johnny21a Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Παιδια θα ηθελα να μου προτεινετε καποιο πακετο για δημιουργια eshop Οι απαιτησεις ειναι να ειναι πολυ παραμετροποιησιμο σε θεμα design (δε με νοιαζει αν ειναι λιγο δυσκολο), και να μπορει να δεχεται πληρωμες με πιστωτικες καρτες και φυσικα σωστη υποστηριξη ελληνικων... Εχω ασχοληθει στο παρελθον με eshops σε Joomla (virtuemart) και σε wordpress (wp-ecommerce). To πρωτο ηταν αριστο σε θεμα δυνατοτητων/λειτουργικοτητας αλλα εχανε σε θεμα εμφανισης, το δευτερο ειχε προβλημα με τα ελληνικα το οποια ειχα ξεπερασει με αρκετο customization του κωδικα το οποιο γενικα δεν το προτιμω λογω συμβατοτητας με μελλοντικες αναβαθμισεις... Τα φωτα σας παρακαλω... Και please χωρις να θελω να γινω περιεργος αν μπορειτε να προτεινετε κατι που εχετε ηδη δει/δοκιμασει/δουλεψει... Ευχαριστω προκαταβολικα...
Maniakos Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Υπάρχει ένα πολύ πρόσφατο θέμα που μπορείς να δεις: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=346915 Επίσης μπορείς να κάνεις ένα search γιατί έχει συζητηθεί αρκετές φορές τον τελευταίο μήνα το θέμα του e-shop.
Simplicity Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Για eshop θα σου προτείνω είτε cs cart είτε magento. Το cs cart είναι πιο φιλικό στον administrator εαν εσύ κάνεις τις αλλαγές στη σελίδα.
johnny21a Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Για πληρωμες με πιστωτικη ξερετε τι παιζει ? μαλλον δε θα υπαρχουν ετοιμα module για ελληνικες τραπεζες, νομιζω υπηρχε μονο για το virtuemart
barca10 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Module για πιστωτική υπάρχει για virtuemart και osscomerce. Κοίτα στο e-orama kai modulesoft. Βέβαια μπορείς να αγοράσεις ένα πιστωποιητικό ασφάλειας για να γινονται οι συναλλαγές στην ιστοσελίδα σου χωρίς redirection στο περιβάλλον της τράπεζας.
johnny21a Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Πως περιπου γινεται αυτο ? μπορεις να μου πεις περιπου την φιλοσοφια ? οχι κωδικα... Η αν ειχες καποιο link με παραδειγματα θα με βοηθουσες πολυ
barca10 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Πως περιπου γινεται αυτο ? μπορεις να μου πεις περιπου την φιλοσοφια ? οχι κωδικα... Η αν ειχες καποιο link με παραδειγματα θα με βοηθουσες πολυ Σχετικά με virtuemart κοίτα εδώ εδώ και εδώ Είναι modules τα οποία εγκαθιστάς στο joomla και ο πελάτης κατα την ολοκλήρωση της παραγγελίας του γίνεται redirection στο περιβάλλον της τράπεζας. Έτσι η συναλλαγή μέσω πιστωτικής γίνεται στην τράπεζα και μπαίνουν τα λεφτά σε έναν τραπεζικό λογαριασμό . (Δηλαδή δεν έχεις πρόβλημα ασφάλειας) Από την άλλη μπορείς να αγοράσεις ένα πισστοποιητικό ασφάλειας όπως αυτό ή αυτό και η συναλλαγή θα ολοκληρψθεί στο site σου. Όσον αφορά την πρώτη επιλογή: Πλεονέκτημα είναι ότι δεν θα έχεις ποτέ πρόβλημα ασφάλειας.Μειονέκτημα ότι τα modules αυτά χρησιμοποιούνται π.χ. για το virtuemart 1.1.x. Πράγμα που σημαίνει σε μία ενδεχόμενη ενημέρωση σε virtuemart 1.2.x θα πρέπει να αγοράσεις νέο module.
johnny21a Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Για την πρωτη περιπτωση ξερω, για την δευτερη ηθελα διευκρινησεις σχετικα με το πως πρεπει να το κανω στο δικο μου site, ειναι παλι μεσω τραπεζας και θα χρησιμοποιησω καποιο δικο τους API λογικα, ετσι?
barca10 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Όχι. Στη 2η περιπτωση η συναλλαγή ολοκληρώνετε εξ' ολοκλήρου στο σαιτ σου. Εδώ δεν μπλέκεται ούτε κανένα module ούτε η τράπεζα! Απλά χρησιμοποιείτε το το κρυπτογραφημένο πιστοποιητικό ασφάλειας για μια ασφαλή επικοινωνία του πελάτη με το κατάστημα. Ό,τι άλλο σε απασχολεί ρώτα
hartzoua Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Όχι. Στη 2η περιπτωση η συναλλαγή ολοκληρώνετε εξ' ολοκλήρου στο σαιτ σου. Εδώ δεν μπλέκεται ούτε κανένα module ούτε η τράπεζα! Απλά χρησιμοποιείτε το το κρυπτογραφημένο πιστοποιητικό ασφάλειας για μια ασφαλή επικοινωνία του πελάτη με το κατάστημα. Δεν είναι σωστό αυτό. Ο πελάτης θα βάζει τα στοιχεία της κάρτας του στο δικό σου site στο οποίο θα χρησιμοποιείς βέβαια κρυπτογραφημένο πιστοποιητικό ασφάλειας όπως αναφέρεις αλλά από πίσω εσύ θα γίνεται έλεγχος μέσω της τράπεζας για το υπόλοιπο του αντίστοιχου λογαρισμού με χρήση API. Όταν ζητήσεις από κάποια τράπεζα manuals για τέτοιου είδους συναλλαγές θα σε πληροφορήσουν και για τις δύο επιλογές.
antonisid Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Ακριβώς.Αυτο το api συνήθως το αγοράζουμε απο καποιες συγκεκριμένες εταιρείες που το προσφέρουν μαζί με πιστοποιητικό ασφαλείας απο τον host.Απο μονο του το πιστοποητικό δε κάνει τίποτα και ουσιαστικά είναι άχρηστό.
hartzoua Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Ή ακόμα καλύτερα για πιο custom υλοποίηση επικοινωνία μέσω XML. Συμπληρώνει ο χρήστης τα στοιχεία της κάρτας του στο δικό σου site, από πίσω εσύ με XML επικοινωνείς με την τράπεζα και κάνεις τους απαραίτητους ελέγχους,και εμφανίζεις την απάντηση στον πελάτη ο οποίος ουσιαστικά αγνοεί την ύπαρξη της τράπεζας, βλέπει μόνο το δικό σου site καθ'ολη τη διάρκεια της διαδικασίας. Προσωπικά προτιμώ την πρώτη λύση όμως. Δεν νομίζω κανένας πελάτης να χαλαστεί αν ανακατευθυνθεί για λίγο σε σελίδα της τράπεζας για να συμπληρώσει τα στοιχεία του. Και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο!
barca10 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Δεν είναι σωστό αυτό. Ο πελάτης θα βάζει τα στοιχεία της κάρτας του στο δικό σου site στο οποίο θα χρησιμοποιείς βέβαια κρυπτογραφημένο πιστοποιητικό ασφάλειας όπως αναφέρεις αλλά από πίσω εσύ θα γίνεται έλεγχος μέσω της τράπεζας για το υπόλοιπο του αντίστοιχου λογαρισμού με χρήση API. Όταν ζητήσεις από κάποια τράπεζα manuals για τέτοιου είδους συναλλαγές θα σε πληροφορήσουν και για τις δύο επιλογές. Ναι, σωστά. Παρέλειψα να το αναφέρω αυτό.
~TeodoR~ Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2009 Εχω ασχοληθει στο παρελθον με eshops σε Joomla (virtuemart) και σε wordpress (wp-ecommerce). To πρωτο ηταν αριστο σε θεμα δυνατοτητων/λειτουργικοτητας αλλα εχανε σε θεμα εμφανισης, Δοκίμασε να ξανακοιτάξεις τον συνδυασμό Joomla/VM διότι στο θέμα εμφάνισης έχει βελτιωθεί πάρα πολύ. Δές το project που μόλις φτιάξαμε {http://ww.1f8.gr} και είναι βασισμένο σε αυτόν τον συνδυασμό.. Είναι full customisable, full operational και νομίζω ιδιαίτερα όμορφο.. Το Template είναι το Metamorph v2 της rockettheme η οποία έχει πολύ ιδιαίτερα Templates. check it (http://www.rockettheme.com) Τα μόνα μειονεκτήματα είναι οτι τα διάφορα extensions του Joomla συνήθως έχουν bugs στον κώδικα, και θέλει ιδιαίτερη προσοχή στο ποιά τελικά θα βάλεις, ώστε να παίζει το site σε όλους τους browser άψογα. Βέβαια συνήθως, είναι free... ή έστω under donation. Σχετικά με το θέμα των πληρωμών που αναφέρατε δεν βρίσκω τον λόγο στο να μην συνεργαστείς αποκλειστικά και μόνο με το PayPal.. Από τη στιγμή που κάποιος μπορεί να πληρώσει με κάρτα χωρίς καν να έχει λογαριασμό στο PayPal μέσα από αυτό ποιός ο λόγος να συνεργαστείς με τράπεζα?? ιδιαίτερα από τη στιγμή που έχουν ένα κάρο χαρτούρα να φτιάξεις, να περάσεις ελέγχους, να εγκαταστήσεις στο σύστημα το module να δουλεύει κτλ. κτλ. καιταλιμπάν. Άλλωστε και το Paypal είναι μια παγκόσμια τράπεζα που προφανώς, σου παρέχει τη μέγιστη ηλεκτρονική διασφάλιση των συναλλαγών αυτή τη στιγμή στον κόσμο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.