metavlitos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπερα σε ολους. Τον τελευταιο καιρο εχω ενα προβλημα στο pc μου και δεν μπορω να καταλαβω τι φταιει. Ανοιγω windows xp κανονικα και καποια στιγμη(μπορει να ειναι ειτε στην αρχη ειτε να δουλεψει για ωρες)παγωνει ολο το συστημα χωρις μπλε οθονες χωρις την δυνατοτητα να κανω τιποτα.Απλα παγωνει και μερικες φορες κανει και επανεκιννηση μονο του(σπανια). Εχω κανει επανεγκατασταση το λειτουργικο μου(το οποιο παλιοτερα δουλευε ρολοι οποτε δεν εχει προβλημα το cd)και το προβλημα παραμενει.Δοκιμασα να βγαλω μια μια τις ραμ και να δω αν θα δουλεψει αλλα παλι τα ιδια.Το μονο που φαινεται να παει στραβα ειναι ενας θορυβος που προερχεται διπλα απο τη cpu και μαλλον προερχεται απο καποιο πυκνωτη γιατι παραγεται μονο υπο συγκεκριμενες συνθηκες και σε εκεινο το σημειο μονο πυκνωτες υπαρχουν και καποια κυκλωματα που μοιαζουν με τρανζιστορ. Το συστημα μου ειναι το εξης: cpu amd athlon 4200+ ram kingston 2gb 667Mhz Hdd seagate 80gb(OS) psu heroichi 550watt Καθε βοηθεια ειναι δεκτη γιατι ειμαι ενα βημα πριν αγορασω καινουρια μητρικη
phanispal Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 1. Τσεκάρεις θερμοκρασίες. 2. Τσεκάρεις για σκασμένους πυκνωτές/χυμένο ηλεκτρολύτη.
metavlitos Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Απο θερμοκρασιες δεν εχω προβλημα...τις τσεκαρω σχεδον καθημερινα απο το sandra lite και δεν εχω παρατηρησει κατι περιεργο εκτος και αν μου εχει διαφυγει Ενας πυκνωτης ομως δειχνει να εχει χασει υγρο/εχει σκασει τελος παντων.Ισχυει οτι μπορω να τον μονωσω με καποιο συνθετικο υγρο(προσωρινα παντα) η πρεπει να προχωρησω στην αγορα καινουριας mobo? Επισης ξερεις καποιο προγραμμα για να κανω diagnose στον σκληρο μου για τυχον bad sectors? ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 04:47 ---------- Τσεκαρα και τις θερμοκρασιες μετα απο 4+ ωρες λειτουργιας. 47 βαθμους system και 53 η cpu.Φυσιολογικες δεν ειναι με την εργοστασιακη ψυκτρα;
phanispal Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Τσέκαρε temps και με το HWMonitor. Δε γνωρίζω τι μπορείς να καταφέρεις μονώνοντας τον πυκνωτή. Κάποια στιγμή πάντως θα έλεγα να την αλλάξεις. Εξάλλου ΑΜ2 έχεις αν κρίνω απ' τη μνήμη σου, οπότε δε θα δυσκολευτείς να βρεις, ούτε θα χρειαστεί να δώσεις πολλά. Πρόγραμμα θα βρεις από τη Seagate για τσεκάρισμα του δίσκου σου. Idle αυτές οι θερμοκρασίες έτσι; Σε load πώς πάει;
metavlitos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Το τσεκαρα και με το HW monitor και βλεπω τις εξης θερμοκρασιες σε idle κατασταση: System 37 βαθμους με λιγη ωρα λειτουργιας και Cpu core 1 40 βαθμους και το αξιοπεριεργο cpu core 2 46! βαθμους...σημαινει κατι αυτο; Ναι οντως AM2 εχω,δεν ειναι προβλημα να βρω αλλη.Απλα ηθελα να δω αν τυχον ειναι κατι αλλο που δημιουργει το προβλημα. Επισης βλεπω ενα αλλο περιεργο...η Gpu σε idle κατασταση εχει 57 βαθμους με τους καινουριους drivers.H προηγουμενη που ειχα δουλευε κανονικες θερμοκρασιες βεβαια.Τωρα οταν λες load δεν ξερω τι εννοεις ακριβως αλλα οταν παω να ανοιξω το Call of duty κολλαει σε λιγα λεπτα μολις μπω και αρχιζω να παιζω με το προαναφερθεν κολλημα...παγωνουν ολα!
pcos Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 για το δισκο βρες το hdtune. μπορεις να ανεβασεις φοτο με τον σκασμενο πυκνωτη?
metavlitos Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2009 Το βρηκα το προγραμματακι.Θα κανω ενα σκαν και θα σας πω.Φωτο να ανεβασω ναι αλλα μπορω να την επισυναψω εδω; ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:21 ---------- Τελικα βρηκα πως να κανω επισυναψη αλλα εριξα μια προσεκτικη ματια στους πυκνωτες και δεν φαινονται τελικα να εχουν προβλημα Ο θορυβος προερχεται απο τα ολοκληρωμενα που ειναι αναμεσα τους διπλα στη cpu.Θα δοκιμασω με το προγραμματακι που μου προτεινες(περνει και ωρες το γ**δι!)και θα στειλω τα αποτελεσματα.
Tsino Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 metavlite για ποιες τι γίνεται που κατέληξες γιατί έχω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα...
macgyver Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Δοκίμασε με το χέρι σου και ενω ο υπολογιστής δουλέυει τα ολοκλήρωμενα που έρχεται ο θόρυβος είναι ζεστά, τόσο όσο να μην το αντέχεις.
metavlitos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπον παιδια σημερα εκανα το εξης τρελο...σκουπισα τον υπολογιστη με την ηλεκτρικη(ηταν τιγκα στη σκονη ) και μεχρι στιγμης δεν κολλησε Αυτο μπορει να ειναι και τυχαιο βεβαια γιατι και πριν εκανε κατι τετοια να μενει αναμμενος για ωρες χωρις προβλημα. Απο ολους τους ελεγχους που εκανα ομως φιλε tsino κατεληξα στο γεγονος οτι φταει η Mobo η οποια δημιουργει αυτο το παγωμα και καποια στιγμη θα παραγγειλω καινουρια μεσα στις επομενες μερες. Οσο για τα ολοκληρωμενα...δεν μπορω να τα πιασω γιατι εχουν μια ψυκτρα απο πανω Θα κοιταξω να δω αν καινε ομως γιατι εχω δουλεψει με ολοκληρωμενα και ξερω τι θερμοκρασιες πιανουν αν τυχον χαλασουν η βραχυκυκλωσουν. Αν εχετε να προτεινετε καμια καλη Mobo με σοκετ AM2 ριχτε την εδω...δεν παει χαμμενη!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.