Προς το περιεχόμενο

ποιόν SSD για το λάπτοπ?

IMAndreas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Θα με τρελάνεις που είδες ότι υπερέχει ο vertex? Σε χρησιμοποιημένους δίσκους :

vertex - intel

sequential read : 192.9(που είναι και αυτό παραπάνω) - 263.0

sequential write : 91.78(που είναι πολύ παραπάνω) - 88.86

random 512k read: 157.2 - 202.9

random 512k write: 103 - 87.94

random 4k read : 31.59 - 19.91

random 4k write : 11.06 - 44.00

cache: 64mb - 32mb

trim- αναμονή

Απίστευτη υποστήριξη(Μπες στο φόρουμ της OCZ να το διαπιστώσεις.Απαντάνε ΣΕ ΟΛΑ και έχουν αναλυτικούς οδηγούς για το οτιδήποτε.Από το πως να τον σετάρεις μέχρι πως να απενεργοποιήσεις άχρηστα features των windows 7 για desctop χρήση ώστε να εξοικονομήσεις γύρω στα 8gb από τα windows.-Πριν από λίγο το πήρε το μάτι μου και μόλις έκανα τα windows μου 7gb από 15 χωρίς την παραμικρή διαφορά.)

σε bold σου έχω τις σημαντικές διαφορές που είναι υπερ του vertex.

fixed αν θέλεις να το πας έτσι.Πραγματικά όμως κάθεσαι και συγκρίνεις το ΚΑΛΥΤΕΡΟ σου bench και είμαι πολύ σίγουρος για αυτό,με ένα πρόχειρο που έκανε ο άλλος να σου δείξει το over 30

Τόσα reviews και ακόμη επιμένεις.Εκτός του anand όλοι.When it comes to value/performance vertex is the best choice.When it comes to value/gb intel.

Αλλά σοβαρά μην το συνεχίσουμε άλλο.Νουμεράκια συγκρίνουμε και δεν είναι καλό.Ρώτα όποιον γνωστό σου τους έχει δοκιμάσει και τους δύο να σου πει.Μέχρι στιγμής εγώ σε όσους μου έχει τύχει να ρωτήσω έχω 5/5 υπέρ του OCZ.Και το έχω δει και μόνος μου.Είναι πιο σβέλτος.(Όχι ότι και ο postville δεν είναι..)

Δημοσ.

Το καλύτερο είναι αυτό που σου έδειξα με κοκκινο μετά απο trim. Αυτή είναι η γνώμη μου και αυτή είναι η δική σου. Δεν προκειται να σου την αλλάξω και δεν προκειται να μου την αλλάξεις και όποιος ενδιαφέρεται έβγαλε τα συμπεράσματά του. Εγω όσους ρώτησα είναι υπέρ του ιντελ. (είδες έχουμε και τους κατάλληλους φίλους/γνωστούς).

Τεσπα ας μην το συνεχισουμε, δεν βγάζει κάπου.

Δημοσ.
Εγω όσους ρώτησα είναι υπέρ του ιντελ. (είδες έχουμε και τους κατάλληλους φίλους/γνωστούς)

Ελπίζω να μιλάς για άτομα που τους έχουν και τους δύο.

Btw και εγώ υπέρ του intel είμαι.20gb όπως και να το κάνεις είναι 20gb.Αλλά ο άλλος είναι πιο σπιρτόζος.

Απλά να ξέρεις ότι οι διαφορές μεταξύ random write και read σε μερικές εκατοντάδες αρχεία έως 4kb είναι τόσο μικρές που δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να τις αντιληφθεί ανθρώπινο μάτι ακόμη και μεταξύ ssd-hdd.Αλλού οφείλεται η σβελτάδα του OCZ.Όταν μιλάμε για 0,10ms(το ένα δέκατο του χιλιοστού του δευτερολέπτου) διαφορές σε πραγματικό χρόνο ε κάπου νομίζω ότι δεν έχει νόημα..Είτε είναι πιο γρήγορο το read του Vertex για τόσο είτε είναι πιο γρήγορο το write του intel για τόσο..

Δημοσ.
Και τα νούμερα του anand που είναι υπάληλος της intel δεν είναι για γέλια;

Πιθανώς.

Το πρόβλημα που μπορεί να έχει κανείς με τα νούμερα του anandtech είναι ότι απλά επιλέγει ένα σενάριο που ευνοεί intel ; εφόσον υπάρχει queue depth οι intel δεν πιάνονται (ΟΛΟΙ όσοι testάρουν για iops συμφωνούν), το ncq τους είναι από άλλο πλανήτη.

Το πρόβλημα που έχω με τα νούμερα του bjorn3d είναι ότι έχω τρέξει και ο ίδιος atto και diskmark, τα νούμερα που δίνουν για intel είναι απλά γελοιωδώς χαμηλά (30MB/s εγγραφή σε 1ΜΒ blocks? αλήθεια?).

Όπως και να'χει αμφιβάλλω αν υπάρχει περίπτωση να παρατηρήσει κανείς σε πραγματική χρήση διαφορά μεταξύ intel-indilinx εκτός πολύ συγκεκριμένων και απίθανων σεναρίων.

Να συμφωνήσω και εγώ ότι το forum της ocz είναι εκπλήκτική, ίσως η καλύτερη, πηγή γνώσεων για ssd.

Από την άλλη δεν είναι άχρηστο αν κάποιος δεν έχει vertex - εκεί μπουκάραμε με μερικούς ακόμα intelάδες και την πέσαμε στον δημιουργό του hdparm ώστε να αποκτήσουμε trim στο linux :-)

Δημοσ.

Κατέληξα τελικά (χαχαχα) από τον corsair που θα πήγαινα με 169€ θα πάρω τελικά τον intel postville.....βέβαια κάτι μου λέει να τον πάρω από πλαίσιο που θα φέρνει και νέα παρτίδα τώρα (λέει αναμένεται σύντομα)....αυτά! :D

Όταν τον βάλω θα ποστάρω εντυπώσεις και ταχύτητες :)

Δημοσ.

Την μετάβαση από μηχανικό δίσκο σε ssd για λειτουργικό σύστημα μόνο ως εντυπωσιακή μπορώ να την περιγράψω.

Στην πράξη, είχα raid με 2 raptor 34gb (8ms access time & 120mb average) και τα αντικατέστησα με έναν postivle. Η αναβάθμιση αυτή έδωσε πραγματικά άλλη πνοή στο μηχάνημα. Δεν θα ξεχάσω σε κάποια φάση που είχα μάθει με τους raptor, όταν ήταν να κάνω έστω και ένα μικρό update στα windows, θα διαρκούσε αρκετά(vista όμως) ενώ στον ssd τα έκανε εξαιρετικά γρήγορα {seven από την άλλη}. Σε γενικές γραμμές η αναβάθμιση σε ssd είναι ουσιαστική και αισθητή στην καθημερινή λειτουργία του μηχανήματος.

Και δεν υπάρχει περίπτωση να το μετανιώσεις

Δημοσ.
Όντως για write μιλούσες και νόμιζα έλεγες για read για 35-40 my bad αλλά τώρα μιλάς για 1-2mb read...

Από απλούς vertex θέλεις;

crystalmark-1275.jpg

vertex_crystal_100.jpg

ή από turbo series;

crystaldisk_vertex_100.jpg

4214.jpg

Τώρα σοβαρά δεν έχει νόημα αυτό το πράγμα.Μέχρι και στον ίδιο σκληρό από μέτρηση σε μέτρηση διαφέρει.Πάντως vertex κάτω από 25random read δεν έχω δει.Ούτε intel πάνω από 25.Στο write έχει προβάδισμα ο intel.Δεν έχω δεί ποτέ vertex πάνω από 35,ούτε Intel κάτω από 35..Αλλά εντάξει..Μιλάμε για τα 4kb πάντα.Στα πιο μεγάλα(Και δεν εννοώ 40gb.Για kb μιλάω πάλι αλλά πάνω από 4) συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.Οι Vertex καλύτερο write και χειρότερο read.Τες πα.Κουβέντα να γίνεται.Τα 20gb είναι το μεγάλο + του ίντελ.Τώρα που βλέπεις 1mb read και write στους υπόλοιπους ssd είναι άλλο θέμα.

Btw τι έχει φτιάξει αυτός ρα!:lol:

CrystalDiskMarkIRAMonAreca.jpg

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:51 ----------

85918809.jpg

Άντε και άλλο ένα review που ανταποκρίνεται σε αυτά που βλέπω δεξιά και αριστερά.

Crystal.jpg

Δημοσ.
Ναι ρε man τι είναι αυτό όμως;Γράψε και τίποτα να καταλάβουμε..:P

Το καλύτερο bench που έχεις δεί για postville λογικά;

O Postville μου, με το που είχα βάλει Windows 7. Και με το παλιό firmware.

Δημοσ.

Λοιπόν έβαλα και εγω τον intel 80άρι εντάξει βλέπω αρκετές διαφορές στην ταχύτητα....πολύ γρήγορα άνοιγμα εφαρμογών, εγκατάσταση και διάφορα γενικά έχει πιο πολύ άνεση....

Ε έκανα και την μέτρηση πιο πολύ απο περιέργεια....

ssdg.gif

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...