Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παντως εγω αλλους ειδα να ενοχλουνται και να προσπερνουν πολυ σοβαροτερα προβληματα αλλων λειτουργικων. ;)

Υπερβολικοι αυτοματισμοι(Mac/Ubuntu), διαχειριση δικαιωματων τυπου μπατε σκυλοι αλωνιστε (Windows) κτλ παντα θα εχουν δυσαρεστα αποτελεσματα ορισμενες φορες. Και ποτε προσωπικα δεν τα κρυβω, ειδικα στο Ubuntu που του κρυβω μια μικρη αντιπαθεια (ευτυχως που δεν ειναι ολες οι διανομες Linux οπως το Ubuntu).

Αλλα μη κολλας μονο στη γκαφα της Apple λες και ειναι ΤΟ κοσμοιστορικο γεγονος. Μπορουμε να συζηταμε για χρονια γκαφες λειτουργικων, πολυ πιο σοβαρες απο αυτη της Apple, που αλλωστε οφειλοταν σε δικο της λαθος και οχι σε σκοπιμοτητα καποιου hacker.

Να σου υπενθυμισω μηπως το πως εκλαπη ο πηγαιος κωδικας του Half Life 2 απο την Valve; Παρτακι με administrative rights σου λεω... ;)

Περασαν τοσα χρονια απο τοτε και το παρτακι ακομα συνεχιζεται.

true, σε αυτό κόλλησα και με τον Hetfield

Οπως και να εχει τοσα λεφτα για να σου αχρηστευεται το λειτουργικο ετσι απλα το θεωρω too much. Αν κολλας στον ορο "μη-λειτουργικο" υπαρχουν και αλλοι οροι, οπως "λειτουργικο εν αχρηστια".

Το αποτελεσμα παραμενει το ιδιο, οποιες λεξεις και να χρησιμοποιησεις

Επεξ/σία από Hetfield
λαθος quotes, με τοσο κωδικα μπερδευτηκα! :p
  • Απαντ. 151
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Super Moderators
Δημοσ.

E!!! ΕΕΕ!!!!!! το πρώτο quote δεν το έγραψε ο Thresh (δεν χρησιμοποιώ ποτέ το emoticon για wink) :P

τότε κατέβασέ τα μην ντρέπεσαι , δεν θα κλαις τα λεφτά σου, μόνο το ratio :o

Δημοσ.
E!!! ΕΕΕ!!!!!! το πρώτο quote δεν το έγραψε ο Thresh (δεν χρησιμοποιώ ποτέ το emoticon για wink) :P

Να και μια φορα που συμφωνουμε :P Το διορθωσα :)

Δημοσ.
Όσο μεγάλα γράμματα και να χρησιμοποιήσεις και εσύ και όσο να επιμένει και ο nske ΔΕ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟ OS ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ.

Χωρίς πλάκα, ελληνικά ξέρεις; Τα μεγάλα γράμματα είναι για να βγάλω κάποιο λειτουργικό στο "απυρόβλητο";

Εκείνο που, ξεκάθαρα, λέω είναι πως μερικοί ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ να τους "προστατέψει" από "κάτι" λόγω του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούν το desktop PC τους. Περίπλοκο;

Δημοσ.
Χωρίς πλάκα, ελληνικά ξέρεις;

Σε σχέση με σένα, πίστεψε με, ο γραπτός μου λόγος είναι χαοτικά ποιοτικότερος...

Πάμε να δούμε το δικό σου λόγο :

Εκείνο που, ξεκάθαρα, λέω είναι

περιμένω με αγωνία...

πως μερικοί ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ να τους "προστατέψει" από "κάτι"

ok. Μερικοί δεν ενδιαφέρονται να τους προστατεύει το OS... Έχεις ρωτήσει και έχεις στατιστικό δείγμα; Δε νομίζω ότι αν ρωτήσεις και την πλέον άσχετη πληθυσμιακή ομάδα θα πάρεις έστω και 1% απαντήσεις ότι δεν ενδιαφέρονται.

λόγω του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιούν το desktop PC τους. Περίπλοκο;

Ναι περίπλοκο. Διότι το "μη ενδιαφέρον" πρέπει να προϋπάρχει. Σύμφωνα με τα "ελληνικά" σου ο τρόπος που χρησιμοποιούν το desktop έχει ως αποτέλεσμα το "μη ενδιαφέρον". Π.χ. εγώ επειδή παίζω παιχνίδια και σερφάρω στο net δεν ενδιαφέρομαι για την ασφάλεια του συστήματός μου. OK.....

Εγώ αυτό που ισχυρίζομαι είναι ότι και διανοητικά ανάπηρος να είναι ο χρήστης ή ακόμα και μαζοχιστής και να θέλει να κολλήσει malware, το OS οφείλει να είναι με τέτοιοι τρόπο φτιαγμένο, ώστε να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για κάθε δεδομένη συγκυρία.

Δημοσ.

Δεν ενδιαφέρομαι:

- Δεν ξέρω.

- Δε με νοιάζει.

- Δεν αντιλαμβάνομαι.

- Δεν αγχώνομαι.

- Δεν έχω κάτι σημαντικό.

...

- Ξέρω πολύ καλά τί, πότε και πώς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Διαφωνώ. Δεν πιστεύω ότι είναι αυτός ο λόγος που τα windows είναι το πλέον ανασφαλές OS. Ή τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτός. Και το ubuntu' date=' πάλι με μερικά κλικς μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τον πλέον άσχετο και μάλιστα de facto. Και το macOS επίσης είναι τρομερά εύχρηστο.

[...']

Σαφώς και ο χρήστης έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης στο πόσο ασφαλές είναι το σύστημά του, αλλά έχει και το OS μερίδιο ευθύνης στο κατά πόσο μπορεί να προστατέψει τον χρήστη.

Και στο Ubuntu και στο MacOS με μερικά κλικς μπορεί ο πλέον άσχετος να τρέξει κάτι κακό, να του πετάξει ένα ωραίο παραθυράκι για authentication, να το συμπληρώσει με την ίδια ευκολία που πατάει "accept" στα Windows, και την άλλη στιγμή το σύστημά του να πάθει ό,τι χειρότερο μπορείς να φανταστείς.

Τα Windows έχουν παραδοσιακά πιο επικίνδυνα defaults (αυτό το είπα), αλλά από τη στιγμή που συμβαίνει το παραπάνω, για ποια ασφάλεια και προστασία του λειτουργικού μπορούμε να μιλάμε; Τα πάντα εναπόκεινται στον χρήστη.

30 εκ χρήστες linux και δεν ξέρω πόσοι περισσότεροι χρήστες macOS δε σου είναι αρκετοί? Πόσους θέλεις πια για να δεχτείς ότι δεν ισχύει αυτή η θεωρία?

Απλά, κάποιος που γράφει desktop malware δεν έχει λόγο να ξοδέψει τον ίδιο και περισσότερο κόπο προκειμένου να στοχεύσει το 0,5-1% κάποιας διανομής Linux ή το 5-8% του MacOS, ενώ μπορεί με τον ίδιο και λιγότερο κόπο να στοχεύσει το 90% των Windows. Τουλάχιστον αν δεχτούμε ότι το κίνητρό του είναι να μεγιστοποιήσει τη ζημιά που θα προξενήσει και να ελαχιστοποιήσει τον κόπο που θα δαπανήσει (που νομίζω είναι λογικό να το δεχτούμε).

Όσο για το θέμα είναι απλά ρεζίλι να πληρώνεις τόσα € , το OS να είναι διάτρητο (που το ξέραμε) , αλλά να μην μπορεί να προστατέψει ούτε τον ίδιο τον πυρήνα του λειτουργικού (που εγώ προσωπικά δεν το γνώριζα ότι έχουμε φτάσει σε τέτοιο χάλι)

Και στο Linux, το FreeBSD, κ.α. με ένα kernel module λίγων γραμμών μπορεί να αχρηστεύσεις το λειτουργικό. Αν αυτό θεωρείται τρύπα, ποιο λειτουργικό δεν είναι τρύπιο;

ok. Μερικοί δεν ενδιαφέρονται να τους προστατεύει το OS... Έχεις ρωτήσει και έχεις στατιστικό δείγμα; Δε νομίζω ότι αν ρωτήσεις και την πλέον άσχετη πληθυσμιακή ομάδα θα πάρεις έστω και 1% απαντήσεις ότι δεν ενδιαφέρονται.

Δεν λέει τίποτα να ρωτήσεις και να σου πει και το 100% ότι "ενδιαφέρεται". "Καλό ακούγεται, γιατί όχι;"

Οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν καν αντίληψη της ασφάλειας, το μόνο που αντιλαμβάνονται είναι αν ο υπολογιστής τους παίζει ή δεν παίζει σε μια δεδομένη περίπτωση τη δεδομένη στιγμή.

Η ασφάλεια δεν είναι κάτι χωρίς κόστος, το θέμα είναι πόσοι χρήστες θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν το κόστος του χρόνου τους, της ευκολίας τους ή των επιδόσεων.

Αν και ενδιαφέρονται και είναι διατεθειμένοι, τότε γιατί για παράδειγμα εργάζονται στα Windows σαν διαχειριστές και όχι σαν απλοί χρήστες; (το πιο απλό παράδειγμα)

Εγώ αυτό που ισχυρίζομαι είναι ότι και διανοητικά ανάπηρος να είναι ο χρήστης ή ακόμα και μαζοχιστής και να θέλει να κολλήσει malware, το OS οφείλει να είναι με τέτοιοι τρόπο φτιαγμένο, ώστε να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για κάθε δεδομένη συγκυρία.

Κανένα OS δεν είναι φτιαγμένο με τέτοιον τρόπο. Τα περισσότερα λειτουργικά μπορούν να παραμετροποιηθούν ώστε να το πλησιάσουν κάπως.

[ EDITING ]

Αναγκαστικά, όταν μέχρι να απαντήσω έχουν γίνει άλλα 5 posts ;P

Επεξ/σία από nske
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπως και να εχει τοσα λεφτα για να σου αχρηστευεται το λειτουργικο ετσι απλα το θεωρω too much. Αν κολλας στον ορο "μη-λειτουργικο" υπαρχουν και αλλοι οροι, οπως "λειτουργικο εν αχρηστια".

Το αποτελεσμα παραμενει το ιδιο, οποιες λεξεις και να χρησιμοποιησεις

Οπως μπορει να συμβει με ολα τα λειτουργικα..

Απλα για τους περισσοτερους τα αλλα λειτουργικα ειναι εξαρχης "μη λειτουργικα" σε μεγαλο βαθμο.

Μπορει εμενα ή εσενα να σε βολευουν, αλλα η πραγματικοτητα ειναι οτι για τους χ,ψ λογους δεν βολευουν-δεν εξυπηρετουν την πλειονοτητα..

Επεξ/σία από haHa
Δημοσ.
Οπως μπορει να συμβει με ολα τα λειτουργικα..

Απλα για τους περισσοτερους τα αλλα λειτουργικα ειναι εξαρχης "μη λειτουργικα" σε μεγαλο βαθμο.

Οντως, ετσι ειναι, τι να το κανω αν το freebsd ειναι το πιο ασφαλες λειτουργικο και κατα 90% κοβω και τον ...μου, αν παω να το κανω εγκατασταση στο συστημα μου κατι δεν θα λειτουργει?

Δημοσ.

Όλα τα λειτουργικά έχουν προβλήματα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αυτό που μένει είναι τα προβλήματα να είναι μικρά και κυρίως να μην έχουν αντίκτυπο στα δεδομένα. Απο εκεί και πέρα ότι αρέσει στον καθένα. Κάποιος γουστάρει να βαράει εντολή με δέκα pipes , άλλος να παίζει με κλίκ και shortcuts και άλλος και τα δύο μαζί. Κανένα λειτουργικό δεν είναι τέλειο και αυτό γιατί η ανάπτυξη λογισμικού εξ ορισμού δεν το επιτρέπει εφόσον προγραμματίζουν άνθρωποι.

Δημοσ.
Και στο Ubuntu και στο MacOS με μερικά κλικς μπορεί ο πλέον άσχετος να τρέξει κάτι κακό, να του πετάξει ένα ωραίο παραθυράκι για authentication, να το συμπληρώσει με την ίδια ευκολία που πατάει "accept" στα Windows, και την άλλη στιγμή το σύστημά του να πάθει ό,τι χειρότερο μπορείς να φανταστείς.

Τα Windows έχουν παραδοσιακά πιο επικίνδυνα defaults (αυτό το είπα), αλλά από τη στιγμή που συμβαίνει το παραπάνω, για ποια ασφάλεια και προστασία του λειτουργικού μπορούμε να μιλάμε; Τα πάντα εναπόκεινται στον χρήστη.

Ναι. Επίσης ο χρήστης μπορεί να αρχίσει τις κλωτσιές στο μηχάνημα, να ξηλώσει το δίσκο και να αρχίσει να τον πετάει από την κουζίνα στο σαλόνι και το ανάποδο καμιά δεκαριά φορές. Για ποια ασφάλεια του λειτουργικού μιλάμε?

Προφανώς φίλε nske μιλάμε γι' αυτή την ασφάλεια που μπορεί να παρέχει το OS που έχει δεδομένο (= τον ίδιο ) χρήστη. Ε όπως και να το δεις, ο ίδιος χρήστης, είτε είναι προσεκτικός είτε όχι δεν απολαμβάνει την ίδια ασφάλεια σε όλα τα OS

Απλά, κάποιος που γράφει desktop malware δεν έχει λόγο να ξοδέψει τον ίδιο και περισσότερο κόπο προκειμένου να στοχεύσει το 0,5-1% κάποιας διανομής Linux ή το 5-8% του MacOS, ενώ μπορεί με τον ίδιο και λιγότερο κόπο να στοχεύσει το 90% των Windows. Τουλάχιστον αν δεχτούμε ότι το κίνητρό του είναι να μεγιστοποιήσει τη ζημιά που θα προξενήσει και να ελαχιστοποιήσει τον κόπο που θα δαπανήσει (που νομίζω είναι λογικό να το δεχτούμε).

Εδώ δέχεσαι ότι όλα τα malware γράφονται για "πλάκα". Όχι. Κάποια έχουν στόχους που θα αποφέρουν στο δημιουργό τους μεγάλα κέρδη και αυτοί οι στόχοι δεν είναι συνήθως win. Επίσης έχεις δίκιο για την ελαχιστοποίηση του κόπου: Ο συγγραφέας κακόβουλου λογισμικού θα προτιμήσει τον "εύκολο στόχο" aka σουρωτήρι win

Και στο Linux, το FreeBSD, κ.α. με ένα kernel module λίγων γραμμών μπορεί να αχρηστεύσεις το λειτουργικό. Αν αυτό θεωρείται τρύπα, ποιο λειτουργικό δεν είναι τρύπιο;

Ναι και με μια εντολή να σβήσεις όλο το δίσκο μπορείς αν δεν κάνω λάθος. Στο ΔΙΚΟ ΣΟΥ pc. Στο δικό μου, μπορείς ? Και αν ήταν τόσο εύκολο, πίστεψέ με, πρώτη η MS θα το είχε κάνει για τους αντιπάλους της. Ξέρεις γιατί δε γίνεται αυτό που λες? Διότι κάθε ιός - όπως και στο φυσικό κόσμο- για να διαδοθεί πρέπει να βρει πρόσφορο έδαφος, δηλαδή εύκολο τρόπο να ΜΕΤΑΔΟΘΕΙ. Και αυτό δεν μπορεί να συμβεί σε περιβάλλον linux. Απλά και όμορφα...

Δεν λέει τίποτα να ρωτήσεις και να σου πει και το 100% ότι "ενδιαφέρεται". "Καλό ακούγεται, γιατί όχι;"

Οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν καν αντίληψη της ασφάλειας, το μόνο που αντιλαμβάνονται είναι αν ο υπολογιστής τους παίζει ή δεν παίζει σε μια δεδομένη περίπτωση τη δεδομένη στιγμή.

Η ασφάλεια δεν είναι κάτι χωρίς κόστος, το θέμα είναι πόσοι χρήστες θα ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν το κόστος του χρόνου τους, της ευκολίας τους ή των επιδόσεων.

Αν και ενδιαφέρονται και είναι διατεθειμένοι, τότε γιατί για παράδειγμα εργάζονται στα Windows σαν διαχειριστές και όχι σαν απλοί χρήστες; (το πιο απλό παράδειγμα)

Άλλο "δε με ενδιαφέρει" και άλλο "δε γνωρίζω".

Κανένα OS δεν είναι φτιαγμένο με τέτοιον τρόπο. Τα περισσότερα λειτουργικά μπορούν να παραμετροποιηθούν ώστε να το πλησιάσουν κάπως.

Εγώ δεν αναφέρθηκα σε ΑΤΡΩΤΑ λειτουργικά. Έγραψα για "μέγιστη δυνατή ασφάλεια". Ακόμα και ο αδαής έχει το δικαίωμα να απολαμβάνει τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. (Προφανώς όχι το 10/10 επειδή είναι άσχετος, αλλά ένα 8/10 να το έχει - τα νούμερα ενδεικτικά)

Δημοσ.

ρε παίδες...δεν βγάζετε το θέμα από την κεντρική σελίδα, γιατί φαίνονται οι αντιπαραθέσεις πρώτη μούρη...

και το όλο γεγονός της είδησης πλέον ξεκαθαρίστηκε και δεν υφίσταται ως είδηση...από εκεί και πέρα συνεχίστε τις συζητήσεις που κάνετε και τις οποίες δεν πρόκειται να τελειώσουν ποτέ...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...