Προς το περιεχόμενο

S3 Trio 64UV+ drivers

21century

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βοήθεια παιδια γιατι ψαχνω 2 ωρες χωρις αποτελεσμα, για ενα παλιο μηχανημα 3ετιας βαλαμε μια S3 Trio 64UV+ καρτουλα γραφικων γιατι η MMX440 χαλασε, drivers δεν μπορω να βρω πουθενα γιατι παντου εμφανιζονται λαθη, η S3 δεν υπαρχει πλεον αλλα που θα βρω οδηγους?

• Moderators
Δημοσ.

H συγκεκριμενη καρτα πιστευω να γνωριζεις οτι ειναι του... 1996 ετσι?

Και οτι δεν υποστηριζει ΚΑΝ 3d επιταχυνσεις. (Ουτε καν directX 6 - ουτε λογος για Open GL).

Πιθανον να εχεις προβλημα με την αναλυση κιολας, αφου νομιζω οτι υποστηριζει μεχρι 1024x768 @ 16bit ή 1280x1024@ 256χρωματα (:lol:)

Να σε ενημερωσω οτι σε Windows Me, 2000, XP και Server 2003 οι drivers ειναι ενσωματωμενοι στο λειτουργικο. Οποτε αν δε τη δει απο μονο του (που θα τη δει), απλα φορματ.

Στο site της S3 δυστυχως οι νεοτεροι drivers ειναι για 95/98 και NT.

PS: Δε το πιστευω οτι απανταω σε bot topic :P

PS2: Η S3 μια χαρα υπαρχει ακομα.

Δημοσ.

Ναι η καρτα ηταν λυση αναγκης, εχω XP στο συστημα αυτο γιατι καηκε η MMX440 αν θυμαμαι καλα, δουλευει μονο 16bit σε αναλυση 800Χ600 και μεχρι εκει. Αλλα δεν υπαρχει πουθενα τιποτα?

• Moderators
Δημοσ.

Σου ειπα οτι ειναι ενσωματωμενοι οι drivers στα XP. :-)

Αφου τα XP ειναι πολυ νεοτερα απο τη καρτα (5+ χρονια), εχουν τους "τελευταιους" drivers ενσωματωμενους.

Και σε 800x600 εισαι κοντα στο max της καρτας. Εχω μια ιδια (αλλα χωρις το U στο ονομα), γιαυτο ξερω οσα ξερω..

• Moderators
Δημοσ.

Del και με την 2ρα που εχω εγω μπορω να "βγαλω" 1280, αλλα με αρκετα κακη ποιοτητα θα ελεγα.

Παντως τουλαχιστον σε 1024 η ποιοτητα ειναι πολυ καλη (και τουλαχιστον δεν τρεμει καθε 2-3sec - κατι που γινεται σε μια SiS 6326 8MB AGP2x... :-( ).

Αληθεια εχεις πληροφοριες και για άλλο "παλιο" hardware? Αν ναι, μπορω να μαθω απο που? Γιατι στο ιντερνετ βρισκω πληροφοριες με το σταγονομετρο και θα ηθελα να παιξω με πολυ παλιο hardware καποια στιγμη.

εχω κατι επεξεργαστες σου ακομα και περιμενουν ε

Δημοσ.
Del και με την 2ρα που εχω εγω μπορω να "βγαλω" 1280, αλλα με αρκετα κακη ποιοτητα θα ελεγα.

Παντως τουλαχιστον σε 1024 η ποιοτητα ειναι πολυ καλη (και τουλαχιστον δεν τρεμει καθε 2-3sec - κατι που γινεται σε μια SiS 6326 8MB AGP2x... :-( ).

Αληθεια εχεις πληροφοριες και για άλλο "παλιο" hardware? Αν ναι, μπορω να μαθω απο που? Γιατι στο ιντερνετ βρισκω πληροφοριες με το σταγονομετρο και θα ηθελα να παιξω με πολυ παλιο hardware καποια στιγμη.

εχω κατι επεξεργαστες σου ακομα και περιμενουν ε

Καλημερα George,

Αναφερω την υποφερτη αναλυση :-D

Η ποιοτητα ειναι κακη σε μεγαλυτερες αναλυσεις, εξαιτιας

- λιγων χρωματων π.χ. 256 :shock:

- χαμηλου refresh rate π.χ. 60

Το "τρεμοπαιγμα" που λες οφειλεται,

(σχεδον) παντοτε, σε refresh rate :shifty:

S3 Trio64uv+ Product Overview

http://www.vga.pe.kr/3dp/s3/2D/pot64uvp.pdf

S3 Trio64 General + Αναλυσεις

ftp://ftp.spez.com.ua/driver/viddrv/s3/s3_trio/potrio64.pdf

Για οσα δεν εχω ο ιδιος καπου-καποτε δοκιμασει

(π.χ. S3 vga, εχω δει καμμια 10αρια, και σε PCI)

πρωτα Googlισμα και, βεβαιως, πειραματισμοι :P

• Moderators
Δημοσ.

Αν δεις στο δευτερο εγγραφο που εδωσες, δινει 1280x1024@8bit (256 χρωματα).

Αυτο ακριβως ειπα κι εγω πριν, κι ας μην εχω την Ultra (τρομαρα της :P) Version.

Οσο για το τρεμοπαιγμα, δεν ειναι λογω refresh rate. 60Hz ειναι και τη συνδεσα με LCD monitor. Απλα καθε οποτε της εκανε ορεξη, απλα σα να "μετεφερε" ολη την εικονα περιπου 2 πιξελ πιο αριστερα, με αποτελεσμα να χανεται ο "συγχρονισμος" με την LCD και να χρειαζεται να ξανακανω Auto Adjust για να μη τα δειχνει θολα. Δεν ξερω γιατι, αλλα πρεπει να εχει και το πιο αθλιο hardware directX 6 acceleration που εχει υπαρξει ποτε. Δεν ειναι ικανη να παιξει παιχνιδι του... 1997 με decent framerate ουτε καν σε... 320x240 :shock:

Μιλαω φυσικα για το Final Fantasy VII. Και στο dxdiag φαινεται να κανει κανονικα hardware επιταχυνση στο "κυβακι" 3d που υπαρχει εκει.

Αλλα τεσπα, ειμαστε offtopic και εχω ηδη αλλα 2-3 παλια pc που παιζουν μια χαρα το FF7.

(Με την ευγενικη χορηγία σου ολ αυτα βεβαιως βεβαιως! Μια που το εφερε η κουβεντα, να αναφερω οτι απο τα δικα σου βρισκονται σε χρηση τα εξης:

Qdi Advance 5/133E mobo (αυτο που μου εδωσες), μαζι με CPU Celeron 533 (κι αυτος δικος σου) @ slotket.

Και: 320MB ram, 8GB hdd, SiS6326 AGP, midi case, dvd-rom.

Κριμα που δεν μπορω να πειραξω voltage γιατι με λιιιιιιιγο ακομα θα δουλευε μια χαρα στα 800.

Από τα άλλα δικα σου, εχω σε χρηση το δευτερο απο τα 3 slotket, σε συστημα με τα εξης:

Celeron 900 @ 1000Mhz

ECS P6BAT-A+

384MB ram

Nvidia RIVA TNT2 M64 32MB Agp

40GB HDD

CD-Rom

Midi Case

SB Live! 5.1

Επισης εχω σε χρηση και εναν ακομα απο τους επεξεργαστες σου στο παρακατω συστημα:

Pentium III 800EB Mhz

ECS P6BAP-A+

384MB ram

Nvidia Riva TNT2 M64 32MB agp

40GB HDD

Cd-rom

Full tower case

Terratec Aureon PCI 5.1

Ολα τα άλλα (PII 350, PII 400, Celeron 366/433/433/500,Pentium III 733, Celeron 633, τριτο slotket+ψυκτρακι), καθως και ενα τροφοδοτικο χαρισμα -δουλευει [tested]- καλεισαι να τα παρεις οποτε εχεις διαθεση :-)

Αν θες σου δινω και ολοκληρο το PCακι με τη μητρικη + τη CPu που μου εδωσες εσυ :-)

Δημοσ.

Δεν τις εχω δοκιμασει ποτε, σε LCD, μπορω να πω με σιγουρια ομως οτι,

60 refresh rate σε CRT = σιγουρο κι αρκετα εκνευριστικο τρεμοπαιγμα :cry:

Μια 4MB PCI που εχω δε δημιουργει προβληματα σε εγκατασταση XP:

βρισκουν drivers (generic εστω) kι ολα καλα, και διχως κουνηματα :-D

- - - - - - -

Για υπολοιπα @ coffee, με πρωτη ευκαιρια

κεντρο κατεβαινεις καθολου George?

• Moderators
Δημοσ.

Μαλλον οπως τα γραφω παρανοησες. :-)

Με την S3 δεν εχω καποιο προβλημα, ισως μονο της κακης ποιοτητας (8bit χρωμα) σε 1280x1024.

Με την SiS "εχω". Οχι οτι ειναι κατι σοβαρο, απλα θελει προσοχη. Το συστημα παντως ειναι full σταθερο.

Οσο για κεντρο, nope, ειμαι "βορειος τυπος". Το πιο "κατω" μου ειναι Χαλανδρι, ενω το πιο "πανω" ειναι... Νεα Μακρη :lol:

Δημοσ.

Ειχα και την SiS 6326 8MB AGP2x σε καφε-μπεζ pcb, αν θυμαμαι καλα.

Hσυχη, fanless εντελως γυμνη, διχως τιποτα επανω στο chipset της :o

Μηπως δεν βγαζει το ιδιο θεμα, συνδεδεμενη και σε CRT οθονη?

- - -

Μεχρι Χαλανδρι θα μπορεσω να φτασω!

• Moderators
Δημοσ.

Οχι οχι, εμενα ειναι σε πρασινο pcb και εχει ασορτι πρασινο ψυκτρακι (σαν αυτα τα low height που βαζαν σε παλια southbridges) στο chipset της :-)

Και ναι ειναι ησυχη. Θα δοκιμασω και σε Crt.

Για τον καφε, pm me οποτε εχεις χρονο/ορεξη/διαθεση. :-)

Δημοσ.
Βοήθεια παιδια γιατι ψαχνω 2 ωρες χωρις αποτελεσμα, για ενα παλιο μηχανημα 3ετιας βαλαμε μια S3 Trio 64UV+ καρτουλα γραφικων αλλα που θα βρω οδηγους?

Διχως να υποσχομαι τιποτα [ :P ] δοκιμασε αυτους εδω:

http://rapidshare.com/files/315983825/S3_Drivers.rar.html

Pass = DEL

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:56 ----------

Οχι οχι, εμενα ειναι σε πρασινο pcb και εχει ασορτι πρασινο ψυκτρακι (σαν αυτα τα low height που βαζαν σε παλια southbridges) στο chipset της :-)

Ψυκτρακι, τρελα εξοδα :-D

Ιδου και οι καφεκαρτες :P

Agp => http://users.belgacom.net/images/cards/vc-agp326-8tv.jpg

και .... http://www.watchdog.be/Kopermijn/859.jpg

Pci => http://www.tga3dx.com/Pic/1997/1997_06_SIS_6326.jpg

• Moderators
Δημοσ.

Χμ εμενα ειναι σαν αυτη (board + ψυκτρακι), αλλα χωρις tv out και με τις μνημες χοντρες σαν αυτης, 2 εμπρος και 2 πισω ομως. (Τι μνημες ειν αυτες? FPM?)

Α στο ψυκτρακι γραφει και SiS 6326 :-D

Δημοσ.

Α στο ψυκτρακι γραφει και SiS 6326 :-D

Μεγαλεια: Ειναι δηλαδη 6326 custom made, oxι universal :P

Oσο για τις μνημες, θα ειναι κατι σε ΕDO rams, εποχης... B)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...