treliraki Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέραααααα, Μήπως ξέρει κανείς αν γίνεται να εγκαταστήσεις το λειτουργικό ενός υπολογιστή σε εξωτερικό σκληρό και να κάνεις boot από εκεί? Εγώ συγκεκριμένα θέλω να το κάνω αυτό σε laptop με to Ubuntu.Γίνεται? Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blashyrkh+ Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 αυτο γινεται αν βγαλεις το σκληρο σου απο το λαπτοπ κανεις boot με το ubuntu install cd η dvd συνδεσεις αφου μπουταρει τον εξωτερικο και εγκαταστησεις εκει το λειτουργικο ...κοιτα δεν ξερω ομως κατα ποσο θα σε βολεψει αυτο ειδικα για λαπτοπ περισσοτερο απο dual boot αν δεν εχεις επαρκη χωρο μπορεις ειτε να επιλεξεις ενα απο τα 2 λειτουργικα ειτε να τρεχεις καποιο απο τα 2 μεσα απο το αλλο με το virtualbox ειτε να αγορασεις μεγαλυτερο δισκο για το λαπτοπ σου.Προτεινω μεγαλυτερο δισκο και dual boot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ixthy Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Αυτό που λες γίνεται σίγουρα με mac os. Ίσως όμως γίνεται και με linux που είναι unix-like. Ας μιλήσει κάνας linux guru pls!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blashyrkh+ Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 πρεπει να γινεται και μεσα απο τα windows χωρις να βγαλεις το δισκο αλλα θα πρεπει να επιλεξεις ο grub να εγκατασταθει στο mbr του εξωτερικου.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alkisg Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Ναι, γίνεται, χωρίς καμία διαφορά από εγκατάσταση σε εσωτερικό σκληρό. Αρκεί μόνο η μητρική σου να υποστηρίζει εκκίνηση από USB (όλες οι σχετικά καινούργιες το υποστηρίζουν), αλλά κι αν ακόμα δεν το υποστηρίζει, είναι εύκολο να βάλεις κάπου αλλού τον boot manager και να του πεις να ξεκινήσει στη συνέχεια το λειτουργικό στο USB δίσκο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paschalis.m Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Οπως λεει ο alkisg, θα κανεις κανονικα τα βηματα της εγκαταστασης (προσεχωντας να κανεις την εγκατασταση. στον εξωτ. και οχι στον εσωτερικο σκληρο) και απλα στο τελευταιο βημα πριν ξεκινησει η εγκατασταση (βλ. φωτο) επιλεγεις να βαλεις τον grub στον εξωτ. σκληρο (θα ειναι sda, θα το αλλαξεις σε sdb ή sdc αναλογως πως λεγεται). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AfterForever Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2009 Εγώ το έχω κάνει, εγκαθιστάς το λειτουργικό και τον grub στον εξωτερικό και είσαι κύριος. Κάθε φορά που θες να εκκινήσεις το ubuntu, του λες να εκκινήσει από usb και τέλος. Από ταχύτητα δε θα καταλάβεις διαφορά μεγάλη πιστεύω. Πάντως, το 9.04 σε μένα εκκινεί πιο αργά από την προηγούμενη έκδοση, δεν ξέρω γιατί. Και τα 2 εγκατεστημένα στον ίδιο (εξωτερικό) σκληρό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
treliraki Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2009 Σας ευχαριστώ πολύ όλους!!Το δοκιμάζω και αν εχω απορία επανέρχομαι!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Big_Pete Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2009 Εγώ το έχω κάνει, εγκαθιστάς το λειτουργικό και τον grub στον εξωτερικό και είσαι κύριος. Κάθε φορά που θες να εκκινήσεις το ubuntu, του λες να εκκινήσει από usb και τέλος. Μια ερώτηση γιατί είμαι καινουριος στo Ubuntu και γενικα στα Linux. Αν εγκαταστήσει και το λειτουργικό και τον grub στον εξωτερικό δίσκο και πάει να bootarei το pc χώρίς τον εξωτερικό δίσκο συνδεδεμένο θα κάνει boot κανονικά απο τον εσωτερικό δίσκο ή θα "ψάχνει" τον εξωτερικό και δεν θα ξεκινάει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 στο bios, ουσιαστικά δηλώνεις τη σειρά με την οποία θα γίνεται η εκκίνηση κάποιου λειτουργικού οπότε λογικά θα κάνει boot απο την πρώτη_συσκευή_που_θα_βρεί_διαθέσιμη_και_ικανή όχι αυτήν που είναι πρώτη στη σειρά . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Να δωσω και γω λιγο feedback Ενα ωραιοτατο εργαλειο για το ubuntu ειναι το remastersys το οποιο μετατρεπει σε live συστημα το ηδη υπαρχον λειτουργικο και το εγκαθιστα σε ενα usb stick/σκληρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Share Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2009 Μια ερώτηση γιατί είμαι καινουριος στo Ubuntu και γενικα στα Linux. Αν εγκαταστήσει και το λειτουργικό και τον grub στον εξωτερικό δίσκο και πάει να bootarei το pc χωρίς τον εξωτερικό δίσκο συνδεδεμένο θα κάνει boot κανονικά απο τον εσωτερικό δίσκο ή θα "ψάχνει" τον εξωτερικό και δεν θα ξεκινάει; Αν εγκατασταθεί και το λειτουργικό και ο GRUB στον εξωτερικό δίσκο, αυτό θα σημαίνει μηδενική επαφή με/μεταβολή στο Master Boot Record του εσωτερικού δίσκου. Άρα, είτε έχεις συνδεδεμένο τον εξωτερικό δίσκο είτε όχι, το PC θα συμπεριφέρεται όπως ακριβώς πριν την εγκατάσταση του Linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
onasdiss Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Μια ερώτηση γιατί είμαι καινουριος στo Ubuntu και γενικα στα Linux. Αν εγκαταστήσει και το λειτουργικό και τον grub στον εξωτερικό δίσκο και πάει να bootarei το pc χώρίς τον εξωτερικό δίσκο συνδεδεμένο θα κάνει boot κανονικά απο τον εσωτερικό δίσκο ή θα "ψάχνει" τον εξωτερικό και δεν θα ξεκινάει; Εγω ειχα εγκαταστησει το ubuntu στον εξωτερικο σκληρο και καθε φορα που ανοιγα τον υπολογιστη επρεπε να ειχα συνδεδεμενο τον εξωτερικο αλλιως δεν ανοιγε το pc. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Share Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2010 Εγω ειχα εγκαταστησει το ubuntu στον εξωτερικο σκληρο και καθε φορα που ανοιγα τον υπολογιστη επρεπε να ειχα συνδεδεμενο τον εξωτερικο αλλιως δεν ανοιγε το pc. Αυτό έγινε γιατί έβαλες τον grub στο mbr του εσωτερικού δίσκου κι από εκεί αυτό έψαχνε το /boot του εξωτερικού (που δεν υπήρχε), άρα fail Αν βάλεις τον grub στο mbr του εξωτερικού δίσκου, όλα μια χαρά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.