω την ταχύτητα λήψης αρχείων από το site μου, να έχω ένα php script το οποίο να κάνει timeout και στους 2 servers, όποιος ανταποκριθεί πιο γρήγορα να κάνει redirect.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.