Προς το περιεχόμενο

e-shop για κατάστημα ρούχων

hkosmidi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

είμαι σε σκέψη σχετικά με το τι να χρησιμοποιήσω για την κατασκευή ενός eshop. Μπορώ να το κάνω χεράτα με cakePHP που σημαίνει θα είναι όσο παραμετροποιήσιμο θέλω, αλλά θα πάρει πολύ χρόνο.

Είδα το oscommerce και λίγο το virtumarket(?) για joomla. Το πρόβλημά μου είναι ότι ενώ φαίνονται εύκολα δεν ξέρω πόσο πραμετροποιήσιμα είναι.

Για παράδειγμα επειδή θα είναι για κατάστημα ρούχων, θέλει ο πελάτης να κρατάει την αποθήκη όχι μόνο για το προιόν, αλλά και για το μέγεθος και χρώμα του ρούχου. Δηλαδή να καταχωρώ ότι έχω το ρούχο Α. 10 κομμάτια σε μέγεθος L κόκκινο, 5 σε L κίτρινο, 3 σε XL πράσινο, κτλ.

Υπάρχει κάποιο τέτοιο πρόγραμμα που να κάνει αυτή τη δουλειά;

ευχαριστώ

Δημοσ.

btw έχω φτιάξει eshop με το CakePHP (και για ρούχα μάλιστα..). Αν είσαι αρκετά έμπειρος go for it, διαφορετικά αν δεν έχεις χρόνο magentocommerce όπως ανέφερε και ο Maniakos.

Δημοσ.

Το magento το δοκίμασα και σε windows (easyPHP) & linux. Αφού έκανα την εγκατάσταση δε μπορώ με τίποτε (μα με τίποτε) να συνδεθώ ως admin!

Ως admin μου λέει ότι δεν έχω δώσει το σωστό password. Ως χρήστης ότι πρέπει να κάνω enable τα cookies( που είναι φυσικά (enabled)!

BTW τον κώδικα του eshop σε CakePHP το έχεις διαθέσει πουθενά κάτω απο καμιά licence;

Δημοσ.
Το magento το δοκίμασα και σε windows (easyPHP) & linux. Αφού έκανα την εγκατάσταση δε μπορώ με τίποτε (μα με τίποτε) να συνδεθώ ως admin!

Ως admin μου λέει ότι δεν έχω δώσει το σωστό password. Ως χρήστης ότι πρέπει να κάνω enable τα cookies( που είναι φυσικά (enabled)!

BTW τον κώδικα του eshop σε CakePHP το έχεις διαθέσει πουθενά κάτω απο καμιά licence;

Δοκίμασε το magento me XAMPP. Γενικά είναι σχεδιασμένο πάντως να τρέχει σε linux.

Το κώδικα του eshop δεν τον έχω διαθέσιμο προς το παρόν, γιατί δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα το κάνω, πάντως σίγουρα δεν είναι σε κατάσταση (documentation etc) για να είναι publicly available :P

Δημοσ.
Εγω για eshop Που απλα καποιος θελει να κανει την δουλεια του συνιστώ virtuemart.

Και γω απεπιφύλακτα σου προτείνω virtuemart. Απλό στη χρήση αλλά ταυτόχρονα σου παρέχει πολλές δυνατότητες. :)

Δημοσ.

έχει υποστήριξη για size, χρώματα κτλ;

επίσης το σιτε είναι ήδη στημένο (απο άλλους) σε flash και υπάρχει ένα λινκ που παραμπέμπει στο e-shop με άλλο design. Θα παίξει έτσι το joomla;

Δημοσ.

ναι θα βαλεις σ εναν υποφάκελλο ενα site προς το joomla στο οποιο θα χεις καθορήσει να ξεκινά με το virtuemart component.

Οσο για τα χρωματα που λες κτλ....εσυ θα τα φτιαξεις και θα το σχεδιασεις.

Δημοσ.
ναι θα βαλεις σ εναν υποφάκελλο ενα site προς το joomla στο οποιο θα χεις καθορήσει να ξεκινά με το virtuemart component.

Οσο για τα χρωματα που λες κτλ....εσυ θα τα φτιαξεις και θα το σχεδιασεις.

Δεν αναφερόμουν στο design. Όπως είπα στο αρχικό post θέλω να βάλω ρούχα τα οποία έχουν size και χρώμα, και το καθένα είναι σε διαφορετικό αριθμό κομματιών στην αποθήκη.

Δημοσ.

Α ναι τωρα καταλαβα τι εννοεις.Ναι φυσικα και εχει διαστάσεις του προιόντος.Για το χρωμα δε νομιζω αλλα σιγουρα μπορεις να το προσθέσεις με καποιος extension.

Δημοσ.

Sorry που επανέρχομαι. Σίγουρα το VirtueMart έχει αυτό που ζητάει ο hkosmidi;

Από μια γρήγορη ματιά που έριξα δεν βρήκα αυτή τη λειτουργία. Και την περιγράφω λίγο για να γίνω πιο κατανοητός.Μία μπλούζα είναι ένα προιόν που έχει όμως κάποια χαρακτηριστικά που το διαφοροποιούν. Έτσι, μπορεί να υπάρχει απόθεμα για τη συγκεκριμένη μπλούζα σε XL κόκκινο και να μην υπάρχει σε Μ πράσινο κτλ κτλ. Ανάλογα με το τον αριθμό χαρακτηριστικών αυξάνεται και ο αριθμός των συνδιασμών. Υπάρχει όπότε η επιλογή στο virtuemart ή οπουδήποτε αλλού να επιλέξει ο administrator ότι αυτό είναι το προίόν, έχει αυτά τα χαρακτηριστικά χρώμα, μέγεθος κτλ να επιλέξει τις πιθανές επιλογές (M,L,XL για μέγεθος πχ) και τις ποσότητες για κάθε συνδιασμό (5 κομμάτια για L σε μπλε, 4 για L σε κόκκινο κτλ) και ανάλογα να επιλέγει η χρήστης;

Είναι λίγο μπερδεμένο αλλα η συγκεκριμένη περίπτωση είναι διαφορετική από τα απλά προίόντα των οποίων η υλοποίηση είναι σχετικά απλή.

Thanks

Δημοσ.

To magento εχει καποια προβληματα σε local εγκαταστασεις, νομιζω σωστα παιζει μονο στον opera, αλλα υπαρχει λυση

Βρες το αρχειο varien.php και στην σειρα 70 θα δεις αυτο τον κωδικα

// set session cookie params

session_set_cookie_params(

$this->getCookie()->getLifetime(),

$this->getCookie()->getPath(),

$this->getCookie()->getDomain(),

$this->getCookie()->isSecure(),

$this->getCookie()->getHttponly()

);

αντικατεστησε τον με αυτον και ολα θα παιζουν σωστα

// set session cookie params

session_set_cookie_params(

$this->getCookie()->getLifetime(),

$this->getCookie()->getPath()

);

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...