Προς το περιεχόμενο

Ησυχη ψυξη για ΑΜ2

gpolic

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τωρα ηρθε! Αλλα η τοποθετηση θα γινει το βραδυ. Το PSU εχει ρυθμιζομενο ανεμιστηρα και τον εχω χαμηλα. Θα δω μετα την τοποθετηση πως θα παει, περιμενω να μειωθει δραματικα ο θορυβος.

Δημοσ.

Με παιδεψε λιγο να την βαλω, και μαλλον δεν την εχω βαλει σωστα γιατι δεν βλεπω τρομερη αλλαγη στην θερμοκρασια του CPU.

Οι θερμοκρασιες εχουν πεσει λιγο γενικοτερα στα διαφορα, μαλλον λογω της καλυτερης ροης αερα.

Η θορυβος παραμενει... Εκανα μαμακια, υπεθεσα οτι ειναι το cpu cooler αλλα τελικα ειναι το GPU. #*@^$*$^^$(@#

Ειναι μια ATI 4670 και την εχω 8 μηνες. Δεν ειμαι αισιοδοξος οτι με το καθαρισμα του ανεμιστηρα της θα καταφερω κατι.

Για την ψυκτρα cpu... θα ξαναπροσπαθησω γιατι το CPU παραμενει στους 46C οσο περιπου είχα και πριν. Βεβαια η παλια μου ψυκτρα ειχε πανω "ελεφαντες"

Δημοσ.

Η συγκεκριμενη δυστηχως δεν...... ουτε με το riva tuner.

Γμτ ειχα και μια αλλη καρτα χωρις ανεμιστηρα και την εδωσα.

Το cpu fan δεν μου δειχνει πλεον ενδειξη στροφων. Μικρο το κακο.

Παντως εχει 4πιν αντι για 3 που ειχε το μαμα, και το συνδεσα στην μητρικη με τον οδηγο που εχει το βυσμα. Το 1 πιν ειναι στον αερα ομως. :-o

Δημοσ.

Ναι το καταλαβα. Απο οτι ξερω δεν ρυθμιζεται, αλλα δεν εχω κοιταξει ακομα τα pin. Θα επανελθω οταν την βγαλω για καθαρισμα.

Δημοσ.

Πωπω τι γκουμουτσες ειναι αυτες!!

Λεω να τη δοκιμασω χωρις τον ανεμιστηρα να δω τι θα γινει.

Τελικα εχει 2πιν ο ανεμιστηρας.

Δημοσ.

Ναι, η S1 ειδικα, ειναι :-)

Η S2, παλευεται αρκετα!

Τι εννοεις χωρις ανεμιστηρα? Αποσυνδεδεμενο εντελως?

Σε οτιδηποτε 3D θα εχεις προβληματα υπερθερμασης :shifty:

Δημοσ.

Οταν σερφαρω λες να εχει προβλημα χωρις τον ανεμιστηρα ;

(με μια πατεντα για διακοπτακι ον/οφφ θα ειναι οτι πρεπει)

ΥΓ Τωρα βρηκα εναν τυπο που λεει οτι εβαλε αυτο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.806160 στον ανεμιστηρα της καρτας και ελυσε το προβλημα.

Δημοσ.

Τελικα ειχα ξεχασει να πειραξω στο BIOS, τις ρυθμισεις για τον ανεμιστηρα του CPU.

Εβαλα low temp 38C και High temp 48C. Το αφησα ολη τη νυχτα και το CPU ηταν στους 42C, εχει κατεβει λιγο δηλαδη σε σχεση με πριν. Δεν νομιζω να θεωρειται καλη θερμοκρασια για το συγκεκριμενο cooler σωστα; Ισως θα πρεπει να το ξαναβαλω με περισσοτερη προσοχη.

Επισης, εχω ενδειξη για τις στροφες του ανεμιστηρα τελικα.. ειναι 800 rpm σε idle και 1500 σε load

Εβαλα κανενα 20λεπτο το crysis για να το ζορισω, και οι θερμοκρασιες ειναι αρκετα πιο κατω απο οτι πριν. Καμια σχεση δηλαδη, παιζει πιο "κρυα" και στο CPU αλλα και στο GPU.

Τελικα το ρυθμιστη επρεπε να τον παρω απο την αρχη. Θα ειχα γλυτωσει και τον θορυβο ηδη :-|

• Moderators
Δημοσ.

Τις θερμοκρασιες πώς τις βλεπεις?

42 βαθμοι σε idle ειναι οκ.

Στη gpu μη διανοηθεις να αποσυνδεσεις απλα το fan. Καποιο λογο θα εχει που θα υπαρχει... Ουτε καν για αποκλειστικα 2d.

Δημοσ.
Τις θερμοκρασιες πώς τις βλεπεις?

42 βαθμοι σε idle ειναι οκ.

Στη gpu μη διανοηθεις να αποσυνδεσεις απλα το fan. Καποιο λογο θα εχει που θα υπαρχει... Ουτε καν για αποκλειστικα 2d.

σωστά, εκτος και ψάχνεις δικαιολογία να αλλάξεις GPU :)

Δημοσ.

:-) οχι καλα ειμαι με αυτη την καρτα προς το παρον!!!

42C δεν ειναι και ασχημα, αλλα στο net διαβαζω για την ψυκτρα κατι 30αρια και 35αρια και με πιο γρηγορα CPU.

Στο crysis εχθες εφτασε 53C max το CPU ενω πριν πηγαινε 57 max

Πριν την βαλω ειχε ηδη παστα η ψυκτρα, αλλα εγω εβαλα πανω στο cpu και αλλη. Οταν παλευα για να την κουμπωσω πρεπει να εγινε λιγο μπαχαλο εκει περα. Γιαυτο λεω να ξαναδοκιμασω την τοποθετηση.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...