papajohn87 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Αγόρασα εχθές την Samsung 32b650 και αφού είδα ότι διαθέτει USB 2.0 movie του έβαλα να πάιξει ταινία..Όλα μια χαρά και τα srt μου διάβαζε στα ελληνικά.Αλλά μόλις της έβαλα να αναπαράγει MKV μου έβγαλε μύνημα και μου έλεγε μη υποστυριζόμενο αρχείο ήχου.Είχα εικόνα λοιπόν χωρίς ήχο. Αν ξέρει κανείς ας μου δώσει καμία βοήθεια με το τι πρέπει να κάνω..
v-tidus Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Πρέπει να κάνεις μετατροπή του ήχου σε συμβατή μορφή (μάλλον το mp3 θα το παίζει σωστά). Κατεβάζεις το mkv extractgui και βγάζεις το αρχείο του ήχου από mkv. Μετά το μετατρέπεις σε .mp3 με κάποιο converter (πχ megui) και τέλος βάζεις το .mp3 αρχείο μέσα στο mkv με το mkv mergegui.
Finn Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Μάλλον έχει ήχο DTS τον οποίο δε μπορεί να αποκωδικοποιήσει. Όπως είπε ο φίλος v-tidus κάνε τον ήχο mp3 αλλά για καλύτερο ήχο κάντο ac3
papajohn87 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Πως βάζεις τον ήχο μέσα στο mkv??? Δε μπορώ να το κάνω
george69 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Όπως έχουμε πει πάμπολλες φορές όλες οι τηλεοράσεις, που υποστηρίζουν mkv, υποστηρίζουν μόνον mkv με AC-3 ήχο!! Εάν το mkv σας είναι με ήχο DTS θα έχετε εικόνα, αλλά όχι ήχο!! Για να δείτε με ήχο ένα τέτοιο αρχείο, θα πρέπει να μετατρέψετε (convert) το αρχείο από mkv+DTS --> mkv+AC-3 Ένα καλό προγραμματάκι είναι το δωρεάν MKV2AC3. Πάντως εάν σκοπεύετε να δείτε τα mkv μόνο από τη USB της τηλεόρασης, αποφεύγετε εξαρχής να κατεβάζετε αρχεία mkv με ήχο DTS, ώστε να μην αναγκάζεστε μετά να τα μετατρέπετε!! Υπάρχουν (για την ίδια ταινία) και πάρα πολλά mkv με AC-3 ήχο και δεν θα έχετε πρόβλημα!!;)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.