alexzzz Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 να υπαρχει παλικαρι να εχει καταστρεψει το mac του με single boot windows εχω πετυχει ..να πουλησει ομως το μηχανημα χωρις το original os δεν εχω ξανακουσει..η ειναι τιγκα βλακας ο παλιος ιδιοκτητης και ηθελε εξαρχης το μηχανημα για παραθυρα και εχασε τα dvd η ο αγοραστης δεν τον ρωτησε καν αν τα εχει ...που κανονικα επρεπε να τα δωσει οπως και να χει ...τελωσπαντων.. και εγώ αγόρασα macbook χωρίς το original os... αφού δεν υπάρχει θέμα serial κτλ δεν με ένοιαξε καθόλου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
georgeadams Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Παιδιά χίλια ευχαριστώ, δεν ήθελα να κουράσω, απλά δεν μπόρεσα να βρώ κάτι παρόμοιο στο FORUM, δεν έψαξα και πολύ σχολαστικά...Να κάνω και μια τελευταία ερώτηση, το SNOW LEOPARD που στοιχίζει (30€) όπως λές μπορεί να μπέι μόνο του στο PC, εννοώ φορμάρω κανονικά και σβήνω τα WINDOWS? ή είναι η αναβάθμηση των MAC?Φιλικά Νίκος Βάζεις το DVD του Snow Leopard στο drive. Κάνεις restart τον υπολογιστή κρατώντας πατημένο το πλήκτρο ALT. Έτσι, δεν θα ξεκινήσουν κατευθείαν τα windows αλλά θα σου βγάλει μια οθόνη με επιλογές. Εκεί, θα διαλέξεις να κάνει boot από το DVD. (*) Αφού ξεκινήσει η εγκατάσταση, δεν είμαι σίγουρος τι θα γίνει μιας και δεν μου έχει ξανατύχει εγκατάσταση Mac OS X σε υπολογιστή που να έχει μόνο windows. Πιθανόν να σου προτείνει μόνο του να σβήσει το partition με τα windows και να το φτιάξει μόνο του από την αρχή για χρήση σε Mac OS X. Πιθανόν όμως να μην το κάνει. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να πας στην μπάρα με τα μενού στο πάνω μέρος της οθόνης. Εκεί θα βρεις μια εφαρμογή που λέγεται Disk Utility. Μέσα από αυτήν θα πρέπει να διαγράψεις το partition των Windows και να κάνεις όλο το δίσκο σε ένα partition, με file system: Mac OS Extended (Journaled). Μετά θα κλείσεις το Disk Utility και θα συνεχίσεις την εγκατάσταση του Mac OS X. Για την ενεργοποίηση της ελληνικής γραφής στο Mac OS X μπορείς να διαβάσεις στο σχετικό θέμα εδώ: [οδηγός] Ενεργοποίηση Ελληνικής Γραφής στο Mac OS X. (*) Τώρα που το ξανασκέφτομαι, υπάρχει μια περίπτωση ο προηγούμενος ιδιοκτήτης να μην είχε αφαιρέσει εντελώς το Mac OS X αλλά να είχε απλώς ρυθμίσει τον υπολογιστή να ξεκινάει αυτόματα τα Windows. Σε αυτήν την περίπτωση, όταν θα κάνεις εκκίνηση κρατώντας πατημένο το ALT, στις επιλογές θα πρέπει να δεις εκτός από τα Windows και το Mac OS X. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikprif Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Καταρχάς θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την βοήθεια. georgeadams: δεν υπαρχει αυτή η περίπτωση γιατί το δοκίμασα κι εγώ αυτό με το ALT αλλα δεν βρίσκει κάτι αλλο. aris1986 και ixthy: δεν έχω κάποιο λόγο να πώ ψέματα και να κοροϊδέψω κανέναν για ένα τόσο ασήμαντο θέμα, μια απλή ερώτηση έκανα. morgy και blashyrkh+: κι όμως υπήρξε παλικάρι που το έκανε κι αυτο, δεν υπάρχει θέμα, το έχω αποκαταστήσει το πρόβλημα πλέον με την αγορά κατάλληλου λογισμικου. Όσων αφορα τα αγγλικά μου όντως πρέπει να τα βελτιώσω... Ευχαριστώ και πάλι. Φιλικά Νίκος... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sotosoul Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Φίλε μου, καλημέρα. Πρώτα απ' όλα κάνεις τρομερά ορθογραφικά λάθη, όπως πολλοί άλλοι άλλωστε. Σε παρακαλώ να είσαι λίγο πιο προσεκτικός επειδή μου είναι δύσκολο να σε πάρω στα σοβαρά. Δυο πραγματάκια. Το λειτουργικό σου είναι το Mac OS X Leopard ή καλύτερα Snow Leopard. Αν ο πρώην ιδιοκτήτης του MacBook έχει τα restore DVDs με Leopard κι εσύ θες να βάλεις Snow L., θα χρειαστεί να τα αγοράσεις (30 €). Το DVD αυτό μπορεί να περαστεί κανονικά στον υπολογιστή σου επειδή περιέχει αυτούσιο το λειτουργικό αλλά δίδεται με άδεια για upgrade. Θεωρώντας ότι το Macbook είναι late2007 ή νεότερο, θα είχε leopard επομένως είσαι νομικά καλυμμένος. Αν είναι παλιότερο… ε, δεν είσαι Sent from my iPhone using Insomnia.app Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vasilisxd Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 w00t ! Και εγώ μετά από 3 μήνες με το MacBook έβγαλα το Osx και έβαλα Win7 ( κακό πράγμα η συνήθεια ). Όταν όμως είδα τα σκούρα ( μπλε οθόνη ) και κάτι ψιλοκολληματα στο άνοιξε κλείσε εφαρμογών και κάτι τερτίπια των Win , ξαναγύρισα ανεπιστεπτι και αποφασισμένος να μάθω το OsX και έτσι και έγινε. Τώρα πλέον μέχρι και στον σταθερό μου έχω Hackintosh. Anyways για εμένα είναι πολύ καλύτερο για τον απειρο ( πλην Αγγλομαθη) χρήστη το OsX παρά κάποια έκδοση Win μόνο και μόνο για τα Viruses και τα κολληματα ( όπου και οπότε ). Ξέρεις τι είναι να κολλησεις Ιο , να μην ξέρεις πως να τον βγάλεις - να το πας για φορματ - και το ίδιο απόγευμα να κολλησεις αλούς 2 !!! Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Καλά πώς κολλάς τόσους ιούς πια; Προφανώς και είναι καλύτερο το Mac OS X, αλλά εμένα τα vista στο mac σπάνια κολλάνε. Απ' ότι βλέπω όμως τώρα τελευταία σε διάφορα threads όλο και βλέπω παράπονα για τα 7. Τώρα λες και συ ότι σου κολλάνε τα 7 στο mac!!!! Μήπως τελικά τα vista ήταν λιγότερο buggy? Χμμμ!!!! Εκτός αν υπάρχει πρόβλημα με τους drivers στο mac όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα pc από αυτά που διαβάζω αν και μου φαίνεται περίεργο όλο αυτό! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.