Προς το περιεχόμενο

ποιόν SSD για το λάπτοπ?

IMAndreas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα...

Θέλω να πάρω έναν SSD για το λάπτοπ και είμαι ανάμεσα σε αυτούς....

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.345490

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.345266

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.345496

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320647

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.320672

Οι apacer είναι καλοί? Μιας και το λαπτοπ έχει sata1 δεν βρίσκω λόγο να πάω στον τελευταίο...αλλά ακούω τις γνώμες σας...

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτός που λες EXARXEIA_CITY είναι μόνο για eepc οπου ο σκληρός μπαίνει διπλά στην μνήμη ram σε παρόμοιο slot λόγο μεγέθος του netbook.

Στην περίπτωση απλού laptop ενας οποιοσδήποτε ssd 2,5 είναι κατάλληλος.

Δε θα προτείνω κάποιον συγκεκριμένα αφού δε μου αρέσει να διαφημίζω τον εναν ή τον άλλο.

Απλά στις διαθέσιμες επιλογές σου είναι και ο postvile ο 80αρης και όλοι γενικά ολοι οι σκληροί τους οποίους εχουν και πολλά παιδιά απο το forum OCZ vertex κτλ κτλ.

Δημοσ.

Ναι είναι κανονικό λάπτοπ με 2.5άρι σκληρό...

Καλά δεν τίθεται θέμα διαφήμησης νομίζω :S απλά ρωτάω αν ο apacer (επειδή δεν τον γνωρίζω) αν είναι καλός...

Και από τους άλλους αν είχε κανείς κάποιο πρόβλημα...

Ε σαν όριο τιμής βάζω τα 185€

Δημοσ.

Βάλε και έναν-δυο καφέδες ακομα και πάρε τον Intel postville 80gb.

Αν σου φτάνουν τα 40gb, πάρε τον kingston v series 40gb (που είναι ιντελ rebranded) με 90 ευρώ. Υποψη σου ότι οι αλλοι v series 64 και 128 δεν είναι ιντελ αλλα jmicron oποτε μακριά.

Δημοσ.

Μια χαρά ειναι, απλώς οι αλλοι δύο που σου πα είναι καλύτεροι. Εχε υποψη σου ότι η ταχύτητα των samsung (samsung rebranded ειναι)πέφτει αρκετά και δεν ξέρω αν οι συγκεκριμένοι υποστηρίζουν ή θα υποστηρίξουν trim στο μέλλον.

Δημοσ.

Από ποια αποψη? Γιατί ο CORSAIR CMFSSD-64N1 εχει 170/100 ενώ ο intel 220/70.....εφόσον όμως η sata1 του λάπτοπ τραβάει μέχρι 150mb/sec....με συμφέρει περισσότερο ο πρώτος γιατί θα περιοριστούν οι ταχύτητες του στα 150/100 και του δεύτερου στα 150/70...

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:33 ----------

Υπάρχει κάποια διαδικασία ξεχωριστή από τους άλλους σκληρούς κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης του SSD ή κάτι ιδιαίτερο που χρειάζεται (κυρίως από άποψη software) ?

Δημοσ.

Για λειτουργικό που τους θές μετραει κυρίως το random write όπου οι ιντελ έχουν 35-40 ενώ όλοι οι αλλοι 1-2mb/s.

Aπενεργοποιήσε το defrag και το index, τα οποια και δεν προσφέρουν κάτι στους ssd και τους χρεώνουν άσκοπες εγγραφές. Αν εννοεις για να δουλέψουν όχι δεν χρειάζονται κάποια αλλη ρύθμιση.

Για τους καινούριους ιντελ (postville) που υποστηρίζουν trim εκτός και αν έχεις win7+ahci(ρυθμιση στο bios)+και όχι εγκατεστημένο το intel matrix storage manager, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις χρειάζεσαι το intel ssd toolbox optimizer για το trim. Kαι σε άλλες μάρκες δίσκων ocz κλπ που υποστηρίζουν trim χρειάζεσαι το αντιστοιχο προγραμμα. Οχι για να δουλέψουν βέβαια αλλα για να έχεις τις αρχικές επιδόσεις και να μην πεφτουν με την χρησιμοποίηση του δίσκου.

Δημοσ.

Τώρα δεν ξέρω τι διαφορά έχει αυτό το random write και που χρησιμοποιείται....δλδ από τον 5400άρι που έχει το λάπτοπ να βάλω τον corsair θα έχω διαφορές? ή μόνο με τον intel?

2η ερώτηση, πως απενεργοποιώ defrag και index? :$ :P

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας μέχρι εδώ....:-)

Δημοσ.
Για λειτουργικό που τους θές μετραει κυρίως το random write όπου οι ιντελ έχουν 35-40 ενώ όλοι οι αλλοι 1-2mb/s.

Aπενεργοποιήσε το defrag και το index, τα οποια και δεν προσφέρουν κάτι στους ssd και τους χρεώνουν άσκοπες εγγραφές. Αν εννοεις για να δουλέψουν όχι δεν χρειάζονται κάποια αλλη ρύθμιση.

Για τους καινούριους ιντελ (postville) που υποστηρίζουν trim εκτός και αν έχεις win7+ahci(ρυθμιση στο bios)+και όχι εγκατεστημένο το intel matrix storage manager, σε όλες τις άλλες περιπτώσεις χρειάζεσαι το intel ssd toolbox optimizer για το trim. Kαι σε άλλες μάρκες δίσκων ocz κλπ που υποστηρίζουν trim χρειάζεσαι το αντιστοιχο προγραμμα. Οχι για να δουλέψουν βέβαια αλλα για να έχεις τις αρχικές επιδόσεις και να μην πεφτουν με την χρησιμοποίηση του δίσκου.

Εγω που εχω τον vertex ποιο προγραμμα χρειαζομαι? Νομιζω οτι το τριμ λειτουργει αυτοματα! Λαθος κανω?

Δημοσ.
Τώρα δεν ξέρω τι διαφορά έχει αυτό το random write και που χρησιμοποιείται....δλδ από τον 5400άρι που έχει το λάπτοπ να βάλω τον corsair θα έχω διαφορές? ή μόνο με τον intel?

2η ερώτηση, πως απενεργοποιώ defrag και index? :$ :P

σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας μέχρι εδώ....:-)

Σου είπα που χρησιμοποιειται, απο το λειτουργικό που κάνει συνέχεια μικρές και μεγάλες εγγραφές. Οποιον και να πάρεις θα μείνεις ευχαριστημένος. Ειδικά απο τους μηχανικους οι διαφορές είναι τεράστιες. Οι 7200 μηχανικοι έχουν random read write της τάξης του 0.1 mb/s οπότε για τους 5400 βγάλε μόνος σου τα συμπεράσματα. Διάβασε και κανα review στο ιντερνετ αν θες για να δεις και μόνος σου τις διαφορές.

Στα win7 το defrag στο απενεργοποιούν απο μόνα τους, στα άλλα λειτουργικά δεξί κλικ στο δίσκο-> ιδιοτητες-> εργαλεία -> ανασυγκρότηση. Και για το index δεξί κλικ στο δίσκο ιδιότητες και κάτω κάτω βγάζεις την επιλογή απο το κουτάκι.

le_bron δεν ξέρω. Googlαρε και βρες το. Σου είπα σε ποια περίπτωση γίνεται αυτόματα.

Δημοσ.

Αυτά που ο intel έχει 40mb/s random read και οι άλλοι όλοι ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ;

24mb/sec έχει ο intel και για τους άλλους κοιτάω....

oczread.jpg

Ξανακοιτάω....

ssdn.jpg

Τίποτα τέτοιο δεν βλέπω.

Εντάξει μετράει απίστευτα η καλύτερη τιμή για 16-20gb παραπάνω,και εγώ αν έδινα τόσα λεφτά μάλλον στα 20gb παραπάνω θα πήγαινα και ας έχανα λίγο σε επιδόσεις αλλά μην λέμε και ότι θέλουμε..

Δημοσ.
Αυτά που ο intel έχει 40mb/s random read και οι άλλοι όλοι ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ;

http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3667&p=6

Τα νούμερα που δίνει το bjorn3d τουλάχιστον για τον intel x25-m είναι για γέλια, αυτό το ξέρω από πρώτο χέρι - είναι χαμηλότερα και από του kingston 40gb που είναι με το ζόρι μισός intel....

Μικρούτσικη λέπτομέρεια για όποιον δεν το πολυμιλάει το αγγλικό : τα νούμερα του anandtech είναι με "three concurrent IOs", το λέει ξεκάθαρα.

Τα νούμερα του diskmark είναι με 1 μόνο concurrent IO.

Ο intel σεληνιάζεται όταν βρέχει requests, τόσο σε εγγραφή όσο και σε ανάγνωση, οι υπόλοιποι όχι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...