PeTr2oS Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί τώρα τελευταία ακούω όλο και ένα περισσότερο φίλους μου να βρίσκονται και αυτοί στην ίδια κατάσταση με εμένα. Φυσικά δεν θα πω ονόματα, αλλά θα περιγράψω καταστάσεις, εκεί που πρέπει τα ονόματα έχουν δοθεί (επιθεώρηση εργασίας). Το αφεντικό φωνάζει στην αποθήκη τον υπάλληλο και του λέει καθαρά ότι είναι η τελευταία μέρα που εργάζεται και ότι πρέπει να σταματήσει. Φυσικά τον ενημερώνει ότι δεν θα του δώσει αποζημίωση αλλά άμα θέλει θα του κάνει εικονική απόλυση.ο υπάλληλος φυσικά του λέει ότι δεν παίζει κάτι τέτοιο και ότι αυτά που δούλεψε και δικαιούται θα τα πάρει. Αν αυτόν τον άνθρωπο τον πάει στο δικαστήριο με αποδείξεις για απλήρωτες υπερωρίες,για εκμετάλλευση και άλλα τέτοια θα έχει άδικο??
peravrexei Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Αν έχει δουλέψει γαι δύο μήνες τουλάχιστον δικαιούται αποζημίωση Είχε υπογράψει σύμβαση;
aledjo Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 η δυναμη του θυματος ειναι μεγαλυτερη απο του θυτη!
De@th L0rd Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 ΑΑν αυτόν τον άνθρωπο τον πάει στο δικαστήριο με αποδείξεις για απλήρωτες υπερωρίες,για εκμετάλλευση και άλλα τέτοια θα έχει άδικο?? Αυτές οι ερωτήσεις είναι πιο γελείες κι από το πόσο κάνει 1 και 1.ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ. Ακούς εκεί θα έχει άδικο.Μόνο δίκιο έχει.
Delirium Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Βεβαιως, οποιος εχει παρεβρεθει (sic) σε Ελληνικο Δικαστηριο, θα γνωριζει και πολυ καλα οτι: ειναι αλλο πραγμα να εχεις [καταφανεστατο] δικιο, κι εντελως αλλο πραγμα να το βρεις, εκει...
black_widow Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Επιθεώρηση εργασίας πρώτα και μετά ΙΚΑ. Τόσο έλλειμμα έχει η χώρα, μην πλουτίζουν κάποιοι σε βάρος μας. Γιατί να έχει άδικο, τα έχει δουλέψει τα λεφτά, καλά θα του κάνει. Υ.Γ. Τώρα είδα ότι έχει πάει το θέμα στην επιθεώρηση. Καλή επιτυχία.
pournaras Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Ειμαι της γνωμης οτι δε θα φτασει καν στα δικαστηρια. Με το χεσιμο που θα φαει απο την επιθεωρηση, και αν εχει και υπολοιπα με το ικα, βουρ και για εκει, θα το φυσαει και θα κρυωνει ο τυπος. Edit: Στο ικα δε χρειαζεται να πει απο την αρχη για απολυση κλπ. απλα να κανει το ανηξερο οτι και καλα δουλευει τοσο καιρο και δεν του εχει ερθει ακομη κανενα χαρτι με τα ενσημα, και να ζητησει δηθεν να δει ποσα συνολο και ποσα το μηνα του εβαζε. Εκει λοιπον αν ειναι σωστα ουτε γατα ουτε ζημια, αν ειναι ομως λαθος, παιρνει το εκπληκτο υφος, αρχιζει τα μπινελικια προς το αφεντικο, και ρωταει δηθεν τον υπαλληλο "και τι να κανω εγω τωρα κυριε; " Να δεις που ο υπαλληλος θα του βρει στο αψε σβησε τη λυση ειναι κακος, το ξερω
TH_boy_20 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 πω πραγματικα ορισμενοι δεν ξερουν καθολου τα εργασικα τους διακιωματα,μην περιμενεις να τα μαθεις εδω κανε την αρχη με το να πας στο σωματειο που υπαγεται η δουλεια σου
Delirium Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Απο περιεργεια [εχουμε & νεα/προσφατη κυβερνηση στη χωρα] ενημερωσε μας, για μετα εξελιξεις. Εχω δουλεψει σε εταιρεια που το 50% των εργαζομενων, ηταν στο "μαυρο" [δεν εννοω το χασισι!] και οταν ερχοταν ο ελεγχος, επινε το "καφεδακι" του -if you know what i mean- κι ολα λεει καλα...
Teaser Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Βεβαιως, οποιος εχει παρεβρεθει (sic) σε Ελληνικο Δικαστηριο, θα γνωριζει και πολυ καλα οτι:ειναι αλλο πραγμα να εχεις [καταφανεστατο] δικιο, κι εντελως αλλο πραγμα να το βρεις, εκει... Όλοι μας πιστεύουμε ότι έχουμε δίκιο, καταφανέστατο μάλιστα. Συνήθως στις πολιτισμένες χώρες οι όποιες διαφορές λύνονται στα δικαστήρια ξέρεις. PeTr2oS διεκδίκησε το δικαίωμα σου.
Delirium Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Όλοι μας πιστεύουμε ότι έχουμε δίκιο, καταφανέστατο μάλιστα.Συνήθως στις πολιτισμένες χώρες οι όποιες διαφορές λύνονται στα δικαστήρια ξέρεις. PeTr2oS διεκδίκησε το δικαίωμα σου. Κακιστη εκτιμηση, αν θεωρεις την Ελλαδα, πολιτισμενη Το καταφανεστατο, μπορει να ειναι εντελως αντικειμενικο, και βαση νομων - Συνταγματος. ελα ομως που μπορει να ερμηνευτει και υποκειμενικα (?) στις αιθουσες, αν υπαρχει λογος... Και οχι -οπως πρεπει να εχω αναφερει εδω και αλλου- δεν εχω καμμια εμπιστοσυνη στην Ελ/κη Δικαιοσυνη P.S. Ως προς τη διεκδικηση δικαιωματων, δεν εχω καμμια, απολυτως, ενσταση.
kostikasre Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Ποια είναι πολιτισμένη χώρα ρε παιδιά;Το Ελλάντα;;; Όλα αρχίζουν και τελειώνουν στους νόμους και στο πως συντάσσονται!Δεν έχετε "δει" όλα αυτά τα χρόνια που ζείτε/ζούμε σ'αυτή τη χώρα ότι η Ελληνική Νομοθεσία μπάζει άπο παντού;Ότι αμέτρητες (για να μην πω όλες) παράγραφοι είναι διαμορφωμένες έτσι ώστε να δημιουργούν ασάφειες και να δίνουν "πάτημα" στο κάθε λ$$$γιο και στο κάθε Ελληνικό Δικαστήριο να τις ερμηνεύει κατά το δοκούν;;;
Moderators Malthador Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Το αφεντικό φωνάζει στην αποθήκη τον υπάλληλο και του λέει καθαρά ότι είναι η τελευταία μέρα που εργάζεται και ότι πρέπει να σταματήσει. Φυσικά τον ενημερώνει ότι δεν θα του δώσει αποζημίωση αλλά άμα θέλει θα του κάνει εικονική απόλυση.ο υπάλληλος φυσικά του λέει ότι δεν παίζει κάτι τέτοιο και ότι αυτά που δούλεψε και δικαιούται θα τα πάρει. Παρόλο που είμαι "αφεντικό" μπορώ να πω ότι αυτό είναι ένα από τα πιο ηλίθια πράγματα που έχω ακούσει/διαβάσει. Εικονική απόλυση στον υπάλληλο εάν θέλεις και εφόσον αυτός παραιτηθεί. Για πιο λόγο να αρκεστεί στο επίδομα ανεργίας μόνο, όταν δικαιούται ΚΑΙ την αποζημίωση; Βέβαια, έχε υπόψην σου, ότι παρόλο που το ΙΚΑ και η Επιθεώρηση Εργασίας σε αρκετές περιπτώσεις ευννοούν τους υπαλλήλους, εάν θέλει ο εργοδότης μπορεί να το τραβήξει. Και στο λέω αυτό γιατί στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, ευθύνη έχει ΚΑΙ το boss ΚΑΙ ο υπάλληλος. Για παράδειγμα: Edit: Στο ικα δε χρειαζεται να πει απο την αρχη για απολυση κλπ. απλα να κανει το ανηξερο οτι και καλα δουλευει τοσο καιρο και δεν του εχει ερθει ακομη κανενα χαρτι με τα ενσημα, και να ζητησει δηθεν να δει ποσα συνολο και ποσα το μηνα του εβαζε. Εκει λοιπον αν ειναι σωστα ουτε γατα ουτε ζημια, αν ειναι ομως λαθος, παιρνει το εκπληκτο υφος, αρχιζει τα μπινελικια προς το αφεντικο, και ρωταει δηθεν τον υπαλληλο "και τι να κανω εγω τωρα κυριε; " Να δεις που ο υπαλληλος θα του βρει στο αψε σβησε τη λυση ειναι κακος, το ξερω Αυτή είναι μία τέτοια "κλασική" περίπτωση που αρκετοί εργαζόμενοι χρησιμοποιούν σαν επιχείρημα. Ε, λοιπόν, ο νόμος έχει κυρώσεις ΚΑΙ για τον εργαζόμενο που δουλεύει ανασφάλιστος (δεν έχω πρόχειρο το συγκεκριμένο νόμο αυτή τη στιγμή, το ψάχνω αργότερα αν θέλετε), όχι μόνο για τον εργοδότη που απασχολεί κόσμο ανασφάλιστο. Γι' αυτό, πριν κινηθείτε νομικά για οποιοδήποτε θέμα, ψάξτε καλά το νομικό πλαίσιο για να μη βρεθείτε "και κερατάδες και δαρμένοι".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.