Προς το περιεχόμενο

Format....

manolas7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά θα θελα κάποια βοήθεια με το να κάνω format στο pc μου γιατί μου κολλάει συνεχεια...Λοιπόν είναι η πρώτη φορα που θα κάνω και θα θελα τη βοήθεια σας.Έχω κάνει αρκετές φορες σε μαγαζί αλλα αποφάσισα να κάνω μονος μου για να μάθω αλλα και να γλιτώσω κάποια χρήματα.Λοιπόν έχω ένα cd Windows ΧΡ Home Edition.Έχω κατεβάσει έναν οδηγό για το πως θα κάνω απo το internet και πιστεύω θα τα καταφέρω.Κάποια στιγμή θα μου ζητήσει serial number...Αυτό που το βρίσκω?Στο εξώφυλλο του cd αλλα και στο πύργο πάνω δε βλέπω κάτι.Υπάρχει περίπτωση να το βρω από το internet?Και κάτι ακόμα...χρειάζονται κι αλλα cd?Ευχαριστώ εκ τον προτερων και θα το εκτιμούσα για μια μικρή βοήθεια...(-είμαι "ψιλοασχετος"-)

Δημοσ.

Κάνε δεξί κλικ στο My Computer>Properties και εκεί θα βρείς το serial number (ελπίζω οτι δεν εχεις κάνει ήδη φορματ)

Άλλο cd για να εγκαταστήσεις τα windows δεν θα χρειαστείς :-)

Δημοσ.

για το format: ριξε μια ματια στον πολυ καλο οδηγο που εχουν φτιαξει τα παιδια εδω στο insomnia ( http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=275133 ) οπου και θα δεις αναλυτικες οδηγιες για το πως γινεται το format σε windows xp...η διαδικασια ειναι πολυ απλη...συμβουλη:κανε απο πριν backup τα σημαντικα σου αρχεια (μουσικες,ταινιες,εγγραφα κτλ) ετσι ωστε να τα κανεις ενα απλο copy-paste στην καινουργια εγκατασταη των xp..

για το cd key: αν δεν μπορεσεις να το βρεις, χρησιμοποιησε το παρακατω δωρεαν και ανοιχτου κωδικα προγραμματακι το οποιο και θα σου εμφανισει αμεσως το cd key...ειναι συμβατο με windows xp,ειναι και potable (δηλαδη δεν χρειαζεται εγκατασταση) απλά τρεχεις το αρχειο .exe που υπαρχει στο φακελο που θα κατεβασεις και το προγραμματακι θα κανει τη δουλεια του...το κατεβαζεις απο εδω: http://pcsupport.about.com/gi/o.htm?zi=1/XJ&zTi=1&sdn=pcsupport&cdn=compute&tm=26&f=00&su=p284.9.336.ip_p504.1.336.ip_&tt=4&bt=0&bts=1&zu=http%3A//magicaljellybean.com/keyfinder/ και στα δεξια επελεξε την επιλογη που λεει "download latest build"...το ξεζιπαρεις,τρεχεις το αρχειο .exe και θα δεις το cd key στην οθονη του υπολογιστη σου επειτα απο λιγο..

Δημοσ.
Κάνε δεξί κλικ στο My Computer>Properties και εκεί θα βρείς το serial number (ελπίζω οτι δεν εχεις κάνει ήδη φορματ)
ευχαριστω φιλαρακι
για το format: ριξε μια ματια στον πολυ καλο οδηγο που εχουν φτιαξει τα παιδια εδω στο insomnia ( http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=275133 ) οπου και θα δεις αναλυτικες οδηγιες για το πως γινεται το format σε windows xp...η διαδικασια ειναι πολυ απλη...συμβουλη:κανε απο πριν backup τα σημαντικα σου αρχεια (μουσικες,ταινιες,εγγραφα κτλ) ετσι ωστε να τα κανεις ενα απλο copy-paste στην καινουργια εγκατασταη των xp..

για το cd key: αν δεν μπορεσεις να το βρεις, χρησιμοποιησε το παρακατω δωρεαν και ανοιχτου κωδικα προγραμματακι το οποιο και θα σου εμφανισει αμεσως το cd key...ειναι συμβατο με windows xp,ειναι και potable (δηλαδη δεν χρειαζεται εγκατασταση) απλά τρεχεις το αρχειο .exe που υπαρχει στο φακελο που θα κατεβασεις και το προγραμματακι θα κανει τη δουλεια του...το κατεβαζεις απο εδω: http://pcsupport.about.com/gi/o.htm?...com/keyfinder/ και στα δεξια επελεξε την επιλογη που λεει "download latest build"...το ξεζιπαρεις,τρεχεις το αρχειο .exe και θα δεις το cd key στην οθονη του υπολογιστη σου επειτα απο λιγο..

σ ευχαριστω και σενα πολυ αναλιτικος ο οδηγος.Κατεβασα το προγραμματακι που μου εδωσες και μου εβγαλε το key.Δεν ειναι το ιδιο με αυτο που μου ειπε πριν ο αλλο φιλος(παραπανω)Μια απορια...το serial number με το produkt key ειναι το ιδιο?Μπερδευτικα...ποιο χρισημοποιω εγω?Σας ευχαριστω και παλι
Δημοσ.
ευχαριστω φιλαρακι σ ευχαριστω και σενα πολυ αναλιτικος ο οδηγος.Κατεβασα το προγραμματακι που μου εδωσες και μου εβγαλε το key.Δεν ειναι το ιδιο με αυτο που μου ειπε πριν ο αλλο φιλος(παραπανω)Μια απορια...το serial number με το produkt key ειναι το ιδιο?Μπερδευτικα...ποιο χρισημοποιω εγω?Σας ευχαριστω και παλι

αυτο που θα χρειαστεις κατα την εγκατασταση ειναι ο κωδικος που βρισκεις με αυτο το προγραμματακι...αλλωστε θα το διαπιστωσεις και μονος σου...καποια στιγμη κατα την εγκατασταση θα δεις πεντε πλαισια οπου θα σου ζητησει να εισαγεις ενα κωδικο της μορφης XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX (οπου το Χ μπορει να ειναι ενα κεφαλαίο γραμμα του λατινικου αλφαβητου ή ενας αριθμος)...αυτο ειναι το serial number ή αλλιως cd key των windows xp που εχεις (ειναι το ιδιο πραγμα) και που απαιτειται να το δηλωσεις κατα τη νεα εγκατασταση των xp...αυτο που σου ανεφερει ο φιλος παραπανω ειναι ενα αναγνωριστικο προιόντος-υπολογιστη και τιποτα παραπερα..και να δοκιμασεις να το εισαγεις στα πεντε πλαισια που θα σου ζητηθει κατα το format, θα δεις οτι δεν το δεχεται ετσι κι αλλιως..:-)

Δημοσ.
αυτο που θα χρειαστεις κατα την εγκατασταση ειναι ο κωδικος που βρισκεις με αυτο το προγραμματακι...αλλωστε θα το διαπιστωσεις και μονος σου...καποια στιγμη κατα την εγκατασταση θα δεις πεντε πλαισια οπου θα σου ζητησει να εισαγεις ενα κωδικο της μορφης XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX-XXXXX (οπου το Χ μπορει να ειναι ενα κεφαλαίο γραμμα του λατινικου αλφαβητου ή ενας αριθμος)...αυτο ειναι το serial number ή αλλιως cd key των windows xp που εχεις (ειναι το ιδιο πραγμα) και που απαιτειται να το δηλωσεις κατα τη νεα εγκατασταση των xp...αυτο που σου ανεφερει ο φιλος παραπανω ειναι ενα αναγνωριστικο προιόντος-υπολογιστη και τιποτα παραπερα..και να δοκιμασεις να το εισαγεις στα πεντε πλαισια που θα σου ζητηθει κατα το format, θα δεις οτι δεν το δεχεται ετσι κι αλλιως.
Σ ευχαριστω φιλε μου...να σε ρωτησω και κατι τελευταιο?Τους drivers τους περναω αφου ολοκληρωυει η εγκατασταση ετσι?Που τους βρισκω?Μηπος τους εχω σε cd που μου εδωσαν με το pc?Σ ευχαριστω και παλι....
Δημοσ.
Σ ευχαριστω φιλε μου...να σε ρωτησω και κατι τελευταιο?Τους drivers τους περναω αφου ολοκληρωυει η εγκατασταση ετσι?Που τους βρισκω?Μηπος τους εχω σε cd που μου εδωσαν με το pc?Σ ευχαριστω και παλι....

Ναι τους drivers τους περνας αφότου εχει ολοκληρωθει η εγκατασταση...Οι drivers αυτοι,οπως σωστα λες και εσυ,βρισκονται στα συνοδευτικα cd του υπολογιστη σου...Αλλα επειδη υπαρχει η πιθανοτητα οι drivers των συσκευων που περιεχονται στα cd να ειναι out-of-date (δηλαδη να μην ειναι οι πιο προσφατοι οδηγοι για τις συσκευες σου),θα σου προτεινα να επισκεφθεις τα site των κατασκευαστων και να κατεβασεις μονος σου τους τελευταιους drivers για το λειτουργικο συστημα που χρησιμοποιεις (δηλαδη τα windows xp home ή pro,όποιο απο τα 2 εχεις)...θα χρειαστεις drivers για την καρτα γραφικων,τη καρτα ηχου,την καρτα δικτυου καθως και για εκτυπωτη,webcam (αν εχεις εκτυπωτη και καμερα φυσικα)...

αν δεν γνωριζεις επακριβως τα μοντελα των παραπανω συσκευων μπορεις πολυ ευκολα να τα βρεις με τον εξης τροπο: Δεξι κλικ στο εικονιδιο "Ο υπολογιστης μου">>Ιδιοτητες>>(καρτελα) Υλικο>>Διαχειριση συσκευων>> και με κλικ στα εικονιδια "+" να βρεις τα επακριβη μοντελα για "προσαρμογεις δικτυου","προσαρμογεις οθονης","ελεγκτες ηχου" κτλ κτλ....

σημειωσε καπου τα επακριβη μοντελα απο τις καρτες δικτου,γραφικων,ηχου και μετα ψαχνοντας στα site των κατασκευαστων κατεβασεις τους τελευταιους drivers για λειτουργικο συστημα winxp...

και μια συμβουλη:αν θελεις να ακολουθησεις τη διαδικασια που σου προτεινω και για να μην ψαχνεις για drivers αργοτερα αφου εχει τελειωσει το format, κανε τη διαδικασια αυτη απο τωρα..κατεβασε τα drivers πέρασέ τα σε ενα φλασακι και μολις τελειωσεις το format εγκατεστησε τους οδηγους αυτους...

edit...υπαρχει και πιο ευκολη και αυτοματοποιημενη διαδικασια απο αυτη που αναφερω...εγκατεστησε τους οδηγους απο τα συνοδευτικα cd (εφοσον βεβαια τα εχεις κρατησει τα cd αυτα) και μετα απο τη "διαχειριση συσκευων" (τη βρισκεις με τον τροπο που ανεφερα παραπανω) κανεις δεξι κλικ στο μοντελο και επιλεγεις "ενημερωση προγραμματος οδηγησης"....με τον τροπο αυτο,ακομα και αν τα cd εχουν παλαιοτερους οδηγους,το update γινεται αυτοματα απο μονο του...Ακολουθησε οποια διαδικασια σε βολευει,εγω απλα σου αναφερω και τον χειροκινητο και τον αυτοματοποημενο τροπο...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...