Προς το περιεχόμενο

Ησυχη ψυξη για ΑΜ2

gpolic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Βαζοντας θερμοαγωγιμη παστα, ΔΕΝ πρεπει να ειναι ετσι:

Incorrect%20way%20to%20apply%20thermal%20paste.jpeg,

αλλα αντιθετως ΠΡΕΠΕΙ να ειναι ετσι:

0411.jpg

Ενα πολυ λεπτο στρωμα, ομοιομορφο.

Καποιοι δεν κανουν καν στρωμα, βαζουν ποσοτητα ιση με μια φακη στη μεση, λεγοντας οτι απλωνεται οταν τοποθετεις τη ψυκτρα.

Και ξεβαρεσου λιγο. Να βαριεσαι να καθαριζεις το pc.... Τη ψυκτρα μια φορα θα τη βαλεις σωστα και δε θα ξανασχοληθεις :P

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Ειχα γραψει σκετο "τη ψυκτρα", αλλα με επιασε το ποιητ...εχμ απλα ηθελα να το διευκρινισω λιγο παραπανω εκ των υστερων :P

Δημοσ.

Την ξανατοποθετησα του cpu την ψυκτρα :-)

Εβαλα την παστα με τη μεθοδο της "φακης" αυτη τη φορα

Τωρα ειμαι στους 40C σε idle και με το OCCT παει 45,5 max

Επισης αποσυνδεσα τον ανεμιστηρα της 4670 και παει στους 52C idle (με τον ανεμιστηρα ειναι 37C) Και οταν παιζει ταινια παει 53, 54

Φυσικα τον ξαναεβαλα για να μην την καψω αλλα η ησυχια που ειχα ηταν ... εκωφαντικη !!

• Moderators
Δημοσ.

Ικανοποιημενος απο την αποδοση της ψυκτρουλας και τη "φασαρια" της?

53-54 στη vga δεν ειναι critical, αλλα δειχνουν καποια πραγματα:

1) Η καρτα σου δεν αναλαμβανει την αποκωδικοποιηση των videos που βλεπεις, γιατι αλλιως θα "φορτωνοταν" αυτη αντι για τον επεξεργαστη και θα εβλεπες μια αξιοσημειωτη αυξηση θερμοκρασιων, ειδικα χωρις ανεμιστηρα.

2) Μονο με την αυξηση του φορτου του συστηματος σε ταινιες ηδη η θερμοκρασια της ανεβηκε 1-2 βαθμους, χωρις ουσιαστικα να κανει τιποτα η καρτα.

3) Δεν ανεβαζει πολυ θερμοκρασια, οποτε μηπως να εκανες καμια πατεντα απενεργοποιωντας το stock fan και στερεωνοντας με καποιο τροπο ενα άλλο ησυχο fan? Ή βαζοντας καποια Accelero Passive?

Να ρωτησω (ελπιζω να μην αγνοηθει):

Πώς μετρας την θερμοκρασια της vga αν επιτρεπεται? Τη μετρας κατα τη διαρκεια της ταινιας ας πουμε ή τη βλεπεις μετα που κλεινεις την αναπαραγωγη της ταινιας. Παιζει ρολο γιαυτο ρωταω.

Οσο για αυτο...:

Την ξανατοποθετησα του cpu την ψυκτρα :-)

Απλα: :lol::lol::lol::lol:

Δημοσ.
Ικανοποιημενος απο την αποδοση της ψυκτρουλας και τη "φασαρια" της?

53-54 στη vga δεν ειναι critical, αλλα δειχνουν καποια πραγματα:

1) Η καρτα σου δεν αναλαμβανει την αποκωδικοποιηση των videos που βλεπεις, γιατι αλλιως θα "φορτωνοταν" αυτη αντι για τον επεξεργαστη και θα εβλεπες μια αξιοσημειωτη αυξηση θερμοκρασιων, ειδικα χωρις ανεμιστηρα.

2) Μονο με την αυξηση του φορτου του συστηματος σε ταινιες ηδη η θερμοκρασια της ανεβηκε 1-2 βαθμους, χωρις ουσιαστικα να κανει τιποτα η καρτα.

3) Δεν ανεβαζει πολυ θερμοκρασια, οποτε μηπως να εκανες καμια πατεντα απενεργοποιωντας το stock fan και στερεωνοντας με καποιο τροπο ενα άλλο ησυχο fan? Ή βαζοντας καποια Accelero Passive?

Να ρωτησω (ελπιζω να μην αγνοηθει):

Πώς μετρας την θερμοκρασια της vga αν επιτρεπεται? Τη μετρας κατα τη διαρκεια της ταινιας ας πουμε ή τη βλεπεις μετα που κλεινεις την αναπαραγωγη της ταινιας. Παιζει ρολο γιαυτο ρωταω.

Οσο για αυτο...:

Απλα: :lol::lol::lol::lol:

Την θερμοκρασια την βλεπω απο το HWMonitor την ωρα που παιζει ταινια. Επισης το ATI CC δειχνει την ιδια θερμοκρασια με το HWMonitor.

Απο την ψυκτρα του CPU δεν εχω θεμα. Κανει μονο ενα "γουργουρητο" το οποιο πρεπει να το προσεξεις για να το ακουσεις. Δεν κανει φασαρια δηλαδη, αλλα δεν ειναι και εντελως αθορυβη.

Για το (3) σκεφτηκα και εγω να στερεωσω ενα αλλο fan, ποιο ησυχο εστω και με πατεντα πανω στην καρτα.

Για το (1) μαλλον εχεις δικιο, γιατι δεν ανεβαζει πολυ θερμοκρασια και μαλλον δεν χρησιμοποιειται.

• Moderators
Δημοσ.

Ok, και παλι σωστος τροπος μετρησης θερμοκρασιας. :-)

Για το 1 μονο να πω οτι εφοσον αναπαραγονται σωστα τα αρχεια με τη CPU, δεν ειναι αναγκη να μπλεξεις με DXVA κτλ... ;)

Α και αν θες τελικα να στερεωσεις άλλο φανακι, μπορεις να τεσταρεις τη θερμοκρασια της καρτας γραφικων υπο ΠΛΗΡΕΣ φορτο, χρησιμοποιώντας το GPU Test του OCCT. (Ναι, στρεσσαρει τη καρτα γραφικων περισσοτερο απο το Crysis και το καθε παιχνιδι).

Δημοσ.

Αλλο ενα πειραματακι.

Πηρα τον ανεμιστηρα απο το στοκ κουλερ της CPU και τον εβαλα πανω στη 4670. Τον στηριξα πανω στην ψυκτρα με τις βιδες που ειχε.

Παιρνει ρευμα απο το SYSFAN και δυστηχως αυτο δεν βρηκα πως να το πειραξω απο το BIOS. Το αποτελεσμα ειναι οτι τρεχει 3000 rpm συνεχως, και η καρτα δειχνει 32C σε idle !!! (καλα δεν υπαρχει αυτο το νουμερο για την καρτα μου)

Βεβαια εχει αρκετο θορυβο και θα τον βγαλω η θα βαλω το fan mate πανω σε αυτον, ακομα καλυτερα.

• Moderators
Δημοσ.

Απλα με τη Passive ψυξη ποτέ δε μπορεις να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, γιατι εφοσον δεν υπαρχει κατι να απομακρυνει τη ζεστη, οσο περναει η ωρα αυτη αυξανεται συνεχως...

Δημοσ.

δεν εχω passive ψυξη αλλα εχω κανει μια πατεντα στο στο φαν της ψυκτρας που δε ρυθμιζονται κ οι στροφες εχουν πεσει ωστε να ακουγεται ελαχιστα.75+ εχω δει με occt με ατι τουλ δε φτανει τοσο!Οποτε να μην ανησυχω!

Δημοσ.
δεν εχω passive ψυξη αλλα εχω κανει μια πατεντα στο στο φαν της ψυκτρας που δε ρυθμιζονται κ οι στροφες εχουν πεσει ωστε να ακουγεται ελαχιστα.75+ εχω δει με occt με ατι τουλ δε φτανει τοσο!Οποτε να μην ανησυχω!

Εχω δει και εγω 75C μια φορα. Παντως δεν επαθε τιποτα η καρτα !!

Εσυ τι πατεντα εκανες Κωστας;

Δημοσ.
Εχω δει και εγω 75C μια φορα. Παντως δεν επαθε τιποτα η καρτα !!

Εσυ τι πατεντα εκανες Κωστας;

Exω συνδεσει το διπινο της καρτας γραφικων με το ανταπτορακι που δινουν με τα case fans, το οποιο συνδεεται απευθειας με το τετραπινο του τροφοδοτικου. συγκεκριμενα με αυτο

To δινουν μαζι με το ανεμιστηρακι!Κι εκει που ειχα τρελαθει απο το θορυβο ξαφνικα ησυχασε!!!Οταν το συνδεσεις να συμφωνουν τα χρωματα (κοκκινο -κοκκινο,μαυρο-μαυρο)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...