Lucifer Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Με την ευκαιρία, απλά να σημειώσω ότι περιμένουμε από τον ανταποκριτή του insomnia στην Κοπεγχάγη, Εωσφόρο Λουσιφερίδη, να μας μεταφέρει κλίμα και εντυπώσεις από τη σύνοδο. Random Χριστοπαναγίες HERE ----------> ___________________________________ Δεν ακούω τίποτε άλλο εδώ και 2 βδομάδες. Ακόμα και το ότι πληρώνουν ανθρώπους χωρίς υπηκοότητα για να φύγουν είναι σε 2η μοίρα. Και κάτι φοβερά δημοσιογραφικά δαιμόνια μαζί με τα λαμπρά μυαλά της Greenpeace το πήγαν ως εδώ: Climate summit to emit tonnes of CO2 Thursday, 03 December 2009 12:44 DN Climate Greenpeace criticises COP15 organisers for not doing enough to offset the CO2 emitted in connection with the summit The UN Climate Change Conference (COP15) starting next week is going to emit more CO2 than Kiribati, an island nation in danger of disappearing into the South Pacific Ocean due to rising sea levels caused by global warming. According to UN’s refugee agency calculations, 40,500 tonnes of CO2 will be emitted in connection with the two-week conference, reports freesheet MetroXpress. COP15 would, if the estimation were correct, produce as much CO2 as 31,000 Indians do in a year, or as much as Malawi’s 15 million inhabitants do in two weeks. Tarjei Haaland from Greenpeace said conference organisers ought to have compensated much more for the CO2 emissions, than buying carbon quotas in Bangladesh. Being ‘carbon neutral’ didn’t actually mean anything, Haaland said. The organisers should have ‘bought quotas which reduced at least twice the amount [of CO2] that was being emitted’. CoPenHagen Post Όσο για την ερώτηση του φιδέλιου, εδώ πάνω το 20% της παραγόμενης ενέργειας (και μάλιστα με μετρήσεις πριν τον εγκαινιασμό αυτού εδώ) είναι αιολική. Μόνο το 14% αξιοποιείται στη Δανία, το υπόλοιπο 6 εξάγεται σε Σουηδία και Γερμανία.
Super Moderators Snoob Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Προσπερνώ τον εκνευρισμό του ανταποκριτή μας (insert σατανικό γελάκι here) για να σημειώσω ότι το άρθρο που παρέθεσα ως ενδιαφέρον το έβαλα, δεν ξέρω καθόλου σε πρακτικό επίπεδο τι μπορεί να καταφέρει (η δυναμικότητα ενδιαφέρουσα φαινόταν αλλά δεν γνωρίζω το αντικείμενο). Δύσκολο το βλέπω να συμφωνήσουν, πάντως. Ειδικά από τη στιγμή που δύο χώρες με τεράστιο πληθυσμό (Κίνα, Ινδία) βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, έχουν αυξημένες ενεργειακές ανάγκες και περιορισμένες οικολογικές ευαισθησίες, εντός ή εκτός εισαγωγικών. Άκουγα χθες στην τηλεόραση κάποιες απογοητευτικές προβλέψεις για το Μεγάλο Κοραλιογενές Φράγμα, αλλά και πάλι η Αυστραλία, που βγάζει σοβαρά χρήματα από την τουριστική εκμετάλευσή του, δε φαινόταν διατεθειμένη να κάνει μεγάλες περικοπές στις εκπομπές. Σχετικό νομοσχέδιο απορρίφθηκε για 2η φορά από τη Γερουσία.
Fidelio Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Ναι το 20% είναι καλό , αλλά έχει προοπτική ένα τέτοιο project να καλύψει το 60-70% σε μια Χ , Ψ χώρα ; Μου φαίνεται οτι θέλει τεράστιες εκτάσεις για τις ανεμογενήτριες , τους συλέκτες κτλ Εκτός και αν το 20 % είναι αρκετό για το κλίμα , δεδομένου οτι καλύπτει μέρος των ίδιων αναγκών , σε αντικατάσταση δηλαδή της ενέργειας που προέρχεται από τα ορυκτά καύσιμα.
dark_banishing Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Θα μαζευτεί τίποτα κόσμος πορείες κλπ .. ?
acomaedo Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Καλό το κόλπο για να εμποδίσουν την ανάπτυξη των νέων κολοσσών (Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, κ.τ.λ.) να συσχετίσουν την παγκόσμια μόλυνση με τις εκπομπές c02. Ρύπανση ίσως, μόλυνση με τίποτα. Άλλωστε το CO2 αποτελεί φυσικό συστατικό της ατμόσφαιρας.
Lucifer Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2009 Θα μαζευτεί τίποτα κόσμος πορείες κλπ .. ? Λογικά ναι. Αγοράσανε και μια αύρα από τη Γερμανία εν όψει της μάζωξης.
Lucifer Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Βαρούσανε που λέτε σήμερα κάτι μπάντες στο δημαρχείο εδώ δίπλα, έχουνε στήσει και κάτι ανεμιστήρια κτλ, είδα και ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΛΛΕΚΤΗ και μια αρκούδα από πάγο, καλά περνάνε. Ίσως πάω αργότερα να τσεκάρω να βγάλω και καμιά φώτο, αν και βαριέμαι να ντύνομαι, προς το παρόν εδώ μπορείτε να διαβάσετε μια εναλλακτική προσέγγιση γραμμένη από εμένα, καθώς μου έχουνε σπάσει τα νευρά με την καραμέλα τους.
De@th L0rd Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Βαρούσανε που λέτε σήμερα κάτι μπάντες στο δημαρχείο εδώ δίπλα, έχουνε στήσει και κάτι ανεμιστήρια κτλ, είδα και ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΛΛΕΚΤΗ και μια αρκούδα από πάγο, καλά περνάνε. Ίσως πάω αργότερα να τσεκάρω να βγάλω και καμιά φώτο, αν και βαριέμαι να ντύνομαι, προς το παρόν εδώ μπορείτε να διαβάσετε μια εναλλακτική προσέγγιση γραμμένη από εμένα, καθώς μου έχουνε σπάσει τα νευρά με την καραμέλα τους. Εγώ έχω προυπηρεσία σε εργοστάσιο αεριού μουστάρδας.Μετράει; Άσε που ακούγεται πιο απολαυστικό.
pournaras Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Τωρα το τι ειναι αληθεια και το τι οχι απο τα παραπανω βιντεο... θελει πολλη κουβεντα.
De@th L0rd Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2009 Α καλά είσαι.Απλά έγινε της μόδας το συγκεκριμένο θέμα κ υπάρχει ολόκληρη ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ από πίσω.Ειρωνικό έτσι; Υστερία είναι το κλισέ εν έτη 2009 και πουλάει πολύ. Ε Greenpeace καμια ιστορία για τον φλώρο τον κ. Πράσινο έβγαλες καινούρια;Μαντεύω τώρα θα πίνει καφέ από κόκκους που μάζεψε μόνος του στα βουνά της κολομβίας,οι οποίοι έπεσαν μόνοι τους πρώτα στο έδαδος ε μη ξεχνιόμαστε. Πόσο θέλω να συναντήσω τον συγγραφέα από κοντά... Γνώμη μου ο δυτικός άνθρωπος έφτασε στα όρια του από ικανοποίηση υλικών αγαθών κ πολυτελειών,και τώρα προσπαθώντας να κάνει το παραπάνω ,το καλύτερο ασχολείται με το οτιδήποτε.Εμ βέβαια αν δεν είχε να βάλει μπουκιά στο στόμα του ή μια στέγη να τον σκεπάζει δε νομίζω να τον απασχολούσε ούτε τα 2.983.234.909. στρέμματα στον Αμαζόνιο που καταστράφηκαν τα τελευταία 300 millisecond, ούτε η ψυχολογία ενός προβάτου προς σφαγή, ή ευαίσθητη ψυχοσύνθεση μιας νεραντζιάς που της παίρνουν τα παιδιά αδίστακτοι αγρότες.
Praetorianos Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Τωρα το τι ειναι αληθεια και το τι οχι απο τα παραπανω βιντεο... θελει πολλη κουβεντα. Πάντως έχει βγει και άλλο ντοκυμαντέρ με τίτλο "Scam of the 'Great Global Warming Swindle'" όπου πάνω κάτω λέει τα ίδια πράγματα και παραθέτει αρκετούς πίνακες και στατιστικά. Επίσης μιλάνε διάφοροι επιστήμονες και εξηγούν τον λόγο για τον οποίο ξεκίνησε όλο αυτό το νταβαντούρι (έλεγχος βιομηχανικής ανάπτυξης αναπτυσσόμενων χωρών όπως η Κίνα και η Ινδία). Μάλιστα το όλο θέμα φαίνεται να ξεκίνησε από την Θάτσερ. Το τι είναι αλήθεια και τι ψέμματα είναι στην άποψη του καθενός να πιστέψει. Anyway το βίντεο καταλήγει ότι η υπερπαραγωγή διοξειδίου είναι αποτέλεσμα και όχι αίτιο και οφείλεται στην αυξημένη ηλιακή δραστηριότητα. Επίσης δείχνει ρεπορτάζ από το BBC που πριν κάμποσα χρόνια τρομοκρατούσαν τον κόσμο για την υπερβολική πτώση της θερμοκρασίας (δηλαδή για το ακριβώς αντίθετο) που δεν επαληθεύτηκε ποτέ. Ποιος ξέρει..
Apoll Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Ανεξάρτητα αν επιτευχθούν αποτελέσματα στην Δανία οι σχετικοί φόροι θα πέσουν σε όλους μας και αυτός είναι ο στόχος τους. 12 χρόνια και κανείς δεν έχει κάνει τίποτα σχετικά με τις περασμένες αποφάσεις που έρχουν παρθεί. Αντίθετα οι ρύποι έχουν αυξηθεί. Από εκεί και μετά, σχετικά με το Climategate δεν έγινε με επίθεση hackers αλλά από wistle blower εντός του πανεπηστιμίου. Και σχετικά, η όλη υπόθεση δεν καλύπτεται από τα ΜΜΕ για πολιτικούς λόγους. Δεν είναι μόνο τα 3000 email που βγήκαν στην φόρα, αλλά και τα 2000 αρχεία τα οποία περιέχουν και commented κώδικα της Fortran από τα μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποιούν. Η φασιστική πολιτική τον Κυβερνήσεων και τον επιστημόνων σχετικά, δείχνει ότι δεν δέχωνται κριτική. Από εκεί και μόνο καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι δεν πάει καλά και το θέμα δεν θα σταθεί σε κριτική. Επίσης σχετικά με τον αριθμό των "ειδικών", το όλο σύστημα είναι μια ανάποδη πυραμίδα. Στην βάση είναι μόνο 30 άτομα που κάνουν την "έρευνα" και δίνουν τα δεδομένα στους άλλους για να βγάλουν συμπεράσματα και εκείνοι στους πολιτικούς για να πάρουν αποφάσεις οι οποίες περνάνε σε εμάς. Αν οι 30 όπως δείχνει έχουν στήσει την δουλειά το όλο κτήριο μπορεί να καταρρεύσει. Ξέρετε πόσα δισ χαμένα είναι εκεί, που χρειάζονται άμεσα για να βγει η παγκόσμια οικονομία από το τέλμα των τραπεζών; Ο Al Gore που είναι παιδί του Global Warming, ακύρωσε το ταξίδι στην Δανία την περασμένη Πέμπτη μετά την έξαρση του Climategate. Η ομιλία του που στοίχιζε 1200 δολλάρια το εισητήριο ακυρώθηκε επίσης! (και είχε πουλήσει...). Κλείνωντας, το όλο θέμα είναι ότι λένε για αυξησή της θερμοκρασίας βασισμένοι στα μαθηματικά μοντέλα, ενώ αντίθετα οι παρατηρήσεις δείχνουν μείωση. Ας μην ξεχνάμε ότι οι επιστήμονες κάθε δέκα χρόνια έρχωνται με νέες προβλέψεις του τέλους. Millenium bug, global cooling την δεκαετία του 70 κ.α. Ένα έχω να πω. Αν οι Κυβερνήσεις κατανοούν τις αβεβαιότητες της κληματικής αλλαγής όσο καλή αντίληψη είχαν στα οικονομικά, προετοιμάζομαι για την επερχόμενη περίοδο τον παγετώνων.
insomniaK Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Είμαι από αυτούς που δεν τους πηγαίνουν τους κλιματολόγους, διότι χρησιμοποιούν το κλίμα για να έχουν πόρους για έρευνα. Ωστόσο αυτά που αναφέρει ο Apoll δεν είναι αλήθεια. Για παράδειγμα, 160 χρόνια μετρήσεων, έδειξαν πως τα τελευταία 20 χρόνια υπάρχει κάποιος εξωτερικός παράγοντας που αυξάνει τη θερμοκρασία. Από εκεί και πέρα, "μόνο" 30 γκρουπς (δεν είναι άτομα, ξέρω προσωπικά από 30 άτομα που ασχολούνται με το θέμα) που υπάρχουν για τα κλιματολογικά μοντέλα μου φαίνεται εξωφρενικά μεγάλο νούμερο, για να καταλαβαινόμαστε: ένα παραδειγμάτακι, κι υπάρχουν 30 τέτοια, χρησιμοποιώ το νούμερο χωρίς να το έχω ελέγξει. Τα παραπάνω δεν τα αναφέρω για να την πω στον οποιοδήποτε, αλλά για να μην πιάνουμε τα δύο άκρα και μαχόμαστε, πρόβλημα υφίσταται, οι αποφάσεις λαμβάνονται και θάβονται ή δε λαμβάνονται καθόλου για να μην υπάρχει και η ηθική πίεση για την υλοποίηση των αποφάσεων και σε αυτό πρέπει να επικεντρωθούμε.
million_voices Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2009 Τούτη η ιστορία έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια , δεν είναι τωρινό. Δες εδώ , εδώ [/url] και εδώ οπότε άμεσες λύσεις δεν πρόκειται να παίξουν. Δεν γίνεται εξάλλου, imo το κλίμα είναι δρομολογημένο να αλλάζει ως φυσική εξέλιξη - η ανθρώπινη παρέμβαση είναι δεδομένη τα ταλευταία 150 χρόνια ΑΛΛΑ όχι καθοριστική... ετσι ηγξηγξηγξ ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 18:42 ---------- Χονδρικά ΑΝ δεν δοθούν εναλακτικές λύσεις για το ενεργειακό του πλανήτη δεν θα γίνει τίποτα(και εδώ δεν πιστεύω οτι την επανάσταση θα την φέρει η αιολική , γεωθερμική και άλλου τύπου ενέργειας) , κοινώς αν δεν πάψει να στηρίζεται στην βιομηχανία πετρελαιοειδών -ορυκτών ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξει ο χαρακτήρας της ανθρώπινης παρέμβασης. - Ολο αυτό την ίδια στιγμή που 2 δις κινέζων και ινδών δεν ξέρω πόσοι είναι , προσδωκούν σε ένα δυτικό τρόπο ζωής στα επόμενα χρόνια. Παράλληλα ΔΕΝ πιστεύω οτι το κλίμα θα είχε συμαντικές διαφορές αν ήμασταν πιο ευαίσθητοποιημένοι , κοιτάζοντας το θέμα σε πιο ευρεία κλίμακα , δεν πιστεύω για παράδειγμα οτι την υπερθέμανση την έχει προκαλέσει δραματικά ο άνθρωπος, μάλλον κατόρθωσε και την μέτρησε ως φαινόμενο που έτσι και αλλιώς είχε ξεκινήσει ήδη.. Αυτά τα πράγματα δεν αλλάζουν μέσα από ένα συνέδριο , αλλά και από τα υπόλοιπα στα επόμενα 100 , 200 χρόνια ! Ετσι μου φαίνεται , χωρίς να σημαίνει αυτό κάτι καλό ή κακό. Γενικώς και εδώ , έχουμε έναν όγκο πληροφόρησης από διάφορα μέσα , περιοδικά , TV, οικολογικά κινήματα κτλ που μας έχουν πήσει οτι με ανεμογενήτριες και ηλιακά πάρκα θα σώσουμε τον πλανήτη. Ενεργειακό λυμένο = πυρινικά εργοστάσια εξελιγμένης γενιάς + λύση για το θέμα των πυρινικών αποβλήτων ΚΑΙ/ή (ουτοπικό για τον επόμενο 1-2 αιώνες ) ...σύντηξη. ετσι reloaded
Praetorianos Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2009 Για παράδειγμα, 160 χρόνια μετρήσεων, έδειξαν πως τα τελευταία 20 χρόνια υπάρχει κάποιος εξωτερικός παράγοντας που αυξάνει τη θερμοκρασία. Ναι εκεί όμως στηρίζεται και ολόκληρη η διαφωνία των δυο άκρων. Αυτό τον εξωτερικό παράγοντα ψάχνουμε που οι μεν υποστηρίζουν ότι είναι οι ανθρωπογενείς παραγωγές CO2 οι δε ότι είναι συνέπεια της αύξησης των ηλιακών εκρήξεων. Κάπου στο Scam έλεγε ότι το ανθρώπινο ποσοστό έκκλησης διοξειδίου είναι γύρω στο 0,054% αν θυμάμαι καλά, ποσό που αν ισχύει (δεν μπόρεσα να το διασταυρώσω) είναι απελπιστικά μικρό. Που σε σχέση με τον φόβο των παγετώνων που προειδοποιούσε το BBC πριν από λίγο μόλις καιρό βάζουν σε σκέψεις. Προς το παρόν δεν παίρνω θέση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.