ippo00 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Αυτό είναι C ή C++? μακάρι να μπορούσα να σου πω seriously: c++ γιατί τα STL datastructures βόλευαν.. αλλά μιας και δεν έχει τίποτα περίεργο.. δεν νομίζω να είναι πρόβλημα.. μιας και binary του ζητούν
pinball_elf Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 μακάρι να μπορούσα να σου πωseriously: c++ γιατί τα STL datastructures βόλευαν.. αλλά μιας και δεν έχει τίποτα περίεργο.. δεν νομίζω να είναι πρόβλημα.. μιας και binary του ζητούν Το πρόβλημα όμως δεν έιναι μόνο ο υπολογισμός μιας αριθμητικής παράστασης αλλά ο υπολογισμός της τιμής μιας συνάρτησης f η οποία δεν έιναι γνωστή απο την αρχή.
Pantelwolf Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Αν δεις φίλε o ippo στη συνάρτηση μπορεί να βάλει οποιοδήποτε string. Απλά στον κώδικά του το έχει για παράδειγμα. μπορεί να γράψει evaluate οτιδήποτε που πήρε απο το πλήκτρολόγιο αν θέλει. Πολύ καλή δουλειά ippo.
ippo00 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Ασφαλώς, αυτό κάνει απλά μέχρι να το τελιώσω είναι "hardcoded" η συνάρτηση. Του λείπει η δυνατότητα να κάνει process τα function tokens, οι υπόλοιποι μαθηματικοί τελεστές της C (π.χ %) και το processing του queue αφού παραχθεί το RPN και κάτι που σκεφτικά πριν 30 sec αλλά το ξέχασα. Ένα κακογραμμένο παράδειγμα είναι το οποίο μάλλον θα ξανακάνω κανονικά ως lib σήμερα ή αύριο (και μάλλον σε C) και θα μπορέσει ή δεν θα μπορέσει να χρησημοποιήσει ο ΟΡ ανάλογα με το πότε έχει να παραδώσει την εργασία του. σημ: προφανώς δεν το κάνω από αλτρουισμό για να του λύσω την άσκηση αλλά για να γράψω και να δω στην πράξη κάτι που ήξερα μόνο στη θεωρία. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 11:28 ---------- http://expreval.sourceforge.net/ Αυτό μου άρεσε από τα έτοιμα libs πάντως, είναι σε C και έχει docs κτλπ.
lion2486 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Πολύ καλή λύση πιστεύω αλλά δεν θα έπρεπε να αποθηκεύει ένα string μα τον τύπο και να περιέχει x και μετά να παίρνει τιμές?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.