Προς το περιεχόμενο

Γινεται 2 router στην ιδια γραμμη;

Twisted_Wicked

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 93
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν και παρατραβηγμένο το σενάριο αυτό είναι πολύ πιθανό. Ο ΟΤΕ δε διασφαλίζει ποτέ το σημείο στο οποίο εγκαθιστά τη ρεγκλέτα και καταλήγει μέσα σε μία πολυκατοικία. Το άν θα κλειδωθεί το σημείο αυτό με κάποιο λουκέτο ή κλειδαριά είναι θέμα της διαχείρισης της πολυκατοικίας.

Ο πιο πιθανός τρόπος να σου κλέψουν την υπηρεσία σε αυτή την περίπτωση είναι να βρούνε ποιο ή ποια είναι τα δικά σου ζεύγη στη ρεγκλέτα και να κουμπόσουν στη θέση αυτή τα δικά τους.

Το πρόβλημα είναι ότι εάν έχεις αφήσει ανοιχτό το router σου και προσπαθεί να κάνει reconnect, θα έχουν προβλήματα και αποσυνδέσεις καθώς δε γίνεται να παίζουν δύο router στην ίδια γραμμή. Εάν όμως το έχεις κλειστό μπορούν άνετα.

Διαφορετικά εάν λείπεις μέρες από το σπίτι μπορεί να αποσυνδέσουν το δικό σου καλώδιο, κόβωντας τη γραμμή προς το router σου και αφήνωντας μόνο το δικό τους. Σε αυτή την περίπτωση δε θα έχεις ούτε τηλέφωνό μέχρι να μάθουν ότι επιστρέφεις και να ξανασυνδέσουν το καλώδιο σου.

Τώρα αναφορικά με account και password απ' όσο ξέρω η HOL έχει κάποιο accountο το οποίο είναι γνωστό και μπορεί να το χρησιμοποιησεί δωρεάν ο οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση σε γραμμή xDSL. Επομένως και να ζητήσεις από τη HOL να σου ανοίξει account με user kai pwd, εάν έχουν απευθείας πρόσβαση στη γραμμή σου θα μπορούν να παίζουν όπως περιέγραψα παραπάνω.

Νομίζω πως τα βήματα που πρέπει να κάνεις είναι απλά. Βεβαιώσου ότι ισχύουν οι ισχυρισμοί σου. Αν λείπεις όπως λες από το σπίτι και δε σε περιμένουν στείλε κάποιον να ελέγξει την γραμμή σου στη ρεγκλέτα. Αν μπορείς μάρκαρε την κάπως χωρίς να φαίνεται αλλά να μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος την πείραξε.

Σε περίπτωση που την έχουν πειράξει αμέσως μήνυση καθώς πρόκειτε για υποκλοπή επικοινωνιών και κλοπή υπηρεσίας και αποτελεί αδίκημα.

Αν είσαι και τυχερός θα βρείς το καλώδιο τους κουμπωμένο στη θέση σου και απλά ψάχνεις να δεις σε πιο σπίτι ανήκει.:P

Ελπίζω απλά να είναι στη φαντασία σου γιατί το θέμα είναι πολύ σοβαρό.:shifty:

Δημοσ.

H HOL όντως έχει απενεργοποιήσει το authentication στο ιδιόκτητο δίκτυο.

Μπορείς να συνδεθείς με οποιοδήποτε user/pass.

Με έναν απλό τρόπο μπορείς να ανακαλύψεις αν γίνεται κάτι τέτοιο στη γραμμή σου.

Κάνεις αναπάντητες στο τηλέφωνό σου και όταν επιστρέψεις βλέπεις αν έχουν καταγραφεί στη συσκευή σου.Αν όχι,ο Εισαγγελέας έχει το λόγο.

Δημοσ.
Ολο αυτο το story ειναι λιγο κινηματογραφικη ταινια, αλλα αν σου εχουν πειραξει τα καλωδια κατω στο κουτι, εκει επεμβαινει ο ΠΟΤΕ, διοτι ειναι δικη του περιουσια.

με εχουν καλυψει στα παντα απλα το μονο που θα πω ειναι οτι ιδιοκτησια του οτε ειναι οι ρεγκλετες που φερνει τα δικα του ζευγαρια μην κοψει καποιος κατι εκει.το τι θα συνδεσεις στην αλλη πλευρα τις ρεγκλετες δεν τον αφορα τον οτε.στα παραδιδει και δεν θελει να πειραχτουν τα δικα του.οπως ειοπς ο φιλος πρεπει να τα κλειδωνει καποιος κτλ κτλ οπως γινεται.2 ρουτερ δεν μπορουν αρα θα πρεπει να παραληλησουν γραμμη και θα μπορουν να εχουν και τηλ και ιντερνετ ετσι.για να μαρκαρεις το δικο σου καλωδιο απλα ενα μικρο χαλαρο κομπο αλλα χαλαρο για να ξερεις οτ ιειναι το δικο σου η αλλιως σημειωνεις το νουμερο που γραφει η ρεγκλετα.

Δημοσ.
με εχουν καλυψει στα παντα απλα το μονο που θα πω ειναι οτι ιδιοκτησια του οτε ειναι οι ρεγκλετες που φερνει τα δικα του ζευγαρια μην κοψει καποιος κατι εκει.το τι θα συνδεσεις στην αλλη πλευρα τις ρεγκλετες δεν τον αφορα τον οτε.στα παραδιδει και δεν θελει να πειραχτουν τα δικα του.οπως ειοπς ο φιλος πρεπει να τα κλειδωνει καποιος κτλ κτλ οπως γινεται.2 ρουτερ δεν μπορουν αρα θα πρεπει να παραληλησουν γραμμη και θα μπορουν να εχουν και τηλ και ιντερνετ ετσι.για να μαρκαρεις το δικο σου καλωδιο απλα ενα μικρο χαλαρο κομπο αλλα χαλαρο για να ξερεις οτ ιειναι το δικο σου η αλλιως σημειωνεις το νουμερο που γραφει η ρεγκλετα.

Συμφωνώ απόλυτα ότι ο ΟΤΕ δεν φέρει καμία ευθύνη στο να διασφαλιστεί το κουτί με την ρεγκλέτα και τον νοιάζει μόνο να μή πειραχτούν τα δικά του ζεύγη.

Παρόλα αυτά παραμένει σοβαρό αδίκημα και διώκεται ποινικά.

Διαφωνώ στα εξής:

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά αν παραλληλήσουν τα καλώδια του ΟΤΕ σε δύο σπίτια τότε αν το router του φίλου είναι always on και σε keep alive mode δε θα μπορούν να έχουν internet και οι δύο (δύο router στην ίδια γραμμή). Οπότε θα πρέπει να κόψουν τη δική του γραμμή και δε θα έχει ούτε τηλ. Αν βέβαια ΔΕΝ ισχύει το παραπάνω για το router του τοτε θα έχουν ιντερνετ και θα δουλεύει το τηλέφωνο στο σπίτι του φίλου.

Σημειώνοντας τον αριθμό μόνο της ρεγκλέτας δε νομίζω πως βοηθάει να καταλάβει αν κάποιος πειράζει τα ζεύγη του, γιατί μπορεί αν λείπει καιρό όταν επιστρέφει να τα γυρνάνε στην κανονική διάταξη και να μη το καταλαβαίνει.

Για σήμανση εγώ προτείνω κάπως να σημειώσει το μήκος (όπως είπες με κάποιο κόμπο ή καλύτερα με μαρκαδοράκι χωρίς να φαίνεται) στο οποίο έχει κουμπώσει το καλώδιο, γιατί αν το ξεκουμπώνουν και το ξανακουπώνουν το πιο πιθανό είναι να το κουμπώνουν λίγο πιο κοντό, λόγω του τρόπου που κουμπώνουν τα καλώδια στη ρεγκλέτα με το κρονε.

Πάντως επαναλαμβάνω πως το σενάριο είναι εφικτό αλλά παρατραβηγμένο και σίγυρα πολύ σοβαρό αν ισχύει

Δημοσ.
.............

Διαφωνώ στα εξής:

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά αν παραλληλήσουν τα καλώδια του ΟΤΕ σε δύο σπίτια τότε αν το router του φίλου είναι always on και σε keep alive mode δε θα μπορούν να έχουν internet και οι δύο (δύο router στην ίδια γραμμή). Οπότε θα πρέπει να κόψουν τη δική του γραμμή και δε θα έχει ούτε τηλ. Αν βέβαια ΔΕΝ ισχύει το παραπάνω για το router του τοτε θα έχουν ιντερνετ και θα δουλεύει το τηλέφωνο στο σπίτι του φίλου..............

Βασικα θεωρητικα δε μπορεις........ πρακτικα ομως υπαρχει ενας πολυ απλος τροπος και παιζουν ταυτοχρονα. Δεν υπαρχει περιπτωση να το πω σε δημοσιο forum το πως γινετε ομως

Δημοσ.

Δεν αντεξα και εστειλα φιλο μου στο σπιτι πριν απο λιγο.Δεν εχει ουτε καν τηλεφωνο το σπιτι!!!Και να φυγω τωρα το λιγοτερο σε 3 ωρες θα ειμαι εκει οποτε τι κανω;Παιρνω τηλεφωνο τον Οτε,αστυνομια (αναθεμα και αν θα καταλαβει τπτ ο αστυνομικος απο adsl αλλα δεν εχω ιδεα);

Δημοσ.
Βασικα θεωρητικα δε μπορεις........ πρακτικα ομως υπαρχει ενας πολυ απλος τροπος και παιζουν ταυτοχρονα. Δεν υπαρχει περιπτωση να το πω σε δημοσιο forum το πως γινετε ομως

Κάτι μου έρχετε στο μυαλό ;) αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατί δεν έχω δοκιμάσει κάτι τέτοιο.

Anyway στο θέμα μας τώρα.

Εφόσον δεν έχεις ούτε τηλέφωνο πρέπει να βεβαιωθείς ότι ισχύουν τα λεγόμενα μας.

Δηλαδή:

Πρέπει να ελεγχθεί ότι όντως έχουν αποσυνδέσει τα καλώδια σου στη ρεγκλέτα και για αυτό δεν έχεις τηλέφωνο (πρέπει να ξέρεις τη θέση σου στη ρεγκλέτα). Εφόσον έχουν αποσυνδεθεί και δείς ότι στη ρεγκλέτα σου υπάρχει κουμπωμένο άλλο καλώδιο επιτόπου φωνάζεις ΟΤΕ και αστυνομία για να εξακριβωθεί σε ποιο διαμέρισμα ανήκει το κουμπωμένο καλώδιο.

Εφόσον εξακριβωθεί προχωράς ΆΜΕΣΑ σε μήνυση εναντίον του.

ΒΕΒΑΙΩΣΟΥ πρώτα για όσα λέμε. Κάνε γρήγορα ενέργειες γιατί αν αλλάξουν ξανά τα καλώδια άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.

Θα πρέπει να ζητήσεις από τον ΟΤΕ να στείλει άμεσα συνεργείο να βεβαιώσει ότι στη δική σου γραμή είναι κουμπωμένος άλλος. ΑΛΛΑ να είσαι σίγουρος ότι όντως ισχύει αυτό γιατί αν κάνεις λάθος θα βρεθείς εκτεθειμένος. Για να είσαι καλυμμένος θα πρέπει ο ΟΤΕ να το επαληθεύσει παρουσία της αστυνομίας.

Θα ζοριστείς λίγο να σου δώσουν σημασία από ΟΤΕ και Αστυνομία αλλά αυτές είναι οι σωστές ενέργειες.

Θέλει γρήγορο και προσεκτικό χειρισμό η υπόθεση γιατί αν κάνεις λάθος θα εκτεθείς.

Ίσως και να μπορεί να επαληθεύσει τα περί ρεγκλέτας κλπ και συνεργείο της HOL αυτό καθώς έχεις γραμμή σε αυτούς, Οπότε μπορεί ο βρόγχος έως τη ρεγκλέτα να είναι δικός τους. Ρώτα τη HOL αν έχει δικαιοδοσία να ελέγξει τη θέση σου στη ρεγκλέτα.

• Super Moderators
Δημοσ.

το last mile είναι του ΟΤΕ, δεν έχει δικαίωμα να αγγίξει κάτι η HOL

το θέμα όμως είναι, ποια ρεγκλέτα είναι του σπιτιού του?

Δημοσ.

Δεν εχω ιδεα πια καλωδια πανε στο διαμερισμα μου και εστω και να τα θυμομουν δεν ειμαι καν εκει.Προς το παρον εχω βαλει τον κολλητο σκοπια κατω στο κουτι και προσπαθω να βγαλω ακρη με τον οτε στο τηλεφωνο.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:01 ----------

Εχει τεχνικο στην περιοχη και τον στελνει για ελεγχο!;!

Δημοσ.
το last mile είναι του ΟΤΕ, δεν έχει δικαίωμα να αγγίξει κάτι η HOL

το θέμα όμως είναι, ποια ρεγκλέτα είναι του σπιτιού του?

Δεκτόν.

Δεν εχω ιδεα πια καλωδια πανε στο διαμερισμα μου και εστω και να τα θυμομουν δεν ειμαι καν εκει.Προς το παρον εχω βαλει τον κολλητο σκοπια κατω στο κουτι και προσπαθω να βγαλω ακρη με τον οτε στο τηλεφωνο.

Επαναλαμβάνω. ΠΡΟΣΟΧΗ πως θα το χειριστείς. Μην αρχίσεις να εξαπολύεις καταγγελίες και απειλές.

Δημοσ.

Δεν κατηγορησα κανεναν.Απλα ειπα οτι επεσε στην αντιληψη μου οτι καποιοι πειραζαν τα καλωδια,στο σπιτι μου τωρα δεν εχω τηλεφωνο,φοβαμαι οτι μαλλον μου εχουν κλεψει την γραμμη και αν γινεται να στειλουν εναν τεχνικο να ελεγξει και οτι αν κανω λαθος θα τον πληρωσω εγω ο ιδιος απο την τσεπη μου.Προς το παρον ειμαι τυχερος που δεχτηκαν να στειλουν καποιον ποσο μαλλον που ειναι και κοντα κιολας.

Δημοσ.

Η ρεγκλέτα έχει δύο ωριολωρίδες.

Στη μία που καταλήγει ο ΟΤΕ και στην άλλη που ξεκινάνε τα ζεύγη του κάθε σπιτιού.

Κανονικά δε μπορεί ένας ηλεκτρολόγος να δοκιμάζει ποιο ζεύγος της ωριολοωρίδας του OTE ανήκει σε κάθε τηλεφωνικό αριθμό.

Ο ΟΤΕ οφείλει να ενημερώσει ποιό είναι το ζεύγος σου στην ωριολωρίδα του.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 14:20 ----------

Δεν κατηγορησα κανεναν.Απλα ειπα οτι επεσε στην αντιληψη μου οτι καποιοι πειραζαν τα καλωδια,στο σπιτι μου τωρα δεν εχω τηλεφωνο,φοβαμαι οτι μαλλον μου εχουν κλεψει την γραμμη και αν γινεται να στειλουν εναν τεχνικο να ελεγξει και οτι αν κανω λαθος θα τον πληρωσω εγω ο ιδιος απο την τσεπη μου.Προς το παρον ειμαι τυχερος που δεχτηκαν να στειλουν καποιον ποσο μαλλον που ειναι και κοντα κιολας.

Ειλικρινά ελπίζω να μην ισχύουν τα σενάρια που λέμε και απλά κατά λάθος να πειράχτηκε κανα καλώδιο σου ή να έχεις κάποιο άλλο πρόβλημα.

Επειδή όμως είμαι πολύ περίεργος πες μου τι ανακάλυψε ο κυρ ΟΤΕς

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...